NEA

TempehMisoNattoAmasake, τροφές πλούσιες, ζυμωμένες σε βάθος αιώνων, 
ξένες ακόμα στη συνείδηση των περισσότερων, αλλά λίγα βήματα μακριά από το 
να γίνουν ελληνικές και να ενταχθούν στην καθημερινότητα όλων όσων αναζητούν περισσότερη υγεία και γεύση.

Θέλουμε να διανύσουμε μαζί αυτά τα βήματα!

Από το 2012 συμβάλλουμε στην καλύτερη διατροφή, με 

Διαπιστώνουμε την ανάγκη των συνανθρώπων μας για πιο υγιεινή διατροφή, 
για περιορισμό των ζωικών τροφίμων, την έλλειψη ενδιαφερόντων λύσεων στην αγορά.

Με στόχο την ενίσχυση της καλής γεύσης και την προσφορά ποιοτικών vegan τροφών, 
ξεκινάμε το ταξίδι μας για την δημιουργία της πρώτης Ελληνικής μονάδας παραγωγής vegan Υπερ-θρεπτικών τροφίμων.
Παρουσιάζουμε το όραμά μας, τα προϊόντα πίσω από αυτό και πως θα κάνουμε πραγματικότητα την αλλαγή στην διατροφή μας.

Το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 16:30μμ σε περιμένουμε στο Orange Grove, Βασ. Κωνσταντίνου 5, Αθήνα.

Έλα να μοιραστούμε μαζί το ξεκίνημα του πρωτοπόρου εγχειρήματος και 
να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην εξέλιξη της διατροφικής κουλτούρας στην Ελλάδα.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΕΔΩ

Σε περιμένουμε να δοκιμάσεις νέες γεύσεις!

Οι φίλοι σου ONE Project (Σταύρος, Κώστας, Γιούλια, Καλή)   

Οι ONE Project, συμπράτουν με το κέντρο #OrionasYoga και συνθέτουν συνταγές αναπνοής και Μακροβιοτικής με σκοπό τη θεραπεία!

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου
12:00 – 16:30μμ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • 12:00-13:00 Πραναγιάμα!
    Σώμα και πνεύμα στην απόλυτη φυσιολογία.
    Tεχνικές αναπνοής που μας χαλαρώνουν και ενεργοποιούν το σώμα ώστε να έχουν ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα οι θεραπευτικές ιδιότητες της Μακροβιοτικής.
  • 13:00-13:30 Διάλειμμα με Μακροβιοτικό Σνακ
  • 13:30-16:30 Σεμινάριο «Θεραπευτικές Συνταγές στην Kουζίνα»
    Σε κάθε πρόβλημα υγείας, όσο μικρό ή μεγάλο και αν είναι αυτό, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η ανακούφιση των συμπτωμάτων.
    Οι θεραπευτικές συνταγές και τα ροφήματα είναι μεγάλοι σύμμαχοι σε αυτό ενώ ταυτόχρονα αποτελούν, μαζί με την προσαρμογή της διατροφής, και μέρος της θεραπείας.
    Σε αυτό το σεμινάριο μαθαίνουμε απλές, οικονομικές, φυσικές, ακίνδυνες και αποτελεσματικές συνταγές και τεχνικές που μετατρέπουν την κουζίνα μας σε ένα εργαλείο αντιμετώπισης και διαχείρισης πολλών από τα καθημερινά μας προβλήματα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 4,5 ώρες
ΧΩΡΟΣ | Orionas Yoga, Αγνάντων 18, Φιλοπάππου, Αθήνα

ΚΟΣΤΟΣ | €35 (πλέον ΦΠΑ 24%)
Για όσες/όσους έχουν ολοκληρώσει τον Κύκλο Εκπαίδευσης στη Μακροβιοτική Διατροφή, το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ | Πρόγραμμα, σνακ, γευστικές δοκιμές

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κιν | 6990440 5810 (Καλή) 
Email | kali@onepoject.grcontact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας

20 λεπτά

προετοιμασία

4

άτομα

Ένα ορεκτικό που ξεσηκώνει τον ουρανίσκο και ωφελεί πάρα πολύ το πεπτικό σύστημα, το αίμα και το κυκλοφορικό!  Και γεύση και υγεία… 2 σε 1!

ΥΛΙΚΑ

  • 50γρ Ναττό
  • 25γρ Πάστα ελιάς (πράσινη ή Καλαμών)
  • 2-3 λιαστές ντομάτες
  • 1 κουτ. σούπας Ξύδι Καστανού Ρυζιού ONE Project
  • 1/2 κουτ. σούπας Ταμάρι ONE Project
  • 1/3 κγ σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κγ κανέλα
  • 1/4 κγ κόλιανδρο
  • ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι (κατά βούληση!)
  • Ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι
  • Ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ή κόλιανδρο/μαϊντανό/σχοινόπρασο για γαρνίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βήμα 1

Κόβουμε το ψωμία σε τετράγωνα κομμάτια πάχους 1εκ. 

Βήμα 2

Τραγανίζουμε το ψωμί στο γκριλ του φούρνου ή με λίγο λάδι στο τηγάνι.

Βήμα 3

Σε μπλέντερ ή κουζινομηχανή, βάζουμε το Ναττό με το Ξύδι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει πάστα (1 λεπτό περίπου).

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε, άλλο 1 λεπτό, μέχρι να γίνει μία ομοιογενής κρέμα.

Βήμα 5 Αλείφουμε μία κουταλιά της πάστας επάνω στο ψωμί και γαρνίρουμε με την πρασινάδα. 
Βήμα 6 Σερβίρουμε σε πιατέλα και προσφέρουμε ως ορεκτικό, μαζί με κρασί ή άλλο ποτό.

Παραλλαγές: Μπορείτε να παίξετε με τα καρυκεύματα και να δημιουργήσετε δικές σας γεύσεις, όπως καπνιστή πάπρικα, ταχίνι με Μίσο, καρύδια και κάπαρη, πέστο αρωματικών κα

photography©Venthesikimi

Οι κατάλληλες συνταγές για καλοκαιρινή δροσιά και γλύκα!

20 Ιουνίου 2018
6μμ

Στο Βαζάκι, Χαλάνδρι

Η καλοκαιρινή ζέστη, έχει τώρα τον αντίπαλό της…
Σπιτικά και ποιοτικά, vegan καλοκαιρινά γλυκίσματα, πολύ δροσιστικά, πολύχρωμα και ευφάνταστα, 
ΧΩΡΙΣ ζάχαρη ή ζωικά υλικά.

Θέματα

  • Συμβουλές για να τρώμε ισορροπημένα και το καλοκαίρι,
    στην βάση της vegan Μακροβιοτικής κουζίνας.
  • Πως και γιατί να μην το παρακάνουμε με την κατανάλωση τροφών που
    μας “κλέβουν” ενέργεια,  έστω κι αν είναι ελκυστικές το καλοκαιράκι…

Μενού

  • Δροσερά ζελέ φρούτων, με αγάρ-αγάρ
  • Smoothie με γλυκιά κρέμα Αμαζάκε
  • Trifle με μους σοκολάτας και φρούτα
  • Παγωτό με Αμαζάκε

Ως γλυκαντικά υλικά χρησιμοποιούμε:

  • τα ίδια τα φρούτα
  • σιρόπι ρυζιού/βύνη ρυζιού
  • Κρέμα Αμαζάκε

Φτιάξτε καλοκαιρινά επιδόρπια, εύκολα, με λίγα βήματα, ελαφρά, χωρίς λιπαρά, vegan και το ουσιαστικότερο νόστιμα και …γλυκά!

Θεωρία

Θα εξηγήσουμε για την ενέργεια του Καλοκαιριού και τις ανάγκες μας, και πως να επεξεργαζόμαστε την τροφή μας για να διατηρούμε την ενεργητικότητά μας και … να δροσιζόμαστε!

Χώρος

Το Βαζάκι, Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι (στον κήπο!)

Κόστος

25 ευρώ (μαθητές των ONE Project: 20 ευρώ) 
Δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Πληροφορίες/εγγραφές

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 19/6/2018
Συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής: ΕΔΩ
Τηλ.: 6972 284808 
Email: oneprojectgr@gmail.com

Ναι! Κάνουμε ένα πάρτυ και γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη για ανήσυχους vegan, χωρίς… θυσίες.
Και βέβαια, ένα καλό πάρτυ θέλει υπέροχο φαγητό! 
Σπέσιαλ παϊδάκια, σουβλάκια, κεφτεδάκια και τηγανιά, όλα vegan! Συνοδευτικά, σαλάτα, ποτά και γλυκίσματα χωρίς ζάχαρη.

Έλα, να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.
Να τσικνίσουμε με τον τρόπο μας, να μάθουμε περισσότερα για την σημασία της vegan διατροφής, να συζητήσουμε με ουσία, να μάθουμε συνταγές έκπληξη, να χορέψουμε, να γελάσουμε…

Ζούμε σε μία εποχή που πολλά έθιμα χρειάζονται αναθεώρηση, επειδή η υγεία μας τα έχει «παίξει», τα ζώα δεν αξίζουν τέτοια συμπεριφορά, και ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο.
Ενημερώσου για το πρόγραμμα και κλείσε θέση έγκαιρα.

Επιλογή ανάμεσα σε δύο Μενού:

MENOY 1 ΜΕΝΟΥ 2

Παϊδάκια Σέιταν με BBQ σως

Ζουμερό σουβλάκι με Τέμπε και Τόφου

Κεφτεδάκια πολίτικα (με κιμά έκπληξη)

Κρασάτη τηγανιά πλευρώτους

Ριζότο μπασμάτι, με σταφίδες, κουκουνάρι, λαχανικά, κουρκουμά

Πολέντα φούρνου με κεχρί+κολοκύθα

Μαριναρισμένη φρέσκια σαλάτα (καρότο, ραπανάκι, ξυνολάχανο, ξυνόμηλο, σέλερυ)

Ποτό ποτήρι
Επιδόρπια

Πανακότα από κρέμα Αμαζάκε

Μους σοκολάτας από κρέμα ρεβυθιού

Ποτά
Κρασιά Χατζηβαρύτη, τσικουδιά Κρήτης, φρέσκια μπύρα

Για το καλωσόρισμα, σας περιμένει τζατζίκι και πιτούλες ολικής άλεσης!

Θα ανακοινωθεί σύντομα ένα πρόγραμμα ομιλιών, εργαστηρίων και δραστηριοτήτων, ενώ το βράδυ θα κλείσουμε με ωραίες μουσικές και χορό!
 

Η εκδήλωση θα προσπαθήσουμε να είναι όσο γίνεται πιο φιλική για το περιβάλλον, οπότε δεν θα χρησιμοποιηθούν πλαστικά σερβίτσια και συσκευασίες.
Αν θέλετε να βοηθήσετε στην μείωση των αναλώσιμων υλικών είστε ευπρόσδεκτοι να φέρετε τα δικά σας σερβίτσια!

 Η δήλωση συμμετοχής και κράτηση Μενού είναι απαραίτητες.

Πληροφορίες-επικοινωνία:
Ζαννής: 6932685165, zzannis@gmail.com
Σταύρος: 6972284808, oneprojectgr@gmail.com 

Διοργάνωση:
Σοφια Κανέλλου, Διατροφολόγος Msc (Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής)
Ζαννής Ζουγανέλης, Vegan αλχημιστής (alternATE | the alternative way of eating)
Σταύρος Καραγιλάνης, Μακροβιοτική κουζίνα (ONE Project | our natural evolution)

Prasino Biomarket | 2.12.2017

Σας προσκαλούμε σε ένα σεμινάριο μαγειρικής, που απευθύνεται σε όσες οικογένειες αναζητούν λύσεις για την καθημερινή διατροφή τους,
με στόχο μία καλύτερη υγεία και πρωτότυπες γεύσεις.
Με τα προϊόντα Μακροβιοτικής διατροφής, βρίσκετε τις λύσεις που ταιριάζουν στις διατροφικές ανάγκες σας.

H Μακροβιοτική διατροφή είναι μία γευστική, ολιστική προσέγγιση που ασπάζονται χιλιάδες οικογένειες σε όλο τον κόσμο,
για να απολαμβάνουν υγιή και χαρούμενη καθημερινότητα με πολύ γευστικά γεύματα.
Βασίζεται στην χρήση τοπικών, βιολογικών και εποχιακών τροφών, που προετοιμάζονται με ποικιλία μεθόδων και
σε συνδυασμό με καρυκεύματα που προάγουν την υγεία.
Το δυναμικό αποτέλεσμα, ικανοποιεί με τις μοναδικές γεύσεις που προσφέρει η Μακροβιοτική κουζίνα.

Μπορούμε να χτίσουμε μία δυνατή οικογένεια με μέλη που ακτινοβολούν, απλά προσαρμόζοντας τις μαγειρικές μας ικανότητες
στην ολιστική, γευστική προσέγγιση της Μακροβιοτικής.

Σεμινάριο μαγειρικής για οικογένειες

Αν θέλετε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείται την διατροφή για να:

  • Δυναμώσετε το ανοσοποιητικό των παιδιών σας
  • Τα βοηθήσετε να ηρεμούν και να συγκεντρώνονται
  • Τους δείξετε πώς να τρώνε αληθινό φαγητό, αποφεύγοντας τις «άδειες» τροφές (κρουασάν από το περίπτερο)

Τότε, αυτό το σεμινάριο μαγειρικής, σας ενδιαφέρει!

Το μενού περιλαμβάνει:

  • Τηγανητές μπάλες ρυζιού, για ενεργητικότητα και αντοχή
  • Μπιφτέκια λαχανικών, για να μειώσουμε το κρέας με γευστικό τρόπο
  • Σάλτσα Τόφου, για ότι συνοδεύεται με μία κρεμώδη σάλτσα
  • Σπιτική Νουτέλα, όλη η γεύση χωρίς ζάχαρη και φοινικέλαιο
  • Ροφήματα με Κούζου, για χαλάρωση και ενίσχυση του πεπτικού, όλα σε ένα

Θα υπάρχει θεωρητικό τμήμα, όπου θα αναλύσουμε πως η διατροφή επηρεάζει την ενέργεια, διάθεση και υγεία μας, μέσα από την Μακροβιοτική θεώρηση.
Θα μάθουμε επίσης την ενέργεια των τροφών και πως να επιλέγουμε τρόφιμα και τρόπους μαγειρέματος, ανάλογα με τους στόχους μας.

Σεμινάριο μαγειρικής: Μακροβιοτικές λύσεις για την οικογένεια
2/12/2017, 12πμ-3μμ 

Χώρος:

 

PRASINO Biomarket
Λ.Πεντέλης 97
15234 ΧΑΛΑΝΔΡΙ
 
210 6858639 / 2106858484
 
Διδάσκει: Julija Volobujeva

Κόστος: 30 ευρώ ανά άτομο | 50 ευρώ για μέλη ίδιας οικογένειας.
Παιδιά έως 12 ετών δωρεάν

Έκπτωση ONE Project: – 25% σε όσες/όσους έχουν παρακολουθήσει κύκλους σεμιναρίων μας

Σας περιμένουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο μας!

Πληροφορίες/Συμμετοχές

ONE Project | Our Natural Evolution

ONE-Project-Logo-100

Τ.: 6972 284808

E.: one@oneproject.gr

www.oneproject.gr

Σεμινάρια Μακροβιοτικής Κουζίνας

Vegan διατροφή για όλους, θεωρία και πράξη

Η διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και του κοινωνικού πολιτισμού μας. Η επιδείνωση της υγείας πολλών ανθρώπων και οι περιβαλλοντικές εξελίξεις, οδηγούν όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας σε μία πιο χορτοφαγική διατροφή. Η πρόκληση που πολλοί αντιμετωπίζουν είναι ότι υπάρχει ελλιπής ενημέρωση για μία ολιστική προσέγγιση της χορτοφαγίας. Η αποσπασματική ενημέρωση, οδηγεί πολλές φορές σε ανισορροπίες και προβλήματα υγείας.

Τα ζητούμενο είναι να μειώσουμε ή και να πάψουμε να τρεφόμαστε με κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά και θαλασσινά και ταυτόχρονα να διατηρούμε υψηλή ενεργητικότητα, να μην κρυώνουμε τον χειμώνα, να είμαστε σε σωματική και πνευματική ισχύ, να ισορροπούμε ανάμεσα σε λογική και συναισθηματισμό κοκ.

Η Μακροβιοτική διατροφή μας δείχνει έναν απλό, κατανοητό τρόπο για να επιλέγουμε τα τρόφιμα και τους τρόπους επεξεργασίας τους, ανάλογα με τις ανάγκες μας, ώστε να επιτυγχάνουμε την ισορροπία στην καθημερινότητά μας.

Μαθαίνοντας πως μας επηρεάζει η κάθε τροφή και πώς να μαγειρεύουμε ώστε να επιτυγχάνουμε ένα χαλαρωτικό, αποτοξινωτικό ή/και δυναμωτικό/ενεργοποιητικό γεύμα, είναι μέρος της εκπαίδευσης στα Σεμινάρια Μακροβιοτικής Κουζίνας.

Τα μαθήματα

Τα Σεμινάρια Μακροβιοτικής Κουζίνας, αποτελούνται από έναν κύκλο τεσσάρων μαθημάτων, όπου θα διδάσκεται πώς να καταρτίζουμε ένα ισορροπημένο και γευστικό, χορτοφαγικό μενού, εμβαθύνοντας σε:

  • Επίδραση της τροφής στην υγεία και την καθημερινότητά μας
  • Η Ενέργεια της τροφής
  • Το Μακροβιοτικό πιάτο
  • Πώς διαμορφώνουμε ένα εβδομαδιαίο μενού
  • Ποικιλία συνταγών για όλα τα γεύματα
  • Επιδόρπια και σνακ χωρίς ζάχαρη και ζωικές τροφές
  • Φυσικές-χορτοφαγικές καθημερινές συνταγές για υγεία

Σε κάθε μάθημα προσφέρεται γεύμα και δίνεται μία εργασία για το σπίτι.

Πρόγραμμα

Μάθημα 1-2 : 3/12/2017, 11:00 – 14:00 και 16:00 – 19:00
Εισαγωγή στην Μακροβιοτική φιλοσοφία και μαγειρική. Ενέργεια της τροφής. Το Μακροβιοτικό πιάτο.
Αλλαγές και προσαρμογή από την προηγούμενη διατροφή μας. Νέα υλικά και μαγειρικές τεχνικές. Βασικό Μενού.

Μάθημα 3-4:  10/12/2017, 11:00 – 14:00 και 16:00 – 19:00
Πως επιλέγουμε υλικά και τρόπους μαγειρικής ανάλογα με την ενέργεια, εποχή, ασθένειες κοκ.
Φαγητό εκτός σπιτιού, σνακ. Προτάσεις για ειδικά Μενού.

Διδάσκουν: ONE Project (Σταύρος Καραγιλάνης, Κώστας Τζαλλήλας)
Κόστος κύκλου:

140 ευρώ ανά άτομο. 
Δεν περιλαμβάνονται φόροι.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Εκπτώσεις
  • Οι συμμετέχοντες στους κύκλους σεμιναρίων των ONE project, δικαιούνται έκπτωση 25% για όλα τα υπόλοιπα σεμινάρια.
  • Για ζευγάρια, οικογένειες, 120 ευρώ ανά άτομο, χωρίς φόρους.
Πληροφορίες/Συμμετοχές

ONE Project | Our Natural Evolution

ONE-Project-Logo-100

Τ.: 6972 284808
E.: one@oneproject.gr
www.oneproject.gr

Ένα ξεχωριστό γεύμα στο Βαζάκι.
Υλικά και τρόποι μαγειρικής εμπνευσμένα από την Μακροβιοτική κουζίνα, που παρά την πλούσια γεύση τους, είναι ελαφρά, εύπεπτα και πολύ θρεπτικά.

Ελάτε να δοκιμάσετε την μαγειρική των ONE Project, στην κουζίνα του “Βαζάκι»!

Μακροβιοτική κουζίνα
Η Μακροβιοτική διατροφή μας δείχνει έναν απλό, κατανοητό τρόπο για να επιλέγουμε τα τρόφιμα και τους τρόπους επεξεργασίας τους, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Βοηθά να είμαστε σε ισορροπία και αρμονία με το περιβάλλον μας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το πως μας επηρεάζει η κάθε τροφή και πώς να μαγειρεύουμε ώστε να επιτυγχάνουμε ένα χαλαρωτικό, αποτοξινωτικό ή/και δυναμωτικό/ενεργοποιητικό γεύμα. Αυτά, είναι μέρος της εκπαίδευσης της Μακροβιοτικής κουζίνας.

Ώρα & Ημέρα: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου | 10:00-16:00

Χώρος: To Βαζάκι, Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι 15234. Τηλ.: 210 680 0067

Μαγειρεύουν: ONE Project + Βαζάκι

Πληροφορίες

ONE Project – Our Natural Evolution

Τ.:  6972 284808

Ε.:  one@oneproject.gr

www.oneproject.gr

Η σύγχρονη Μακροβιοτική προσέγγιση, παρέχει μία ολοκληρωμένη πρόταση για ένα υγιεινό αλλά και νόστιμο τρόπο διατροφής.

Από αυτόν δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα γλυκά!

Όλο και περισσότερο κόσμο τον απασχολεί η χρήση της ζάχαρης, αφού συμβάλλει σε προβλήματα υγείας αλλά και συμπεριφοράς.

Όμως η γλυκιά γεύση κυριαρχεί στην διατροφή μας και η χρήση φυσικών γλυκαντικών ουσιών, γλυκών λαχανικών, ολόκληρων φρούτων και χυμών τους, δίνει υπέροχα αποτελέσματα. Επιπλέον η απουσία γαλακτοκομικών και βαριών λιπαρών ουσιών, δίνει ελαφρότητα που αναδεικνύει τις γεύσεις. Η χρήση πιο καθημερινών λιπαρών ουσιών και ξηρών καρπών, δίνει πλούσια υφή και γεμάτη γεύση.

Γλυκά-χωρίς-ζάχαρη-τάρταΣτο εργαστήριο αυτό, θα μάθουμε ποια υλικά να αντικαθιστούμε για πιο υγιεινή μαγειρική και ζαχαροπλαστική, πώς να τα εφαρμόζουμε σε «κλασσικές» συνταγές και θα μάθουμε να παρασκευάζουμε εύκολα και απλά, νόστιμα γλυκά για κάθε περίσταση, καθημερινή ή επίσημη.

Γλυκά χωρίς ζάχαρη, ζωικό βούτυρο και γάλα, τροπικό λάδι καρύδας και χουρμάδες.

Ελάτε να σας γλυκάνουμε λοιπόν!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • Φιλοσοφία
    Εισαγωγή στην Μακροβιοτική, Γιν & Γιανγκ
    Ακραία τρόφιμα προς αποφυγή
  • Τα γλυκά στην Μακροβιοτική
    Ζάχαρη και απλά σάκχαρα. Η επίδραση στον οργανισμό μας
    Φυσικές γλυκαντικές ουσίες. Υλικά αντικατάστασης της ζάχαρης & ενσωμάτωσή τους σε συνταγές
  • Βασικές συνταγές
    Μπισκότο, κέικ, τούρτα/τάρτα, γρήγορα σνακ, κρέμα, ρόφημα για τις λιγούρες, smoothie
    Όλες οι συνταγές είναι για 4 μερίδες.

 

Ώρα & Ημέρα: Κυριακή 18 Δεκεμβρίου | 16:00-18:30

Χώρος: Flowidity, Νίκης 30, 2ος όροφος, Σύνταγμα (500μ από στ. Μετρό)

Διδάσκουν: ONE Project (Σταύρος Καραγιλάνης, Κώστας Τζαλλήλας)

Διάρκεια: 2 ώρες (με δοκιμή των συνταγών)

Κόστος: 30 ευρώ ανά άτομο
Έκπτωση 25% σε μαθητές του «Μακροβιοτική & Vegan κουζίνα για όλους»

Πληροφορίες

ONE Project – Our Natural Evolution

Τ.:  6972 284808

Ε.:  one@oneproject.gr

www.oneproject.gr

1/2 ώρα

προετοιμασία

4

άτομα

Ένα πιάτο λαχανικών που μπορεί να συνοδεύσει άριστα συνταγές με Σέιταν και Τέμπε, τηγανητά πιάτα, ζυμαρικά (με περισσότερη σάλτσα), ριζότο και γενικά είναι πασπαρτού…

ΥΛΙΚΑ

  • 2 καρότα μέτρια
  • 1 κρεμμύδι ξηρό μέτριο
  • 1 κούπα λάχανο λευκό
  • 2 κοτσάνια σέλερυ (χωρίς τα φύλλα) ή/και μαραθόριζα (φινόκιο)
  • 1 μικρή γλυκοπατάτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 2 κουτ. σούπας Μίριν ONE Project
  • 2 κουτ. σούπας Ξύδι Καστανού Ρυζιού ONE Project
  • 2 κουτ. σούπας Ταμάρι ONE Project
  • Τριμμένο ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 πρέζα ψιλό αλάτι, θαλασσινό και ανεπεξέργαστο
  • ½ κουτ. σούπας Κούζου ONE Project
  • 1 κουταλάκι γλυκού χυμό τζίντζερ
  • Νερό ή ζωμό λαχανικών

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βήμα 1

Κόβουμε τα λαχανικά.
Τα καρότα σε ροδέλες πάχους 2-3 εκατοστών, το κρεμμύδι σε μεγάλους κύβους, το λάχανο ψιλοκομμένο, το σέλερυ σε λεπτές διαγώνιες φέτες, την γλυκοπατάτα επίσης σε μικρά κυβάκια, το σκόρδο στη μέση.

Βήμα 2

Σε μέτρια φωτιά, σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με λίγους κόκκους αλατιού, μέχρι να γυαλίσει (2-3 λεπτά).
Προσθέτουμε το σκόρδο για άλλο 1 λεπτό

Βήμα 3

Δυναμώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε με το σέλερυ (ή/και μαραθόριζα) και ανακατεύουμε να λαδώσει, άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο μαζί με λίγο ακόμα αλάτι, σωτάρουμε 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε με ένα κουταλάκι λίγο νερό, ώστε να μαλακώνουν τα λαχανικά από τους υδρατμούς. Προσθέτουμε την γλυκοπατάτα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγους κόκκους αλάτι ακόμη, και ρίχνουμε το μισό Μίριν και Ξϋδι Καστανού Ρυζιού και συνεχίζουμε άλλα 3 λεπτά.

Όλη αυτή την ώρα το μίγμα πρέπει να είναι σχετικά στεγνό και να ανακατεύουμε συνεχώς.

Βήμα 4

Έπεται το λάχανο και ελάχιστο ακόμη αλάτι. Εδώ αντί για νερό προσθέτουμε το υπόλοιπο Μίριν και Ξύδι Καστανού Ρυζιού και ανακατεύουμε έντονα να αναμιχθούν τα αρώματα.
Καρυκεύουμε με το Ταμάρι και διορθώνουμε σε γεύση, προσθέτοντας όσο θέλουμε με προσοχή μην μας βγει πολύ αλμυρό!

Βήμα 5

Αν θέλουμε, καρυκεύουμε με χυμό τζίντζερ, για πικάντικη γεύση. Αν θέλουμε να τα κάνουμε σάλτσα για ζυμαρικά ή συνοδεία δημητριακών, μπορούμε να αραιώσουμε σε ½ κούπα ζωμό λαχανικών ή σκέτο νερό, ½ κουταλάκι Κούζου και να περιχύσουμε το μίγμα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 6

Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε τα μοναδικά αρώματα του Ξυδιού και την φυσική γλυκάδα του Μίριν, μαζί με το βάθος της γεύσης και του χρώματος του Ταμάρι.
Τέλειος γευστικός συνδυασμός στο εορταστικό τραπέζι, ότι και να σερβίρετε…

Καλή απόλαυση!

Παραλλαγές: Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινο λάχανο, για περισσότερο χρώμα, τότε θα πρέπει να το σωτάρετε ξεχωριστά με λίγο λάδι και αλάτι, και να το προσθέσετε στο τέλος, πριν τον χυμό τζίντζερ, ώστε να μην επηρεάσει χρωματικά το μίγμα και να κρατήσουν όλα τα υλικά το χρώμα τους.
Αντί (ή και μαζί) για καρότο, ψάξτε και βρείτε παστινάκι!

photography©Venthesikimi
X