Τάξη μαγειρικής: Το Τέμπε στις κουζίνες του κόσμου

Αν επιλέγεις να τρως λιγότερο ή καθόλου κρέας, τώρα μπορείς να το κάνεις,
χωρίς να απαρνηθείς συνταγές που αγαπάς και χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα της τροφής σου.

Πλέον υπάρχουν υγιεινές και ποιοτικές επιλογές, που θα σε εκπλήξουν με την νοστιμιά τους.

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ

Σε αυτό το εργαστήριο, θα μάθεις όλα τα μυστικά για να χρησιμοποιείς σωστά, υλικά όπως τα Τέμπε, Μίσο, Σάλτσα σόγιας, Μίριν, υγρό καπνό και άλλα.
Θα δεις μία νέα διάσταση στην χωρίς κρέας εναλλακτική, παραδοσιακών -και μη- συνταγών.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΜΠΕ;

Το Τέμπε (Τέμ-πε) αποτελεί μία από τις πιο απολαυστικές και εύπεπτες τροφές με πρωτεΐνη.
Παρασκευάζεται από όσπρια, χωρίς επεξεργασμένα ή τεχνητά συστατικά, είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και περιβαλλοντικά φιλικό.
Το Τέμπε είναι ευέλικτο και γρήγορο στο μαγείρεμά του, καθιστώντας το ιδανικό για τον σύγχρονο καταναλωτή, που αναζητά κάτι γευστικό και υγιεινό.

ΟΦΕΛΗ 

Το μάθημα αυτό, αποδεικνύει ότι μπορείς να απολαμβάνεις μία πλούσια και συναρπαστική διατροφή, με υπέροχες γεύσεις.

Η χρήση ποιοτικών και μη επεξεργασμένων υλικών, ανεβάζουν το ποιότητα της διατροφής σου. απογειώνουν την δημιουργικότητα και δίνουν λύσεις για όποια/όποιον θέλει μία νέα διάσταση σε συνταγές χωρίς κρέας.
Εύκολα και γευστικά.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Η Γιούλια και ο Σταύρος, εκτός από ζευγάρι, είναι και οι ιδρυτές της ONE Project.
Σκοπός τους, είναι να μοιραστούν την γνώση της Μακροβιοτικής διατροφής, την οποία ακολουθούν και εξελίσσουν σύμφωνα με τις ανάγκες και τις συνθήκες διαβίωσής τους, από το 2010.

Η Γιούλια Βολομπούγιεβα, μητέρα 3 παιδιών, θα σου δείξει πως να μαγειρεύεις νόστιμα, καθημερινά πιάτα, για όλους, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και την γεύση.
Ο Σταύρος Καραγιλάνης, παραγωγός προϊόντων ζύμωσης, θα σου μάθει τα βασικά οφέλη, από την χρήση τέτοιων υλικών στην καθημερινότητά σου και τρόπους να τα εντάξεις σε αγαπημένες συνταγές.

ΜΕΝΟΥ

  • Κοτολέτες Τέμπε Σόγιας με BBQ σος
  • Τέμπε ρεβιθιού Στιφάδο
  • Ταϊλανδέζικο κάρρυ, με Τέμπε ρεβιθιού και ρύζι Jasmine
  • Τέμπε σόγιας σις κεμπάπ φούρνου, με σάλτσα χούμους (από Τέμπε βέβαια…)

ΤΑ 5 Π 

  1. Πότε: Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, 11:00 – 14:00
  2. Που: Flowidity, Νίκης 30, Σύνταγμα, Αθήνα, 2ος όροφος
  3. Πόσο: 40 € (πλέον ΦΠΑ)
  4. Πληρωμή:   Μετρητά ή κάρτα. Πριν την έναρξη του μαθήματος
  5. Περιλαμβάνονται: Θεωρία, υλικά εργαστηρίου, γευστική δοκιμή των συνταγών, ηλεκτρονικό βιβλίο των συνταγών

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Στον χώρο του σεμιναρίου, μπαίνουμε χωρίς παπούτσια.
    Μπορείς να φέρεις καλτσάκια ή παντόφλες όμως!
  • Καθόμαστε στο πάτωμα σε μαξιλάρες,
  • Αν υπάρχει κινητικό πρόβλημα, μας ενημερώνεις να φροντίσουμε να υπάρχει μία καρέκλα.
  • Υπάρχει δυνατότητα λήψης φωτογραφιών ή βίντεο, χωρίς να εμποδίζεται η ροή του μαθήματος.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Συμπληρώνεις την φόρμα, ΕΔΩ!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σταύρος Καραγιλάνης

  • Email: oneprojectgr@gmail.com
  • Τηλ.: 6972 284808

Τάξη μαγειρικής: Κράτα την Κορώνα, ξέχνα τον ιό!

Μπορεί μία υγιεινή διατροφή να είναι και νόστιμη;

Υπάρχουν γευστικα καρυκεύματα και τρόφιμα που είναι και θεραπευτικά;

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μία διατροφή πλούσια σε φυσικά και φυτικά τρόφιμα, από βιώσιμες και βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας,
η οποία βασίζεται στις αρχές της Μακροβιοτικής Διατροφής, μπορεί να αποτελέσει σημαντική βοήθεια στην
προσπάθεια για αντιμετώπιση και έλεγχο ιογενών ασθενειών.

Η Μακροβιοτική Διατροφή επικεντρώνεται στην χρήση:

  • ανεπεξέργαστων δημητριακών
  • οσπρίων
  • φρέσκων, εποχιακών λαχανικών
  • φυκιών
  • φυσικά επεξεργασμένων προϊόντων ζύμωσης, πλούσιων σε ωφέλιμα προβιοτικά

και άλλων φυτικών τροφών υψηλής ποιότητας που υποστηρίζουν το γαστρεντερικό και ανοσοποιητικό σύστημα.
Παράλληλα συμβουλεύει την αποφυγή τροφών όπως:

  • ζωικές
  • χημικά και τεχνητά επεξεργασμένες
  • ζάχαρη και απλών σακχάρων

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Στα πλαίσια της προσπάθειας για προστασία και ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας,
διοργανώνουμε μία τάξη Μακροβιοτικής μαγειρικής με στόχο να μάθουμε να χρησιμοποιούμε υλικά
που μπορούν να νοστιμίσουν την ζωή μας και να αποτελέσουν “όπλα” στο Φαρμακείο της κουζίνας μας.

Τα βασικά υλικά που θα στηριχθούμε, είναι:

  • Ουμεμπόσι: ένα είδος βερίκοκου που γίνεται τουρσί, και έχει βρεθεί ότι καταστέλει την ανάπτυξη του ιού Η1Ν1, ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό λόγω των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων.
  • Κούζου: το άμυλο της ρίζας Pueraria Lobata, έχει αποδειχθεί δραστικός καταστολέας του HIV-1 και βοηθητικό του ανοσοποιητικού.
  • Μίσο: είναι γνωστό ότι προστατεύει από τον καρκίνο, μικροβιακές προσβολές και αναπνευστικές παθήσεις.
  • Σάλτσα Σόγιας: το πιο δημοφιλές Ασιατικό καρύκευμα, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες 10Χ πιο ισχυρές από το κόκκινο κρασί και 150Χ πιο αποτελεσματικές από την βιτ. C.

ΓΝΩΣΗ

Μαθαίνουμε για τα οφέλη των συστατικών αυτών, πως να τα εντάξουμε σε παραδοσιακές συνταγές και νέες εφαρμογές τους στην τάξη!

Τα 3 Π

Πότε: 22 Μαρτίου 2020, 12-2μμ

Που: Flowidity, Νίκης 30, 2ος όροφος, Σύνταγμα, Αθήνα

Πόσο: 20 € (χωρίς φόρους, ΦΠΑ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Email: oneprojectgr@gmail.com
  • Τηλ.: 6972 284808

Vegan Τσικνοπέμπτη 2020

Φέτος η Τσικνοπέμπτη είναι πολυσυμμετοχική και φυσικά

ΣΟΥΠΕΡ ΒΙΓΚΑΝ!

σας περιμένουμε στο Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος
να γιορτάσουμε μία Τσικνοπέμπτη με μοναδικές συνταγές μαγειρευτών πιάτων,
αλλά και τσικνίσματα με τα vegan μοναδικά υλικά,
όπως το Τέμπε και το Σέιταν, αλλά και μανιτάρια και άλλες νοστιμιές.

Από σουβλάκια και τηγανιά, μέχρι σουτζουκάκια και δροσερές σαλάτες,
αλλά και χειροποίητες μπύρες, κρασί και τσίπουρο, 
πολλές γεύσεις που θα νοστιμίσουν την Τσικνοπέμπτη μας,
μόνο με χαρά και διασκέδαση, και ποτέ εις βάρος ζώων ή συνανθρώπων μας
και φυσικά πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.

Για να περάσουμε όμορφα και να φάμε νόστιμα,
συμπράττουν οι:

Το Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος
Μοναστηρίου 140, Αθήνα ΤΚ 10442
ΧΑΡΤΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ: 18:00μμ

Πληροφορίες
Τηλ.: 6972 284808
Email: oneprojectgr@gmail.com

Γιατί οι διάσημοι σεφ τρελαίνονται για το Μίσο;

Οι ONE Project, ξεκινούν νέο κύκλο τάξεων μαγειρικής για το 2020!

Πρώτο μάθημα με θέμα:
“Γιατί οι διάσημοι σεφ τρελαίνονται για το Μίσο;”

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
12:00 – 14:00μμ

Στην Αθήνα

Το Μίσο, είναι μία πάστα από φασόλια, που εμπλουτίζει τις συνταγές μας με πλούσια γεύση Ουμάμι,
αλμυράδα, σώμα και βάθος γεύσης.
Επειδή έχει υποστεί ζύμωση για μεγάλο διάστημα, παρέχει στον οργανισμό μας
πλούτο από ωφέλιμα προβιοτικά βακτήρια, ένζυμα, βιταμίνες Β, λιπαρά οξέα,
φυτικές πρωτεΐνες και πολλά οργανικά και ανόργανα θρεπτικά στοιχεία.
 
Ένα καρύκευμα που μπορεί να απογειώσει μία κλασσική συνταγή και
να μας βοηθήσεις να δημιουργήσουμε νέες εντυπωσιακές γεύσεις.
 
Σε αυτό το μάθημα μαγειρεύουμε με Μίσο ελληνικό,
φτιαγμένο με μεράκι και Αγάπη στην Εύβοια, από ελληνικά ρεβύθια!
Το αποτέλεσμα εστιάζεται σε πιάτα που μας βοηθούν να 
προσαρμοστεί ο οργανισμός μας στην επερχόμενη Άνοιξη!
 
ΜΕΝΟΥ
  • Ojiya: Αλμυρή Ουμάμι κρέμα ρυζιού
  • Ρεβυθάδα “Άπω Ανατολής”: η κλασσική ρεβυθάδα μεταμορφώνεται…
  • Τηγανίτες με σάλτσα Μίσο
  • Σαλάτα με αποτοξινωτική σάλτσα
  • Γλυκό έκπληξη με … !
Σας περιμένουμε να γευθούμε όλοι μαζί τις γεύσεις που αναβαθμίζουν την καθημερινή μας κουζίνα
και είναι και προς όφελος της υγείας μας…

ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 2 ώρες
ΧΩΡΟΣ | Flowidity, Νίκης 30, Σύνταγμα, 2ος όροφος

ΚΟΣΤΟΣ | €20 (πλέον ΦΠΑ 24%)
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ | Γευστική δοκιμή των συνταγών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κιν | 6972 284808 
Email | contact@oneproject.gr

Ο Άκης Πετρετζίκης, στο σπίτι των ONE Project!

Ο δημοφιλής σεφ Άκης Πετρετζίκης,
ξεκινάει την νέα τηλεοπτική του εκπομπή
Akis’ Food Tour“, στο κανάλι ALPHA,
την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, στις 20:00μμ.

Το πρώτο επεισόδιο, είναι αφιερωμένο στην Εύβοια
και θα έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε
να επισκέπτεται την Αμάρυνθο,
για να μάθει τα μυστικά της παρασκευής του Μίσο,
του πολύπλευρου γευστικού καρυκεύματος από την Ιαπωνία,
αλλά στην ελληνική του εκδοχή, με ελληνικά συστατικά!

Το Μίσο, σημαντικό συστατικό της Ιαπωνικής κουζίνας, αποκαλύπτεται
στην Ελληνική και Μεσογειακή διατροφή, εμπλουτίζοντάς την με Ουμάμι,
ωφέλιμα προβιοτικά και νέες δυνατότητες για δημιουργία.

 

Στην μυστικά του τρόπου παρασκευής του,
τον μυεί ο Σταύρος Καραγιλάνης
των ONE Project,
στο υπόγειο του σπιτιού του,
όπου και γίνεται όλη η διαδικασία…

 

 

 

Ο Άκης θα πάρει σαν δώρο και λίγο ελληνικό Ταμάρι
φτιαγμένο από τον Σταύρο, στην Αμάρυνθο,
για να μαγειρέψει στο βουνό της Σέττας
ένα μοναδικό πιάτο με ζυμαρικά Ράμεν!

 

 

 

 

Συντονιστείτε για να δείτε το πρώτο επεισόδιο!

 

Βασιλόπιτα 2020

Φίλες και φίλοι μας

σας προσκαλούμε στην κοπή της Βασιλόπιτας των ONE Project,
το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020,
στις 4μμ

στο φιλόξενο “Βαζάκι
Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι
ΧΑΡΤΗΣ

Θα προηγηθεί διάλεξη με το ενδιαφέρον θέμα:
“Γιατί και πως η Μακροβιοτική, μας κάνει πιο χαρούμενους. Πρακτικές λύσεις για την καθημερινότητα”

Είσοδος ελεύθερη
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής με την συμπλήρωση της φόρμας, ΕΔΩ.

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε τον νέο χρόνο και να σας ενημερώσουμε για
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ!

Πληροφορίες
Τηλ.: 6972 284808
Email: oneprojectgr@gmail.com

Ζυμώσεις για τις νέες διατροφικές τάσεις. Θα έρθεις;

TempehMisoNattoAmasake, τροφές πλούσιες, ζυμωμένες σε βάθος αιώνων, 
ξένες ακόμα στη συνείδηση των περισσότερων, αλλά λίγα βήματα μακριά από το 
να γίνουν ελληνικές και να ενταχθούν στην καθημερινότητα όλων όσων αναζητούν περισσότερη υγεία και γεύση.

Θέλουμε να διανύσουμε μαζί αυτά τα βήματα!

Από το 2012 συμβάλλουμε στην καλύτερη διατροφή, με 

Διαπιστώνουμε την ανάγκη των συνανθρώπων μας για πιο υγιεινή διατροφή, 
για περιορισμό των ζωικών τροφίμων, την έλλειψη ενδιαφερόντων λύσεων στην αγορά.

Με στόχο την ενίσχυση της καλής γεύσης και την προσφορά ποιοτικών vegan τροφών, 
ξεκινάμε το ταξίδι μας για την δημιουργία της πρώτης Ελληνικής μονάδας παραγωγής vegan Υπερ-θρεπτικών τροφίμων.
Παρουσιάζουμε το όραμά μας, τα προϊόντα πίσω από αυτό και πως θα κάνουμε πραγματικότητα την αλλαγή στην διατροφή μας.

Το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 16:30μμ σε περιμένουμε στο Orange Grove, Βασ. Κωνσταντίνου 5, Αθήνα.

Έλα να μοιραστούμε μαζί το ξεκίνημα του πρωτοπόρου εγχειρήματος και 
να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην εξέλιξη της διατροφικής κουλτούρας στην Ελλάδα.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΕΔΩ

Σε περιμένουμε να δοκιμάσεις νέες γεύσεις!

Οι φίλοι σου ONE Project (Σταύρος, Κώστας, Γιούλια, Καλή)   

Θεραπευτικές συνταγές στην κουζίνα & Πραναγιάμα

Οι ONE Project, συμπράτουν με το κέντρο #OrionasYoga και συνθέτουν συνταγές αναπνοής και Μακροβιοτικής με σκοπό τη θεραπεία!

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου
12:00 – 16:30μμ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • 12:00-13:00 Πραναγιάμα!
    Σώμα και πνεύμα στην απόλυτη φυσιολογία.
    Tεχνικές αναπνοής που μας χαλαρώνουν και ενεργοποιούν το σώμα ώστε να έχουν ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα οι θεραπευτικές ιδιότητες της Μακροβιοτικής.
  • 13:00-13:30 Διάλειμμα με Μακροβιοτικό Σνακ
  • 13:30-16:30 Σεμινάριο «Θεραπευτικές Συνταγές στην Kουζίνα»
    Σε κάθε πρόβλημα υγείας, όσο μικρό ή μεγάλο και αν είναι αυτό, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η ανακούφιση των συμπτωμάτων.
    Οι θεραπευτικές συνταγές και τα ροφήματα είναι μεγάλοι σύμμαχοι σε αυτό ενώ ταυτόχρονα αποτελούν, μαζί με την προσαρμογή της διατροφής, και μέρος της θεραπείας.
    Σε αυτό το σεμινάριο μαθαίνουμε απλές, οικονομικές, φυσικές, ακίνδυνες και αποτελεσματικές συνταγές και τεχνικές που μετατρέπουν την κουζίνα μας σε ένα εργαλείο αντιμετώπισης και διαχείρισης πολλών από τα καθημερινά μας προβλήματα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 4,5 ώρες
ΧΩΡΟΣ | Orionas Yoga, Αγνάντων 18, Φιλοπάππου, Αθήνα

ΚΟΣΤΟΣ | €35 (πλέον ΦΠΑ 24%)
Για όσες/όσους έχουν ολοκληρώσει τον Κύκλο Εκπαίδευσης στη Μακροβιοτική Διατροφή, το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ | Πρόγραμμα, σνακ, γευστικές δοκιμές

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κιν | 6990440 5810 (Καλή) 
Email | kali@onepoject.grcontact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας

Καλοκαιρινά δροσερά γλυκίσματα

Οι κατάλληλες συνταγές για καλοκαιρινή δροσιά και γλύκα!

20 Ιουνίου 2018
6μμ

Στο Βαζάκι, Χαλάνδρι

Η καλοκαιρινή ζέστη, έχει τώρα τον αντίπαλό της…
Σπιτικά και ποιοτικά, vegan καλοκαιρινά γλυκίσματα, πολύ δροσιστικά, πολύχρωμα και ευφάνταστα, 
ΧΩΡΙΣ ζάχαρη ή ζωικά υλικά.

Θέματα

  • Συμβουλές για να τρώμε ισορροπημένα και το καλοκαίρι,
    στην βάση της vegan Μακροβιοτικής κουζίνας.
  • Πως και γιατί να μην το παρακάνουμε με την κατανάλωση τροφών που
    μας “κλέβουν” ενέργεια,  έστω κι αν είναι ελκυστικές το καλοκαιράκι…

Μενού

  • Δροσερά ζελέ φρούτων, με αγάρ-αγάρ
  • Smoothie με γλυκιά κρέμα Αμαζάκε
  • Trifle με μους σοκολάτας και φρούτα
  • Παγωτό με Αμαζάκε

Ως γλυκαντικά υλικά χρησιμοποιούμε:

  • τα ίδια τα φρούτα
  • σιρόπι ρυζιού/βύνη ρυζιού
  • Κρέμα Αμαζάκε

Φτιάξτε καλοκαιρινά επιδόρπια, εύκολα, με λίγα βήματα, ελαφρά, χωρίς λιπαρά, vegan και το ουσιαστικότερο νόστιμα και …γλυκά!

Θεωρία

Θα εξηγήσουμε για την ενέργεια του Καλοκαιριού και τις ανάγκες μας, και πως να επεξεργαζόμαστε την τροφή μας για να διατηρούμε την ενεργητικότητά μας και … να δροσιζόμαστε!

Χώρος

Το Βαζάκι, Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι (στον κήπο!)

Κόστος

25 ευρώ (μαθητές των ONE Project: 20 ευρώ) 
Δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Πληροφορίες/εγγραφές

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 19/6/2018
Συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής: ΕΔΩ
Τηλ.: 6972 284808 
Email: oneprojectgr@gmail.com

Τσικνοπέμπτη για ανήσυχους vegan

Ναι! Κάνουμε ένα πάρτυ και γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη για ανήσυχους vegan, χωρίς… θυσίες.
Και βέβαια, ένα καλό πάρτυ θέλει υπέροχο φαγητό! 
Σπέσιαλ παϊδάκια, σουβλάκια, κεφτεδάκια και τηγανιά, όλα vegan! Συνοδευτικά, σαλάτα, ποτά και γλυκίσματα χωρίς ζάχαρη.

Έλα, να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.
Να τσικνίσουμε με τον τρόπο μας, να μάθουμε περισσότερα για την σημασία της vegan διατροφής, να συζητήσουμε με ουσία, να μάθουμε συνταγές έκπληξη, να χορέψουμε, να γελάσουμε…

Ζούμε σε μία εποχή που πολλά έθιμα χρειάζονται αναθεώρηση, επειδή η υγεία μας τα έχει «παίξει», τα ζώα δεν αξίζουν τέτοια συμπεριφορά, και ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο.
Ενημερώσου για το πρόγραμμα και κλείσε θέση έγκαιρα.

Επιλογή ανάμεσα σε δύο Μενού:

MENOY 1 ΜΕΝΟΥ 2

Παϊδάκια Σέιταν με BBQ σως

Ζουμερό σουβλάκι με Τέμπε και Τόφου

Κεφτεδάκια πολίτικα (με κιμά έκπληξη)

Κρασάτη τηγανιά πλευρώτους

Ριζότο μπασμάτι, με σταφίδες, κουκουνάρι, λαχανικά, κουρκουμά

Πολέντα φούρνου με κεχρί+κολοκύθα

Μαριναρισμένη φρέσκια σαλάτα (καρότο, ραπανάκι, ξυνολάχανο, ξυνόμηλο, σέλερυ)

Ποτό ποτήρι
Επιδόρπια

Πανακότα από κρέμα Αμαζάκε

Μους σοκολάτας από κρέμα ρεβυθιού

Ποτά
Κρασιά Χατζηβαρύτη, τσικουδιά Κρήτης, φρέσκια μπύρα

Για το καλωσόρισμα, σας περιμένει τζατζίκι και πιτούλες ολικής άλεσης!

Θα ανακοινωθεί σύντομα ένα πρόγραμμα ομιλιών, εργαστηρίων και δραστηριοτήτων, ενώ το βράδυ θα κλείσουμε με ωραίες μουσικές και χορό!
 

Η εκδήλωση θα προσπαθήσουμε να είναι όσο γίνεται πιο φιλική για το περιβάλλον, οπότε δεν θα χρησιμοποιηθούν πλαστικά σερβίτσια και συσκευασίες.
Αν θέλετε να βοηθήσετε στην μείωση των αναλώσιμων υλικών είστε ευπρόσδεκτοι να φέρετε τα δικά σας σερβίτσια!

 Η δήλωση συμμετοχής και κράτηση Μενού είναι απαραίτητες.

Πληροφορίες-επικοινωνία:
Ζαννής: 6932685165, zzannis@gmail.com
Σταύρος: 6972284808, oneprojectgr@gmail.com 

Διοργάνωση:
Σοφια Κανέλλου, Διατροφολόγος Msc (Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής)
Ζαννής Ζουγανέλης, Vegan αλχημιστής (alternATE | the alternative way of eating)
Σταύρος Καραγιλάνης, Μακροβιοτική κουζίνα (ONE Project | our natural evolution)

Μακροβιοτικές λύσεις για την οικογένεια @ Prasino Biomarket

σεμινάριο μαγειρικής για οικογένειες

Η διατροφή αποτελεί το βασικό στοιχείο στην ανατροφή και ανάπτυξη της οικογένειας. Η ποιότητα της τροφής, προσδιορίζει και την ποιότητα των κυττάρων που αναπτύσσουν όλα τα μέλη της, ενώ μαζί με τον τρόπο που τρεφόμαστε επηρεάζεται και η ίδια η συνοχή των δεσμών σε μία οικογένεια.

Continue reading

Κύκλος σεμιναρίων Μακροβιοτικής κουζίνας 2017

Μακροβιοτική κουζίνα

Σεμινάρια Μακροβιοτικής Κουζίνας

Vegan διατροφή για όλους, θεωρία και πράξη

Η διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και του κοινωνικού πολιτισμού μας. Η επιδείνωση της υγείας πολλών ανθρώπων και οι περιβαλλοντικές εξελίξεις, οδηγούν όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας σε μία πιο χορτοφαγική διατροφή. Η πρόκληση που πολλοί αντιμετωπίζουν είναι ότι υπάρχει ελλιπής ενημέρωση για μία ολιστική προσέγγιση της χορτοφαγίας. Η αποσπασματική ενημέρωση, οδηγεί πολλές φορές σε ανισορροπίες και προβλήματα υγείας.

Τα ζητούμενο είναι να μειώσουμε ή και να πάψουμε να τρεφόμαστε με κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά και θαλασσινά και ταυτόχρονα να διατηρούμε υψηλή ενεργητικότητα, να μην κρυώνουμε τον χειμώνα, να είμαστε σε σωματική και πνευματική ισχύ, να ισορροπούμε ανάμεσα σε λογική και συναισθηματισμό κοκ.

Η Μακροβιοτική διατροφή μας δείχνει έναν απλό, κατανοητό τρόπο για να επιλέγουμε τα τρόφιμα και τους τρόπους επεξεργασίας τους, ανάλογα με τις ανάγκες μας, ώστε να επιτυγχάνουμε την ισορροπία στην καθημερινότητά μας.

Μαθαίνοντας πως μας επηρεάζει η κάθε τροφή και πώς να μαγειρεύουμε ώστε να επιτυγχάνουμε ένα χαλαρωτικό, αποτοξινωτικό ή/και δυναμωτικό/ενεργοποιητικό γεύμα, είναι μέρος της εκπαίδευσης στα Σεμινάρια Μακροβιοτικής Κουζίνας.

Τα μαθήματα

Τα Σεμινάρια Μακροβιοτικής Κουζίνας, αποτελούνται από έναν κύκλο τεσσάρων μαθημάτων, όπου θα διδάσκεται πώς να καταρτίζουμε ένα ισορροπημένο και γευστικό, χορτοφαγικό μενού, εμβαθύνοντας σε:

  • Επίδραση της τροφής στην υγεία και την καθημερινότητά μας
  • Η Ενέργεια της τροφής
  • Το Μακροβιοτικό πιάτο
  • Πώς διαμορφώνουμε ένα εβδομαδιαίο μενού
  • Ποικιλία συνταγών για όλα τα γεύματα
  • Επιδόρπια και σνακ χωρίς ζάχαρη και ζωικές τροφές
  • Φυσικές-χορτοφαγικές καθημερινές συνταγές για υγεία

Σε κάθε μάθημα προσφέρεται γεύμα και δίνεται μία εργασία για το σπίτι.

Πρόγραμμα

Μάθημα 1-2 : 3/12/2017, 11:00 – 14:00 και 16:00 – 19:00
Εισαγωγή στην Μακροβιοτική φιλοσοφία και μαγειρική. Ενέργεια της τροφής. Το Μακροβιοτικό πιάτο.
Αλλαγές και προσαρμογή από την προηγούμενη διατροφή μας. Νέα υλικά και μαγειρικές τεχνικές. Βασικό Μενού.

Μάθημα 3-4:  10/12/2017, 11:00 – 14:00 και 16:00 – 19:00
Πως επιλέγουμε υλικά και τρόπους μαγειρικής ανάλογα με την ενέργεια, εποχή, ασθένειες κοκ.
Φαγητό εκτός σπιτιού, σνακ. Προτάσεις για ειδικά Μενού.

Διδάσκουν: ONE Project (Σταύρος Καραγιλάνης, Κώστας Τζαλλήλας)
Κόστος κύκλου:

140 ευρώ ανά άτομο. 
Δεν περιλαμβάνονται φόροι.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Εκπτώσεις
  • Οι συμμετέχοντες στους κύκλους σεμιναρίων των ONE project, δικαιούνται έκπτωση 25% για όλα τα υπόλοιπα σεμινάρια.
  • Για ζευγάρια, οικογένειες, 120 ευρώ ανά άτομο, χωρίς φόρους.
Πληροφορίες/Συμμετοχές

ONE Project | Our Natural Evolution

ONE-Project-Logo-100

Τ.: 6972 284808
E.: one@oneproject.gr
www.oneproject.gr

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΙΚO BRUNCH στο Βαζάκι

tempeh sandwich-To Βαζάκι Juice Bar

Cooking Sessions | Σάββατο 17 Δεκεμβρίου | 10:00-16:00 | Ένα ξεχωριστό γεύμα στο Βαζάκι, στο Χαλάνδρι.
Υλικά και τρόποι μαγειρικής εμπνευσμένα από την Μακροβιοτική κουζίνα, που παρά την πλούσια γεύση τους, είναι ελαφρά, εύπεπτα και πολύ θρεπτικά.

Continue reading

Vegan επιδόρπια και γλυκά | Flowidity

Βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη

Εργαστήριο Μακροβιοτικής γλυκοπλαστικής | Κυριακή 18 Δεκεμβρίου | 16:00-18:30 | Η σύγχρονη Μακροβιοτική προσέγγιση, παρέχει μία ολοκληρωμένη πρόταση για ένα υγιεινό αλλά και νόστιμο τρόπο διατροφής. Από αυτόν δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα γλυκά!

Continue reading

Διατροφή, Περιβάλλον & Μακροβιοτική

Τι θα λέγατε για φέτος να μοιραζόμασταν με τους συνανθρώπους μας κάποιους λόγους για να τους βοηθήσουμε να ακολουθήσουν μία περισσότερο χορτοφαγική διατροφή;
Η εκτροφή των ζώων ως διατροφικό είδος απαιτεί γιγαντιαία μεγέθη τροφής, ενέργειας, γης, νερού και άλλων πόρων…

Continue reading

Λιγούρες απ’ το παρελθόν

craving-bondage

Δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε, αλλά να τις αντιμετωπίζουμε έξυπνα!

Κάνοντας μία δραστική αλλαγή στην ζωή και την διατροφή μας, οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με την εμπειρία του να τους λείπουν κάποια τρόφιμα από τις παλιές τους συνήθειες ή να έχουν λιγούρα για τρόφιμα που δεν το φανταζόντουσαν πιο πριν…

Continue reading

Μακροβιοτική & Vegan Κουζίνα για όλους | Flowidity | Κύκλος Σεμιναρίων

tempeh salad

Νέος κύκλος 4 Μαθημάτων. Θα εμβαθύνουμε στο πώς καταρτίζουμε ένα ισορροπημένο και γευστικό, χορτοφαγικό μενού, την ενέργεια της τροφής, διαμόρφωση εβδομαδιαίου μενού, επιλογή υλιών και τρόπους μαγειρικής ανάλογα με την ενέργεια, εποχή, ασθένειες κοκ.

Continue reading

Μακροβιοτική για την οικογένεια

σεμινάριο μαγειρικής για οικογένειες

Η διατροφή αποτελεί το βασικό στοιχείο στην ανατροφή και ανάπτυξη της οικογένειας. Η ποιότητα της τροφής, προσδιορίζει και την ποιότητα των κυττάρων που αναπτύσσουν όλα τα μέλη της, ενώ μαζί με τον τρόπο που τρεφόμαστε επηρεάζεται και η ίδια η συνοχή των δεσμών σε μία οικογένεια.

Continue reading