Skip to content
umeboshi-2021

Ουμεμπόσι (Umeboshi)

Home Προϊόντα Ουμεμπόσι (Umeboshi)

Συσκευασία: 150γρ, 200γρ, 400γρ
Βιολογικής πιστοποίησης
Μη παστεριωμένο προϊόν
Δεν χρειάζεται ψυχρή συντήρηση
Διατηρήστε σε αεροστεγή περιέκτη (βαζάκι) για να μην αφυδατωθεί.
ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Συστατικά: Γιαπωνέζικο βερίκοκο (Prunus mume)*, θαλασσινό αλάτι, φύλλα Shiso Perilla frutensis*
* προϊόν βιολογικής καλλιέργειας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η διαδικασία επεξεργασίας των Ουμεμπόσι, είναι γνωστή ως «λακτοβακτηριακή ζύμωση», μία από τις παλαιότερες μεθόδους επεξεργασίας τροφίμων, κατά την οποία τα ωφέλιμα προβιοτικά λακτοβακτήρια αναπτύσσονται αντί για άλλα μη ωφέλιμα.

Τρόπος παραγωγής

Τα βερίκοκα Ούμε συλλέγονται στο τέλος Ιουνίου, όταν είναι ακόμη άγουρα και οι χυμοί τους στο απόγειο την ξινίλας τους. Κατόπιν πλένονται, μουλιάζονται για να απομακρυνθεί η πικρίλα, και στοιβάζονται σε δοχεία σε στρώσεις εναλλασσόμενες με αλάτι. Σιγά σιγά τα υγρά τους απομακρύνονται. Στο τέλος Ιουλίου απλώνονται σε δίσκους μπαμπού στον δυνατό ήλιο, για να στεγνώσουν και να αποξηραθούν λίγο.
Μετά, επανατοποθετούνται σε δοχεία μαζί με τα υγρά τους και φύλλα Shiso (perilla frutensis) τα οποία δίνουν αυτό το κόκκινο χρώμα, λεμονάτη γεύση, πολλά μέταλλα και αντιβακτηριδιακές και συντηρητικές ιδιότητες.
Τέλος, αφαιρούνται από τα δοχεία και τοποθετούνται σε κάδους όπου ωριμάζουν για ένα έτος.
Το, κόκκινο πλέον, υγρό εμφιαλώνεται και πωλείται ως Ξύδι Ούμε, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και γευστικότατα Ιαπωνικά καρυκεύματα.

Τι να προσέχουμε
Η παραδοσιακή μέθοδος, εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα του προϊόντος και τις μοναδικές θεραπευτικές του ιδιότητες. Πλέον πολλοί παραγωγοί Ουμεμπόσι χρησιμοποιούν ζάχαρη, χρωστικές ύλες, πρόσθετα οργανικά οξέα και κοινό αλάτι για να επιταχύνουν τη διαδικασία. Ο καλύτερος τρόπος είναι να ελέγξουμε τα συστατικά, τα οποία πρέπει να είναι οργανικής καλλιέργειας και να περιλαμβάνουν βιολογικά βερίκοκα Ούμε, βιολογικά φύλλα Shiso και θαλασσινό αλάτι, όπως και τα Ουμεμπόσι ONE Project.

 

ΟΦΕΛΗ

Ο “Βασιλιάς” των αλκαλικών τροφών.

Επιστήμη και Ουμεμπόσι
Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από την παραδοσιακή ιατρική της Άπω Ανατολής σε Ιαπωνία και Κίνα. Ενώ παράγωγά του έχουν ερευνηθεί από Ιάπωνες ερευνητές για τις ισχυρές θεραπευτικές τους ιδιότητες. Θεωρείται από πολλούς θεραπευτές ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά θεραπευτικά τρόφιμα του κόσμου.

Το Ουμεμπόσι και τα παράγωγά του όπως το Ξύδι Ούμε (Ume Su) είναι πλούσια σε οργανικά οξέα (κιτρικό οξύ, πυροσταφυλικό οξύ, μηλικό οξύ, και ηλεκτρικό οξύ). Το κιτρικό οξύ βοηθά στην αποστείρωση του εντέρου και του στομάχου, ειδικά το πρωί που είναι άδειο και το πυροσταφυλικό οξύ ενεργοποιεί τις λειτουργίες διάφορων σωματικών οργάνων.

Σε πρακτικό επίπεδο, η ισχυρή όξινη γεύση του έχει ένα παράδοξα ισχυρό αλκαλικό αποτέλεσμα στον οργανισμό. Εξουδετερώνει την κούραση, διεγείρει την πέψη, ενισχύει την αποτοξίνωση και την απορρόφηση ασβεστίου. Βοηθά το ήπαρ να απομακρύνει το αλκοόλ, εξισορροπεί το σάκχαρο, εμποδίζει την αναιμία, ανακουφίζει το στομαχόπονο και τους εντερικούς πόνους λόγω αερίων. Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του νερού, έναντι σε δυσεντερία και δηλητηρίαση.

ΧΡΗΣΗ

Σε συνδυασμό με το Κούζου ONE Project, φτιάχνει την κρέμα Κούζου (ΟύμεΣοΚούζου), που ενισχύει την πεπτική λειτουργία και αλκαλοποιεί τον οργανισμό, με πολλαπλά οφέλη. Αναμιγνύεται με αλεσμένους καβουρντισμένους σπόρους, νερό, Μίριν, ΝΑΜΑ Σάλτσα Σόγιας και χρησιμοποιείται σε σάλτσες για σαλάτες, στα δημητριακά, σε σοτάρισμα, στο Σούσι και άλλα πιάτα. Μέσα σε Τσάι Κουκίτσα, εξουδετερώνει την κούραση, ημικρανίες και νοητική θολούρα, από την υπερκατανάλωση απλών υδατανθράκων και μία κουραστική ημέρα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ