Εργαστήρια Μαγειρικής

Οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, χαρακτηρίζονται συνήθως από… επιπλέον καταναλωτισμό, ο οποίος μας κάνει να αναρωτιόμαστε εάν οι vegan επιλογές είναι πάντα και κατάλληλες/ορθές/αποτελεσματικές, για καλύτερη υγεία, καθαρότερο περιβάλλον, λιγότερα απορρίματα, λιγότερη βία και εκμετάλλευση.

Το Beyond Veganism είναι δύο σεμινάρια τροφής και σκέψης για αυτούς που έχουν κάνει ή σκέφτονται να κάνουν, το βήμα προς μία περισσότερο vegan διατροφή. 
Στη vegan αναδυόμενη αγορά, που προσφέρει όλο και περισσότερες καταναλωτικές επιλογές:

  • Πώς Επιλέγουμε; 
  • Είναι όλες οι vegan επιλογές και ηθικές; 
  • Υπάρχουν ζώα που υποφέρουν από τις vegan επιλογές μας; 
  • Όταν υιοθετούμε συνήθειες εκτός εποχής πόσο βλάπτουμε τον εαυτό μας και το οικοσύστημα; 
  • Είναι ο εθισμός στην γλυκιά γεύση της χορτοφαγίας μία ηθικά ουδέτερη επιλογή; 
  • Είναι τελικά η Μακροβιοτική διατροφή η ενδεδειγμένη για τον άνθρωπο, τα ζώα και τον πλανήτη;

Ερευνούμε την τροφή πέρα από τα στενά όρια της διατροφικής ανάλυσης  (γιατί η τροφή δεν είναι μόνο πρωτεΐνες, βιταμίνες κοκ),
αλλά εμβαθύνουμε στην ενεργειακή υπόστασή της και πως αυτή μας επηρεάζει.

Με την ευκαιρία των εορτών, θα μάθουμε πως ένα εορταστικό γεύμα μπορεί να είναι φυτικής προέλευσης,
πολύ γευστικό, δυναμωτικό και ευπαρουσίαστο.
Και για γλυκά χωρίς ενδοιασμούς… θα μάθουμε πως παρόλη την έλλειψη ζάχαρης ή επεξεργασμένων υδατανθράκων
και με την χρήση κατάλληλων υλικών (λ.χ. σιρόπι ρυζιού, Αμαζάκε), θα νιώθουμε όμορφα και την επόμενη μέρα!

Όσο για το εορταστικό τραπέζι μας: η χρήση υπερτροφών (Τέμπε, Φιλέτο σταριού, Ναττό) και η πρωτότυπη επεξεργασία τους,
θα δώσει ένταση και νοστιμιά, καινοτομία και απόλαυση, χωρίς να … θυσιάσετε τίποτα!

Ακολουθείστε τους παρακάτω συνδέσμους για πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια Beyond Veganism.

Beyond Veganism (Α): Μακροβιοτική και γλυκά https://www.facebook.com/events/342749596519147/

Beyond Veganism (Β): Μακροβιοτική και γιορτινό τραπέζι https://www.facebook.com/events/1166284386868917/

Σας περιμένουμε για συζήτηση, μαγείρεμα και φαγητό.
Μην χάσετε και τα 2 αυτά σεμινάρια, στην μοναδική τιμή των 60€ (25% έκπτωση εφ’ όσον εγγραφείτε μέχρι και τις 27/11)!
Κανονικό κόστος: 80€

Εγγραφές http://pages.news/BV1

 

Καλοκαιράκι μύρισε και οι εκδρομές ξεκίνησαν!

Για όσες και όσους ανησυχούν ότι, οι επιλογές για να φάνε ποιοτικό φαγητό έξω είναι περιορισμένες,
αυτό το μάθημα είναι για εσάς!

Το ιδανικό “πρόχειρο γεύμα” για το καλοκαίρι, χρειάζεται να είναι:

  • θρεπτικό και νόστιμο
  • ελαφρύ, χαμηλό σε λιπαρά, αλλά χορταστικό
  • σχετικά διατηρίσιμο εκτός ψυγείου
  • μικρό σε μέγεθος και εύκολο να καταναλωθεί με το χέρι

Και ποιο μπορεί να είναι αυτό;

Το Ιαπωνικό Σάντουϊτς! Δηλαδή το… Σούσι!

Αλλά, όπως το παρασκευάζουμε με τον τρόπο της Μακροβιοτικής κουζίνας, με:

  • αναποφλοίωτο ρύζι (περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες, πρωτεΐνη, θρεπτικά συστατικά)
  • vegan πρωτεΐνούχες υπερτροφές (Τέμπε, Σέιταν, Σιίτακε κα), για ολοκληρωμένo διατροφικό προφίλ και σούπερ γεύση
  • φρέσκα λαχανικά εποχής (αγγούρι, ρόκα, καρότο κα), που χαρίζουν δροσιά, βιταμίνες και τραγανή υφή
  • υψηλής ποιότητας υλικά και καρυκεύματα (Σούσι ΝόριΣάλτσα σόγιας, ΜίρινΞύδι καστανού ρυζιού, Ουμεμπόσι)

Χωρίς:

  • ζάχαρη, γλουταμινικό μονονάτριο ή άλλα χημικά ενισχυτικά γεύσης, χαμηλής ποιότητας υλικά και καρυκεύματα (λ.χ. Σάλτσα σόγιας με ζάχαρη, χωρίς να έχει υποστεί φυσική διαδικασία ζύμωσης)

Μαγειρική

Θα μάθουμε λοιπόν, να φτιάχνουμε Σούσι, κάνοντας πρακτική στο τύλιγμά του (φέρτε την ποδιά σας!).

Ακόμα, μαθαίνουμε πως να χρησιμοποιούμε τα φύκια στην κουζίνα μας, για να δώσουμε επιπλέον γεύση και θρέψη στα πιάτα μας, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που χρειαζόμαστε επιπλέον μέταλλα στην διατροφή μας.

Ακόμα, θα δούμε πως να μετατρέπουμε μία vegan Υπερτροφή, όπως το Τέμπε, σε λαχταριστή πάστα, που μοιάζει με τονοσαλάτα,
και να εμπλουτίσουμε σάντουιτς, καναπεδάκια, πράσινες σαλάτες κα

Μενού

Με λίγα λόγια, το Μενού μας θα είναι:

  1. Οι “50 αποχρώσεις” του Σούσι (ρολάκια, κώνοι, διαγώνια ρολά, με διάφορες γεμίσεις)
  2. Τέμπε “τονοσαλάτα” και οι χρήσεις της
  3. Γευστικό καρύκευμα με Νόρι
  4. Ωφελιμότητα και εφαρμογές των φυκιών Νόρι (και εκτός κουζίνας!)

Θεωρία

Θα εξηγήσουμε για την ενέργεια του Καλοκαιριού και τις ανάγκες μας, και πως να επεξεργαζόμαστε την τροφή μας για να διατηρούμε την ενεργητικότητά μας και … να δροσιζόμαστε!

 

Χώρος

Cross+ing: Μυρωνίδου 8, Κεραμεικός, Αθήνα

Κόστος

25 ευρώ (παλαιοί μαθητές των ONE Project: 20 ευρώ) + ΦΠΑ 24%
Τελική τιμή: 31 € (25€)

Πληροφορίες/εγγραφές

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 12/6/2018
Συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής: ΕΔΩ
Τηλ.: 6972 284808 
Email: oneprojectgr@gmail.com

Prasino Biomarket | 2.12.2017

Σας προσκαλούμε σε ένα σεμινάριο μαγειρικής, που απευθύνεται σε όσες οικογένειες αναζητούν λύσεις για την καθημερινή διατροφή τους,
με στόχο μία καλύτερη υγεία και πρωτότυπες γεύσεις.
Με τα προϊόντα Μακροβιοτικής διατροφής, βρίσκετε τις λύσεις που ταιριάζουν στις διατροφικές ανάγκες σας.

H Μακροβιοτική διατροφή είναι μία γευστική, ολιστική προσέγγιση που ασπάζονται χιλιάδες οικογένειες σε όλο τον κόσμο,
για να απολαμβάνουν υγιή και χαρούμενη καθημερινότητα με πολύ γευστικά γεύματα.
Βασίζεται στην χρήση τοπικών, βιολογικών και εποχιακών τροφών, που προετοιμάζονται με ποικιλία μεθόδων και
σε συνδυασμό με καρυκεύματα που προάγουν την υγεία.
Το δυναμικό αποτέλεσμα, ικανοποιεί με τις μοναδικές γεύσεις που προσφέρει η Μακροβιοτική κουζίνα.

Μπορούμε να χτίσουμε μία δυνατή οικογένεια με μέλη που ακτινοβολούν, απλά προσαρμόζοντας τις μαγειρικές μας ικανότητες
στην ολιστική, γευστική προσέγγιση της Μακροβιοτικής.

Σεμινάριο μαγειρικής για οικογένειες

Αν θέλετε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείται την διατροφή για να:

  • Δυναμώσετε το ανοσοποιητικό των παιδιών σας
  • Τα βοηθήσετε να ηρεμούν και να συγκεντρώνονται
  • Τους δείξετε πώς να τρώνε αληθινό φαγητό, αποφεύγοντας τις «άδειες» τροφές (κρουασάν από το περίπτερο)

Τότε, αυτό το σεμινάριο μαγειρικής, σας ενδιαφέρει!

Το μενού περιλαμβάνει:

  • Τηγανητές μπάλες ρυζιού, για ενεργητικότητα και αντοχή
  • Μπιφτέκια λαχανικών, για να μειώσουμε το κρέας με γευστικό τρόπο
  • Σάλτσα Τόφου, για ότι συνοδεύεται με μία κρεμώδη σάλτσα
  • Σπιτική Νουτέλα, όλη η γεύση χωρίς ζάχαρη και φοινικέλαιο
  • Ροφήματα με Κούζου, για χαλάρωση και ενίσχυση του πεπτικού, όλα σε ένα

Θα υπάρχει θεωρητικό τμήμα, όπου θα αναλύσουμε πως η διατροφή επηρεάζει την ενέργεια, διάθεση και υγεία μας, μέσα από την Μακροβιοτική θεώρηση.
Θα μάθουμε επίσης την ενέργεια των τροφών και πως να επιλέγουμε τρόφιμα και τρόπους μαγειρέματος, ανάλογα με τους στόχους μας.

Σεμινάριο μαγειρικής: Μακροβιοτικές λύσεις για την οικογένεια
2/12/2017, 12πμ-3μμ 

Χώρος:

 

PRASINO Biomarket
Λ.Πεντέλης 97
15234 ΧΑΛΑΝΔΡΙ
 
210 6858639 / 2106858484
 
Διδάσκει: Julija Volobujeva

Κόστος: 30 ευρώ ανά άτομο | 50 ευρώ για μέλη ίδιας οικογένειας.
Παιδιά έως 12 ετών δωρεάν

Έκπτωση ONE Project: – 25% σε όσες/όσους έχουν παρακολουθήσει κύκλους σεμιναρίων μας

Σας περιμένουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο μας!

Πληροφορίες/Συμμετοχές

ONE Project | Our Natural Evolution

ONE-Project-Logo-100

Τ.: 6972 284808

E.: one@oneproject.gr

www.oneproject.gr

Η σύγχρονη Μακροβιοτική προσέγγιση, παρέχει μία ολοκληρωμένη πρόταση για ένα υγιεινό αλλά και νόστιμο τρόπο διατροφής.

Από αυτόν δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα γλυκά!

Όλο και περισσότερο κόσμο τον απασχολεί η χρήση της ζάχαρης, αφού συμβάλλει σε προβλήματα υγείας αλλά και συμπεριφοράς.

Όμως η γλυκιά γεύση κυριαρχεί στην διατροφή μας και η χρήση φυσικών γλυκαντικών ουσιών, γλυκών λαχανικών, ολόκληρων φρούτων και χυμών τους, δίνει υπέροχα αποτελέσματα. Επιπλέον η απουσία γαλακτοκομικών και βαριών λιπαρών ουσιών, δίνει ελαφρότητα που αναδεικνύει τις γεύσεις. Η χρήση πιο καθημερινών λιπαρών ουσιών και ξηρών καρπών, δίνει πλούσια υφή και γεμάτη γεύση.

Γλυκά-χωρίς-ζάχαρη-τάρταΣτο εργαστήριο αυτό, θα μάθουμε ποια υλικά να αντικαθιστούμε για πιο υγιεινή μαγειρική και ζαχαροπλαστική, πώς να τα εφαρμόζουμε σε «κλασσικές» συνταγές και θα μάθουμε να παρασκευάζουμε εύκολα και απλά, νόστιμα γλυκά για κάθε περίσταση, καθημερινή ή επίσημη.

Γλυκά χωρίς ζάχαρη, ζωικό βούτυρο και γάλα, τροπικό λάδι καρύδας και χουρμάδες.

Ελάτε να σας γλυκάνουμε λοιπόν!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • Φιλοσοφία
    Εισαγωγή στην Μακροβιοτική, Γιν & Γιανγκ
    Ακραία τρόφιμα προς αποφυγή
  • Τα γλυκά στην Μακροβιοτική
    Ζάχαρη και απλά σάκχαρα. Η επίδραση στον οργανισμό μας
    Φυσικές γλυκαντικές ουσίες. Υλικά αντικατάστασης της ζάχαρης & ενσωμάτωσή τους σε συνταγές
  • Βασικές συνταγές
    Μπισκότο, κέικ, τούρτα/τάρτα, γρήγορα σνακ, κρέμα, ρόφημα για τις λιγούρες, smoothie
    Όλες οι συνταγές είναι για 4 μερίδες.

 

Ώρα & Ημέρα: Κυριακή 18 Δεκεμβρίου | 16:00-18:30

Χώρος: Flowidity, Νίκης 30, 2ος όροφος, Σύνταγμα (500μ από στ. Μετρό)

Διδάσκουν: ONE Project (Σταύρος Καραγιλάνης, Κώστας Τζαλλήλας)

Διάρκεια: 2 ώρες (με δοκιμή των συνταγών)

Κόστος: 30 ευρώ ανά άτομο
Έκπτωση 25% σε μαθητές του «Μακροβιοτική & Vegan κουζίνα για όλους»

Πληροφορίες

ONE Project – Our Natural Evolution

Τ.:  6972 284808

Ε.:  one@oneproject.gr

www.oneproject.gr

Μακροβιοτική & Vegan Κουζίνα για όλους

Θεωρία και πράξη

Καθημερινή μαγειρική για υγεία και απολαυστική γεύση

Η διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και του κοινωνικού πολιτισμού μας. Η επιδείνωση της υγείας πολλών ανθρώπων και οι περιβαλλοντικές εξελίξεις, οδηγούν όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας σε μία πιο χορτοφαγική διατροφή. Η πρόκληση που πολλοί αντιμετωπίζουν είναι ότι υπάρχει ελλιπής ενημέρωση για μία ολιστική προσέγγιση της χορτοφαγίας. Η αποσπασματική ενημέρωση, οδηγεί πολλές φορές σε ανισορροπίες και προβλήματα υγείας.

Τα ζητούμενο είναι να μειώσουμε ή και να πάψουμε να τρεφόμαστε με κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά και θαλασσινά και ταυτόχρονα να διατηρούμε υψηλή ενεργητικότητα, να μην κρυώνουμε τον χειμώνα, να είμαστε σε σωματική και πνευματική ισχύ, να ισορροπούμε ανάμεσα σε λογική και συναισθηματισμό κοκ.

Η Μακροβιοτική διατροφή μας δείχνει έναν απλό, κατανοητό τρόπο για να επιλέγουμε τα τρόφιμα και τους τρόπους επεξεργασίας τους, ανάλογα με τις ανάγκες μας, ώστε να επιτυγχάνουμε την ισορροπία στην καθημερινότητά μας.

Μαθαίνοντας πως μας επηρεάζει η κάθε τροφή και πώς να μαγειρεύουμε ώστε να επιτυγχάνουμε ένα χαλαρωτικό, αποτοξινωτικό ή/και δυναμωτικό/ενεργοποιητικό γεύμα, είναι μέρος της εκπαίδευσης της Μακροβιοτικής κουζίνας.

Τα μαθήματα

Στον κύκλο αυτών των τεσσάρων μαθημάτων θα διδαχθούμε πώς να καταρτίζουμε ένα ισορροπημένο και γευστικό, χορτοφαγικό μενού, εμβαθύνοντας σε:

  • Επίδραση της τροφής στην υγεία και την καθημερινότητά μας
  • Η Ενέργεια της τροφής
  • Το Μακροβιοτικό πιάτο
  • Πώς διαμορφώνουμε ένα εβδομαδιαίο μενού
  • Ποικιλία συνταγών για όλα τα γεύματα
  • Επιδόρπια και σνακ χωρίς ζάχαρη και ζωικές τροφές
  • Φυσικές-χορτοφαγικές καθημερινές συνταγές για υγεία

Σε κάθε μάθημα προσφέρεται πλήρες γεύμα και δίνεται μία εργασία για το σπίτι.

Πρόγραμμα

Μάθημα 1ο: 29/10/2016, 11:00 – 14:00
Εισαγωγή στην Μακροβιοτική φιλοσοφία και μαγειρική. Ενέργεια της τροφής. Το Μακροβιοτικό πιάτο.

Μάθημα 2ο:  30/10/2016, 16:00 – 19:00
Αλλαγές και προσαρμογή από την προηγούμενη διατροφή μας. Νέα υλικά και μαγειρικές τεχνικές. Βασικό Μενού.

Μάθημα 3ο:  6/11/2016, 16:00 – 19:00
Πως επιλέγουμε υλικά και τρόπους μαγειρικής ανάλογα με την ενέργεια, εποχή, ασθένειες κοκ.

Μάθημα 4ο:  9/11/2016, 17:00 – 20:00
Φαγητό εκτός σπιτιού, σνακ. Προτάσεις για ειδικά Μενού.

Διδάσκουν

ONE Project (Σταύρος Καραγιλάνης, Κώστας Τζαλλήλας)

Κόστος κύκλου

120 ευρώ ανά άτομο. Ελάχιστη συμμετοχή 7 άτομα.
Δεν περιλαμβάνονται φόροι.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Πληροφορίες/Συμμετοχές

ONE Project | Our Natural Evolution

ONE-Project-Logo-100

Τ.: 6972 284808
E.: one@oneproject.gr
www.oneproject.gr

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Αντί για κρέας, τι;

Υλικά, καρυκεύματα και τρόποι μαγειρικής για χορτο και κρεο φάγους

Flowidity, Κυριακή 9 Οκτωβρίου, 4 – 7 μμ

Η μετάβαση σε μία χορτοφαγική διατροφή μπορεί να γίνει παιχνίδι, αρκεί να ετοιμάζουμε πιάτα τόσο ελκυστικά και γευστικά, που θα δελεάσουν ακόμη και απαιτητικούς κρεατοφάγους.

Ένα γευστικό στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί.
Μαθαίνοντας τα μικρά μυστικά της Μακροβιοτικής διατροφής, για την φύση των υλικών και πώς να τα χρησιμοποιούμε, μπορούμε εύκολα να γίνουμε οι σεφ που ονειρευόμαστε.

Στο σεμινάριο «Μυστικά για τους λάτρεις του κρέατος», στοχεύουμε σε 2 αποτελέσματα:

  1. Μαγειρεύουμε ένα γεύμα χωρίς ζωικά προϊόντα, το οποίο θα απολαύσουν όλοι.
  2. Δίνουμε πρακτικές λύσεις για όποιον θέλει να μειώσει την κρεοφαγία.

Έτσι βασιζόμαστε σε υλικά και τρόπους μαγειρικής, που:

  • Μοιάζουν σε υφή και παρουσίαση με τα ζωικά τρόφιμα που αντικαθιστούν.
  • Δίνουν δυνατό γευστικό αποτέλεσμα, προς ικανοποίηση του ουρανίσκου.
  • Έχουν έντονη ενέργεια, για να μας γεμίσουν «δυναμικά» .

Συνταγές όπως: Σουβλάκια, σνίτσελ, γύρος χορτοφαγικός, ζυμαρικά με σάλτσα κρέμας, τσίλι σιν κάρνε κι άλλες συνταγές σε νέα έκδοση, θα ενθουσιάσουν με τη ζωντάνια και την γεύση τους.

Ελάτε να τσικνίσουμε λοιπόν!

Περιεχόμενα

  • Φιλοσοφία
    Εισαγωγή στην Μακροβιοτική, Γιν & Γιανγκ
  • Φυτικές πρωτεΐνες στην Μακροβιοτική κουζίνα
    Νέα υλικά και τρόποι μαγειρέματος
    Καρυκεύματα για έντονη γεύση
    Συνοδευτικές σάλτσες
  • Παρουσίαση των πιάτων μας
  • Βασικές συνταγές

 

Διδάσκουν: ONE Project (Σταύρος Καραγιλάνης, Γιούλια Βολομπούγιεβα, Κώστας Τζαλλήλας)

Διάρκεια: 2,5 ώρες (με δοκιμή των συνταγών)

Κόστος: 35 ευρώ ανά άτομο
Έκπτωση 25% σε όσες/όσους έχουν παρακολουθήσει κύκλους μαθημάτων των ONE Project.

 

Πληροφορίες/Συμμετοχές

ONE Project – Our Natural Evolution

ONE-Project-Logo-100

Τ.: 6972 284808

E.: one@oneproject.gr

www.oneproject.gr

Αγαπητοί φίλοι μας,

Με τη νέα χρονιά ευχόμαστε να έχετε την δύναμη, την ενέργεια και την διαύγεια να υλοποιήσετε τα καλύτερα όνειρά σας.
Πιστεύουμε ότι ακολουθώντας έναν φυσικό τρόπο ζωής και διατροφής, έχουμε περισσότερες δυνατότητες να κάνουμε πραγματικότητα τους στόχους μας.

Έχουμε παρατηρήσεις από τις ζωές τις δικές μας και των μαθητών και φίλων μας, ότι όσο ακολουθούμε ένα Μακροβιοτικό τρόπο ζωής, είμαστε πιο ευτυχείς, ήρεμοι, αποφασιστικοί και με πολλή ενέργεια. 
Θα θέλαμε να συμβάλουμε σε αυτό περισσότερο, γι’ αυτό προγραμματίσαμε να επισκεφθούμε την Πάτρα 20-21 Φεβρουαρίου 2016.

Σκοπός είναι να συναντηθούμε σε φιλικό κλίμα, Σάββατο 20/2, 4-9μμ στον χώρο X-Saltibagos, να μαγειρέψουμε και να φάμε όλοι μαζί, να συζητήσουμε απορίες και να μοιραστούμε εμπειρίες, προσπαθώντας να δώσουμε λίγη έμπνευση για τη συνέχεια.
Εφ’ όσον υπάρξει ενδιαφέρον, θα κάνουμε ένα ολοήμερο σεμινάριο την Κυριακή 21/2, με θέματα που θα προκύψουν από τη συζήτηση. Γενικά η προσέγγιση θα είναι να κάνουμε πιο πλούσιες συνταγές για διάφορες περιστάσεις (πάρτυ, σνακ, γρήγορα γεύματα, θεραπευτικές συνταγές κοκ). Και πως να χρησιμοποιούμε την τροφή και την δραστηριότητα, για να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας.

Για την προσέλευσή σας το Σάββατο, ενημερώστε εγκαίρως, τα παιδιά στον X-Saltibago, για να γνωρίζουμε την προσέλευση και τις προετοιμασίες που θα κάνουμε.

Κόστος για το φαγητό: Καπέλο

Περιμένουμε με ανυπομονησία την συνάντησή μας.

Φιλικά

Σταύρος, Γιούλια, Κώστας

X