Τάξη μαγειρικής: Κράτα την Κορώνα, ξέχνα τον ιό!

Μπορεί μία υγιεινή διατροφή να είναι και νόστιμη;

Υπάρχουν γευστικα καρυκεύματα και τρόφιμα που είναι και θεραπευτικά;

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μία διατροφή πλούσια σε φυσικά και φυτικά τρόφιμα, από βιώσιμες και βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας,
η οποία βασίζεται στις αρχές της Μακροβιοτικής Διατροφής, μπορεί να αποτελέσει σημαντική βοήθεια στην
προσπάθεια για αντιμετώπιση και έλεγχο ιογενών ασθενειών.

Η Μακροβιοτική Διατροφή επικεντρώνεται στην χρήση:

  • ανεπεξέργαστων δημητριακών
  • οσπρίων
  • φρέσκων, εποχιακών λαχανικών
  • φυκιών
  • φυσικά επεξεργασμένων προϊόντων ζύμωσης, πλούσιων σε ωφέλιμα προβιοτικά

και άλλων φυτικών τροφών υψηλής ποιότητας που υποστηρίζουν το γαστρεντερικό και ανοσοποιητικό σύστημα.
Παράλληλα συμβουλεύει την αποφυγή τροφών όπως:

  • ζωικές
  • χημικά και τεχνητά επεξεργασμένες
  • ζάχαρη και απλών σακχάρων

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Στα πλαίσια της προσπάθειας για προστασία και ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας,
διοργανώνουμε μία τάξη Μακροβιοτικής μαγειρικής με στόχο να μάθουμε να χρησιμοποιούμε υλικά
που μπορούν να νοστιμίσουν την ζωή μας και να αποτελέσουν “όπλα” στο Φαρμακείο της κουζίνας μας.

Τα βασικά υλικά που θα στηριχθούμε, είναι:

  • Ουμεμπόσι: ένα είδος βερίκοκου που γίνεται τουρσί, και έχει βρεθεί ότι καταστέλει την ανάπτυξη του ιού Η1Ν1, ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό λόγω των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων.
  • Κούζου: το άμυλο της ρίζας Pueraria Lobata, έχει αποδειχθεί δραστικός καταστολέας του HIV-1 και βοηθητικό του ανοσοποιητικού.
  • Μίσο: είναι γνωστό ότι προστατεύει από τον καρκίνο, μικροβιακές προσβολές και αναπνευστικές παθήσεις.
  • Σάλτσα Σόγιας: το πιο δημοφιλές Ασιατικό καρύκευμα, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες 10Χ πιο ισχυρές από το κόκκινο κρασί και 150Χ πιο αποτελεσματικές από την βιτ. C.

ΓΝΩΣΗ

Μαθαίνουμε για τα οφέλη των συστατικών αυτών, πως να τα εντάξουμε σε παραδοσιακές συνταγές και νέες εφαρμογές τους στην τάξη!

Τα 3 Π

Πότε: 22 Μαρτίου 2020, 12-2μμ

Που: Flowidity, Νίκης 30, 2ος όροφος, Σύνταγμα, Αθήνα

Πόσο: 20 € (χωρίς φόρους, ΦΠΑ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Email: oneprojectgr@gmail.com
  • Τηλ.: 6972 284808

Γιατί οι διάσημοι σεφ τρελαίνονται για το Μίσο;

Οι ONE Project, ξεκινούν νέο κύκλο τάξεων μαγειρικής για το 2020!

Πρώτο μάθημα με θέμα:
“Γιατί οι διάσημοι σεφ τρελαίνονται για το Μίσο;”

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
12:00 – 14:00μμ

Στην Αθήνα

Το Μίσο, είναι μία πάστα από φασόλια, που εμπλουτίζει τις συνταγές μας με πλούσια γεύση Ουμάμι,
αλμυράδα, σώμα και βάθος γεύσης.
Επειδή έχει υποστεί ζύμωση για μεγάλο διάστημα, παρέχει στον οργανισμό μας
πλούτο από ωφέλιμα προβιοτικά βακτήρια, ένζυμα, βιταμίνες Β, λιπαρά οξέα,
φυτικές πρωτεΐνες και πολλά οργανικά και ανόργανα θρεπτικά στοιχεία.
 
Ένα καρύκευμα που μπορεί να απογειώσει μία κλασσική συνταγή και
να μας βοηθήσεις να δημιουργήσουμε νέες εντυπωσιακές γεύσεις.
 
Σε αυτό το μάθημα μαγειρεύουμε με Μίσο ελληνικό,
φτιαγμένο με μεράκι και Αγάπη στην Εύβοια, από ελληνικά ρεβύθια!
Το αποτέλεσμα εστιάζεται σε πιάτα που μας βοηθούν να 
προσαρμοστεί ο οργανισμός μας στην επερχόμενη Άνοιξη!
 
ΜΕΝΟΥ
  • Ojiya: Αλμυρή Ουμάμι κρέμα ρυζιού
  • Ρεβυθάδα “Άπω Ανατολής”: η κλασσική ρεβυθάδα μεταμορφώνεται…
  • Τηγανίτες με σάλτσα Μίσο
  • Σαλάτα με αποτοξινωτική σάλτσα
  • Γλυκό έκπληξη με … !
Σας περιμένουμε να γευθούμε όλοι μαζί τις γεύσεις που αναβαθμίζουν την καθημερινή μας κουζίνα
και είναι και προς όφελος της υγείας μας…

ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 2 ώρες
ΧΩΡΟΣ | Flowidity, Νίκης 30, Σύνταγμα, 2ος όροφος

ΚΟΣΤΟΣ | €20 (πλέον ΦΠΑ 24%)
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ | Γευστική δοκιμή των συνταγών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κιν | 6972 284808 
Email | contact@oneproject.gr

Σεμινάρια Beyond Veganism: “Η Μακροβιοτική δείχνει τον δρόμο στην ηθική φυτοφαγία”

Οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, χαρακτηρίζονται συνήθως από… επιπλέον καταναλωτισμό, ο οποίος μας κάνει να αναρωτιόμαστε εάν οι vegan επιλογές είναι πάντα και κατάλληλες/ορθές/αποτελεσματικές, για καλύτερη υγεία, καθαρότερο περιβάλλον, λιγότερα απορρίματα, λιγότερη βία και εκμετάλλευση.

Το Beyond Veganism είναι δύο σεμινάρια τροφής και σκέψης για αυτούς που έχουν κάνει ή σκέφτονται να κάνουν, το βήμα προς μία περισσότερο vegan διατροφή. 
Στη vegan αναδυόμενη αγορά, που προσφέρει όλο και περισσότερες καταναλωτικές επιλογές:

  • Πώς Επιλέγουμε; 
  • Είναι όλες οι vegan επιλογές και ηθικές; 
  • Υπάρχουν ζώα που υποφέρουν από τις vegan επιλογές μας; 
  • Όταν υιοθετούμε συνήθειες εκτός εποχής πόσο βλάπτουμε τον εαυτό μας και το οικοσύστημα; 
  • Είναι ο εθισμός στην γλυκιά γεύση της χορτοφαγίας μία ηθικά ουδέτερη επιλογή; 
  • Είναι τελικά η Μακροβιοτική διατροφή η ενδεδειγμένη για τον άνθρωπο, τα ζώα και τον πλανήτη;

Ερευνούμε την τροφή πέρα από τα στενά όρια της διατροφικής ανάλυσης  (γιατί η τροφή δεν είναι μόνο πρωτεΐνες, βιταμίνες κοκ),
αλλά εμβαθύνουμε στην ενεργειακή υπόστασή της και πως αυτή μας επηρεάζει.

Με την ευκαιρία των εορτών, θα μάθουμε πως ένα εορταστικό γεύμα μπορεί να είναι φυτικής προέλευσης,
πολύ γευστικό, δυναμωτικό και ευπαρουσίαστο.
Και για γλυκά χωρίς ενδοιασμούς… θα μάθουμε πως παρόλη την έλλειψη ζάχαρης ή επεξεργασμένων υδατανθράκων
και με την χρήση κατάλληλων υλικών (λ.χ. σιρόπι ρυζιού, Αμαζάκε), θα νιώθουμε όμορφα και την επόμενη μέρα!

Όσο για το εορταστικό τραπέζι μας: η χρήση υπερτροφών (Τέμπε, Φιλέτο σταριού, Ναττό) και η πρωτότυπη επεξεργασία τους,
θα δώσει ένταση και νοστιμιά, καινοτομία και απόλαυση, χωρίς να … θυσιάσετε τίποτα!

Ακολουθείστε τους παρακάτω συνδέσμους για πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια Beyond Veganism.

Beyond Veganism (Α): Μακροβιοτική και γλυκά https://www.facebook.com/events/342749596519147/

Beyond Veganism (Β): Μακροβιοτική και γιορτινό τραπέζι https://www.facebook.com/events/1166284386868917/

Σας περιμένουμε για συζήτηση, μαγείρεμα και φαγητό.
Μην χάσετε και τα 2 αυτά σεμινάρια, στην μοναδική τιμή των 60€ (25% έκπτωση εφ’ όσον εγγραφείτε μέχρι και τις 27/11)!
Κανονικό κόστος: 80€

Εγγραφές http://pages.news/BV1

 

Καλοκαιρινό Σούσι και άλλες ιστορίες με σνακ (vegan Sushi & snack workshop)

Καλοκαιράκι μύρισε και οι εκδρομές ξεκίνησαν!

Για όσες και όσους ανησυχούν ότι, οι επιλογές για να φάνε ποιοτικό φαγητό έξω είναι περιορισμένες,
αυτό το μάθημα είναι για εσάς!

Το ιδανικό “πρόχειρο γεύμα” για το καλοκαίρι, χρειάζεται να είναι:

  • θρεπτικό και νόστιμο
  • ελαφρύ, χαμηλό σε λιπαρά, αλλά χορταστικό
  • σχετικά διατηρίσιμο εκτός ψυγείου
  • μικρό σε μέγεθος και εύκολο να καταναλωθεί με το χέρι

Και ποιο μπορεί να είναι αυτό;

Το Ιαπωνικό Σάντουϊτς! Δηλαδή το… Σούσι!

Αλλά, όπως το παρασκευάζουμε με τον τρόπο της Μακροβιοτικής κουζίνας, με:

  • αναποφλοίωτο ρύζι (περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες, πρωτεΐνη, θρεπτικά συστατικά)
  • vegan πρωτεΐνούχες υπερτροφές (Τέμπε, Σέιταν, Σιίτακε κα), για ολοκληρωμένo διατροφικό προφίλ και σούπερ γεύση
  • φρέσκα λαχανικά εποχής (αγγούρι, ρόκα, καρότο κα), που χαρίζουν δροσιά, βιταμίνες και τραγανή υφή
  • υψηλής ποιότητας υλικά και καρυκεύματα (Σούσι ΝόριΣάλτσα σόγιας, ΜίρινΞύδι καστανού ρυζιού, Ουμεμπόσι)

Χωρίς:

  • ζάχαρη, γλουταμινικό μονονάτριο ή άλλα χημικά ενισχυτικά γεύσης, χαμηλής ποιότητας υλικά και καρυκεύματα (λ.χ. Σάλτσα σόγιας με ζάχαρη, χωρίς να έχει υποστεί φυσική διαδικασία ζύμωσης)

Μαγειρική

Θα μάθουμε λοιπόν, να φτιάχνουμε Σούσι, κάνοντας πρακτική στο τύλιγμά του (φέρτε την ποδιά σας!).

Ακόμα, μαθαίνουμε πως να χρησιμοποιούμε τα φύκια στην κουζίνα μας, για να δώσουμε επιπλέον γεύση και θρέψη στα πιάτα μας, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που χρειαζόμαστε επιπλέον μέταλλα στην διατροφή μας.

Ακόμα, θα δούμε πως να μετατρέπουμε μία vegan Υπερτροφή, όπως το Τέμπε, σε λαχταριστή πάστα, που μοιάζει με τονοσαλάτα,
και να εμπλουτίσουμε σάντουιτς, καναπεδάκια, πράσινες σαλάτες κα

Μενού

Με λίγα λόγια, το Μενού μας θα είναι:

  1. Οι “50 αποχρώσεις” του Σούσι (ρολάκια, κώνοι, διαγώνια ρολά, με διάφορες γεμίσεις)
  2. Τέμπε “τονοσαλάτα” και οι χρήσεις της
  3. Γευστικό καρύκευμα με Νόρι
  4. Ωφελιμότητα και εφαρμογές των φυκιών Νόρι (και εκτός κουζίνας!)

Θεωρία

Θα εξηγήσουμε για την ενέργεια του Καλοκαιριού και τις ανάγκες μας, και πως να επεξεργαζόμαστε την τροφή μας για να διατηρούμε την ενεργητικότητά μας και … να δροσιζόμαστε!

 

Χώρος

Cross+ing: Μυρωνίδου 8, Κεραμεικός, Αθήνα

Κόστος

25 ευρώ (παλαιοί μαθητές των ONE Project: 20 ευρώ) + ΦΠΑ 24%
Τελική τιμή: 31 € (25€)

Πληροφορίες/εγγραφές

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 12/6/2018
Συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής: ΕΔΩ
Τηλ.: 6972 284808 
Email: oneprojectgr@gmail.com

Μακροβιοτικές λύσεις για την οικογένεια @ Prasino Biomarket

σεμινάριο μαγειρικής για οικογένειες

Η διατροφή αποτελεί το βασικό στοιχείο στην ανατροφή και ανάπτυξη της οικογένειας. Η ποιότητα της τροφής, προσδιορίζει και την ποιότητα των κυττάρων που αναπτύσσουν όλα τα μέλη της, ενώ μαζί με τον τρόπο που τρεφόμαστε επηρεάζεται και η ίδια η συνοχή των δεσμών σε μία οικογένεια.

Continue reading

Vegan επιδόρπια και γλυκά | Flowidity

Βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη

Εργαστήριο Μακροβιοτικής γλυκοπλαστικής | Κυριακή 18 Δεκεμβρίου | 16:00-18:30 | Η σύγχρονη Μακροβιοτική προσέγγιση, παρέχει μία ολοκληρωμένη πρόταση για ένα υγιεινό αλλά και νόστιμο τρόπο διατροφής. Από αυτόν δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα γλυκά!

Continue reading

Μακροβιοτική & Vegan Κουζίνα για όλους | Flowidity | Κύκλος Σεμιναρίων

tempeh salad

Νέος κύκλος 4 Μαθημάτων. Θα εμβαθύνουμε στο πώς καταρτίζουμε ένα ισορροπημένο και γευστικό, χορτοφαγικό μενού, την ενέργεια της τροφής, διαμόρφωση εβδομαδιαίου μενού, επιλογή υλιών και τρόπους μαγειρικής ανάλογα με την ενέργεια, εποχή, ασθένειες κοκ.

Continue reading

Μυστικά για λάτρεις του κρέατος | Flowidity | Κυριακή 9 Οκτωβρίου

Μακροβιοτικη Κουζινα

Αντί για κρέας, τι;
Υλικά, καρυκεύματα και τρόποι μαγειρικής για χορτο και κρεο φάγους.
Η μετάβαση σε μία χορτοφαγική διατροφή μπορεί να γίνει παιχνίδι, αρκεί να ετοιμάζουμε πιάτα τόσο ελκυστικά και γευστικά, που θα δελεάσουν ακόμη και απαιτητικούς κρεατοφάγους.

Continue reading

Μακροβιοτική Κουζίνα + Σεμινάριο | Πάτρα 20-21 Φεβρουαρίου 2016 | X-Saltibagos

Σάββατο 20/2, 4-9μμ στον χώρο X-Saltibagos, θα συναντηθούμε να μαγειρέψουμε και να φάμε όλοι μαζί, να συζητήσουμε απορίες και να μοιραστούμε εμπειρίες, προσπαθώντας να δώσουμε λίγη έμπνευση για τη συνέχεια.
Εφ’ όσον υπάρξει ενδιαφέρον, θα κάνουμε ένα ολοήμερο σεμινάριο την Κυριακή 21/2, με θέματα που θα προκύψουν από τη συζήτηση.

Continue reading