Είναι καιρός να ανακαλύψεις έναν κόσμο όπου η φύση και η διατροφή ενώνονται για να δημιουργήσουν έναν υγιή, ισορροπημένο τρόπο ζωής! Επίλεξε να συμμετέχεις στον ειδικά διαμορφωμένο κύκλο σεμιναρίων και εργαστηρίων μας για τη Μακροβιοτική Διατροφή, που ξεκινά από τα μέσα Φεβρουαρίου.
Τι Προσφέρει ο Κύκλος Σεμιναρίων
Απόκτηση Ολιστικής Προσέγγισης
Οι βασικές αρχές της Μακροβιοτικής εξασφαλίζουν εξαιρετικά εργαλεία για την βελτίωση της καθημερινότητας μέσω της διατροφής, και ανοίγουν νέους ορίζοντες για μια ζωή γεμάτη ευεξία.
Ενεργειακή Τροφή
Πρακτικές Συμβουλές Κουζίνας
Διατροφή για τις Καθημερινές σου Ανάγκες
Σημεία εστίασης του προγράμματος:
1.
Ενίσχυση του μικροβιώματος
2.
Ισορροπία Σακχάρου
3.
Χρήση προϊόντων ζύμωσης για αποτοξίνωση και τόνωση
Γίνε Κυρίαρχος της Διατροφής σου
Γιατί να Συμμετέχεις
Ατομική Υγεία
Βελτιωμένη Συγκέντρωση
Εξοικονόμηση πόρων
Είναι σπουδαίο για Εσένα που:
1.
Θέλεις μία ολιστική προσέγγιση της διατροφής
2.
Αντιμετωπίζεις χρόνιες καταστάσεις ανισορροπίας
3.
Επιθυμείς να νιώθεις και να δείχνεις καλύτερα
4.
Έχεις καλύτερη νοητική λειτουργία και διαχείριση του στρες
5.
Θέλεις να μειώσεις το κόστος της διατροφής σου, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα
Φέρε στη Ζωή σου Υγεία και Ισορροπία
ΕΝΑΡΞΗ
18 Φεβρουαρίου 2024
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Φεβρουάριο - Ιούνιο
Πρόγραμμα Σεμιναρίων
- Φιλοσοφία της Μακροβιοτικής: Εξερευνούμε τις βασικές αρχές και τις πρακτικές της Μακροβιοτικής που μας βοηθούν να ζούμε με ισορροπία.
- Ενέργεια των τροφών: Κατανοούμε την ενεργειακή φύση των τροφών και πώς να τις χρησιμοποιούμε για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.
- Μακροβιοτικό πιάτο: Μαθαίνουμε πώς να δημιουργούμε ισορροπημένα γεύματα που υποστηρίζουν την ψυχοσωματική υγεία μας.
- Διατροφή και υγεία: Ανακαλύπτουμε τη σχέση μεταξύ διατροφής και γενικής υγείας.
Εργαστήριο μαγειρικής: Το πρώτο Μακροβιοτικό Πιάτο μας
- Η τάξη του σύμπαντος: Εξερευνούμε την καταγωγή της ζωής στην Γη και πως αυτή συνδέεται με τις διατροφικές μας επιλογές
- Τεχνικές διάγνωσης: Γνωρίζουμε τεχνικές για τη διάγνωση της κατάστασης της υγείας μας και τη βελτίωση της μέσω της διατροφής.
- Υποκατάστατα για τρόφιμα: Ανακαλύπτουμε εναλλακτικές επιλογές για ζάχαρη, κρέας, γαλακτοκομικά, βαριά λιπαρά, φρούτα κ.ά. για να έχουμε διατροφική μονοτονία
- Δημιουργία ενός εβδομαδιαίου μενού: οργανώνουμε τον χρόνο και τις προμήθειές μας, ώστε να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και καλής ποιότητας γεύματα.
Εργαστήριο μαγειρικής: Το πρώτο Μακροβιοτικό Πιάτο μας, σουσάλατο (gomashio) το κυριότερο καρύκευμα.
- Προϊόντα ζύμωσης: Γνωρίζουμε τα προϊόντα ζύμωσης και τη σημασία τους για την υγεία του πεπτικού συστήματος.
- Μαγειρική: Ετοιμάζουμε πρωινά γεύματα που στοχεύουν στον έλεγχο του σάκχαρου και τη βελτίωση του μικροβιώματος.
Εργαστήριο μαγειρικής: Σούπα μίσο με φύκια και σιίτακε, Σούπα μίσο με λαχανικά, χυλός (porridge) από προμαγειρεμένο ρύζι και ουμεμπόσι, χυλός από κεχρί και κολοκύθα, τηγανίτες με σάλτσα μίσο/ταχίνι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά (kale, μπρόκολο, παραπούλια), πρεσαριστή/μαριναρισμένη σαλάτα, σάλτσες/αλοιφές για γαρνίρισμα
- Ελαφρύ γεύμα: Δημιουργούμε γεύματα για την ενέργεια και την ευεξία μας κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Εργαστήριο μαγειρικής: Σούσι με τέμπε, τυλιστά (wraps), Onigiri μπάλες ρυζιού, σάντουιτς (χούμους, scrambled tempeh, τόφου), Τυρί με τόφου, αλοιφή με τέμπε, ξυνολάχανο και πίκλες, σαλάτες (ζυμαρικών, βραστή), οδηγίες για γλυκό ζελέ και εξήγηση για το αγάρ-αγάρ
- Υγιεινό κυρίως γεύμα: Σχεδιάζουμε γεύματα που υποστηρίζουν την καρδιά, το κυκλοφοριακό και προάγουν τον καλό ύπνο και την υγιή απόλαυση στο σεξ.
Εργαστήριο μαγειρικής: Πηχτή σούπα με υπόλοιπα από δημητριακά, όσπρια και λαχανικά και φύκια, Stir-fry λαχανικών στο wok, γλυκόξινα, Ζωμός με noodles και σάλτσα σόγιας, λαχανικά και τέμπε τεμπούρα (tempura), Ριζότο ojiya, Ρόφημα Αμαζάκε
- Γλυκές επιλογές: Δημιουργήστε γλυκά που δεν επηρεάζουν αρνητικά τα επίπεδα σακχάρου.
Εργαστήριο μαγειρικής: Τάρτα με κους κους και μαρμελάδα ή κρέμα αμαζάκε λεμόνι
Εύκολη μηλόπιτα, με κρέμα αμαζάκε, και αλμυρή καραμέλα
Παστελάκια και μπαλάκια με σπόρους και σιρόπι ρυζιού
Τσιζκέικ φούρνου
Μπράουνι με αλμυρή σοκολάτα ganache
Γνωρίστε τους Οδηγούς σας
Οι εκπαιδευτές που θα σας καθοδηγήσουν σε αυτό το ταξίδι γνωριμίας με τη Μακροβιοτική.
Γίνε ο Καλύτερος Εαυτός σου
Επίλεξε τη Μακροβιοτική για μια ζωή γεμάτη ενέργεια & ευεξία
Κύκλος σεμιναρίων - Μακροβιοτική Διατροφή, Εξερεύνησε τη Δύναμη της Φυσικής Ζωής
Είναι καιρός να ανακαλύψεις έναν κόσμο όπου η φύση και η διατροφή ενώνονται για να δημιουργήσουν έναν υγιή, ισορροπημένο τρόπο ζωής! Επίλεξε να συμμετέχεις στον ειδικά διαμορφωμένο κύκλο σεμιναρίων και εργαστηρίων μας για τη Μακροβιοτική Διατροφή, που ξεκινά από τα μέσα Φεβρουαρίου.
Τι Προσφέρει ο Κύκλος Σεμιναρίων
Απόκτηση Ολιστικής Προσέγγισης
Οι βασικές αρχές της Μακροβιοτικής εξασφαλίζουν εξαιρετικά εργαλεία για την βελτίωση της καθημερινότητας μέσω της διατροφής, και ανοίγουν νέους ορίζοντες για μια ζωή γεμάτη ευεξία.
Ενεργειακή Τροφή
Πρακτικές Συμβουλές Κουζίνας
Διατροφή για τις Καθημερινές σου Ανάγκες
Σημεία εστίασης του προγράμματος:
1.
Ενίσχυση του μικροβιώματος
2.
Ισορροπία Σακχάρου
3.
Χρήση προϊόντων ζύμωσης για αποτοξίνωση και τόνωση
Γίνε Κυρίαρχος της Διατροφής σου
Γιατί να Συμμετέχεις
Ατομική Υγεία
Βελτιωμένη Συγκέντρωση
Εξοικονόμηση πόρων
Είναι σπουδαίο για Εσένα που:
1.
Θέλεις μία ολιστική προσέγγιση της διατροφής
2.
Αντιμετωπίζεις χρόνιες καταστάσεις ανισορροπίας
3.
Επιθυμείς να νιώθεις και να δείχνεις καλύτερα
4.
Έχεις καλύτερη νοητική λειτουργία και διαχείριση του στρες
5.
Θέλεις να μειώσεις το κόστος της διατροφής σου, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα
Φέρε στη Ζωή σου Υγεία και Ισορροπία
ΕΝΑΡΞΗ
18 Φεβρουαρίου 2024
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Φεβρουάριο - Ιούνιο
Πρόγραμμα Σεμιναρίων
- Φιλοσοφία της Μακροβιοτικής: Εξερευνούμε τις βασικές αρχές και τις πρακτικές της Μακροβιοτικής που μας βοηθούν να ζούμε με ισορροπία.
- Ενέργεια των τροφών: Κατανοούμε την ενεργειακή φύση των τροφών και πώς να τις χρησιμοποιούμε για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.
- Μακροβιοτικό πιάτο: Μαθαίνουμε πώς να δημιουργούμε ισορροπημένα γεύματα που υποστηρίζουν την ψυχοσωματική υγεία μας.
- Διατροφή και υγεία: Ανακαλύπτουμε τη σχέση μεταξύ διατροφής και γενικής υγείας.
Εργαστήριο μαγειρικής: Το πρώτο Μακροβιοτικό Πιάτο μας
- Η τάξη του σύμπαντος: Εξερευνούμε την καταγωγή της ζωής στην Γη και πως αυτή συνδέεται με τις διατροφικές μας επιλογές
- Τεχνικές διάγνωσης: Γνωρίζουμε τεχνικές για τη διάγνωση της κατάστασης της υγείας μας και τη βελτίωση της μέσω της διατροφής.
- Υποκατάστατα για τρόφιμα: Ανακαλύπτουμε εναλλακτικές επιλογές για ζάχαρη, κρέας, γαλακτοκομικά, βαριά λιπαρά, φρούτα κ.ά. για να έχουμε διατροφική μονοτονία
- Δημιουργία ενός εβδομαδιαίου μενού: οργανώνουμε τον χρόνο και τις προμήθειές μας, ώστε να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και καλής ποιότητας γεύματα.
Εργαστήριο μαγειρικής: Το πρώτο Μακροβιοτικό Πιάτο μας, σουσάλατο (gomashio) το κυριότερο καρύκευμα.
- Προϊόντα ζύμωσης: Γνωρίζουμε τα προϊόντα ζύμωσης και τη σημασία τους για την υγεία του πεπτικού συστήματος.
- Μαγειρική: Ετοιμάζουμε πρωινά γεύματα που στοχεύουν στον έλεγχο του σάκχαρου και τη βελτίωση του μικροβιώματος.
Εργαστήριο μαγειρικής: Σούπα μίσο με φύκια και σιίτακε, Σούπα μίσο με λαχανικά, χυλός (porridge) από προμαγειρεμένο ρύζι και ουμεμπόσι, χυλός από κεχρί και κολοκύθα, τηγανίτες με σάλτσα μίσο/ταχίνι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά (kale, μπρόκολο, παραπούλια), πρεσαριστή/μαριναρισμένη σαλάτα, σάλτσες/αλοιφές για γαρνίρισμα
- Ελαφρύ γεύμα: Δημιουργούμε γεύματα για την ενέργεια και την ευεξία μας κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Εργαστήριο μαγειρικής: Σούσι με τέμπε, τυλιστά (wraps), Onigiri μπάλες ρυζιού, σάντουιτς (χούμους, scrambled tempeh, τόφου), Τυρί με τόφου, αλοιφή με τέμπε, ξυνολάχανο και πίκλες, σαλάτες (ζυμαρικών, βραστή), οδηγίες για γλυκό ζελέ και εξήγηση για το αγάρ-αγάρ
- Υγιεινό κυρίως γεύμα: Σχεδιάζουμε γεύματα που υποστηρίζουν την καρδιά, το κυκλοφοριακό και προάγουν τον καλό ύπνο και την υγιή απόλαυση στο σεξ.
Εργαστήριο μαγειρικής: Πηχτή σούπα με υπόλοιπα από δημητριακά, όσπρια και λαχανικά και φύκια, Stir-fry λαχανικών στο wok, γλυκόξινα, Ζωμός με noodles και σάλτσα σόγιας, λαχανικά και τέμπε τεμπούρα (tempura), Ριζότο ojiya, Ρόφημα Αμαζάκε
- Γλυκές επιλογές: Δημιουργήστε γλυκά που δεν επηρεάζουν αρνητικά τα επίπεδα σακχάρου.
Εργαστήριο μαγειρικής: Τάρτα με κους κους και μαρμελάδα ή κρέμα αμαζάκε λεμόνι
Εύκολη μηλόπιτα, με κρέμα αμαζάκε, και αλμυρή καραμέλα
Παστελάκια και μπαλάκια με σπόρους και σιρόπι ρυζιού
Τσιζκέικ φούρνου
Μπράουνι με αλμυρή σοκολάτα ganache
Γνωρίστε τους Οδηγούς σας
Σταύρος
Γιούλια
Έλενα
Εκπαιδευτές που θα σας καθοδηγήσουν σε αυτό το ταξίδι γνωριμίας με τη Μακροβιοτική.
Γίνε ο Καλύτερος Εαυτός σου
Επίλεξε τη Μακροβιοτική για μια ζωή γεμάτη ενέργεια & ευεξία