Πρώτη συνάντηση Μακροβιοτικής 2016 | Wellday | Κηφισιά
Φίλες και φίλοι,
Σας προσκαλούμε σε μία συνάντηση γνωριμίας, συζήτησης και διδασκαλίας, με επίκεντρο την Μακροβιοτική φιλοσοφία και διατροφή.
Αλκαλική διατροφή, Ουμεμπόσι και ενίσχυση του ανοσοποιητικού για τον χειμώνα
Ο χειμώνας είναι η περίοδος που μπορεί εύκολα να αρπάξουμε κάποιο κρύωμα, ειδικά αν δεν προσέχουμε. Οπότε είναι καλή τακτική από μεριάς μας να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε κρυώματα και ιώσεις που κυκλοφορούν αυτήν την περίοδο.
Μακροβιοτική Κουζίνα + Σεμινάριο | Πάτρα 20-21 Φεβρουαρίου 2016 | X-Saltibagos
Σάββατο 20/2, 4-9μμ στον χώρο X-Saltibagos, θα συναντηθούμε να μαγειρέψουμε και να φάμε όλοι μαζί, να συζητήσουμε απορίες και να μοιραστούμε εμπειρίες, προσπαθώντας να δώσουμε λίγη έμπνευση για τη συνέχεια.
Εφ’ όσον υπάρξει ενδιαφέρον, θα κάνουμε ένα ολοήμερο σεμινάριο την Κυριακή 21/2, με θέματα που θα προκύψουν από τη συζήτηση.
Κρεμμύδι τουρσί με Ταμάρι
Κρεμμύδι τουρσί με Ταμάρι. Χειμώνας και κρύο και τα προβιοτικά τρόφιμα είναι απαραίτητα για καθημερινή χρήση.
Δείτε μία συνταγή για πίκλες με Ταμάρι που είναι ήδη πλούσιο σε ένζυμα και προβιοτικά βακτήρια λόγω της φυσικής διαδικασίας ζύμωσής του, ενώ δίνει δύναμη και μοναδική γεύση.
Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη
Μελομακάρονα δίχως ζάχαρη
(όπως την δοκίμασε και μας την έδωσε η κυρία Γιαννοπούλου)
– 3 ποτήρια λάδι
–
Σάλτσα Ταμάρι | Ένα από τα καλά διατηρημένα μυστικά της Ιαπωνίας
Αν και μέχρι πρόσφατα δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστό εκτός Ιαπωνίας, το Ταμάρι, με το βαθύ χρώμα, τις ιδιαίτερες μαγειρικές ιδιότητές του,
Τα δημητριακά ως βάση της ανθρώπινης διατροφής | Η διατροφική εξέλιξη των ειδών
Μέρος Α | Η διατροφική εξέλιξη των ειδών
Μέρος Β | Η βάση της ανθρώπινης διατροφής
Μέρος Γ | Είδη δημητριακών και τα χαρακτηριστικά τους
Μακροβιοτική Χορτοφαγία
Είναι δυνατόν να είσαι χορτοφάγος …και υγιής! Αρκεί να μάθεις πώς να ισορροπείς τις τροφές που τρως ώστε να είσαι και να παραμένεις υγιής.
23/5 – Γευθείτε τη Μακροβιοτική κουζίνα, στο Παν Αγαθόν, Χαλάνδρι
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Η χορτοφαγία στα νόστιμά της!
Σάββατο 23 Μαΐου 2015,
Τα 7 Στάδια της σχέσης Υγείας-Ασθένειας
Όπως είναι κοινώς αποδεκτό στη Μακροβιοτική Σκέψη, το φαγητό μεταβολίζεται και μετατρέπεται σε σωματικά κύτταρα. Ακόμη πιο συγκεκριμένα, πρώτα μετασχηματίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια και εν συνεχεία σε σωματικά κύτταρα.
Σωτέ λαχανικά
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βήμα 1
Ψιλοκόβουμε το λάχανο.
Βήμα 2
Κόβουμε το πράσο σε λεπτές διαγώνιες φέτες.
Τηγανητό λάχανο
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βήμα 1
Ψιλοκόβουμε το λάχανο.
Βήμα 2
Σε ένα βαθύ τηγάνι θερμαίνουμε (χωρίς να κάψουμε) το λάδι.
Αποτοξινωτική σούπα μίσο
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βήμα 1
Μουλιάζουμε τα σιίτακε για 2-3 ώρες.
Βήμα 2
Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και φέρουμε σε σημείο βρασμού.
Cheesecake με τόφου και αμασάκε
Μια θρεπτική σάλτσα/ντρέσινγκ για τα λαχανικά μας, τη σαλάτα κοκ.
Σεμινάριο Μακροβιοτικής Γλυκοπλαστικής
Και ποιος δεν έχει αναζητήσει ένα “γλυκάκι”, είτε σε εορταστικό τραπέζι, είτε για μία απλή καθημερινή περίσταση…
Πολλοί όμως βλέπουν ενοχικά τα γλυκά, λόγω της ζάχαρης, των λιπαρών, των γαλακτοκομικών κοκ. Η σύγχρονη Μακροβιοτική προσέγγιση, παρέχει μία ολοκληρωμένη πρόταση για ένα υγιεινό αλλά και νόστιμο τρόπο διατροφής. Από αυτόν δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα γλυκά, μια και η Μακροβιοτική διατροφή στηρίζεται στη χρήση και των 5 γεύσεων.
Βασική Μακροβιοτική Εκπαίδευση- Η ενέργεια της τροφής 1 & 2
Μία εισαγωγή στη θεραπευτική Μακροβιοτική διατροφή και φιλοσοφία
Η Μακροβιοτική, αποτελεί ένα πλήρες σύστημα εκπαίδευσης της ανθρώπινης φύσης,
Ναττοκινάση, το ένζυμο της καρδιάς!
Η Ναττοκινάση είναι ένα ένζυμο που μειώνει την δυνατότητα σχηματισμού θρόμβων στο αίμα.
Αποτελεί ένα φυσικό συστατικό ενός τροφίμου σόγιας που λέγεται Νάττο. Το Νάττο είναι ένα υπερ-τρόφιμο που χρησιμοποιείται παραδοσιακά εδώ και τουλάχιστον 1000 χρόνια στην Ιαπωνική κουζίνα.
Αναφορές δείχνουν ότι οι Σαμουράι το χρησιμοποιούσαν καθημερινά, ενώ το έδιναν και στα άλογά τους για να αυξήσουν την αντοχή και την ταχύτητά τους!
Μετάβαση στο Μακροβιοτικό τρόπο ζωής
Η πιο συνηθισμένη απορία που έχει κάποιος όταν μαθαίνει για τη Μακροβιοτική διατροφή και τρόπο ζωής, είναι “και πως προσαρμόζω την καθημερινότητά μου;
Φτιάχνοντας σπιτικές πίκλες (τουρσί)
Τα προβιοτικά παίζουν σπουδαίο ρόλο στη διατήρηση και βελτίωση της υγείας μας. Ο πιο εύκολος τρόπος να τα προσλάβουμε, είναι μέσω της τροφής μας.
Προβιοτικές τροφές. Η “ζύμωση” της υγείας
Ποιες είναι οι προβιοτικές τροφές
(προ +βιος = προάγουν τη ζωή)
Τα προβιοτικά τρόφιμα, είναι αυτά που περιέχουν ζώντες μικροοργανισμούς (προβιοτικά),
Σεμινάριο “Εισαγωγή στη Μακροβιοτική”
Εργαστήρια Μακροβιοτικής Διατροφής & Φιλοσοφίας
«Από τον Ιπποκράτη στη Μαντόνα. Μία εισαγωγή στη Μακροβιοτική»
Η σημασία της Μακροβιοτικής
Στο εργαστήριο αυτό,
Καλοκαιρινή σαλάτα με τέμπε
6 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βήμα 1
Μουλιάζουμε τα άραμε σε νερό για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Μαγειρεύουμε το τέμπε μαζί με τα άραμε σε ζωμό με νερό,
Μακροβιοτική χορτοφαγική μαγειρίτσα
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βήμα 1
Κόβουμε το τέμπε και το σέιταν σε κυβάκια, όχι πολύ μεγάλα
Βήμα 2
Σε βαθιά κατσαρόλα,
Ούμε Σο Κούζου (Ume Sho Kuzu)
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βήμα 1
Ψιλοκόβω ή λιώνω το ουμεμπόσι, να γίνει σχεδόν σαν πάστα, και το αφήνω στην κούπα μου.
Καντέν (ζελέ) μήλου με χυμό πορτοκάλι και τζίντζερ
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι, φέρνουμε το χυμό με το αλάτι σε βρασμό.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τη σκόνη αγάρ-αγάρ και τις φέτες του μήλου και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε 5 λεπτά.
Τσάι Κουκίτσα
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βήμα 1
Φέρνουμε το νερό μαζί με το σόγιου σε σημείο βρασμού, ρίχνουμε μέσα το τσάι και σβήνουμε τη φωτιά.
Κολοκυθόσπορος καβουρντισμένος με Ούμε Σου
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βήμα 1
Καβουρντίζουμε τον κολοκυθόσπορο σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φουσκώσει, αλλά να μην καεί.
Χιζίκι με κρεμμύδι και καρότο
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βήμα 1
Σωτάρουμε (με νερό) σε κατσαρολάκι το κρεμμύδι για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς.
Βήμα 2
Βγάζουμε τα χιζίκι από το νερό όπου μουλιάζει και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά.
Νίσιμε με ρέβα και καρότο
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βήμα 1
Μουλιάζουμε το κόμπου σε λίγο νερό να μαλακώσει (15 λεπτά περίπου).
Βήμα 2
Το τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας,
Αζούκι με κολοκύθα και κρεμμύδι
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βήμα 1
Βάζουμε το κόμπου στον πάτο της κατσαρόλα, τα φασόλια από πάνω, προσθέτοντας από πάνω την κολοκύθα και πιο πάνω το κρεμμύδι.
Ριζότο καστανού ρυζιού και κριθαριού, με μαριναρισμένο τέμπε
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βήμα 1
Βάζουμε τα δημητριακά να βράσουν με 2,5 μέρη νερού και λίγους κόκκους αλατιού, για περίπου 50-60 λεπτά (40 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας,
No comment yet, add your voice below!