Skip to content

Κρεμμύδι τουρσί με Ταμάρι

STEP 1
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 κιλό Κρεμμύδια ξερά
  • Φλούδα από 1/2 λεμόνι
  • 100ml Σάλτσα Ταμάρι
  • Δοχείο για τη ζύμωση με κάθετα τοιχώματα (γυάλινο, κεραμικό, πλαστικό)
  • Βάρος 1-2 κιλών
'

Χειμώνας και κρύο και τα προβιοτικά τρόφιμα είναι απαραίτητα για καθημερινή χρήση.

Δείτε μία συνταγή για πίκλες με Ταμάρι που είναι ήδη πλούσιο σε ένζυμα και προβιοτικά βακτήρια λόγω της φυσικής διαδικασίας ζύμωσής του, ενώ δίνει δύναμη και μοναδική γεύση.

Προετοιμασία | 1/2 ώρα
Ζύμωση | 7+ ημέρες
Συντήρηση 12+ μήνες

ΜΕΘΟΔΟΣ

ΒΗΜΑ 1 Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια από τη φλούδα τους και τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό, να καλύπτονται, για μερικές ώρες. Όσο πιο πολύ τα μουλιάσουμε τόσο λιγότερη έντονη γεύση θα έχουν από τα αιθέρια έλαια του κρεμμυδιού.

ΒΗΜΑ 2 Κόβουμε κάθε κρεμμύδι στη μέση και κάθε μισό σε λωρίδες με κατεύθυνση προς το κέντρο, όχι παράλληλα, ώστε κάθε κομμάτι να έχει ένα μέρος από την ρίζα.

ΒΗΜΑ 3 Βάζουμε τα κομμένα κρεμμύδια σε λεκάνη και περιχύνουμε με το Ταμάρι.

ΒΗΜΑ 4 Ανακατεύουμε καλά, μαλάσσοντας ελαφρά.

ΒΗΜΑ 5 Κόβουμε τη λεμονόφλουδα με παράλληλες κοπές και μετά κάθετα να γίνουν πολύ μικρά κυβάκια. Όσο πιο μικρά τόσο το καλύτερο.

ΒΗΜΑ 6 Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη λεμονόφλουδα στα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά.

ΒΗΜΑ 7 Βάζουμε το μίγμα στο δοχείο που έχουμε επιλέξει. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο ώστε να μην σκορπίσουν τα κρεμμύδια και τοποθετούμε το βάρος. Αν δεν έχουμε βάρος, μπορούμε να βάλουμε πλυμένες πέτρες ή μία σακούλα με νερό.

ΒΗΜΑ 8 Την επόμενη ημέρα ελέγχουμε αν έχουν ανέβει υγρά πάνω από την στάθμη των κρεμμυδιών. Αν όχι, τότε αυξάνουμε το βάρος ή προσθέτουμε λίγο μίγμα Ταμάρι με νερό (1:4).

  1. a
  2. a
  3. a
  4. a
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Αφήνουμε το μίγμα σκεπασμένο από τα υγρά του για τουλάχιστον 7 ημέρες έως όσο θέλουμε. Όσο περισσότερο μένει τόσο πιο δυνατή ζύμωση γίνεται και αποκτά μία ξινή και οξεία γεύση.
Συνοδεύστε με αυτό τα γεύματά σας.

Προσφέρετε αυτές τις πίκλες σε γνωστούς σας που τρώνε ζωικά προϊόντα, αφού βοηθά στη αποτοξίνωσή τους!

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Mavromatika
Ανοιξιάτικα μαυρομάτικα με χόρτα
'
Αζούκι με κολοκύθα και κρεμμύδι
'
Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη
Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη
'