NEA

Μπορεί μία υγιεινή διατροφή να είναι και νόστιμη;

Υπάρχουν γευστικα καρυκεύματα και τρόφιμα που είναι και θεραπευτικά;

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μία διατροφή πλούσια σε φυσικά και φυτικά τρόφιμα, από βιώσιμες και βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας,
η οποία βασίζεται στις αρχές της Μακροβιοτικής Διατροφής, μπορεί να αποτελέσει σημαντική βοήθεια στην
προσπάθεια για αντιμετώπιση και έλεγχο ιογενών ασθενειών.

Η Μακροβιοτική Διατροφή επικεντρώνεται στην χρήση:

  • ανεπεξέργαστων δημητριακών
  • οσπρίων
  • φρέσκων, εποχιακών λαχανικών
  • φυκιών
  • φυσικά επεξεργασμένων προϊόντων ζύμωσης, πλούσιων σε ωφέλιμα προβιοτικά

και άλλων φυτικών τροφών υψηλής ποιότητας που υποστηρίζουν το γαστρεντερικό και ανοσοποιητικό σύστημα.
Παράλληλα συμβουλεύει την αποφυγή τροφών όπως:

  • ζωικές
  • χημικά και τεχνητά επεξεργασμένες
  • ζάχαρη και απλών σακχάρων

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Στα πλαίσια της προσπάθειας για προστασία και ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας,
διοργανώνουμε μία τάξη Μακροβιοτικής μαγειρικής με στόχο να μάθουμε να χρησιμοποιούμε υλικά
που μπορούν να νοστιμίσουν την ζωή μας και να αποτελέσουν “όπλα” στο Φαρμακείο της κουζίνας μας.

Τα βασικά υλικά που θα στηριχθούμε, είναι:

  • Ουμεμπόσι: ένα είδος βερίκοκου που γίνεται τουρσί, και έχει βρεθεί ότι καταστέλει την ανάπτυξη του ιού Η1Ν1, ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό λόγω των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων.
  • Κούζου: το άμυλο της ρίζας Pueraria Lobata, έχει αποδειχθεί δραστικός καταστολέας του HIV-1 και βοηθητικό του ανοσοποιητικού.
  • Μίσο: είναι γνωστό ότι προστατεύει από τον καρκίνο, μικροβιακές προσβολές και αναπνευστικές παθήσεις.
  • Σάλτσα Σόγιας: το πιο δημοφιλές Ασιατικό καρύκευμα, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες 10Χ πιο ισχυρές από το κόκκινο κρασί και 150Χ πιο αποτελεσματικές από την βιτ. C.

ΓΝΩΣΗ

Μαθαίνουμε για τα οφέλη των συστατικών αυτών, πως να τα εντάξουμε σε παραδοσιακές συνταγές και νέες εφαρμογές τους στην τάξη!

Τα 3 Π

Πότε: 22 Μαρτίου 2020, 12-2μμ

Που: Flowidity, Νίκης 30, 2ος όροφος, Σύνταγμα, Αθήνα

Πόσο: 20 € (χωρίς φόρους, ΦΠΑ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Email: oneprojectgr@gmail.com
  • Τηλ.: 6972 284808

Φέτος η Τσικνοπέμπτη είναι πολυσυμμετοχική και φυσικά

ΣΟΥΠΕΡ ΒΙΓΚΑΝ!

σας περιμένουμε στο Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος
να γιορτάσουμε μία Τσικνοπέμπτη με μοναδικές συνταγές μαγειρευτών πιάτων,
αλλά και τσικνίσματα με τα vegan μοναδικά υλικά,
όπως το Τέμπε και το Σέιταν, αλλά και μανιτάρια και άλλες νοστιμιές.

Από σουβλάκια και τηγανιά, μέχρι σουτζουκάκια και δροσερές σαλάτες,
αλλά και χειροποίητες μπύρες, κρασί και τσίπουρο, 
πολλές γεύσεις που θα νοστιμίσουν την Τσικνοπέμπτη μας,
μόνο με χαρά και διασκέδαση, και ποτέ εις βάρος ζώων ή συνανθρώπων μας
και φυσικά πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.

Για να περάσουμε όμορφα και να φάμε νόστιμα,
συμπράττουν οι:

Το Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος
Μοναστηρίου 140, Αθήνα ΤΚ 10442
ΧΑΡΤΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ: 18:00μμ

Πληροφορίες
Τηλ.: 6972 284808
Email: oneprojectgr@gmail.com

Οι ONE Project, ξεκινούν νέο κύκλο τάξεων μαγειρικής για το 2020!

Πρώτο μάθημα με θέμα:
“Γιατί οι διάσημοι σεφ τρελαίνονται για το Μίσο;”

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
12:00 – 14:00μμ

Στην Αθήνα

Το Μίσο, είναι μία πάστα από φασόλια, που εμπλουτίζει τις συνταγές μας με πλούσια γεύση Ουμάμι,
αλμυράδα, σώμα και βάθος γεύσης.
Επειδή έχει υποστεί ζύμωση για μεγάλο διάστημα, παρέχει στον οργανισμό μας
πλούτο από ωφέλιμα προβιοτικά βακτήρια, ένζυμα, βιταμίνες Β, λιπαρά οξέα,
φυτικές πρωτεΐνες και πολλά οργανικά και ανόργανα θρεπτικά στοιχεία.
 
Ένα καρύκευμα που μπορεί να απογειώσει μία κλασσική συνταγή και
να μας βοηθήσεις να δημιουργήσουμε νέες εντυπωσιακές γεύσεις.
 
Σε αυτό το μάθημα μαγειρεύουμε με Μίσο ελληνικό,
φτιαγμένο με μεράκι και Αγάπη στην Εύβοια, από ελληνικά ρεβύθια!
Το αποτέλεσμα εστιάζεται σε πιάτα που μας βοηθούν να 
προσαρμοστεί ο οργανισμός μας στην επερχόμενη Άνοιξη!
 
ΜΕΝΟΥ
  • Ojiya: Αλμυρή Ουμάμι κρέμα ρυζιού
  • Ρεβυθάδα “Άπω Ανατολής”: η κλασσική ρεβυθάδα μεταμορφώνεται…
  • Τηγανίτες με σάλτσα Μίσο
  • Σαλάτα με αποτοξινωτική σάλτσα
  • Γλυκό έκπληξη με … !
Σας περιμένουμε να γευθούμε όλοι μαζί τις γεύσεις που αναβαθμίζουν την καθημερινή μας κουζίνα
και είναι και προς όφελος της υγείας μας…

ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 2 ώρες
ΧΩΡΟΣ | Flowidity, Νίκης 30, Σύνταγμα, 2ος όροφος

ΚΟΣΤΟΣ | €20 (πλέον ΦΠΑ 24%)
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ | Γευστική δοκιμή των συνταγών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κιν | 6972 284808 
Email | contact@oneproject.gr

Ο δημοφιλής σεφ Άκης Πετρετζίκης,
ξεκινάει την νέα τηλεοπτική του εκπομπή
Akis’ Food Tour“, στο κανάλι ALPHA,
την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, στις 20:00μμ.

Το πρώτο επεισόδιο, είναι αφιερωμένο στην Εύβοια
και θα έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε
να επισκέπτεται την Αμάρυνθο,
για να μάθει τα μυστικά της παρασκευής του Μίσο,
του πολύπλευρου γευστικού καρυκεύματος από την Ιαπωνία,
αλλά στην ελληνική του εκδοχή, με ελληνικά συστατικά!

Το Μίσο, σημαντικό συστατικό της Ιαπωνικής κουζίνας, αποκαλύπτεται
στην Ελληνική και Μεσογειακή διατροφή, εμπλουτίζοντάς την με Ουμάμι,
ωφέλιμα προβιοτικά και νέες δυνατότητες για δημιουργία.

 

Στην μυστικά του τρόπου παρασκευής του,
τον μυεί ο Σταύρος Καραγιλάνης
των ONE Project,
στο υπόγειο του σπιτιού του,
όπου και γίνεται όλη η διαδικασία…

 

 

 

Ο Άκης θα πάρει σαν δώρο και λίγο ελληνικό Ταμάρι
φτιαγμένο από τον Σταύρο, στην Αμάρυνθο,
για να μαγειρέψει στο βουνό της Σέττας
ένα μοναδικό πιάτο με ζυμαρικά Ράμεν!

 

 

 

 

Συντονιστείτε για να δείτε το πρώτο επεισόδιο!

 

Μe το πάτημα ενός κουμπιού ή με με ένα τηλεφώνημα,

μπορείτε να βρείτε όλη την γκάμα των προϊόντων ONE Project,
χωρίς να βγείτε από το σπίτι ή την εργασία σας!

E-shop: Βάθος Κήπος

Τηλεφωνικές παραγγελίες: 2103229278, 4 Seasons _ organic food market

Φίλες και φίλοι μας

σας προσκαλούμε στην κοπή της Βασιλόπιτας των ONE Project,
το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020,
στις 4μμ

στο φιλόξενο “Βαζάκι
Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι
ΧΑΡΤΗΣ

Θα προηγηθεί διάλεξη με το ενδιαφέρον θέμα:
“Γιατί και πως η Μακροβιοτική, μας κάνει πιο χαρούμενους. Πρακτικές λύσεις για την καθημερινότητα”

Είσοδος ελεύθερη
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής με την συμπλήρωση της φόρμας, ΕΔΩ.

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε τον νέο χρόνο και να σας ενημερώσουμε για
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ!

Πληροφορίες
Τηλ.: 6972 284808
Email: oneprojectgr@gmail.com

TempehMisoNattoAmasake, τροφές πλούσιες, ζυμωμένες σε βάθος αιώνων, 
ξένες ακόμα στη συνείδηση των περισσότερων, αλλά λίγα βήματα μακριά από το 
να γίνουν ελληνικές και να ενταχθούν στην καθημερινότητα όλων όσων αναζητούν περισσότερη υγεία και γεύση.

Θέλουμε να διανύσουμε μαζί αυτά τα βήματα!

Από το 2012 συμβάλλουμε στην καλύτερη διατροφή, με 

Διαπιστώνουμε την ανάγκη των συνανθρώπων μας για πιο υγιεινή διατροφή, 
για περιορισμό των ζωικών τροφίμων, την έλλειψη ενδιαφερόντων λύσεων στην αγορά.

Με στόχο την ενίσχυση της καλής γεύσης και την προσφορά ποιοτικών vegan τροφών, 
ξεκινάμε το ταξίδι μας για την δημιουργία της πρώτης Ελληνικής μονάδας παραγωγής vegan Υπερ-θρεπτικών τροφίμων.
Παρουσιάζουμε το όραμά μας, τα προϊόντα πίσω από αυτό και πως θα κάνουμε πραγματικότητα την αλλαγή στην διατροφή μας.

Το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 16:30μμ σε περιμένουμε στο Orange Grove, Βασ. Κωνσταντίνου 5, Αθήνα.

Έλα να μοιραστούμε μαζί το ξεκίνημα του πρωτοπόρου εγχειρήματος και 
να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην εξέλιξη της διατροφικής κουλτούρας στην Ελλάδα.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΕΔΩ

Σε περιμένουμε να δοκιμάσεις νέες γεύσεις!

Οι φίλοι σου ONE Project (Σταύρος, Κώστας, Γιούλια, Καλή)   

Οι ONE Project, συμπράτουν με το κέντρο #OrionasYoga και συνθέτουν συνταγές αναπνοής και Μακροβιοτικής με σκοπό τη θεραπεία!

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου
12:00 – 16:30μμ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • 12:00-13:00 Πραναγιάμα!
    Σώμα και πνεύμα στην απόλυτη φυσιολογία.
    Tεχνικές αναπνοής που μας χαλαρώνουν και ενεργοποιούν το σώμα ώστε να έχουν ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα οι θεραπευτικές ιδιότητες της Μακροβιοτικής.
  • 13:00-13:30 Διάλειμμα με Μακροβιοτικό Σνακ
  • 13:30-16:30 Σεμινάριο «Θεραπευτικές Συνταγές στην Kουζίνα»
    Σε κάθε πρόβλημα υγείας, όσο μικρό ή μεγάλο και αν είναι αυτό, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η ανακούφιση των συμπτωμάτων.
    Οι θεραπευτικές συνταγές και τα ροφήματα είναι μεγάλοι σύμμαχοι σε αυτό ενώ ταυτόχρονα αποτελούν, μαζί με την προσαρμογή της διατροφής, και μέρος της θεραπείας.
    Σε αυτό το σεμινάριο μαθαίνουμε απλές, οικονομικές, φυσικές, ακίνδυνες και αποτελεσματικές συνταγές και τεχνικές που μετατρέπουν την κουζίνα μας σε ένα εργαλείο αντιμετώπισης και διαχείρισης πολλών από τα καθημερινά μας προβλήματα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 4,5 ώρες
ΧΩΡΟΣ | Orionas Yoga, Αγνάντων 18, Φιλοπάππου, Αθήνα

ΚΟΣΤΟΣ | €35 (πλέον ΦΠΑ 24%)
Για όσες/όσους έχουν ολοκληρώσει τον Κύκλο Εκπαίδευσης στη Μακροβιοτική Διατροφή, το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ | Πρόγραμμα, σνακ, γευστικές δοκιμές

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κιν | 6990440 5810 (Καλή) 
Email | kali@onepoject.grcontact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας

20 λεπτά

προετοιμασία

4

άτομα

Ένα ορεκτικό που ξεσηκώνει τον ουρανίσκο και ωφελεί πάρα πολύ το πεπτικό σύστημα, το αίμα και το κυκλοφορικό!  Και γεύση και υγεία… 2 σε 1!

ΥΛΙΚΑ

  • 50γρ Ναττό
  • 25γρ Πάστα ελιάς (πράσινη ή Καλαμών)
  • 2-3 λιαστές ντομάτες
  • 1 κουτ. σούπας Ξύδι Καστανού Ρυζιού ONE Project
  • 1/2 κουτ. σούπας Ταμάρι ONE Project
  • 1/3 κγ σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κγ κανέλα
  • 1/4 κγ κόλιανδρο
  • ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι (κατά βούληση!)
  • Ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι
  • Ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ή κόλιανδρο/μαϊντανό/σχοινόπρασο για γαρνίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βήμα 1

Κόβουμε το ψωμία σε τετράγωνα κομμάτια πάχους 1εκ. 

Βήμα 2

Τραγανίζουμε το ψωμί στο γκριλ του φούρνου ή με λίγο λάδι στο τηγάνι.

Βήμα 3

Σε μπλέντερ ή κουζινομηχανή, βάζουμε το Ναττό με το Ξύδι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει πάστα (1 λεπτό περίπου).

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε, άλλο 1 λεπτό, μέχρι να γίνει μία ομοιογενής κρέμα.

Βήμα 5 Αλείφουμε μία κουταλιά της πάστας επάνω στο ψωμί και γαρνίρουμε με την πρασινάδα. 
Βήμα 6 Σερβίρουμε σε πιατέλα και προσφέρουμε ως ορεκτικό, μαζί με κρασί ή άλλο ποτό.

Παραλλαγές: Μπορείτε να παίξετε με τα καρυκεύματα και να δημιουργήσετε δικές σας γεύσεις, όπως καπνιστή πάπρικα, ταχίνι με Μίσο, καρύδια και κάπαρη, πέστο αρωματικών κα

photography©Venthesikimi

Οι κατάλληλες συνταγές για καλοκαιρινή δροσιά και γλύκα!

20 Ιουνίου 2018
6μμ

Στο Βαζάκι, Χαλάνδρι

Η καλοκαιρινή ζέστη, έχει τώρα τον αντίπαλό της…
Σπιτικά και ποιοτικά, vegan καλοκαιρινά γλυκίσματα, πολύ δροσιστικά, πολύχρωμα και ευφάνταστα, 
ΧΩΡΙΣ ζάχαρη ή ζωικά υλικά.

Θέματα

  • Συμβουλές για να τρώμε ισορροπημένα και το καλοκαίρι,
    στην βάση της vegan Μακροβιοτικής κουζίνας.
  • Πως και γιατί να μην το παρακάνουμε με την κατανάλωση τροφών που
    μας “κλέβουν” ενέργεια,  έστω κι αν είναι ελκυστικές το καλοκαιράκι…

Μενού

  • Δροσερά ζελέ φρούτων, με αγάρ-αγάρ
  • Smoothie με γλυκιά κρέμα Αμαζάκε
  • Trifle με μους σοκολάτας και φρούτα
  • Παγωτό με Αμαζάκε

Ως γλυκαντικά υλικά χρησιμοποιούμε:

  • τα ίδια τα φρούτα
  • σιρόπι ρυζιού/βύνη ρυζιού
  • Κρέμα Αμαζάκε

Φτιάξτε καλοκαιρινά επιδόρπια, εύκολα, με λίγα βήματα, ελαφρά, χωρίς λιπαρά, vegan και το ουσιαστικότερο νόστιμα και …γλυκά!

Θεωρία

Θα εξηγήσουμε για την ενέργεια του Καλοκαιριού και τις ανάγκες μας, και πως να επεξεργαζόμαστε την τροφή μας για να διατηρούμε την ενεργητικότητά μας και … να δροσιζόμαστε!

Χώρος

Το Βαζάκι, Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι (στον κήπο!)

Κόστος

25 ευρώ (μαθητές των ONE Project: 20 ευρώ) 
Δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Πληροφορίες/εγγραφές

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 19/6/2018
Συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής: ΕΔΩ
Τηλ.: 6972 284808 
Email: oneprojectgr@gmail.com

X