Τάξη μαγειρικής: Το Τέμπε στις κουζίνες του κόσμου
Αν επιλέγεις να τρως λιγότερο ή καθόλου κρέας, τώρα μπορείς να το κάνεις,
χωρίς να απαρνηθείς συνταγές που αγαπάς και χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα της τροφής σου.
Πλέον υπάρχουν υγιεινές και ποιοτικές επιλογές, που θα σε εκπλήξουν με την νοστιμιά τους.
ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ
Σε αυτό το εργαστήριο, θα μάθεις όλα τα μυστικά για να χρησιμοποιείς σωστά, υλικά όπως τα Τέμπε, Μίσο, Σάλτσα σόγιας, Μίριν, υγρό καπνό και άλλα.
Θα δεις μία νέα διάσταση στην χωρίς κρέας εναλλακτική, παραδοσιακών -και μη- συνταγών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΜΠΕ;
Το Τέμπε (Τέμ-πε) αποτελεί μία από τις πιο απολαυστικές και εύπεπτες τροφές με πρωτεΐνη.
Παρασκευάζεται από όσπρια, χωρίς επεξεργασμένα ή τεχνητά συστατικά, είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και περιβαλλοντικά φιλικό.
Το Τέμπε είναι ευέλικτο και γρήγορο στο μαγείρεμά του, καθιστώντας το ιδανικό για τον σύγχρονο καταναλωτή, που αναζητά κάτι γευστικό και υγιεινό.
ΟΦΕΛΗ
Το μάθημα αυτό, αποδεικνύει ότι μπορείς να απολαμβάνεις μία πλούσια και συναρπαστική διατροφή, με υπέροχες γεύσεις.
Η χρήση ποιοτικών και μη επεξεργασμένων υλικών, ανεβάζουν το ποιότητα της διατροφής σου. απογειώνουν την δημιουργικότητα και δίνουν λύσεις για όποια/όποιον θέλει μία νέα διάσταση σε συνταγές χωρίς κρέας.
Εύκολα και γευστικά.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
Η Γιούλια και ο Σταύρος, εκτός από ζευγάρι, είναι και οι ιδρυτές της ONE Project.
Σκοπός τους, είναι να μοιραστούν την γνώση της Μακροβιοτικής διατροφής, την οποία ακολουθούν και εξελίσσουν σύμφωνα με τις ανάγκες και τις συνθήκες διαβίωσής τους, από το 2010.
Η Γιούλια Βολομπούγιεβα, μητέρα 3 παιδιών, θα σου δείξει πως να μαγειρεύεις νόστιμα, καθημερινά πιάτα, για όλους, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και την γεύση.
Ο Σταύρος Καραγιλάνης, παραγωγός προϊόντων ζύμωσης, θα σου μάθει τα βασικά οφέλη, από την χρήση τέτοιων υλικών στην καθημερινότητά σου και τρόπους να τα εντάξεις σε αγαπημένες συνταγές.
ΜΕΝΟΥ
- Κοτολέτες Τέμπε Σόγιας με BBQ σος
- Τέμπε ρεβιθιού Στιφάδο
- Ταϊλανδέζικο κάρρυ, με Τέμπε ρεβιθιού και ρύζι Jasmine
- Τέμπε σόγιας σις κεμπάπ φούρνου, με σάλτσα χούμους (από Τέμπε βέβαια…)
ΤΑ 5 Π
- Πότε: Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, 11:00 – 14:00
- Που: Flowidity, Νίκης 30, Σύνταγμα, Αθήνα, 2ος όροφος
- Πόσο: 40 € (πλέον ΦΠΑ)
- Πληρωμή: Μετρητά ή κάρτα. Πριν την έναρξη του μαθήματος
- Περιλαμβάνονται: Θεωρία, υλικά εργαστηρίου, γευστική δοκιμή των συνταγών, ηλεκτρονικό βιβλίο των συνταγών
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
- Στον χώρο του σεμιναρίου, μπαίνουμε χωρίς παπούτσια.
Μπορείς να φέρεις καλτσάκια ή παντόφλες όμως! - Καθόμαστε στο πάτωμα σε μαξιλάρες,
- Αν υπάρχει κινητικό πρόβλημα, μας ενημερώνεις να φροντίσουμε να υπάρχει μία καρέκλα.
- Υπάρχει δυνατότητα λήψης φωτογραφιών ή βίντεο, χωρίς να εμποδίζεται η ροή του μαθήματος.
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Συμπληρώνεις την φόρμα, ΕΔΩ!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σταύρος Καραγιλάνης
- Email: oneprojectgr@gmail.com
- Τηλ.: 6972 284808
Τάξη μαγειρικής: Κράτα την Κορώνα, ξέχνα τον ιό!
Μπορεί μία υγιεινή διατροφή να είναι και νόστιμη;
Υπάρχουν γευστικα καρυκεύματα και τρόφιμα που είναι και θεραπευτικά;
ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Μία διατροφή πλούσια σε φυσικά και φυτικά τρόφιμα, από βιώσιμες και βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας,
η οποία βασίζεται στις αρχές της Μακροβιοτικής Διατροφής, μπορεί να αποτελέσει σημαντική βοήθεια στην
προσπάθεια για αντιμετώπιση και έλεγχο ιογενών ασθενειών.
Η Μακροβιοτική Διατροφή επικεντρώνεται στην χρήση:
- ανεπεξέργαστων δημητριακών
- οσπρίων
- φρέσκων, εποχιακών λαχανικών
- φυκιών
- φυσικά επεξεργασμένων προϊόντων ζύμωσης, πλούσιων σε ωφέλιμα προβιοτικά
και άλλων φυτικών τροφών υψηλής ποιότητας που υποστηρίζουν το γαστρεντερικό και ανοσοποιητικό σύστημα.
Παράλληλα συμβουλεύει την αποφυγή τροφών όπως:
- ζωικές
- χημικά και τεχνητά επεξεργασμένες
- ζάχαρη και απλών σακχάρων
ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
Στα πλαίσια της προσπάθειας για προστασία και ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας,
διοργανώνουμε μία τάξη Μακροβιοτικής μαγειρικής με στόχο να μάθουμε να χρησιμοποιούμε υλικά
που μπορούν να νοστιμίσουν την ζωή μας και να αποτελέσουν “όπλα” στο Φαρμακείο της κουζίνας μας.
Τα βασικά υλικά που θα στηριχθούμε, είναι:
- Ουμεμπόσι: ένα είδος βερίκοκου που γίνεται τουρσί, και έχει βρεθεί ότι καταστέλει την ανάπτυξη του ιού Η1Ν1, ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό λόγω των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων.
- Κούζου: το άμυλο της ρίζας Pueraria Lobata, έχει αποδειχθεί δραστικός καταστολέας του HIV-1 και βοηθητικό του ανοσοποιητικού.
- Μίσο: είναι γνωστό ότι προστατεύει από τον καρκίνο, μικροβιακές προσβολές και αναπνευστικές παθήσεις.
- Σάλτσα Σόγιας: το πιο δημοφιλές Ασιατικό καρύκευμα, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες 10Χ πιο ισχυρές από το κόκκινο κρασί και 150Χ πιο αποτελεσματικές από την βιτ. C.
ΓΝΩΣΗ
Μαθαίνουμε για τα οφέλη των συστατικών αυτών, πως να τα εντάξουμε σε παραδοσιακές συνταγές και νέες εφαρμογές τους στην τάξη!
Τα 3 Π
Πότε: 22 Μαρτίου 2020, 12-2μμ
Που: Flowidity, Νίκης 30, 2ος όροφος, Σύνταγμα, Αθήνα
Πόσο: 20 € (χωρίς φόρους, ΦΠΑ)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
- Email: oneprojectgr@gmail.com
- Τηλ.: 6972 284808
Γιατί οι διάσημοι σεφ τρελαίνονται για το Μίσο;
Οι ONE Project, ξεκινούν νέο κύκλο τάξεων μαγειρικής για το 2020!
Πρώτο μάθημα με θέμα:
“Γιατί οι διάσημοι σεφ τρελαίνονται για το Μίσο;”
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
12:00 – 14:00μμ
Στην Αθήνα
να μας βοηθήσεις να δημιουργήσουμε νέες εντυπωσιακές γεύσεις.
- Ojiya: Αλμυρή Ουμάμι κρέμα ρυζιού
- Ρεβυθάδα “Άπω Ανατολής”: η κλασσική ρεβυθάδα μεταμορφώνεται…
- Τηγανίτες με σάλτσα Μίσο
- Σαλάτα με αποτοξινωτική σάλτσα
- Γλυκό έκπληξη με … !
ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 2 ώρες
ΧΩΡΟΣ | Flowidity, Νίκης 30, Σύνταγμα, 2ος όροφος
ΚΟΣΤΟΣ | €20 (πλέον ΦΠΑ 24%)
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ | Γευστική δοκιμή των συνταγών
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κιν | 6972 284808
Email | contact@oneproject.gr
Θεραπευτικές συνταγές στην κουζίνα & Πραναγιάμα
Οι ONE Project, συμπράτουν με το κέντρο #OrionasYoga και συνθέτουν συνταγές αναπνοής και Μακροβιοτικής με σκοπό τη θεραπεία!
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου
12:00 – 16:30μμ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
- 12:00-13:00 Πραναγιάμα!
Σώμα και πνεύμα στην απόλυτη φυσιολογία.
Tεχνικές αναπνοής που μας χαλαρώνουν και ενεργοποιούν το σώμα ώστε να έχουν ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα οι θεραπευτικές ιδιότητες της Μακροβιοτικής. - 13:00-13:30 Διάλειμμα με Μακροβιοτικό Σνακ
- 13:30-16:30 Σεμινάριο «Θεραπευτικές Συνταγές στην Kουζίνα»
Σε κάθε πρόβλημα υγείας, όσο μικρό ή μεγάλο και αν είναι αυτό, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η ανακούφιση των συμπτωμάτων.
Οι θεραπευτικές συνταγές και τα ροφήματα είναι μεγάλοι σύμμαχοι σε αυτό ενώ ταυτόχρονα αποτελούν, μαζί με την προσαρμογή της διατροφής, και μέρος της θεραπείας.
Σε αυτό το σεμινάριο μαθαίνουμε απλές, οικονομικές, φυσικές, ακίνδυνες και αποτελεσματικές συνταγές και τεχνικές που μετατρέπουν την κουζίνα μας σε ένα εργαλείο αντιμετώπισης και διαχείρισης πολλών από τα καθημερινά μας προβλήματα.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 4,5 ώρες
ΧΩΡΟΣ | Orionas Yoga, Αγνάντων 18, Φιλοπάππου, Αθήνα
ΚΟΣΤΟΣ | €35 (πλέον ΦΠΑ 24%)
Για όσες/όσους έχουν ολοκληρώσει τον Κύκλο Εκπαίδευσης στη Μακροβιοτική Διατροφή, το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ | Πρόγραμμα, σνακ, γευστικές δοκιμές
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κιν | 6990440 5810 (Καλή)
Email | kali@onepoject.gr, contact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας
Κύκλος εκπαίδευσης στην Μακροβιοτική Διατροφή_Χαλκίδα 2019
Αν η ζωή μας χτίζεται γύρω από το πιάτο μας, το πιάτο μας πώς χτίζεται;
Ένα πρόγραμμα 4 μαθημάτων με Μακροβιοτική θεωρία, φιλοσοφία και πολύ μαγειρική, που στόχο έχει να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί η ενέργεια γύρω μας,
πώς μας επηρεάζει η τροφή και πώς να μαγειρεύουμε ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας για ενέργεια, υγεία, γεύση και ποικιλία.
Αναλυτικά διδάσκονται:
- Επίδραση της τροφής στην υγεία και την καθημερινότητά μας.
- Βασικές αναλογίες, συνταγές και πιάτα.
- Επιλογή πρώτων υλών.
- Δόμηση ημερησίων και εβδομαδιαίων μενού.
- Σνακ, γρήγορα γεύματα και φαγητά για πάρτυ κ.ο.κ..
- Γλυκά, σάλτσες, συνοδευτικά πιάτα και πιάτα εκτός προγράμματος
- Πρακτική διαρρύθμιση κουζίνας.
- Διαφορετικές μέθοδοι μαγειρικής και παράγοντες που λαμβάνονται υπόψιν.
- Ορθή χρήση αρτυμάτων (λάδι, αλάτι, μπαχαρικά κ.α).
- Προετοιμασία φαγητών για κατανάλωσή τους εκτός σπιτιού (εργασία, εκδρομή).
- Διαχείριση χρόνου στο μαγείρεμα.
Σκοπός είναι, να κατανοήσουμε πως:
- λειτουργεί η ενέργεια γύρω μας
- μας επηρεάζει η τροφή μας
- μαγειρεύουμε ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας για ενέργεια, υγεία, γεύση και ποικιλία.
Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να διαμορφώνουμε ένα, εν τέλει, εβδομαδιαίο μενού, χωρίς την χρήση ζωικών υλών, συντηρητικών, χρωστικών και τεχνητών υλικών, ζάχαρης.
ΠΡΟΣΕΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
- Α μέρος: Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
- Β μέρος: Κυριακή 3 Μαρτίου 2019
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 12 ώρες
ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | 11πμ – 2μμ, θεωρία, μαγειρική – 2-4μμ διάλλειμμα και γεύμα – 4-7μμ, θεωρία, μαγειρική, γευστική δοκιμή
ΧΩΡΟΣ | “Περί Φύσεως Ανθρώπου”, πάροδος Σαλονικιού, Χαλκίδα (οδηγίες)
ΚΟΣΤΟΣ | €130 (πλέον ΦΠΑ 24%)
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ | Πρόγραμμα, 2 γεύματα, 2 γευστικές δοκιμές, έντυπο σημειώσεων
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50€
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κιν | 6990440 5810 (Καλή), 6972 284808 (Σταύρος), 6974 505549 (Κώστας)
Email | kali@onepoject.gr, contact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ | Φόρμα εγγραφής
Κύκλος εκπαίδευσης στην Μακροβιοτική Διατροφή_Χειμώνας 2019
Αν η ζωή μας χτίζεται γύρω από το πιάτο μας, το πιάτο μας πώς χτίζεται;
Ένα πρόγραμμα 4 μαθημάτων με Μακροβιοτική θεωρία, φιλοσοφία και πολύ μαγειρική, που στόχο έχει να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί η ενέργεια γύρω μας,
πώς μας επηρεάζει η τροφή και πώς να μαγειρεύουμε ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας για ενέργεια, υγεία, γεύση και ποικιλία.
Αναλυτικά διδάσκονται:
- Επίδραση της τροφής στην υγεία και την καθημερινότητά μας.
- Βασικές αναλογίες, συνταγές και πιάτα.
- Επιλογή πρώτων υλών.
- Δόμηση ημερησίων και εβδομαδιαίων μενού.
- Σνακ, γρήγορα γεύματα και φαγητά για πάρτυ κ.ο.κ..
- Γλυκά, σάλτσες, συνοδευτικά πιάτα και πιάτα εκτός προγράμματος
- Πρακτική διαρρύθμιση κουζίνας.
- Διαφορετικές μέθοδοι μαγειρικής και παράγοντες που λαμβάνονται υπόψιν.
- Ορθή χρήση αρτυμάτων (λάδι, αλάτι, μπαχαρικά κ.α).
- Προετοιμασία φαγητών για κατανάλωσή τους εκτός σπιτιού (εργασία, εκδρομή).
- Διαχείριση χρόνου στο μαγείρεμα.
Σκοπός είναι, να κατανοήσουμε πως:
- λειτουργεί η ενέργεια γύρω μας
- μας επηρεάζει η τροφή μας
- μαγειρεύουμε ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας για ενέργεια, υγεία, γεύση και ποικιλία.
Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να διαμορφώνουμε ένα, εν τέλει, εβδομαδιαίο μενού, χωρίς την χρήση ζωικών υλών, συντηρητικών, χρωστικών και τεχνητών υλικών, ζάχαρης.
ΠΡΟΣΕΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
- Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019
- Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 12 ώρες
ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | 11πμ – 2μμ, θεωρία, μαγειρική – 2-4μμ διάλλειμμα και γεύμα – 4-7μμ, θεωρία, μαγειρική, γευστική δοκιμή
ΧΩΡΟΣ | Orionas Yoga, Αγνάντων 18, Φιλοπάππου, Αθήνα
ΚΟΣΤΟΣ | €140 (πλέον ΦΠΑ 24%)
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ | Πρόγραμμα, 2 γεύματα, 2 γευστικές δοκιμές, ηλεκτρονικές σημειώσεις, πιστοποιητικό παρακολούθησης
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50€
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κιν | 6990440 5810 (Καλή) 6972 284808 (Σταύρος)
Email | kali@onepoject.gr, contact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ |
Μακροβιοτική και γιορτινό τραπέζι – Beyond veganism (B)
Πώς και γιατί δεν συνάδουν όλες οι vegan επιλογές με την ηθική φυτοφαγία;
Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα εξετάσουμε την έννοια της γιορτής και τις διατροφικές επιλογές που συνήθως τη συνοδεύουν.
Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει εργαστήριο, όπου θα δείξουμε πώς ετοιμάζουμε ένα πλούσιο γιορτινό τραπέζι με κύριο συστατικό την αγάπη.
Όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για τους ανθρώπους και ολόκληρο τον πλανήτη.
Φυσικά και θα γευτούμε το φαγάκι που θα μαγειρέψουμε!
Ώρα προσέλευσης 11:40.
Θα τηρηθεί αυστηρά η ώρα έναρξης και σας ζητάμε να έρθετε λίγο νωρίτερα για την ολοκλήρωση των εγγραφών και την προετοιμασία.
Kόστος συμμετοχής
Mέχρι τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου: 34 ευρώ.
Εγγραφή για το (Β) σεμινάριο http://pages.news/BV2
Κόστος και για τα δύο σεμινάρια (Α+B) “Beyond Veganism” : 60 ευρώ
Εγγραφή και για τα δύο σεμινάρια http://pages.news/BV1
Κανονική τιμή: 80 ευρώ
Πληροφορίες για το πρώτο σεμινάριο: “Beyond Veganism” (A) Μακροβιοτική και γλυκά
Μακροβιοτική και γλυκά – Beyond Veganism (A)
Επειδή η γεύση των εορτών είναι γλυκιά, θα υποδεχτούμε τον Δεκέμβρη με προετοιμασία και δοκιμή συνταγών
που θα μας κάνουν να νιώσουμε πως το γλυκό είναι γιορτή από μόνο του!
Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα συζητήσουμε για την ανθρώπινη ανάγκη για γλυκό.
Θα μιλήσουμε για τις γλυκαντικές ουσίες, για τον κίνδυνο και τις επιπτώσεις της υπερκατανάλωσης απλών υδατανθράκων σε μία vegan διατροφή
και θα ανακαλύψουμε πώς η Μακροβιοτική αντίληψη μας κατευθύνει σε επιλογές που ωφελούν τη φύση, τα ζώα και τους ανθρώπους.
Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει το εργαστήριο “Μακροβιοτική και γλυκά”.
Θα ανακαλύψουμε μαζί τη Μακροβιοτική πρόταση στις γλυκές γεύσεις και φυσικά θα γευτούμε ότι φτιάξουμε!
Ώρα προσέλευσης 14:40.
Θα τηρηθεί αυστηρά η ώρα έναρξης και σας ζητάμε να έρθετε λίγο νωρίτερα για την ολοκλήρωση των εγγραφών και την προετοιμασία.
Kόστος συμμετοχής
Mέχρι την Τρίτη 27 Νοεμβρίου: 34 ευρώ.
Εγγραφή για το (Α) σεμινάριο ΕΔΩ.
Κόστος και για τα δύο σεμινάρια (Α+B) “Beyond Veganism” : 60 ευρώ
Εγγραφή και για τα δύο σεμινάρια http://pages.news/BV1
Κανονική τιμή: 80 ευρώ (Α και Β)
Εγγραφές : http://pages.news/BV1
Σεμινάρια Beyond Veganism: “Η Μακροβιοτική δείχνει τον δρόμο στην ηθική φυτοφαγία”
Οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, χαρακτηρίζονται συνήθως από… επιπλέον καταναλωτισμό, ο οποίος μας κάνει να αναρωτιόμαστε εάν οι vegan επιλογές είναι πάντα και κατάλληλες/ορθές/αποτελεσματικές, για καλύτερη υγεία, καθαρότερο περιβάλλον, λιγότερα απορρίματα, λιγότερη βία και εκμετάλλευση.
Το Beyond Veganism είναι δύο σεμινάρια τροφής και σκέψης για αυτούς που έχουν κάνει ή σκέφτονται να κάνουν, το βήμα προς μία περισσότερο vegan διατροφή.
Στη vegan αναδυόμενη αγορά, που προσφέρει όλο και περισσότερες καταναλωτικές επιλογές:
- Πώς Επιλέγουμε;
- Είναι όλες οι vegan επιλογές και ηθικές;
- Υπάρχουν ζώα που υποφέρουν από τις vegan επιλογές μας;
- Όταν υιοθετούμε συνήθειες εκτός εποχής πόσο βλάπτουμε τον εαυτό μας και το οικοσύστημα;
- Είναι ο εθισμός στην γλυκιά γεύση της χορτοφαγίας μία ηθικά ουδέτερη επιλογή;
- Είναι τελικά η Μακροβιοτική διατροφή η ενδεδειγμένη για τον άνθρωπο, τα ζώα και τον πλανήτη;
Ερευνούμε την τροφή πέρα από τα στενά όρια της διατροφικής ανάλυσης (γιατί η τροφή δεν είναι μόνο πρωτεΐνες, βιταμίνες κοκ),
αλλά εμβαθύνουμε στην ενεργειακή υπόστασή της και πως αυτή μας επηρεάζει.
Με την ευκαιρία των εορτών, θα μάθουμε πως ένα εορταστικό γεύμα μπορεί να είναι φυτικής προέλευσης,
πολύ γευστικό, δυναμωτικό και ευπαρουσίαστο.
Και για γλυκά χωρίς ενδοιασμούς… θα μάθουμε πως παρόλη την έλλειψη ζάχαρης ή επεξεργασμένων υδατανθράκων
και με την χρήση κατάλληλων υλικών (λ.χ. σιρόπι ρυζιού, Αμαζάκε), θα νιώθουμε όμορφα και την επόμενη μέρα!
Όσο για το εορταστικό τραπέζι μας: η χρήση υπερτροφών (Τέμπε, Φιλέτο σταριού, Ναττό) και η πρωτότυπη επεξεργασία τους,
θα δώσει ένταση και νοστιμιά, καινοτομία και απόλαυση, χωρίς να … θυσιάσετε τίποτα!
Ακολουθείστε τους παρακάτω συνδέσμους για πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια Beyond Veganism.
Beyond Veganism (Α): Μακροβιοτική και γλυκά https://www.facebook.com/events/342749596519147/
Beyond Veganism (Β): Μακροβιοτική και γιορτινό τραπέζι https://www.facebook.com/events/1166284386868917/
Σας περιμένουμε για συζήτηση, μαγείρεμα και φαγητό.
Μην χάσετε και τα 2 αυτά σεμινάρια, στην μοναδική τιμή των 60€ (25% έκπτωση εφ’ όσον εγγραφείτε μέχρι και τις 27/11)!
Κανονικό κόστος: 80€
Εγγραφές http://pages.news/BV1
Vegan… και στα γρήγορα!
Επιτέλους, όχι άλλη σπανακόπιτα ως κολατσιό!
Ένα σεμινάριο γι’ αυτούς που επιθυμούν να συμμετέχουν στην προετοιμασία του καθημερινού τους φαγητού, αλλά πάσχουν από έλλειψη χρόνου.
Τι θα μάθουμε
Μαθαίνουμε να δημιουργούμε πλήρη χορτοφαγικά γεύματα (για το γραφείο, το σχολείο, την εκδρομή, το πάρτυ), θρεπτικά, χορταστικά και νόστιμα, με βάση την κατανόηση της τροφής από την σκοπιά της Μακροβιοτικής.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις γνώσεις μας, μετά από πολυετή, καθημερινή, προσωπική και επαγγελματική εμπειρία στην Μακροβιοτική διατροφή.
Περιλαμβάνονται
Στο σεμινάριο θα γίνει:
- θεωρητική παρουσίαση για τους λόγους και τα οφέλη χρήσης, σημαντικών τροφικών ομάδων όπως τα δημητριακά, τα λαχανικά και τα όσπρια
- πρακτική παρουσίαση για συντήρηση και ποικιλία χρήσεων των παραπάνω τροφών
- προετοιμασία όλων των γευμάτων της ημέρας σε 15 – 60 λεπτά
- δημιουργία γεύματος από το μηδέν σε ελάχιστο χρόνο
- αναφορά σε νόστιμες και χρηστικές φυσικές τροφές, μακροχρόνιας φυσικής συντήρησης
- παράθεση ιδεών για σνακ, πλήρη γεύματα, επαναχρησιμοποιούμενα υλικά και γλυκάκια
Πότε: Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, 4-7μμ
(προσέλευση 15´ νωρίτερα)
Που: Αίθουσα «Αείφαρον», Λεωχάρους 13, Α όροφος , Αθήνα
(κοντά στον σταθμό μετρό «Πανεπιστήμιο», πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος)
Πόσο: 30€
(χωρίς φόρους, με γευστική δοκιμή των συνταγών)
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΜΕΧΡΙ ΠΕΜΠΤΗ 8/11/2018
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ.
Πληροφορίες/Συμμετοχές
ONE Project | Our Natural Evolution
Τ.: 699 440 5810
Email.: kali@oneproject.gr
Σημειώσεις:
Στην αίθουσα δεν φοράμε παπούτσια, ωφέλιμο είναι να φέρετε τετράδιο σημειώσεων, ελάτε τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα για την έγκαιρη εγγραφή σας και έναρξη του μαθήματος.
Καλοκαιρινά δροσερά γλυκίσματα
Οι κατάλληλες συνταγές για καλοκαιρινή δροσιά και γλύκα!
20 Ιουνίου 2018
6μμ
Στο Βαζάκι, Χαλάνδρι
Η καλοκαιρινή ζέστη, έχει τώρα τον αντίπαλό της…
Σπιτικά και ποιοτικά, vegan καλοκαιρινά γλυκίσματα, πολύ δροσιστικά, πολύχρωμα και ευφάνταστα,
ΧΩΡΙΣ ζάχαρη ή ζωικά υλικά.
Θέματα
- Συμβουλές για να τρώμε ισορροπημένα και το καλοκαίρι,
στην βάση της vegan Μακροβιοτικής κουζίνας. - Πως και γιατί να μην το παρακάνουμε με την κατανάλωση τροφών που
μας “κλέβουν” ενέργεια, έστω κι αν είναι ελκυστικές το καλοκαιράκι…
Μενού
- Δροσερά ζελέ φρούτων, με αγάρ-αγάρ
- Smoothie με γλυκιά κρέμα Αμαζάκε
- Trifle με μους σοκολάτας και φρούτα
- Παγωτό με Αμαζάκε
Ως γλυκαντικά υλικά χρησιμοποιούμε:
- τα ίδια τα φρούτα
- σιρόπι ρυζιού/βύνη ρυζιού
- Κρέμα Αμαζάκε
Φτιάξτε καλοκαιρινά επιδόρπια, εύκολα, με λίγα βήματα, ελαφρά, χωρίς λιπαρά, vegan και το ουσιαστικότερο νόστιμα και …γλυκά!
Θεωρία
Θα εξηγήσουμε για την ενέργεια του Καλοκαιριού και τις ανάγκες μας, και πως να επεξεργαζόμαστε την τροφή μας για να διατηρούμε την ενεργητικότητά μας και … να δροσιζόμαστε!
Χώρος
Το Βαζάκι, Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι (στον κήπο!)
Κόστος
25 ευρώ (μαθητές των ONE Project: 20 ευρώ)
Δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.
Πληροφορίες/εγγραφές
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 19/6/2018
Συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής: ΕΔΩ
Τηλ.: 6972 284808
Email: oneprojectgr@gmail.com
Καλοκαιρινό Σούσι και άλλες ιστορίες με σνακ (vegan Sushi & snack workshop)
Καλοκαιράκι μύρισε και οι εκδρομές ξεκίνησαν!
Για όσες και όσους ανησυχούν ότι, οι επιλογές για να φάνε ποιοτικό φαγητό έξω είναι περιορισμένες,
αυτό το μάθημα είναι για εσάς!
Το ιδανικό “πρόχειρο γεύμα” για το καλοκαίρι, χρειάζεται να είναι:
- θρεπτικό και νόστιμο
- ελαφρύ, χαμηλό σε λιπαρά, αλλά χορταστικό
- σχετικά διατηρίσιμο εκτός ψυγείου
- μικρό σε μέγεθος και εύκολο να καταναλωθεί με το χέρι
Και ποιο μπορεί να είναι αυτό;
Το Ιαπωνικό Σάντουϊτς! Δηλαδή το… Σούσι!
Αλλά, όπως το παρασκευάζουμε με τον τρόπο της Μακροβιοτικής κουζίνας, με:
- αναποφλοίωτο ρύζι (περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες, πρωτεΐνη, θρεπτικά συστατικά)
- vegan πρωτεΐνούχες υπερτροφές (Τέμπε, Σέιταν, Σιίτακε κα), για ολοκληρωμένo διατροφικό προφίλ και σούπερ γεύση
- φρέσκα λαχανικά εποχής (αγγούρι, ρόκα, καρότο κα), που χαρίζουν δροσιά, βιταμίνες και τραγανή υφή
- υψηλής ποιότητας υλικά και καρυκεύματα (Σούσι Νόρι, Σάλτσα σόγιας, Μίριν, Ξύδι καστανού ρυζιού, Ουμεμπόσι)
Χωρίς:
- ζάχαρη, γλουταμινικό μονονάτριο ή άλλα χημικά ενισχυτικά γεύσης, χαμηλής ποιότητας υλικά και καρυκεύματα (λ.χ. Σάλτσα σόγιας με ζάχαρη, χωρίς να έχει υποστεί φυσική διαδικασία ζύμωσης)
Μαγειρική
Θα μάθουμε λοιπόν, να φτιάχνουμε Σούσι, κάνοντας πρακτική στο τύλιγμά του (φέρτε την ποδιά σας!).
Ακόμα, μαθαίνουμε πως να χρησιμοποιούμε τα φύκια στην κουζίνα μας, για να δώσουμε επιπλέον γεύση και θρέψη στα πιάτα μας, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που χρειαζόμαστε επιπλέον μέταλλα στην διατροφή μας.
Ακόμα, θα δούμε πως να μετατρέπουμε μία vegan Υπερτροφή, όπως το Τέμπε, σε λαχταριστή πάστα, που μοιάζει με τονοσαλάτα,
και να εμπλουτίσουμε σάντουιτς, καναπεδάκια, πράσινες σαλάτες κα
Μενού
Με λίγα λόγια, το Μενού μας θα είναι:
- Οι “50 αποχρώσεις” του Σούσι (ρολάκια, κώνοι, διαγώνια ρολά, με διάφορες γεμίσεις)
- Τέμπε “τονοσαλάτα” και οι χρήσεις της
- Γευστικό καρύκευμα με Νόρι
- Ωφελιμότητα και εφαρμογές των φυκιών Νόρι (και εκτός κουζίνας!)
Θεωρία
Θα εξηγήσουμε για την ενέργεια του Καλοκαιριού και τις ανάγκες μας, και πως να επεξεργαζόμαστε την τροφή μας για να διατηρούμε την ενεργητικότητά μας και … να δροσιζόμαστε!
Χώρος
Cross+ing: Μυρωνίδου 8, Κεραμεικός, Αθήνα
Κόστος
25 ευρώ (παλαιοί μαθητές των ONE Project: 20 ευρώ) + ΦΠΑ 24%
Τελική τιμή: 31 € (25€)
Πληροφορίες/εγγραφές
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 12/6/2018
Συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής: ΕΔΩ
Τηλ.: 6972 284808
Email: oneprojectgr@gmail.com
Μακροβιοτικές λύσεις για την οικογένεια @ Prasino Biomarket
Η διατροφή αποτελεί το βασικό στοιχείο στην ανατροφή και ανάπτυξη της οικογένειας. Η ποιότητα της τροφής, προσδιορίζει και την ποιότητα των κυττάρων που αναπτύσσουν όλα τα μέλη της, ενώ μαζί με τον τρόπο που τρεφόμαστε επηρεάζεται και η ίδια η συνοχή των δεσμών σε μία οικογένεια.
Continue readingΣεμινάρια Μακροβιοτικής κουζίνας. Δομή
Κύκλος τεσσάρων μαθημάτων για την Μακροβιοτική διατροφή
ΒΑΣΙΚΗ ΔΟΜΗ
- Σύνδεση τροφής και υγείας:
Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου» Ιπποκράτης.
Η τροφή μεταβολίζεται και θρέφει το σώμα. Ποιοτική τροφή σημαίνει ποιοτικά κύτταρα και καλή υγεία. - Διαρρύθμιση και εξοπλισμός κουζίνας:
Βασικές οδηγίες για καλύτερη λειτουργικότητα στην κουζίνα. - Βασικές συνταγές:
Ξεκινώντας την μακροβιοτική εμπειρία με απλά βήματα.
Καστανό ρύζι που δεν κολλάει και δεν καίγεται, όσπρια που βράζουν στην ώρα τους, σούπες με Μίσο, γεμάτες ένζυμα και προβιοτικά που δεν είναι ούτε αλμυρές, ούτε άνοστες. - Βασικά θεραπευτικά σχήματα (home remedies):
Πως μετατρέπουμε την κουζίνα μας σε θεραπευτήριο.
Από έναν απλό πυρετό ή μια απλή υπερένταση, μέχρι την αντιμετώπιση μιας αιμορραγίας.
Θεραπευτικές συνταγές (remedies) από φυσικά συστατικά που μπορεί και πρέπει να υπάρχουν σε κάθε “Μακροβιοτική» -και όχι μόνο- κουζίνα. - Παλιές και νέες πρώτες ύλες:
Εξοικείωση με τα υλικά της Μακροβιοτικής διατροφής:- Δημητριακά, Αυτά που βάζουμε στο γάλα το πρωί ή κάτι πολύ παραπάνω;
- Είναι το κριθάρι κάτι διαφορετικό από το κριθαράκι;
- Το κεχρί δεν είναι για τα πουλιά;
- Με τι συνδυάσονται τα φύκια εκτός από τις “μεταξωτές κορδέλες”;
- Tempeh, seitan, natto, umeboshi, miso. Θα μάθουμε και ξένες γλώσσες!
- Τρόποι μαγειρέματος:
Η ποικιλία στο μαγείρεμα, εξασφαλίζει την ισορροπία.
Από την ωμοφαγία, ως την χύτρα ταχύτητας και τον φούρνο.
Στον ατμό, βραστά, ζεματιστά, τσιγαρισμένα, βρασμένα για λίγο, για αρκετά, για πολύ, nishime, kinpira και άλλα πολλά.
Κάθε πιάτο αποκτά διαφορετική ενέργεια αναλόγως του τρόπου επεξεργασίας του. - Το Μακροβιοτικό πιάτο:
Μαθαίνοντας το Πρότυπο της Μακροβιοτικής Διατροφής.
Δημητριακά, λαχανικά, όσπρια, προϊόντα ζύμωσης, ξηροί καρποί, φρούτα, φύκια, έλαια, ξύδια, σιρόπια, βότανα, μπαχαρικά, καρυκεύματα, είναι εκεί για να απαντήσουν στο πόσο περιοριστική και μονότονη διατροφή δεν είναι η Μακροβιοτική. - Ενεργειακή ανάλυση τροφών:
Κάθε τροφή έχει μία ενέργεια που μας επηρεάζει ανάλογα.- Βασικές αρχές της γλώσσας yin-yang.
- Αναγνώριση και κατάταξη τροφών βάσει των χαρακτηριστικών τους: Μέσα-έξω, πάνω-κάτω, ζεστό-κρύο, αρσενικό-θηλυκό κ.ο.κ.
- Όλα γύρω μας αναλύονται σε σχέση με κάτι άλλο.
- Η μόνη παγκόσμια γλώσσα που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τον εαυτό μας σε σχέση με ό,τι μας περιβάλλει. Το ταξίδι σε αυτή την, απλή σε κατανόηση και συναρπαστική σε δυνατότητες, γλώσσα ξεκινάει από το πιάτο μας.
- Γεύματα ενός πιάτου (One dish meals):
Μακροβιοτικές συνταγές «Όλα-σε-ένα»
Γίνεται Μακροβιοτική σε μία μόνο κατσαρόλα; Γίνεται και απαιτεί γνώση, κατανόηση και πειραματισμό. Ένα ολόκληρο μάθημα αφιερωμένο στο να δώσει ιδέες. - Γλυκά και επιδόρπια:
Φυσική γλύκα για φυσική απόλαυση.
Χωρίς ζάχαρη και ζωικά, χωρίς γαλακτοκομικά. Θρεπτικά και θεραπευτικά. Και νόστιμα. Και εύκολα. Και σε κάθε μάθημα. - Διαμόρφωση Μενού (Menu planning):
Πως προγραμματίζουμε το μαγείρεμα για να μην περνάμε όλη την ημέρα στην κουζίνα; Πώς διαμορφώνουμε την κουζίνα μας; Πώς κανονίζουμε τις προμήθειές μας; Πώς τις αποθηκεύουμε; Πως μετατρέπουμε το φαγητό της προηγούμενης ημέρας σε ένα νέο πιάτο; Πόσο “κρατάνε” τα φαγητά; - Πρωινό:
Το σπουδαιότερο γεύμα της ημέρας με λίγα λόγια.
Νομίζετε πως ξέρετε τι είναι ένα πρωινό με δημητριακά; Νομίζετε. - Προσαρμογή στην καθημερινότητα:
Αλλαγές ανάλογα με τις ανάγκες.
Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, σνακ, επιδόρπια. Γνωρίζουμε ότι δεν έχετε όλη την ημέρα για μαγείρεμα… Εμείς σας δίνουμε ιδέες πώς να κάνετε την μετάβαση στην Μακροβιοτική κουζίνα χωρίς να φέρετε πάνω κάτω τις (εκτός φαγητού) δραστηριότητές σας. - Καθημερινοί μύθοι γύρω από τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες:
Ισχύει ότι μας προβάλλει το σύγχρονο μάρκετινγκ;
Τροπικά φρούτα τον χειμώνα, άφθονη λήψη υγρών-νερού, Ένα γιαουρτάκι για ελαφρύ βραδινό, η παραδοσιακή ελληνική χωριάτικη (από τα χωριά της Λατινικής Αμερικής) και η παραδοσιακή Ναπολιτέν μακαρονάδα (Από την Νάπολη …της Κίνας και της Λατινικής Αμερικής), Η κακιά γλουτένη και η μεταλλαγμένη σόγια.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
[add_eventon event_type=”339″ show_et_ft_img=”yes” ux_val=”1″ accord=”yes” hide_so=”yes” etc_override=”yes” ]
Vegan επιδόρπια και γλυκά | Flowidity
Εργαστήριο Μακροβιοτικής γλυκοπλαστικής | Κυριακή 18 Δεκεμβρίου | 16:00-18:30 | Η σύγχρονη Μακροβιοτική προσέγγιση, παρέχει μία ολοκληρωμένη πρόταση για ένα υγιεινό αλλά και νόστιμο τρόπο διατροφής. Από αυτόν δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα γλυκά!
Continue readingΜακροβιοτική & Vegan Κουζίνα για όλους | Flowidity | Κύκλος Σεμιναρίων
Νέος κύκλος 4 Μαθημάτων. Θα εμβαθύνουμε στο πώς καταρτίζουμε ένα ισορροπημένο και γευστικό, χορτοφαγικό μενού, την ενέργεια της τροφής, διαμόρφωση εβδομαδιαίου μενού, επιλογή υλιών και τρόπους μαγειρικής ανάλογα με την ενέργεια, εποχή, ασθένειες κοκ.
Continue reading2η Συνάντηση Μακροβιοτικής 2016 | Flowidity | Κυριακή 2 Οκτωβρίου
Παρουσίαση της Μακροβιοτικής.
Διάλεξη: Διατροφή και εποχικότητα.
Χειμώνας και δυναμική κουζίνα, για ανοσοποιητικό, ενέργεια και ηρεμία.
Ενημέρωση για τα εργαστήρια Μακροβιοτικής κουζίνας των ONE Project.
Μακροβιοτικός μπουφές με σνακ.
Μακροβιοτική για την οικογένεια
Η διατροφή αποτελεί το βασικό στοιχείο στην ανατροφή και ανάπτυξη της οικογένειας. Η ποιότητα της τροφής, προσδιορίζει και την ποιότητα των κυττάρων που αναπτύσσουν όλα τα μέλη της, ενώ μαζί με τον τρόπο που τρεφόμαστε επηρεάζεται και η ίδια η συνοχή των δεσμών σε μία οικογένεια.
Continue readingΜυστικά για λάτρεις του κρέατος | Flowidity | Κυριακή 9 Οκτωβρίου
Αντί για κρέας, τι;
Υλικά, καρυκεύματα και τρόποι μαγειρικής για χορτο και κρεο φάγους.
Η μετάβαση σε μία χορτοφαγική διατροφή μπορεί να γίνει παιχνίδι, αρκεί να ετοιμάζουμε πιάτα τόσο ελκυστικά και γευστικά, που θα δελεάσουν ακόμη και απαιτητικούς κρεατοφάγους.
Κάντε τα όνειρά σας… πραγματικότητα!
Ίσως είναι η ενέργεια της Άνοιξης που εμπνέει τα νέα ξεκινήματα, ίσως είναι η υπενθύμιση του αέρα για να προχωρήσουμε μπροστά, που δημιούργησαν, ανάμεσά μας, συζητήσεις για τα όνειρα.
Πρώτα απ’ όλα: έχετε κάποιο όνειρο;
Μικρό ή μεγάλο, βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόσθεσμο; δεν έχει σημασία τι.
Πολλές φορές έχουμε την τάση να θεωρούμε ότι τα όνειρα είναι για παιδιά. Όταν μεγαλώσουμε αρχίζουμε να βάζουμε στόχους, αλλά όχι να ονειρευόμαστε.Η παρενέργεια του να θέτεις στόχους είναι συχνά η δημιουργία άγχους (πρέπει να τους υλοποιήσεις κάποια στιγμή). Η παρενέργεια του να έχεις ένα όνειρο, είναι η ευτυχία. Παρατηρήστε τον εαυτό σας όταν σκέφτεστε το όνειρό σας ή όταν μιλάτε γι’ αυτό σε κάποιον. Το πρόσωπό σας καλύπτεται από ένα χαμόγελο, τα μάτια λάμπουν. Γιατί πρέπει να στερούμε τον εαυτό μας από τέτοια συναισθήματα; Το πρόβλημα είναι ότι ξεχνάμε (να ονειρευόμαστε) και χρειαζόμαστε κάποιον να μας το υπενθυμίζει, να μας εμπνέει.
Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τον κύκλο 4 μαθημάτων, για να εμπνευστήτε και να τολμήσετε να έχετε ένα όνειρο και να το κάνετε πραγματικότητα!
[add_eventon event_type=”339″ show_et_ft_img=”yes” ux_val=”1″ accord=”yes” hide_so=”yes” etc_override=”yes” ]
Μακροβιοτική Κουζίνα + Σεμινάριο | Πάτρα 20-21 Φεβρουαρίου 2016 | X-Saltibagos
Σάββατο 20/2, 4-9μμ στον χώρο X-Saltibagos, θα συναντηθούμε να μαγειρέψουμε και να φάμε όλοι μαζί, να συζητήσουμε απορίες και να μοιραστούμε εμπειρίες, προσπαθώντας να δώσουμε λίγη έμπνευση για τη συνέχεια.
Εφ’ όσον υπάρξει ενδιαφέρον, θα κάνουμε ένα ολοήμερο σεμινάριο την Κυριακή 21/2, με θέματα που θα προκύψουν από τη συζήτηση.
Χριστουγεννιάτικα τραπεζώματα…Vegan μαγειρέματα
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.
Η εορταστική περίοδος που μας συνηθίζει σε τραπεζώματα και συναντήσεις με οικογένεια, φίλους, συνεργάτες κοκ. Φέτος θα κάνουμε τη διαφορά!
Μαγειρεύουμε ένα εορταστικό μενού, με αλμυρές και γλυκές συνταγές, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε καθόλου ζωικά υλικά και ζάχαρη! Και το αποτέλεσμα θα κάνει όλους να γλύφουν τα δάκτυλά τους.
Οι δοκιμασμένες συνταγές και πολλές συμβουλές για παραλλαγές σε παραδοσιακά πιάτα και μη, θα είναι το πλεονέκτημα σε αυτό το μάθημα μαγειρικής.
Εργαστήριο vegan Μακροβιοτικής μαγειρικής και γλυκοπλαστικής,
με μοναδικές συνταγές για:
– κυρίως πιάτα
– σάλτσες
– ροφήματα
– επιδόρπια
– σνακ, μπουκίτσες
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου | 16:00-18:30
Ευτέρπης 18-20 | Χολαργός (κουδούνι Νίκος Ντούπης)
Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ, με φαγητό!
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, μέχρι 12/12.
[add_eventon event_type=”274″ ux_val=”3″ hide_so=”yes” hide_arrows=”yes” cal_id=”CSingle” fixed_month=”12″ fixed_year=”2015″ ]
Νέος Εκπαιδευτικός Κύκλος | 2015.2016
Νέα σεμινάρια αφιερωμένα στη πρακτική εφαρμογή της Μακροβιοτικής γνώσης.
Στον νέο κύκλο σεμιναρίων δίνουμε έμφαση στην μαγειρική.
ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Μια γενική παρουσίαση των βασικών αρχών της Μακροβιοτικής φιλοσοφίας και διατροφής.
Μαθαίνουμε πως να χρησιμοποιούμε την ενέργεια της τροφής.
Αναφορά σε ειδικές τροφές και προϊόντα ζύμωσης.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 1 ώρα και ακολουθεί χρόνος για ερωταπαντήσεις, περίπου 30-40 λεπτά.
ΚΟΣΤΟΣ | Έθελοντική εισφορά
Κιν | 6972 284808
Email | contact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Στόχος μας είναι να μάθουμε στους συμμετέχοντες να χειρίζονται την τροφή, σύμφωνα με τις προσωπικές τους ανάγκες, ώστε να ζουν σε ισορροπία και υγεία. Μαθαίνουμε πως η ενέργεια της τροφής επηρεάζει τη δική μας ενέργεια, και πώς να μαγειρεύουμε ώστε να αλλάζουμε αυτή την ενέργεια, σύμφωνα με τους στόχους μας.
ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Κύκλος Βασικής Εκπαίδευσης
Αν η ζωή μας χτίζεται γύρω από το πιάτο μας, το πιάτο μας πώς χτίζεται;
Ένα πρόγραμμα 4 μαθημάτων, με λίγη θεωρία και πολύ μαγειρική, που στοχεύει στην κατανόηση της Μακροβιοτικής προσέγγισης και στο να έχουμε την ικανότητα να φτιάχνουμε ένα βασικό Μακροβιοτικό μενού μόνοι μας, για όλα τα γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό, σνακ, επιδόρπια).
- 2 μαθήματα με θέμα ‘Βασικά ημερήσια μενού’ (πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό)
- 1 μάθημα με σνακ, γρήγορα γεύματα και φαγητά για πάρτυ κοκ
- 1 μάθημα για γλυκά.
Η διάρκεια κάθε σεμιναρίου είναι 2-2 ½ ώρες με πλήρες γεύμα.
Αναλυτικά διδάσκονται:
- Επιλογή πρώτων υλών.
- Πρακτική διαρρύθμιση κουζίνας.
- Βασικές αναλογίες, συνταγές και πιάτα.
- Επίδραση της τροφής στην υγεία και την καθημερινότητά μας.
- Διαφορετικές μέθοδοι μαγειρικής και παράγοντεςπου λαμβάνονται υπόψιν.
- Ορθή χρήση αρτυμάτων (λάδι, αλάτι, μπαχαρικά κ.α).
- Προετοιμασία φαγητών για κατανάλωσή τους εκτός σπιτιού (εργασία, εκδρομή).
- Επιδόρπια.
Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να αποκομίσουν, πέραν της βασικής θεωρητικής κατανόησης, την ικανότητα να εφαρμόσουν την κατανόηση αυτή και στην καθημερινότητά τους.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 2-2 ½ ώρες με πλήρες γεύμα
ΚΟΣΤΟΣ | €80
Κιν | 6972 284808
Email | contact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας
Μαγειρεύοντας τα Μακροβιοτικά μυστικά!
Η Μακροβιοτική είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα εναρμόνισης και θεραπείας, που χρησιμοποιεί την διατροφή ως το πρώτο μέσο για θετική αλλαγή. Έτσι, χρησιμοποιεί ορισμένα «ειδικά» τρόφιμα, τα οποία χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες ως παραδοσιακά θεραπευτικά μέσα, σε λαΐκές παραδόσεις της Άπω Ανατολής, κι όχι μόνο.
Μαθαίνοντας τη χρήση τους, αποκτούμε περισσότερες θεραπευτικές γνώσεις μέσω της τροφής και κάνουμε την κουζίνα μας πιο πλούσια, εύγευστη και ενδιαφέρουσα. Προϊόντα όπως τα τέμπε, νάττο, ουμεμπόσι, κούζου, μίσο, αμασάκε, φύκια, κάνουν τη (γαστρονομική) ζωή μας πιο εύκολη και θρεπτική.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 2 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ | 35 ευρώ/άτομο
ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ | Θεωρία, Εκπαίδευση/Μαγειρική, Γεύμα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όλα τα εργαστήρια, χρειάζεται να έχει προηγηθεί η παρακολούθηση του εργαστηρίου: Εισαγωγή στη Μακροβιοτική – Η ενέργεια της τροφής 1
Τηλ | 22290 62552
Κιν | 6945 377466
Email | contact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας
Πρόγραμμα
Αποτοξίνωση στη κουζίνα
Η χρήση της κατάλληλης τροφής, βοηθά στην αποτοξίνωση και αίσθηση ελαφρότητας σε σώμα, νου και πνεύμα. Εάν η διατροφή μας είναι ισορροπημένη, δεν χρειάζονται ειδικές τεχνικές αποτοξίνωσης, εν τούτοις, μερικές φορές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα τρόφιμα και ροφήματα για ν’ αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας από παλιές …αμαρτίες!
ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 2 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ | 25 ευρώ/άτομο
ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ | Θεωρία, Εκπαίδευση/Μαγειρική, Πλήρες Μακροβιοτικό Γεύμα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όλα τα εργαστήρια, χρειάζεται να έχει προηγηθεί η παρακολούθηση του εργαστηρίου: Εισαγωγή στη Μακροβιοτική – Η ενέργεια της τροφής 1
Τηλ | 22290 62552
Κιν | 6945 377466
Email | contact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας
Πρόγραμμα
Από την κουζίνα στον διαλογισμό
Πως μπορεί η διατροφή μας να επηρεάσει θετικά την πνευματική μας πρακτική και να μας βοηθήσει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, ήρεμοι και ν’ απορροφούμε το μέγιστο επίπεδο ενέργειας της τροφής μας. Διατροφή για μία πνευματική ζωή.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 2 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ | 20 ευρώ/άτομο
ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ | Θεωρία, Εκπαίδευση/Μαγειρική, Πλήρες Μακροβιοτικό Γεύμα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όλα τα εργαστήρια, χρειάζεται να έχει προηγηθεί η παρακολούθηση του εργαστηρίου: Εισαγωγή στη Μακροβιοτική – Η ενέργεια της τροφής 1
Τηλ | 22290 62552
Κιν | 6945 377466
Email | contact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας
Πρόγραμμα
Μακροβιοτικό πάρτυ
Καλέστε τους φίλους σας σε ένα ξεχωριστό, χορτοφαγικό πάρτυ. Όλοι θα σας ρωτάνε με ενθουσιασμό, τι είναι αυτά που μαγειρέψατε. Μοναδικές ιδέες για μικρούς και μεγάλους, που «γεμίζουν» τον ουρανίσκο και μας κρατούν υγιείς και χαρούμενους! Διασκέδαση κι απόλαυση στην κουζίνα!
ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 2 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ | 25 ευρώ/άτομο
ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ | Θεωρία, Εκπαίδευση/Μαγειρική, Πλήρες Μακροβιοτικό Γεύμα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όλα τα εργαστήρια, χρειάζεται να έχει προηγηθεί η παρακολούθηση του εργαστηρίου: Εισαγωγή στη Μακροβιοτική – Η ενέργεια της τροφής 1
Τηλ | 22290 62552
Κιν | 6945 377466
Email | contact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας
Πρόγραμμα
Μακροβιοτική γλυκοπλαστική
Η γλυκιά γεύση, θα εξερευνηθεί εκτενέστερα στο εργαστήριο αυτό. Εξηγούμε την επίδραση των υδατανθράκων (σακχάρων) στον οργανισμό μας και θα δημιουργήσουμε γλυκά πιάτα, είτε με τη μορφή πιάτου ενός κανονικού γεύματος, είτε επιδορπίου, ή ως καθημερινού σνακ και ροφήματος. Θα μάθουμε επίσης για εναλλακτικά προϊόντα που αντικαθιστούν πιο υγιεινά τη ζάχαρη, για πιο αλκαλική «ζαχαροπλαστική»…
ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 2 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ | 30 ευρώ/άτομο
ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ | Θεωρία, Εκπαίδευση/Μαγειρική, Πλήρες Μακροβιοτικό Γεύμα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όλα τα εργαστήρια, χρειάζεται να έχει προηγηθεί η παρακολούθηση του εργαστηρίου: Εισαγωγή στη Μακροβιοτική – Η ενέργεια της τροφής 1
Τηλ | 22290 62552
Κιν | 6945 377466
Email | contact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας
Πρόγραμμα
Μακροβιοτικό «ταχυφαγείο» (fast food)
Καθημερινά σνακ, πιάτα και γρήγορα γεύματα, για τη γρήγορη ζωή ή για τους… γρήγορους! Μυστικά για να είμαστε σε ισορροπία, χωρίς να τρώμε «σκουπίδια».
Μαθαίνουμε γρήγορες, θρεπτικές και πεντανόστιμες λύσεις για το γραφείο, την εκδρομή, το σχολείο, τις λιγούρες μας! Η Μακροβιοτική… στο δρόμο!
ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 2 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ | 25 ευρώ/άτομο
ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ | Θεωρία, Εκπαίδευση/Μαγειρική, Πλήρες Μακροβιοτικό Γεύμα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όλα τα εργαστήρια, χρειάζεται να έχει προηγηθεί η παρακολούθηση του εργαστηρίου: Εισαγωγή στη Μακροβιοτική – Η ενέργεια της τροφής 1
Τηλ | 22290 62552
Κιν | 6945 377466
Email | contact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας
Πρόγραμμα
Μακροβιοτική για κρεατοφάγους – Η Χορτοφαγία του Μέλλοντος
Η Μακροβιοτική διατροφή, έχει τα κατάλληλα υλικά και τρόπους μαγειρικής, για να δελεάσει ακόμη και φανατικούς κρεατοφάγους. Εξηγούμε τον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν τα ζωικά προϊόντα στην υγεία και το περιβάλλον μας. Καταρρίπτουμε το μύθο περί μη ίσης θρεπτική αξίας των φυτικών τροφών έναντι των ζωικών.
Μαγειρεύουμε πιάτα ολοκληρωμένα από θρεπτική κι ενεργειακή άποψη. Υλικά-έκπληξη με υφή και γεύση που «κερδίζουν» το κρέας! Πρωτεΐνες χωρίς τοξίνες!
ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 2 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ | 30 ευρώ/άτομο
ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ | Θεωρία, Εκπαίδευση/Μαγειρική, Πλήρες Μακροβιοτικό Γεύμα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όλα τα εργαστήρια, χρειάζεται να έχει προηγηθεί η παρακολούθηση του εργαστηρίου: Εισαγωγή στη Μακροβιοτική – Η ενέργεια της τροφής 1
Τηλ | 22290 62552
Κιν | 6945 377466
Email | contact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας
Πρόγραμμα
Κουζίνα για έλεγχο βάρους και γερή καρδιά
Η απώλεια βάρους δεν πρέπει να σημαίνει περιορισμό στη γεύση ή την ποσότητα της τροφής μας. Οι σωστοί συνδυασμοί τροφών και υλικών, μας δίνουν υπέροχα γευστικά αποτελέσματα, που μπορούν να περιορίσουν το περιττό βάρος πολύ γρήγορα, χωρίς απώλεια μυϊκής μάζας, και θρεπτικών συστατικών. Εξηγούμε τα οφέλη της Μακροβιοτικής διατροφής σε καρδιαγγειακές παθήσεις. Πάρτε τη ζωή, ελαφρά!
ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 2 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ | 25 ευρώ/άτομο
ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ | Θεωρία, Εκπαίδευση/Μαγειρική, Πλήρες Μακροβιοτικό Γεύμα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όλα τα εργαστήρια, χρειάζεται να έχει προηγηθεί η παρακολούθηση του εργαστηρίου: Εισαγωγή στη Μακροβιοτική – Η ενέργεια της τροφής 1
Τηλ | 22290 62552
Κιν | 6945 377466
Email | contact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας
Πρόγραμμα
Προβιοτικά στο σπίτι μας – Καλή πέψη και ανοσοποιητικό
Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε και να παρασκευάζουμε τρόφιμα που προάγουν την υγεία των εντέρων και βοηθούν στην καλή πέψη και απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού, τον έλεγχο του βάρους, την νοητική και πνευματική ισορροπία, την γενικότερη υγεία κι ευεξία.
Νόστιμα βακτήρια για καλή υγεία.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 2 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ | 20 ευρώ/άτομο
ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ | Θεωρία, Εκπαίδευση/Μαγειρική, Πλήρες Μακροβιοτικό Γεύμα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όλα τα εργαστήρια, χρειάζεται να έχει προηγηθεί η παρακολούθηση του εργαστηρίου: Εισαγωγή στη Μακροβιοτική – Η ενέργεια της τροφής 1
Τηλ | 22290 62552
Κιν | 6945 377466
Email | contact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας
Πρόγραμμα
Κουζίνα χωρίς γαλακτοκομικά
Πολλά ακούγονται για την αρνητική επίδραση των γαλακτοκομικών στην υγεία μας, τον τρόπο σκέψης και δράσης μας. Εξηγούμε πως επηρεάζουν τα γαλακτοκομικά τα έντερά και την απορρόφηση των συστατικών, το ανοσοποιητικό και τα …οστά μας. Πως τα αντικαθιστούμε και ποιες συνταγές κερδίζουν τους πιο φανατικούς γαλακτο-τυροφάγους!
ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 2 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ | 25 ευρώ/άτομο
ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ | Θεωρία, Εκπαίδευση/Μαγειρική, Πλήρες Μακροβιοτικό Γεύμα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όλα τα εργαστήρια, χρειάζεται να έχει προηγηθεί η παρακολούθηση του εργαστηρίου: Εισαγωγή στη Μακροβιοτική – Η ενέργεια της τροφής 1
Τηλ | 22290 62552
Κιν | 6945 377466
Email | contact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας
Πρόγραμμα
Βασική Μακροβιοτική Εκπαίδευση- Η ενέργεια της τροφής 1 & 2
Μία εισαγωγή στη θεραπευτική Μακροβιοτική διατροφή και φιλοσοφία
Η Μακροβιοτική, αποτελεί ένα πλήρες σύστημα εκπαίδευσης της ανθρώπινης φύσης, με το οποίο μαθαίνουμε να ζούμε σύμφωνα με τους Νόμους του Σύμπαντος, για να απολαμβάνουμε τη ζωή με χαρά, υγεία, ισορροπία.
Χρησιμοποιεί τη φιλοσοφία και διάφορες πρακτικές (διατροφή, μεθόδους διάγνωσης, σιάτσου, Do-In, 9 star Qi αστρολογία κα), προκειμένου να μας βοηθήσει να ζούμε όμορφα.
Στο σύστημα της Μακροβιοτικής, χρησιμοποιείται η διατροφή ως το πιο άμεσο και κατανοητό (ευρέως) μέσο για την αλλαγή του ατόμου.
Αν δεχθούμε το ρητό “είμαστε ότι τρώμε”, τότε καταλαβαίνουμε ότι η ποιότητα αυτών που βάζουμε μέσα μας επηρεάζει το πως εξελισσόμαστε.
Η διαφορά στη Μακροβιοτική διατροφή -και όχι μόνο- έγκειται στο ότι βλέπει τη διατροφή (τροφές, τρόπους επεξεργασίας τους) ενεργειακά, μέσα από τις αρχές ΓΙΝ (ενέργεια φυγόκεντρος – διαστολής – χαλάρωσης) και ΓΙΑΝΓΚ (ενέργεια κεντρομόλος – συστολής, ενεργοποίησης), οι οποίες όταν βρίσκονται σε ισορροπία, επιφέρουν αρμονία και υγεία σε όλα τα επίπεδα.
Αναλύοντας λοιπόν το κάθετι με αυτό τον κανόνα, μπορούμε να κάνουμε τέτοιες επιλογές που να υποστηρίζουν τους στόχους μας και όχι να τους εμποδίζουν να υλοποιηθούν.
Μαθαίνουμε λοιπόν ποια είναι η ενέργεια της τροφής και πως αυτή επηρεάζει τη δική μας ενέργεια.
Εκπαίδευση στη Μακροβιοτική
Τα παρακάτω σεμινάρια, μας εισάγουν, με απλό τρόπο στη Μακροβιοτική φιλοσοφία και τους τρόπους να τη χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας.
- Εισαγωγή στη Μακροβιοτική – Η ενέργεια της τροφής 1
Εισαγωγή στην φιλοσοφία του Μακροβιοτικού τρόπου ζωής και διατροφής. Μαθαίνουμε πως η ενέργεια της τροφής, επηρεάζει τη δική μας και πώς να τη χρησιμοποιούμε προς όφελός μας! Επίσης διδασκόμαστε πως να παρασκευάζουμε βασικές Μακροβιοτικές συνταγές για υγιή, ισόρροπη και χαρούμενη καθημερινότητα.
Η διατροφή θεωρείται βασικό στοιχείο για την αλλαγή μας, γιʼ αυτό είναι σημαντικό να γίνουμε αυτόνομοι και να ξέρουμε να μαγειρεύουμε ένα ισορροπημένο –ενεργειακά και θρεπτικά- φαγητό. - Πλούσια Μακροβιοτική κουζίνα – Η ενέργεια της τροφής 2
Η συνέχεια του εισαγωγικού σεμιναρίου, μας επιφυλάσσει γνώσεις διάγνωσης κι ευρύτερης εφαρμογής του κανόνα ΓΙΝ-ΓΙΑΝΓΚ, ώστε να αναγνωρίζουμε και να βελτιώνουμε πιο αποτελεσματικά, περισσότερες καταστάσεις ανισορροπίας. Στην κουζίνα, οι δεξιότητές μας αυξάνονται επιτρέποντας να δημιουργούμε ακόμη πιο γευστικές και θεραπευτικές συνταγές.
Κόστος: 30 ευρώ ανά σεμινάριο
50 ευρώ και για τα δύο
Περιλαμβάνονται:
- Θεωρία και φιλοσοφία της μακροβιοτικής
- Μακροβιοτική μαγειρική πρακτική (4-5 συνταγές )
- Γεύμα (γευστική δοκιμή των συνταγών)
- Ερωτήσεις – απαντήσεις
Καλή επιτυχία με τη νέα, όμορφη περιπέτεια της Μακροβιοτικής, στη ζωή σας.
Νόστιμη …Οικολογία!
Η Οικολογία είναι …Νόστιμη!
Διατροφή για τον σύγχρονο άνθρωπο
Έξι εργαστήρία, για την νόστιμη, χορτοφαγική μαγειρική.
Ανακαλύπτοντας ξανά τη σπουδαιότητα της τροφής. Πως η διατροφή, μας βοηθά να είμαστε υγιείς;
Τι σημαίνει «Υγεία» και «Ασθένεια», στη Μακροβιοτική φιλοσοφία;
Γνωριμία με τον κόσμο της σύγχρονης χορτοφαγίας και των τρόπων που μας βοηθά
να είμαστε υγιείς, χαρούμενοι και ήρεμοι.
Χώρος
ΒΑΛΣΑΜΟ
Παραδοσιακό εργαστήρι φυσικών προϊόντων, βοτάνων και αιθέριων ελαίων
Ωρίωνος 31, Χαλκίδα
Τηλ.: 2221086374
Πρόγραμμα εργαστηρίων
- Νικήστε το κρέας!
Τι μαγειρεύουμε αντί για κρέας. Μυστικά για τους λάτρεις των ζωικών τροφών
Κάντε οικογένεια και φίλους να ξεχάσουν τι σημαίνει κρέας, αυγά, γάλα κοκ. Υπέροχες λύσεις για όσους θέλουν να μειώσουν/διακόψουν την κατανάλωσή ζωικών προϊόντων και να ζήσουν χωρίς εντάσεις και τοξίνες. Αλκαλική, χορτοφαγική μαγειρική για καλή υγεία και υπέροχη, γεμάτη γεύση!
26 Φεβρουαρίου 2014 - Αλκαλική Μακροβιοτική διατροφή (εισαγωγή)
Το πλήρες διατροφικό μοντέλο, για τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου
Εισαγωγή στην φιλοσοφία του Μακροβιοτικού τρόπου ζωής και διατροφής.
Πώς να χρησιμοποιούμε την τροφή και τους τρόπους παρασκευής της, για να έχουμε καλή υγεία, υπέροχες γεύσεις και ποιότητα.
Μαθαίνουμε πως να μαγειρεύουμε τις βασικές συνταγές της χορτοφαγικής Μακροβιοτικής κουζίνας.
12 Μαρτίου 2014 - Μαγειρική για έλεγχο του βάρους
Γερή καρδιά και ισορροπημένο βάρος για μία ζωή χωρίς περιορισμούς
Οι καρδιοπάθειες και το υπερβολικό βάρος, αποτελούν εμπόδιο σε πολλές δραστηριότητες μας. Μέσα από την κουζίνα μας, μπορούμε να μεταμορφωθούμε, απλά και γρήγορα. Ξεφορτώντας τα περιττά κιλά και ξεκινώντας μία νέα ζωή!
16 Απριλίου 2014 - Μαγειρική για την οικογένεια
Φτιάχνοντας ένα μενού και υπέροχες συνταγές, για όλη την οικογένεια
Ευφάνταστες χορτοφαγικές συνταγές με έξυπνη παρουσίαση και πλούσια γεύση, για να τις απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Δυναμική μαγειρική για παιδιά κι εφήβους, που ικανοποιεί τις γευστικές και ενεργειακές τους ανάγκες.
7 Μαΐου 2014 - Χορτοφαγική ζαχαροπλαστική… χωρίς ζάχαρη
Γλυκά χωρίς αμαρτία!
Συνταγές για επιδόρπια και γρήγορα σνακ, χωρίς ζάχαρη, αλλά με φυσικά, φυτικά γλυκαντικά, που δεν μας γεμίζουν με τοξίνες, αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις. Παραλλαγές γνωστών συνταγών και νέες προτάσεις για καθημερινές και ξεχωριστές περιστάσεις.
28 Μαΐου 2014 - Χορτοφαγικό fast food
Σνακ, πρόχειρα γεύματα και γλυκά, για εκδρομές και έκτακτες περιπτώσεις!
Γρήγορες κι εύκολες λύσεις για καλοκαιρινά πρόχειρα γεύματα κι επιδόρπια, που είναι θρεπτικά και δροσιστικά. Τέλειες λύσεις για την παραλία, την εργασία, αλλά και για καλοκαιρινά πάρτυ!
11 Ιουνίου 2014
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ONE project
Γιούλια Βολομπούγεβα, Σταύρος Καραγιλάνης
Τηλ.: 2229062552, Κιν.: 6945 377466
Ηλ. Ταχ/μείο: oneprojectgr@gmail.com
Ιστότοπος: www.oneproject.gr