Skip to content
hatcho-miso-2021

Μίσο σόγιας (Hatcho Miso)

Home Προϊόντα Μίσο σόγιας (Hatcho Miso)

Συσκευασία: 345g
Βιολογικής πιστοποίησης
Παστεριωμένο προϊόν
ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Μετά το άνοιγμα συντηρείται στο ψυγείο.

Συστατικά: Σόγια*, νερό , θαλ. αλάτι, καβουρδισμένο κρίθινο αλεύρι*, καλλιέργεια Koji (Aspergillus Oryzae)
* προϊόν βιολογικής καλλιέργειας

Προέλευση: Fukui, Japan

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η πάστα Μίσο Σόγιας ή Hatcho Miso, έχει πολύ σκούρο χρώμα σαν της σοκολάτας, πιο σκληρή υφή και δυνατή γεύση (στυφή), ενώ δεν είναι τόσο γλυκό όσο οι Μίσο Κριθαριού και Μίσο Ρυζιού. Έχει πιο έντονη την γεύση Umami, που χαρακτηρίζει τα τρόφιμα της Άπω Ανατολής. Λόγω της απουσία κάποιου δημητριακού, η ζύμωση με τον μύκητα Koji (aspergillus oryzae) γίνεται απ’ ευθείας με τα φασόλια σόγιας, τα οποία μετά αναμειγνύονται με αλάτι και πολτοποιούνται.

Παραγωγή - Ιστορία

Τοποθετείται σε μεγάλους κάδους (βαρέλια) από κέδρο, όπου αφήνεται να ζυμωθεί επί μακρόν για 2-3 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι μία πάστα Μίσο, ιδιαίτερα πλούσια σε πρωτεΐνες, προβιοτικούς μικροοργανισμούς, ένζυμα και λακτοβακτήρια, λόγω της μακρόχρονης φυσικής ζύμωσης.
Μία πολύ δυναμωτική Μίσο, που παραδοσιακά στην Ιαπωνία, προσφερόταν σε σούπα Μίσο, σε άνδρες που εργάζονταν σκληρά και χειρωνακτικά για να τους δίνει ενέργεια.

ΟΦΕΛΗ

Το φυσικό Μίσο Σόγιας ONE Project, παράγεται με παραδοσιακές μεθόδους, που ακολουθούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για τη διασφάλιση της υγιεινής των τροφίμων.

Ενισχύει το πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα χάρη στον πλούτο της σε φυσικά προβιοτικά, ένζυμα & λακτοβάκιλλους κι αποτελεί ένα αποτοξινωτικό και ενδυναμωτικό προϊόν.

ΧΡΗΣΗ

Συνιστάται να προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος και να μην βράζεται, αλλά να σιγομαγειρεύεται για 2-3 λεπτά, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι πολύτιμοι μικροοργανισμοί που περιέχει.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ