Τάξη μαγειρικής: Το Τέμπε στις κουζίνες του κόσμου

Αν επιλέγεις να τρως λιγότερο ή καθόλου κρέας, τώρα μπορείς να το κάνεις,
χωρίς να απαρνηθείς συνταγές που αγαπάς και χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα της τροφής σου.

Πλέον υπάρχουν υγιεινές και ποιοτικές επιλογές, που θα σε εκπλήξουν με την νοστιμιά τους.

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ

Σε αυτό το εργαστήριο, θα μάθεις όλα τα μυστικά για να χρησιμοποιείς σωστά, υλικά όπως τα Τέμπε, Μίσο, Σάλτσα σόγιας, Μίριν, υγρό καπνό και άλλα.
Θα δεις μία νέα διάσταση στην χωρίς κρέας εναλλακτική, παραδοσιακών -και μη- συνταγών.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΜΠΕ;

Το Τέμπε (Τέμ-πε) αποτελεί μία από τις πιο απολαυστικές και εύπεπτες τροφές με πρωτεΐνη.
Παρασκευάζεται από όσπρια, χωρίς επεξεργασμένα ή τεχνητά συστατικά, είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και περιβαλλοντικά φιλικό.
Το Τέμπε είναι ευέλικτο και γρήγορο στο μαγείρεμά του, καθιστώντας το ιδανικό για τον σύγχρονο καταναλωτή, που αναζητά κάτι γευστικό και υγιεινό.

ΟΦΕΛΗ 

Το μάθημα αυτό, αποδεικνύει ότι μπορείς να απολαμβάνεις μία πλούσια και συναρπαστική διατροφή, με υπέροχες γεύσεις.

Η χρήση ποιοτικών και μη επεξεργασμένων υλικών, ανεβάζουν το ποιότητα της διατροφής σου. απογειώνουν την δημιουργικότητα και δίνουν λύσεις για όποια/όποιον θέλει μία νέα διάσταση σε συνταγές χωρίς κρέας.
Εύκολα και γευστικά.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Η Γιούλια και ο Σταύρος, εκτός από ζευγάρι, είναι και οι ιδρυτές της ONE Project.
Σκοπός τους, είναι να μοιραστούν την γνώση της Μακροβιοτικής διατροφής, την οποία ακολουθούν και εξελίσσουν σύμφωνα με τις ανάγκες και τις συνθήκες διαβίωσής τους, από το 2010.

Η Γιούλια Βολομπούγιεβα, μητέρα 3 παιδιών, θα σου δείξει πως να μαγειρεύεις νόστιμα, καθημερινά πιάτα, για όλους, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και την γεύση.
Ο Σταύρος Καραγιλάνης, παραγωγός προϊόντων ζύμωσης, θα σου μάθει τα βασικά οφέλη, από την χρήση τέτοιων υλικών στην καθημερινότητά σου και τρόπους να τα εντάξεις σε αγαπημένες συνταγές.

ΜΕΝΟΥ

  • Κοτολέτες Τέμπε Σόγιας με BBQ σος
  • Τέμπε ρεβιθιού Στιφάδο
  • Ταϊλανδέζικο κάρρυ, με Τέμπε ρεβιθιού και ρύζι Jasmine
  • Τέμπε σόγιας σις κεμπάπ φούρνου, με σάλτσα χούμους (από Τέμπε βέβαια…)

ΤΑ 5 Π 

  1. Πότε: Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, 11:00 – 14:00
  2. Που: Flowidity, Νίκης 30, Σύνταγμα, Αθήνα, 2ος όροφος
  3. Πόσο: 40 € (πλέον ΦΠΑ)
  4. Πληρωμή:   Μετρητά ή κάρτα. Πριν την έναρξη του μαθήματος
  5. Περιλαμβάνονται: Θεωρία, υλικά εργαστηρίου, γευστική δοκιμή των συνταγών, ηλεκτρονικό βιβλίο των συνταγών

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Στον χώρο του σεμιναρίου, μπαίνουμε χωρίς παπούτσια.
    Μπορείς να φέρεις καλτσάκια ή παντόφλες όμως!
  • Καθόμαστε στο πάτωμα σε μαξιλάρες,
  • Αν υπάρχει κινητικό πρόβλημα, μας ενημερώνεις να φροντίσουμε να υπάρχει μία καρέκλα.
  • Υπάρχει δυνατότητα λήψης φωτογραφιών ή βίντεο, χωρίς να εμποδίζεται η ροή του μαθήματος.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Συμπληρώνεις την φόρμα, ΕΔΩ!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σταύρος Καραγιλάνης

  • Email: oneprojectgr@gmail.com
  • Τηλ.: 6972 284808

Τάξη μαγειρικής: Κράτα την Κορώνα, ξέχνα τον ιό!

Μπορεί μία υγιεινή διατροφή να είναι και νόστιμη;

Υπάρχουν γευστικα καρυκεύματα και τρόφιμα που είναι και θεραπευτικά;

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μία διατροφή πλούσια σε φυσικά και φυτικά τρόφιμα, από βιώσιμες και βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας,
η οποία βασίζεται στις αρχές της Μακροβιοτικής Διατροφής, μπορεί να αποτελέσει σημαντική βοήθεια στην
προσπάθεια για αντιμετώπιση και έλεγχο ιογενών ασθενειών.

Η Μακροβιοτική Διατροφή επικεντρώνεται στην χρήση:

  • ανεπεξέργαστων δημητριακών
  • οσπρίων
  • φρέσκων, εποχιακών λαχανικών
  • φυκιών
  • φυσικά επεξεργασμένων προϊόντων ζύμωσης, πλούσιων σε ωφέλιμα προβιοτικά

και άλλων φυτικών τροφών υψηλής ποιότητας που υποστηρίζουν το γαστρεντερικό και ανοσοποιητικό σύστημα.
Παράλληλα συμβουλεύει την αποφυγή τροφών όπως:

  • ζωικές
  • χημικά και τεχνητά επεξεργασμένες
  • ζάχαρη και απλών σακχάρων

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Στα πλαίσια της προσπάθειας για προστασία και ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας,
διοργανώνουμε μία τάξη Μακροβιοτικής μαγειρικής με στόχο να μάθουμε να χρησιμοποιούμε υλικά
που μπορούν να νοστιμίσουν την ζωή μας και να αποτελέσουν “όπλα” στο Φαρμακείο της κουζίνας μας.

Τα βασικά υλικά που θα στηριχθούμε, είναι:

  • Ουμεμπόσι: ένα είδος βερίκοκου που γίνεται τουρσί, και έχει βρεθεί ότι καταστέλει την ανάπτυξη του ιού Η1Ν1, ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό λόγω των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων.
  • Κούζου: το άμυλο της ρίζας Pueraria Lobata, έχει αποδειχθεί δραστικός καταστολέας του HIV-1 και βοηθητικό του ανοσοποιητικού.
  • Μίσο: είναι γνωστό ότι προστατεύει από τον καρκίνο, μικροβιακές προσβολές και αναπνευστικές παθήσεις.
  • Σάλτσα Σόγιας: το πιο δημοφιλές Ασιατικό καρύκευμα, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες 10Χ πιο ισχυρές από το κόκκινο κρασί και 150Χ πιο αποτελεσματικές από την βιτ. C.

ΓΝΩΣΗ

Μαθαίνουμε για τα οφέλη των συστατικών αυτών, πως να τα εντάξουμε σε παραδοσιακές συνταγές και νέες εφαρμογές τους στην τάξη!

Τα 3 Π

Πότε: 22 Μαρτίου 2020, 12-2μμ

Που: Flowidity, Νίκης 30, 2ος όροφος, Σύνταγμα, Αθήνα

Πόσο: 20 € (χωρίς φόρους, ΦΠΑ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Email: oneprojectgr@gmail.com
  • Τηλ.: 6972 284808

Vegan Τσικνοπέμπτη 2020

Φέτος η Τσικνοπέμπτη είναι πολυσυμμετοχική και φυσικά

ΣΟΥΠΕΡ ΒΙΓΚΑΝ!

σας περιμένουμε στο Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος
να γιορτάσουμε μία Τσικνοπέμπτη με μοναδικές συνταγές μαγειρευτών πιάτων,
αλλά και τσικνίσματα με τα vegan μοναδικά υλικά,
όπως το Τέμπε και το Σέιταν, αλλά και μανιτάρια και άλλες νοστιμιές.

Από σουβλάκια και τηγανιά, μέχρι σουτζουκάκια και δροσερές σαλάτες,
αλλά και χειροποίητες μπύρες, κρασί και τσίπουρο, 
πολλές γεύσεις που θα νοστιμίσουν την Τσικνοπέμπτη μας,
μόνο με χαρά και διασκέδαση, και ποτέ εις βάρος ζώων ή συνανθρώπων μας
και φυσικά πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.

Για να περάσουμε όμορφα και να φάμε νόστιμα,
συμπράττουν οι:

Το Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος
Μοναστηρίου 140, Αθήνα ΤΚ 10442
ΧΑΡΤΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ: 18:00μμ

Πληροφορίες
Τηλ.: 6972 284808
Email: oneprojectgr@gmail.com

Βασιλόπιτα 2020

Φίλες και φίλοι μας

σας προσκαλούμε στην κοπή της Βασιλόπιτας των ONE Project,
το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020,
στις 4μμ

στο φιλόξενο “Βαζάκι
Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι
ΧΑΡΤΗΣ

Θα προηγηθεί διάλεξη με το ενδιαφέρον θέμα:
“Γιατί και πως η Μακροβιοτική, μας κάνει πιο χαρούμενους. Πρακτικές λύσεις για την καθημερινότητα”

Είσοδος ελεύθερη
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής με την συμπλήρωση της φόρμας, ΕΔΩ.

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε τον νέο χρόνο και να σας ενημερώσουμε για
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ!

Πληροφορίες
Τηλ.: 6972 284808
Email: oneprojectgr@gmail.com

Νέα σχέση με το Σώμα μας: Μακροβιοτική

*ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ*

Νέα σχέση με το Σώμα μας, μέσω της Μακροβιοτικής
 
Οι ONE Project, σε προσκαλούμε σε μία συνάντηση,
για να μάθουμε πως μπορούμε να διαγνώσουμε 
διάφορα προβλήματα που μας απασχολούν, ιδιαίτερα τον χειμώνα, 
να κατανοήσουμε την φύση τους και να τα 
εξισσοροπίσουμε με φυσικά μέσα, όπως:
η vegan Μακροβιοτική διατροφή, θεραπευτικές συνταγές, 
θεραπευτικά σχήματα εξωτερικής εφαρμογής, κίνηση/άσκηση, 
αυτομάλαξη, ένδυση και γενικότερο με τον τρόπο διαβίωσής μας.
 
Προβλήματα όπως πρηξίματα και φουσκώματα, δερματικοί ερεθισμοί, 
αδυναμία συγκέντρωσης, υπνηλία μέσα στην ημέρα και άλλα 
συμπτώματα που μας εμποδίζουν να απολαμβάνουμε την καθημερινότητά μας, 
είναι απλό να αντιμετωπισθούν, ακολουθώντας την
Μακροβιοτική διατροφή και έναν φυσικό Μακροβιοτικό τρόπο ζωής.
 
Θα μάθουμε:
  • Επεξήγηση των 5 Μεταστοιχιώσεων της Ενέργειας και
    πως συνδέονται με αυτές, οι τροφές, οι γεύσεις, η εποχικότητα,
    οι τρόποι μαγειρέματος κα.
  • Τεχνικές αυτοδιάγνωσης με οπτική παρατήρηση,
    αλλά και μέσω όσφρησης και αφής.
  • Σωματικές πρακτικές που αυξάνουν την ευεξία.
  • Συνταγές για τον Χειμώνα.
  • Μαγειρική επίδειξη μίας συνταγής για ενδυνάμωση των εντέρων
    και του ανοσοποιητικού. Γευστική δοκιμή.
 
Που και Πότε
Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, 12-2μμ,
στην αίθουσα Flowidity, Νίκης 30, 2ος όροφος.
 
Κόστος συμμετοχής 
Γενική είσοδος: 15 €
Προπληρωμή: 12 €
Μαθητές ONE Project*: 10 €
Δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%.
 
Aπαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής.
Παρακαλούμε συμπληρώστε την στο σύνδεσμο που ακολουθεί: 
https://forms.gle/xSKpswy27h4W3o28A
 
Πληροφορίες
Κινητό: 6972284808
Email: oneprojectgr@gmail.com
 
* Όσες/όσοι έχουν ολοκληρώσει έναν κύκλο Βασικής εκπαίδευσης 4 μαθημάτων

Ζυμώσεις για τις νέες διατροφικές τάσεις. Θα έρθεις;

TempehMisoNattoAmasake, τροφές πλούσιες, ζυμωμένες σε βάθος αιώνων, 
ξένες ακόμα στη συνείδηση των περισσότερων, αλλά λίγα βήματα μακριά από το 
να γίνουν ελληνικές και να ενταχθούν στην καθημερινότητα όλων όσων αναζητούν περισσότερη υγεία και γεύση.

Θέλουμε να διανύσουμε μαζί αυτά τα βήματα!

Από το 2012 συμβάλλουμε στην καλύτερη διατροφή, με 

Διαπιστώνουμε την ανάγκη των συνανθρώπων μας για πιο υγιεινή διατροφή, 
για περιορισμό των ζωικών τροφίμων, την έλλειψη ενδιαφερόντων λύσεων στην αγορά.

Με στόχο την ενίσχυση της καλής γεύσης και την προσφορά ποιοτικών vegan τροφών, 
ξεκινάμε το ταξίδι μας για την δημιουργία της πρώτης Ελληνικής μονάδας παραγωγής vegan Υπερ-θρεπτικών τροφίμων.
Παρουσιάζουμε το όραμά μας, τα προϊόντα πίσω από αυτό και πως θα κάνουμε πραγματικότητα την αλλαγή στην διατροφή μας.

Το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 16:30μμ σε περιμένουμε στο Orange Grove, Βασ. Κωνσταντίνου 5, Αθήνα.

Έλα να μοιραστούμε μαζί το ξεκίνημα του πρωτοπόρου εγχειρήματος και 
να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην εξέλιξη της διατροφικής κουλτούρας στην Ελλάδα.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΕΔΩ

Σε περιμένουμε να δοκιμάσεις νέες γεύσεις!

Οι φίλοι σου ONE Project (Σταύρος, Κώστας, Γιούλια, Καλή)   

Μακροβιοτικό brunch & Swing party!

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 η ομάδα Wellday-Live Longevity, προσκαλεί τους ONE Project και οργανώνουν στο “ΠΟΛΙΣ in Art” ένα ξεχωριστό Brunch Μακροβιοτικής και Swing Party.

Σε απόλυτα 20’s διάθεση η διευρυμένη ομάδα των Chef μας, Μαριάννα Χρυσικάκου, Λένα Ζάμπογλου, Σταύρος Καραγιλάνης και Μαρία Μιχαλακοπούλου θα σας μαγειρέψουν ένα μοναδικό εορταστικό cocktail party menu πέντε (5) πιάτων για ολόκληρη την οικογένεια.

Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά  βιολογικές πρώτες ύλες φυτικής προέλευσης, χωρίς την προσθήκη επεξεργασμένων τροφών, ζάχαρης και ζωικών συστατικών.

Θυμηθείτε να εν-δυθείτε όμορφα, πολύχρωμα ρούχα, πέρλες, φτερά και κοστούμια, καπέλα τιράντες, φίνες δαντέλες, μεταξωτά γάντια και πουπουλένια βελούδα!

Σκοπός μας είναι να γευτούμε τα πιο θεσπέσια πιάτα, τους πιο εμπνευσμένους ήχους και να ταξιδέψουμε ονειρεμένα στη πιο μαγική μουσική, στιλιστική, χορευτική και ενδυματολογική δεκαετία του περασμένου αιώνα.

Η είσοδος για τα παιδιά είναι ελεύθερη.

Τρόποι συμμετοχής:
12:00-14:30: σιωπηλή παρακολούθηση προετοιμασίας γευμάτων και συνταγών
14:00: στήσιμο πιάτων/σερβίρισμα brunch
16:00: swing party

Ημερομηνία: Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00

Εισφορά:
25€ για τη συμμετοχή σας στο Brunch Μακροβιοτικής και Swing Party
15€ για τη συμμετοχή σας αποκλειστικά στο Swing Party

Πληροφορίες/κράτηση θέσεων: τηλ: 210 8000009 – 210 2770181

Για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η προ κράτηση και εξόφληση της συμμετοχής σας μέσω viva ή στη γραμματεία του “ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΠΟΛΙΣ”.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ / ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαριάννα Χρυσικάκου, Wellness Expert, Wellday-Live Longevity

Empowerment weekend: Δυναμική Μακροβιοτική διατροφή

«Διατροφή που ενεργοποιεί τον οργανισμό»

Ώρες Σεμιναρίου Κυριακή: 11:00 – 13:30

Ο Χειμώνας είναι η περίοδος που η ενέργεια πάει προς τα μέσα. Αυτό παρατηρούμε και στην Φύση.
 
Αυτή η διεργασία είναι αναγκαία για να ανακτήσουμε δυνάμεις ώστε να μπορέσουμε να “ανθίσουμε” την Άνοιξη και να “λάμψουμε” το καλοκαίρι.
 
Για να “εκμεταλλευθούμε” αυτή την περίοδο, χρειαζόμαστε:
  • δυναμικό τρόπο μαγειρέματος
  • τροφές που δυναμώνουν και δεν ανοίγουν την ενέργειά μας
  • καρυκεύματα με βάση το αλάτι που θα μας ενισχύσουν σε πεπτικό και ανοσοποιητικό σύστημα.
Ελάτε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στο Dolce Riviera και μάθετε πως να χρησιμοποιείτε την τροφή και την μαγειρική για να δυναμώσετε και να είστε ήρεμοι.
 
Ο Σταύρος Καραγιλάνης (βιογραφικό, LinkedIn) των ONE Project, θα μοιραστεί τα μυστικά της Μακροβιοτικής διατροφής για τον χειμώνα και το ανοσοποιητικό.
 

ONE Project Βασιλόπιτα 2019

*ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ*

Οι One Project, σας προσκαλούμε στην κοπή Βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί στο Βαζάκι την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 15:00.

Δώρο θα δοθεί σε όποιον κερδίσει το φλουρί !!!

Κι επειδή οι One Project δε μπορούν να αντισταθούν στο να διαδίδουν τη #μακροβιοτική όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, θα μάθουμε πως να «διαβάζουμε» την κατάσταση της υγείας μας παρατηρώντας το πρόσωπό μας!
Μια ματιά στον καθρέφτη μπορεί να μας πει πολλά για την υγεία μας.

Η στάση μας, ο τόνος και το χρώμα του δέρματος, οι δομές του προσώπου και άλλα, αντικατοπτρίζουν την ποιότητα της διατροφής μας, τη ζωτικότητα καθώς και τις δυνάμεις και αδυναμίες των οργάνων του σώματος.

Η αυτοδιάγνωση, όπως μας διδάσκει ο δάσκαλος της Μακροβιοτικής #MichioKushi είναι το εργαλείο το οποίο μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας, τη ζωή μας και τη σχέση μας με τη φύση.

Όλα τα καλούδια που φτιάχνουν οι φίλοι μας στο Βαζάκι, θα έχουν έκπτωση 10% για όλους τους καλεσμένους μας.

Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής.
Παρακαλούμε συμπληρώστε την στο σύνδεσμο που ακολουθεί: https://bit.ly/2M3ITv1

Wellday & Πόλις μας υποδέχονται στο Christmas Brunch_15/12/2018

To Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 σας περιμένουμε στο “ΠΟΛΙΣ in Art” για το τελευταίο Brunch Μακροβιοτικής Διατροφής για το 2018! 

Θα είναι πολύ ξεχωριστό, φυσικά Χριστουγεννιάτικο και ταυτόχρονα θα υπάρχει Bazaar προϊόντων Μακροβιοτικής Διατροφής,
για να μπορέσετε να προμηθευτείτε για το σπίτι και τους αγαπημένους σας υλικά και προϊόντα που θα γευτείτε εδώ! 

Η ομάδα των Chef μας Λένα Ζάμπογλου, Σταύρος Καραγιλάνης και Μαρία Μιχαλακοπούλου θα σας μαγειρέψουν ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο menu πέντε (5) πιάτων για ολόκληρη την οικογένεια, αποκλειστικά με χρήση βιολογικών πρώτων υλών φυτικής προέλευσης, χωρίς την προσθήκη επεξεργασμένων τροφών, ζάχαρης και ζωικών συστατικών. 

Αναλυτικά το μενού του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου:

  • Entrées: 
    Κορμός από κιμά seitan, φακές, ρύζι, καρύδι και λιναρόσπορο.
  • Κύριο γεύμα: 
    Λαχανικά με κυδώνια στο φούρνο.
    Ριζότο με κάστανα και βασιλομανίταρα (porcini). 
    Pressed σαλάτα με ραπανάκι, κινέζικο λάχανο, καρότο, σέλερι και ρόδι 
  • Επιδόρπιο: 
    Πουτίγκα σοκολάτας με χουρμά tempura, γεμιστό με ξυνολάχανο.

    Μετά την ολοκλήρωση του Brunch μπορείτε να δοκιμάσετε και να αγοράσετε:
    – υπέροχα σπιτικά μελομακάρονα από τους One Project 
    – φρέσκα ζυμαρικά σε ποικιλία γεύσεων και υλικών από την Alfresco
    – αιθέρια έλαια οργανικής προέλευσης από την Katherine Kotopoulos και την Doterra

    Τρόποι συμμετοχής:
    – 12:00-14:00: σιωπηλή παρακολούθηση προετοιμασίας γευμάτων και συνταγών
    – 14:00: στήσιμο πιάτων/σερβίρισμα brunch 

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: 
    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 12:00-14:00
    ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 25€ – Ειδικές προσφορές για κρατήσεις 2 ατόμων κ άνω
    Κρατήσεις μέσω viva.gr και στη γραμματεία του ΠΟΛΙΣ

    ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ / ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαριάννα Χρυσικάκου, Wellness Expert, Wellday-Live Longevity

Μακροβιοτική και γιορτινό τραπέζι – Beyond veganism (B)

Πώς και γιατί δεν συνάδουν όλες οι vegan επιλογές με την ηθική φυτοφαγία;
Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα εξετάσουμε την έννοια της γιορτής και τις διατροφικές επιλογές που συνήθως τη συνοδεύουν. 
Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει εργαστήριο, όπου θα δείξουμε πώς ετοιμάζουμε ένα πλούσιο γιορτινό τραπέζι με κύριο συστατικό την αγάπη.
Όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για τους ανθρώπους και ολόκληρο τον πλανήτη.
Φυσικά και θα γευτούμε το φαγάκι που θα μαγειρέψουμε!

Ώρα προσέλευσης 11:40.

Θα τηρηθεί αυστηρά η ώρα έναρξης και σας ζητάμε να έρθετε λίγο νωρίτερα για την ολοκλήρωση των εγγραφών και την προετοιμασία.

Kόστος συμμετοχής

Mέχρι τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου: 34 ευρώ.
Εγγραφή για το (Β) σεμινάριο http://pages.news/BV2

Κόστος και για τα δύο σεμινάρια (Α+B) “Beyond Veganism” : 60 ευρώ
Εγγραφή και για τα δύο σεμινάρια http://pages.news/BV1

Κανονική τιμή: 80 ευρώ

Πληροφορίες για το πρώτο σεμινάριο: “Beyond Veganism” (A) Μακροβιοτική και γλυκά

Μακροβιοτική και γλυκά – Beyond Veganism (A)

Επειδή η γεύση των εορτών είναι γλυκιά, θα υποδεχτούμε τον Δεκέμβρη με προετοιμασία και δοκιμή συνταγών
που θα μας κάνουν να νιώσουμε πως το γλυκό είναι γιορτή από μόνο του! 
Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα συζητήσουμε για την ανθρώπινη ανάγκη για γλυκό.
Θα μιλήσουμε για τις γλυκαντικές ουσίες, για τον κίνδυνο και τις επιπτώσεις της υπερκατανάλωσης απλών υδατανθράκων σε μία vegan διατροφή
και θα ανακαλύψουμε πώς η Μακροβιοτική αντίληψη μας κατευθύνει σε επιλογές που ωφελούν τη φύση, τα ζώα και τους ανθρώπους. 

Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει το εργαστήριο “Μακροβιοτική και γλυκά”. 
Θα ανακαλύψουμε μαζί τη Μακροβιοτική πρόταση στις γλυκές γεύσεις και φυσικά θα γευτούμε ότι φτιάξουμε!

Ώρα προσέλευσης 14:40.
Θα τηρηθεί αυστηρά η ώρα έναρξης και σας ζητάμε να έρθετε λίγο νωρίτερα για την ολοκλήρωση των εγγραφών και την προετοιμασία.

Kόστος συμμετοχής
Mέχρι την Τρίτη 27  Νοεμβρίου: 34 ευρώ.
Εγγραφή για το (Α) σεμινάριο ΕΔΩ.

Κόστος και για τα δύο σεμινάρια (Α+B) “Beyond Veganism” : 60 ευρώ
Εγγραφή και για τα δύο σεμινάρια http://pages.news/BV1

Κανονική τιμή: 80 ευρώ (Α και Β)

Εγγραφές : http://pages.news/BV1

Σεμινάρια Beyond Veganism: “Η Μακροβιοτική δείχνει τον δρόμο στην ηθική φυτοφαγία”

Οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, χαρακτηρίζονται συνήθως από… επιπλέον καταναλωτισμό, ο οποίος μας κάνει να αναρωτιόμαστε εάν οι vegan επιλογές είναι πάντα και κατάλληλες/ορθές/αποτελεσματικές, για καλύτερη υγεία, καθαρότερο περιβάλλον, λιγότερα απορρίματα, λιγότερη βία και εκμετάλλευση.

Το Beyond Veganism είναι δύο σεμινάρια τροφής και σκέψης για αυτούς που έχουν κάνει ή σκέφτονται να κάνουν, το βήμα προς μία περισσότερο vegan διατροφή. 
Στη vegan αναδυόμενη αγορά, που προσφέρει όλο και περισσότερες καταναλωτικές επιλογές:

  • Πώς Επιλέγουμε; 
  • Είναι όλες οι vegan επιλογές και ηθικές; 
  • Υπάρχουν ζώα που υποφέρουν από τις vegan επιλογές μας; 
  • Όταν υιοθετούμε συνήθειες εκτός εποχής πόσο βλάπτουμε τον εαυτό μας και το οικοσύστημα; 
  • Είναι ο εθισμός στην γλυκιά γεύση της χορτοφαγίας μία ηθικά ουδέτερη επιλογή; 
  • Είναι τελικά η Μακροβιοτική διατροφή η ενδεδειγμένη για τον άνθρωπο, τα ζώα και τον πλανήτη;

Ερευνούμε την τροφή πέρα από τα στενά όρια της διατροφικής ανάλυσης  (γιατί η τροφή δεν είναι μόνο πρωτεΐνες, βιταμίνες κοκ),
αλλά εμβαθύνουμε στην ενεργειακή υπόστασή της και πως αυτή μας επηρεάζει.

Με την ευκαιρία των εορτών, θα μάθουμε πως ένα εορταστικό γεύμα μπορεί να είναι φυτικής προέλευσης,
πολύ γευστικό, δυναμωτικό και ευπαρουσίαστο.
Και για γλυκά χωρίς ενδοιασμούς… θα μάθουμε πως παρόλη την έλλειψη ζάχαρης ή επεξεργασμένων υδατανθράκων
και με την χρήση κατάλληλων υλικών (λ.χ. σιρόπι ρυζιού, Αμαζάκε), θα νιώθουμε όμορφα και την επόμενη μέρα!

Όσο για το εορταστικό τραπέζι μας: η χρήση υπερτροφών (Τέμπε, Φιλέτο σταριού, Ναττό) και η πρωτότυπη επεξεργασία τους,
θα δώσει ένταση και νοστιμιά, καινοτομία και απόλαυση, χωρίς να … θυσιάσετε τίποτα!

Ακολουθείστε τους παρακάτω συνδέσμους για πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια Beyond Veganism.

Beyond Veganism (Α): Μακροβιοτική και γλυκά https://www.facebook.com/events/342749596519147/

Beyond Veganism (Β): Μακροβιοτική και γιορτινό τραπέζι https://www.facebook.com/events/1166284386868917/

Σας περιμένουμε για συζήτηση, μαγείρεμα και φαγητό.
Μην χάσετε και τα 2 αυτά σεμινάρια, στην μοναδική τιμή των 60€ (25% έκπτωση εφ’ όσον εγγραφείτε μέχρι και τις 27/11)!
Κανονικό κόστος: 80€

Εγγραφές http://pages.news/BV1

 

Vegan… και στα γρήγορα!

Επιτέλους, όχι άλλη σπανακόπιτα ως  κολατσιό!
Ένα σεμινάριο γι’ αυτούς που επιθυμούν να συμμετέχουν στην προετοιμασία του καθημερινού τους φαγητού, αλλά πάσχουν από έλλειψη χρόνου. 

Τι θα μάθουμε
Μαθαίνουμε να δημιουργούμε πλήρη χορτοφαγικά γεύματα (για το γραφείο, το σχολείο, την εκδρομή, το πάρτυ), θρεπτικά, χορταστικά και νόστιμα, με βάση την κατανόηση της τροφής από την σκοπιά της Μακροβιοτικής.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις γνώσεις μας, μετά από πολυετή, καθημερινή, προσωπική και επαγγελματική εμπειρία στην Μακροβιοτική διατροφή.  

Περιλαμβάνονται
Στο σεμινάριο θα γίνει:

  • θεωρητική παρουσίαση για τους λόγους και τα οφέλη  χρήσης, σημαντικών τροφικών ομάδων όπως τα δημητριακά, τα λαχανικά και τα όσπρια
  • πρακτική παρουσίαση για συντήρηση και ποικιλία χρήσεων των παραπάνω τροφών
  • προετοιμασία όλων των γευμάτων της ημέρας σε 15 – 60 λεπτά
  • δημιουργία γεύματος  από το μηδέν σε ελάχιστο χρόνο
  • αναφορά σε νόστιμες και χρηστικές φυσικές τροφές, μακροχρόνιας φυσικής συντήρησης
  • παράθεση ιδεών για σνακ, πλήρη γεύματα, επαναχρησιμοποιούμενα υλικά και γλυκάκια

Πότε: Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, 4-7μμ
(προσέλευση 15´ νωρίτερα)

Που: Αίθουσα «Αείφαρον», Λεωχάρους 13, Α όροφος , Αθήνα
(κοντά στον σταθμό μετρό «Πανεπιστήμιο», πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος)

Πόσο: 30€
(χωρίς φόρους, με γευστική δοκιμή των συνταγών)

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΜΕΧΡΙ ΠΕΜΠΤΗ 8/11/2018
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ.

Πληροφορίες/Συμμετοχές
ONE Project | Our Natural Evolution
Τ.: 699 440 5810
Email.: kali@oneproject.gr

Σημειώσεις:
Στην αίθουσα δεν φοράμε παπούτσια, ωφέλιμο είναι να φέρετε τετράδιο σημειώσεων, ελάτε τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα για την έγκαιρη εγγραφή σας και έναρξη του μαθήματος.

Καλοκαιρινά δροσερά γλυκίσματα

Οι κατάλληλες συνταγές για καλοκαιρινή δροσιά και γλύκα!

20 Ιουνίου 2018
6μμ

Στο Βαζάκι, Χαλάνδρι

Η καλοκαιρινή ζέστη, έχει τώρα τον αντίπαλό της…
Σπιτικά και ποιοτικά, vegan καλοκαιρινά γλυκίσματα, πολύ δροσιστικά, πολύχρωμα και ευφάνταστα, 
ΧΩΡΙΣ ζάχαρη ή ζωικά υλικά.

Θέματα

  • Συμβουλές για να τρώμε ισορροπημένα και το καλοκαίρι,
    στην βάση της vegan Μακροβιοτικής κουζίνας.
  • Πως και γιατί να μην το παρακάνουμε με την κατανάλωση τροφών που
    μας “κλέβουν” ενέργεια,  έστω κι αν είναι ελκυστικές το καλοκαιράκι…

Μενού

  • Δροσερά ζελέ φρούτων, με αγάρ-αγάρ
  • Smoothie με γλυκιά κρέμα Αμαζάκε
  • Trifle με μους σοκολάτας και φρούτα
  • Παγωτό με Αμαζάκε

Ως γλυκαντικά υλικά χρησιμοποιούμε:

  • τα ίδια τα φρούτα
  • σιρόπι ρυζιού/βύνη ρυζιού
  • Κρέμα Αμαζάκε

Φτιάξτε καλοκαιρινά επιδόρπια, εύκολα, με λίγα βήματα, ελαφρά, χωρίς λιπαρά, vegan και το ουσιαστικότερο νόστιμα και …γλυκά!

Θεωρία

Θα εξηγήσουμε για την ενέργεια του Καλοκαιριού και τις ανάγκες μας, και πως να επεξεργαζόμαστε την τροφή μας για να διατηρούμε την ενεργητικότητά μας και … να δροσιζόμαστε!

Χώρος

Το Βαζάκι, Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι (στον κήπο!)

Κόστος

25 ευρώ (μαθητές των ONE Project: 20 ευρώ) 
Δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Πληροφορίες/εγγραφές

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 19/6/2018
Συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής: ΕΔΩ
Τηλ.: 6972 284808 
Email: oneprojectgr@gmail.com

Καλοκαιρινό Σούσι και άλλες ιστορίες με σνακ (vegan Sushi & snack workshop)

Καλοκαιράκι μύρισε και οι εκδρομές ξεκίνησαν!

Για όσες και όσους ανησυχούν ότι, οι επιλογές για να φάνε ποιοτικό φαγητό έξω είναι περιορισμένες,
αυτό το μάθημα είναι για εσάς!

Το ιδανικό “πρόχειρο γεύμα” για το καλοκαίρι, χρειάζεται να είναι:

  • θρεπτικό και νόστιμο
  • ελαφρύ, χαμηλό σε λιπαρά, αλλά χορταστικό
  • σχετικά διατηρίσιμο εκτός ψυγείου
  • μικρό σε μέγεθος και εύκολο να καταναλωθεί με το χέρι

Και ποιο μπορεί να είναι αυτό;

Το Ιαπωνικό Σάντουϊτς! Δηλαδή το… Σούσι!

Αλλά, όπως το παρασκευάζουμε με τον τρόπο της Μακροβιοτικής κουζίνας, με:

  • αναποφλοίωτο ρύζι (περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες, πρωτεΐνη, θρεπτικά συστατικά)
  • vegan πρωτεΐνούχες υπερτροφές (Τέμπε, Σέιταν, Σιίτακε κα), για ολοκληρωμένo διατροφικό προφίλ και σούπερ γεύση
  • φρέσκα λαχανικά εποχής (αγγούρι, ρόκα, καρότο κα), που χαρίζουν δροσιά, βιταμίνες και τραγανή υφή
  • υψηλής ποιότητας υλικά και καρυκεύματα (Σούσι ΝόριΣάλτσα σόγιας, ΜίρινΞύδι καστανού ρυζιού, Ουμεμπόσι)

Χωρίς:

  • ζάχαρη, γλουταμινικό μονονάτριο ή άλλα χημικά ενισχυτικά γεύσης, χαμηλής ποιότητας υλικά και καρυκεύματα (λ.χ. Σάλτσα σόγιας με ζάχαρη, χωρίς να έχει υποστεί φυσική διαδικασία ζύμωσης)

Μαγειρική

Θα μάθουμε λοιπόν, να φτιάχνουμε Σούσι, κάνοντας πρακτική στο τύλιγμά του (φέρτε την ποδιά σας!).

Ακόμα, μαθαίνουμε πως να χρησιμοποιούμε τα φύκια στην κουζίνα μας, για να δώσουμε επιπλέον γεύση και θρέψη στα πιάτα μας, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που χρειαζόμαστε επιπλέον μέταλλα στην διατροφή μας.

Ακόμα, θα δούμε πως να μετατρέπουμε μία vegan Υπερτροφή, όπως το Τέμπε, σε λαχταριστή πάστα, που μοιάζει με τονοσαλάτα,
και να εμπλουτίσουμε σάντουιτς, καναπεδάκια, πράσινες σαλάτες κα

Μενού

Με λίγα λόγια, το Μενού μας θα είναι:

  1. Οι “50 αποχρώσεις” του Σούσι (ρολάκια, κώνοι, διαγώνια ρολά, με διάφορες γεμίσεις)
  2. Τέμπε “τονοσαλάτα” και οι χρήσεις της
  3. Γευστικό καρύκευμα με Νόρι
  4. Ωφελιμότητα και εφαρμογές των φυκιών Νόρι (και εκτός κουζίνας!)

Θεωρία

Θα εξηγήσουμε για την ενέργεια του Καλοκαιριού και τις ανάγκες μας, και πως να επεξεργαζόμαστε την τροφή μας για να διατηρούμε την ενεργητικότητά μας και … να δροσιζόμαστε!

 

Χώρος

Cross+ing: Μυρωνίδου 8, Κεραμεικός, Αθήνα

Κόστος

25 ευρώ (παλαιοί μαθητές των ONE Project: 20 ευρώ) + ΦΠΑ 24%
Τελική τιμή: 31 € (25€)

Πληροφορίες/εγγραφές

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 12/6/2018
Συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής: ΕΔΩ
Τηλ.: 6972 284808 
Email: oneprojectgr@gmail.com

Τσικνοπέμπτη για ανήσυχους vegan

Ναι! Κάνουμε ένα πάρτυ και γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη για ανήσυχους vegan, χωρίς… θυσίες.
Και βέβαια, ένα καλό πάρτυ θέλει υπέροχο φαγητό! 
Σπέσιαλ παϊδάκια, σουβλάκια, κεφτεδάκια και τηγανιά, όλα vegan! Συνοδευτικά, σαλάτα, ποτά και γλυκίσματα χωρίς ζάχαρη.

Έλα, να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.
Να τσικνίσουμε με τον τρόπο μας, να μάθουμε περισσότερα για την σημασία της vegan διατροφής, να συζητήσουμε με ουσία, να μάθουμε συνταγές έκπληξη, να χορέψουμε, να γελάσουμε…

Ζούμε σε μία εποχή που πολλά έθιμα χρειάζονται αναθεώρηση, επειδή η υγεία μας τα έχει «παίξει», τα ζώα δεν αξίζουν τέτοια συμπεριφορά, και ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο.
Ενημερώσου για το πρόγραμμα και κλείσε θέση έγκαιρα.

Επιλογή ανάμεσα σε δύο Μενού:

MENOY 1 ΜΕΝΟΥ 2

Παϊδάκια Σέιταν με BBQ σως

Ζουμερό σουβλάκι με Τέμπε και Τόφου

Κεφτεδάκια πολίτικα (με κιμά έκπληξη)

Κρασάτη τηγανιά πλευρώτους

Ριζότο μπασμάτι, με σταφίδες, κουκουνάρι, λαχανικά, κουρκουμά

Πολέντα φούρνου με κεχρί+κολοκύθα

Μαριναρισμένη φρέσκια σαλάτα (καρότο, ραπανάκι, ξυνολάχανο, ξυνόμηλο, σέλερυ)

Ποτό ποτήρι
Επιδόρπια

Πανακότα από κρέμα Αμαζάκε

Μους σοκολάτας από κρέμα ρεβυθιού

Ποτά
Κρασιά Χατζηβαρύτη, τσικουδιά Κρήτης, φρέσκια μπύρα

Για το καλωσόρισμα, σας περιμένει τζατζίκι και πιτούλες ολικής άλεσης!

Θα ανακοινωθεί σύντομα ένα πρόγραμμα ομιλιών, εργαστηρίων και δραστηριοτήτων, ενώ το βράδυ θα κλείσουμε με ωραίες μουσικές και χορό!
 

Η εκδήλωση θα προσπαθήσουμε να είναι όσο γίνεται πιο φιλική για το περιβάλλον, οπότε δεν θα χρησιμοποιηθούν πλαστικά σερβίτσια και συσκευασίες.
Αν θέλετε να βοηθήσετε στην μείωση των αναλώσιμων υλικών είστε ευπρόσδεκτοι να φέρετε τα δικά σας σερβίτσια!

 Η δήλωση συμμετοχής και κράτηση Μενού είναι απαραίτητες.

Πληροφορίες-επικοινωνία:
Ζαννής: 6932685165, zzannis@gmail.com
Σταύρος: 6972284808, oneprojectgr@gmail.com 

Διοργάνωση:
Σοφια Κανέλλου, Διατροφολόγος Msc (Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής)
Ζαννής Ζουγανέλης, Vegan αλχημιστής (alternATE | the alternative way of eating)
Σταύρος Καραγιλάνης, Μακροβιοτική κουζίνα (ONE Project | our natural evolution)

Vegan γιορτινό τραπέζι με Μακροβιοτικές Υπερτροφές

4 Seasons | 4.12.2017

Σε κάθε γιορτινό τραπέζι, έχουμε την ίδια αγωνία: “Πως θα πρωτοτυπήσουμε;”
Με τα προϊόντα Μακροβιοτικής διατροφής, βρίσκετε τις λύσεις που ταιριάζουν στις διατροφικές ανάγκες σας.

Χρησιμοποιώντας τα μοναδικά Μακροβιοτικά καρυκεύματα, μπορούμε να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε νέες συνταγές ή να δώσουμε άλλο χρώμα και γεύση σε γνωστές συνταγές, κάνοντάς τες πιο ενδιαφέρουμσες και δυνατές.

Το μενού περιλαμβάνει:

  • Κολοκυθόσπουπα βελουτέ, με Γλυκό Μίσο και Ουμεμπόσι.
    Η γλυκιά κρεμώδης γεύση της κολοκύθας, απογειώνεται με τον ξυνό και αλμυρό χαρακτήρα του Ουμεμπόσι
  •  
    Ντιπ τόφου με Ξύδι Ούμε
    Για ότι χρειάζεται την συνοδεία μίας vegan σάλτσας με κρεμώδη και υπόξινη “τυρένια” γεύση
  • Ρόφημα Μήλο-Τζίντζερ με άμυλο Κούζου
    Θερμαντικό και ηρεμιστικό ρόφημα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα
  •  
    Καναπεδάκια ολικής, με αλμυρή κρέμα φυστικοβούτυρου με Σάλτσα Σόγιας
    Για κάθε περίσταση, ακόμη και για σάντουιτς, η κρέμα αυτή δίνει πολύ πλούσια γεύση

H Μακροβιοτική διατροφή είναι μία γευστική, ολιστική προσέγγιση που ασπάζονται χιλιάδες οικογένειες σε όλο τον κόσμο, για να απολαμβάνουν υγιή και χαρούμενη καθημερινότητα με πολύ γευστικά γεύματα.
Βασίζεται στην χρήση τοπικών, βιολογικών και εποχιακών τροφών, που προετοιμάζονται με ποικιλία μεθόδων και
σε συνδυασμό με καρυκεύματα που προάγουν την υγεία.
Το δυναμικό αποτέλεσμα, ικανοποιεί με τις μοναδικές γεύσεις που προσφέρει η Μακροβιοτική κουζίνα.

 

Γευστική δοκιμή: Γιορτινό τραπέζι με Μακροβιοτικές Υπερτροφές
4/12/2017, 12-3μμ 

Χώρος:

4 Εποχές

Νίκης 30
Σύνταγμα
210 322 9078
 

 

Πληροφορίες

ONE Project | Our Natural Evolution

ONE-Project-Logo-100

Τ.: 6972 284808

E.: one@oneproject.gr

www.oneproject.gr

Ανοσοποιητική ενδυνάμωση με Μακροβιοτική

Ανοσοποιητική ενδυνάμωση με Μακροβιοτική

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού και ενδυνάμωση: Η Μακροβιοτική προσέγγιση

Τα λειτουργικά Μακροβιοτικά τρόφιμα στην υπηρεσία της υγείας μας

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, 12 – 3 μμ
στoν χώρο του “Κήπος Αγγέλων”, στο Χαλάνδρι

Τι χρειαζόμαστε για δυνατό ανοσοποιητικό; Γιατί αρρωσταίνουμε, ειδικά, το Φθινόπωρο και την Άνοιξη;
Τι σημαίνουν τα διάφορα συμπτώματα (μολύνσεις, πυρετός, φλέγματα, διάρροια, αναπνευστικά προβλήματα και συμφόρηση, δερματικά εξανθήματα, αλλεργίες κοκ);
Πως επηρεάζει η διατροφή την υγεία μας, αλλά και την εμφάνιση συμπτωμάτων; 
Ο μύθος της βιταμίνης C. Χρειάζονται όλοι βιτ. C, για καλό ανοσοποιητικό;

Μαθαίνοντας την ενεργειακή υπόσταση των τροφών και των τρόπων μαγειρικής, μπορούμε να τρεφόμαστε ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής και της δραστηριότητάς μας.

Όταν η τροφή μας είναι σε αρμονία με την εποχή, τότε συντονιζόμαστε με το περιβάλλον μας, αποφεύγουμε τις υπερβολές και την συσσώρευση περιττών στοιχείων μέσα μας. Έτσι δεν αρρωσταίνουμε εύκολα, και με ήπια συμπτώματα αποβάλλουμε τα λιγοστά περιττά και βλαβερά στοιχεία από τον οργανισμό μας.

Ανοσοποιητική ενδυνάμωση με Μακροβιοτική

Η Μακροβιοτική μας μαθαίνει πως να χρησιμοποιούμε τα συστατικά από το άμεσο περιβάλλον μας, καθώς και τα λειτουργικά τρόφιμα (τρόφιμα που έχουν οφέλη για την υγεία), με τρόπους που μας εξισορροπούν. Έτσι έχουμε καλή υγεία, διαύγεια πνεύματος και δυνατή κρίση. Στοιχεία απαραίτητα για να έχουμε την ευθύνη της ζωής μας στα χέρια μας και για να λαμβάνουμε τις κατάλληλες αποφάσεις για την καθημερινότητά μας.

Η Μεσογειακή και η Ιαπωνική κουζίνα, φημίζονται παγκοσμίως ως μοντέλα διατροφής που προάγουν την υγεία και τη μακροζωία, καθώς και για τις ξεχωριστές γεύσεις του. Η σύγχρονη Μακροβιοτική διατροφή, όπως την ασκούμε στην Ελλάδα, παντρεύει αυτές τις δύο παραδόσεις, με αποτέλεσμα, μοναδικές γεύσεις και αρώματα, αλλά και ιδιαίτερα ευεργετικό για τη σωματική, νοητική και ψυχική υγεία!
Ο Ιπποκράτης, υποστήριζε ότι η τροφή μας είναι το φάρμακό μας, και ότι οι ασθένειες ξεκινούν από τα έντερά μας. Η Μακροβιοτική διατροφή, δίνει έμφαση στην εύρυθμη πεπτική λειτουργία, με τη χρήση προβιοτικών τροφών (Μίσο, σάλτσα σόγιας, Ταμάρι, Ουμεμπόσι κα) και την ορθή χρήση τους σε ποικιλία συνταγών.

Ελάτε να μάθετε:

  1. – θεραπευτικές συνταγές, η κουζίνα μας: ένα φυσικό φαρμακείο με όλες τις λύσεις
  2. – πιάτα για τον χειμώνα, θερμαντικά και δυναμωτικά
  3. – ορθή χρήση των λειτουργικών Μακροβιοτικών τροφίμων

Μενού

  • Σούπα Μίσο με τζίντζερ, για το κρύο και …το κρύωμα
  • ΟύμεΣοΚούζου, το ήπιο αλλά θαυματουργό, φυσικό “αντιβιοτικό”, χωρίς παρενέργειες
  • Ριζότο Ojiya, για αναιμία και επιβάρυνση από το περιβάλλον
  • Σάλτσα από φύκι Νόρι, έντονο καρύκευμα για ενδυνάμωση του αίματος
  • Κρέμα μήλου με κούζου, για χαλάρωση, δυσκοιλιότητα, ήπιο αντιπυρετικό

Ανακαλύψτε:

  • τα ποιοτικά Μακροβιοτικά προϊόντα ΟΝΕ Project και την ορθή χρήση τους
  • πώς να αντικαθιστούμε ζωικές τροφές με φυτικές
  • κριτήρια επιλογών των τροφών, για μείωση του στρες, δυνατό ανοσοποιητικό και χαρά!

Κερδίστε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη Μακροβιοτική.
Τη διατροφή των αστέρων του Χόλλυγουντ, αλλά και των μοναχών Ζεν.

Χώρος: Κήπος Αγγέλων
Χίου 18, Χαλάνδρι
Τηλ.: 21 0677 7114
fb: Κήπος Αγγέλων
χάρτης

Πληροφορίες

ONE Project

Τ.: 6972 284808

Email: contact@oneproject.gr

Μακροβιοτικές λύσεις για την οικογένεια @ Prasino Biomarket

σεμινάριο μαγειρικής για οικογένειες

Η διατροφή αποτελεί το βασικό στοιχείο στην ανατροφή και ανάπτυξη της οικογένειας. Η ποιότητα της τροφής, προσδιορίζει και την ποιότητα των κυττάρων που αναπτύσσουν όλα τα μέλη της, ενώ μαζί με τον τρόπο που τρεφόμαστε επηρεάζεται και η ίδια η συνοχή των δεσμών σε μία οικογένεια.

Continue reading

Κύκλος σεμιναρίων Μακροβιοτικής κουζίνας 2017

Μακροβιοτική κουζίνα

Σεμινάρια Μακροβιοτικής Κουζίνας

Vegan διατροφή για όλους, θεωρία και πράξη

Η διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και του κοινωνικού πολιτισμού μας. Η επιδείνωση της υγείας πολλών ανθρώπων και οι περιβαλλοντικές εξελίξεις, οδηγούν όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας σε μία πιο χορτοφαγική διατροφή. Η πρόκληση που πολλοί αντιμετωπίζουν είναι ότι υπάρχει ελλιπής ενημέρωση για μία ολιστική προσέγγιση της χορτοφαγίας. Η αποσπασματική ενημέρωση, οδηγεί πολλές φορές σε ανισορροπίες και προβλήματα υγείας.

Τα ζητούμενο είναι να μειώσουμε ή και να πάψουμε να τρεφόμαστε με κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά και θαλασσινά και ταυτόχρονα να διατηρούμε υψηλή ενεργητικότητα, να μην κρυώνουμε τον χειμώνα, να είμαστε σε σωματική και πνευματική ισχύ, να ισορροπούμε ανάμεσα σε λογική και συναισθηματισμό κοκ.

Η Μακροβιοτική διατροφή μας δείχνει έναν απλό, κατανοητό τρόπο για να επιλέγουμε τα τρόφιμα και τους τρόπους επεξεργασίας τους, ανάλογα με τις ανάγκες μας, ώστε να επιτυγχάνουμε την ισορροπία στην καθημερινότητά μας.

Μαθαίνοντας πως μας επηρεάζει η κάθε τροφή και πώς να μαγειρεύουμε ώστε να επιτυγχάνουμε ένα χαλαρωτικό, αποτοξινωτικό ή/και δυναμωτικό/ενεργοποιητικό γεύμα, είναι μέρος της εκπαίδευσης στα Σεμινάρια Μακροβιοτικής Κουζίνας.

Τα μαθήματα

Τα Σεμινάρια Μακροβιοτικής Κουζίνας, αποτελούνται από έναν κύκλο τεσσάρων μαθημάτων, όπου θα διδάσκεται πώς να καταρτίζουμε ένα ισορροπημένο και γευστικό, χορτοφαγικό μενού, εμβαθύνοντας σε:

  • Επίδραση της τροφής στην υγεία και την καθημερινότητά μας
  • Η Ενέργεια της τροφής
  • Το Μακροβιοτικό πιάτο
  • Πώς διαμορφώνουμε ένα εβδομαδιαίο μενού
  • Ποικιλία συνταγών για όλα τα γεύματα
  • Επιδόρπια και σνακ χωρίς ζάχαρη και ζωικές τροφές
  • Φυσικές-χορτοφαγικές καθημερινές συνταγές για υγεία

Σε κάθε μάθημα προσφέρεται γεύμα και δίνεται μία εργασία για το σπίτι.

Πρόγραμμα

Μάθημα 1-2 : 3/12/2017, 11:00 – 14:00 και 16:00 – 19:00
Εισαγωγή στην Μακροβιοτική φιλοσοφία και μαγειρική. Ενέργεια της τροφής. Το Μακροβιοτικό πιάτο.
Αλλαγές και προσαρμογή από την προηγούμενη διατροφή μας. Νέα υλικά και μαγειρικές τεχνικές. Βασικό Μενού.

Μάθημα 3-4:  10/12/2017, 11:00 – 14:00 και 16:00 – 19:00
Πως επιλέγουμε υλικά και τρόπους μαγειρικής ανάλογα με την ενέργεια, εποχή, ασθένειες κοκ.
Φαγητό εκτός σπιτιού, σνακ. Προτάσεις για ειδικά Μενού.

Διδάσκουν: ONE Project (Σταύρος Καραγιλάνης, Κώστας Τζαλλήλας)
Κόστος κύκλου:

140 ευρώ ανά άτομο. 
Δεν περιλαμβάνονται φόροι.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Εκπτώσεις
  • Οι συμμετέχοντες στους κύκλους σεμιναρίων των ONE project, δικαιούνται έκπτωση 25% για όλα τα υπόλοιπα σεμινάρια.
  • Για ζευγάρια, οικογένειες, 120 ευρώ ανά άτομο, χωρίς φόρους.
Πληροφορίες/Συμμετοχές

ONE Project | Our Natural Evolution

ONE-Project-Logo-100

Τ.: 6972 284808
E.: one@oneproject.gr
www.oneproject.gr

Φθινοπωρινή συνάντηση Μακροβιοτικής 2017

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, 6-8μμ

Χώρος: Flowidity, Νίκης 30, Σύνταγμα

  • Παρουσίαση της Μακροβιοτικής φιλοσοφίας
  • Διάλεξη: Vegan & Μακροβιοτική Διατροφή. Γιατί έχουν ομοιότητες, γιατί έχουν διαφορές;
  • Ενημέρωση για τα εργαστήρια Μακροβιοτικής κουζίνας των ONE Project
  • Μακροβιοτικό σνακ

Αν έχεις την περιέργεια να πάρεις πληροφορίες για την Μακροβιοτική διατροφή, οι ONE Project σε περιμένουν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής  (υπάρχει όριο συμμετεχόντων).

Εισφορά στην είσοδο: 5 ευρώ

 

Πληροφορίες/Συμμετοχές

ONE Project – Our Natural Evolution

ONE-Project-Logo-100

Τ.: 6972 284808

E.: one@oneproject.gr

www.oneproject.gr

ΟΝΕ Project @ Agrifood Masterclass 2017

Το ετήσιο “AgriFood Masterclass on Entrepreneurship” πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, από τις 3 ως τις 5 Νοεμβρίου.

Συνολικά 18 νεοφυείς επιχειρήσεις (start–ups) με δραστηριότητα στους τομείς της αγρο-τεχνολογίας και βιο-τεχνολογίας, της αγρο-διατροφής, του αγρο-τουρισμού και συναφών υπηρεσιών επιλέχθηκαν για να συμμετέχουν. Το Masterclass είναι πρωτοβουλία και υποστηρίζεται από την Ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα και τον οργανισμό StartLife, ο οποίος εδρεύει στο Wageningen της Ολλανδίας, ένα από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια του αγροδιατροφικού τομέα, στον κόσμο.
Η εταιρεία Tropos Branding Co εκπαίδευσε τις συμμετέχουσες start-ups στις τεχνικές επικοινωνίας και μέσων, καίριας σημασίας για το στήσιμο μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Φέτος, τοπικοί συν-διοργανωτές ήταν η θερμοκοιτίδα Orange Grove Patras, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και ο κόμβος καινοτομίας Aroma Hub.

Ο Σταύρος Καραγιλάνης των ONE Project, με  τον Ολλανδό πρέσβη Caspar Veldkamp και την νικήτρια Ελένη Γώγου – NaturalFoodAdditives

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το διάρκειας τριών ημερών Masterclass είχε ως στόχο να βοηθήσει νεοφυείς επιχειρήσεις να διατυπώσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις, να βελτιστοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, να αναπτύξουν επιχειρηματικές ικανότητες, να δικτυωθούν και να εξερευνήσουν τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες μέσα στην Ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά.

Οι ONE Project, παρουσίασαν την startup ιδέα τους, με την οποία θα γνωρίσουμε πρωτότυπες εφαρμογές των ρεβυθιών στην διατροφή μας, με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, το περιβάλλον και την γευστική απόλαυσή μας!

Τα ρεβύθια, επεξεργασμένα με τεχνικές ζύμωσης, μετατρέπονται σε υποκατάστατα κρέατος, σε προβιοτικό καρύκευμα, σε γλυκαντικό χωρίς πρόσθετα σάκχαρα! και σε προβιοτικό Χούμους!
Η πρόταση μας, βραβεύθηκε 2η ανάμεσα στις 18, και κέρδισε ένα voucher για να συνεργαστεί με Ευρωπαίο επιχειρηματία-επιχείρηση, προκειμένου να λάβει γνώση και τεχνική κατάρτιση που θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση της επιχειρηματικής ιδέας.

Με τους εκπαιδευτές της StartLife, Gitte Schober και Thomas van den Boezem

 

 

 

 

 

 

Πραγματικά οι ιδέες που παρουσιάστηκαν ήταν στην πλειοψηφία τους πολύ καλές, αποδεικνύοντας την δημιουργικότητα και το ταλέντο των Ελλήνων και στον τομέα της επιχειρηματικότητας, της αγροδιατροφής και της τεχνολογίας.

Σε λίγο θα μάθετε περισσότερα για την νέα πρόταση των ONE Project…

Σεμινάριο μαγειρικής “Αντί για κρέας”

Αντί για κρέας, τι;!
Υλικά, καρυκεύματα και τρόποι μαγειρικής για πλούσια και γευστική vegan κουζίνα!

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, 6 – 8:30 μμ

Χώρος: Yoga Mala, Χαλκίδα

Η μετάβαση σε μία χορτοφαγική διατροφή μπορεί να γίνει παιχνίδι, αρκεί να ετοιμάζουμε πιάτα τόσο ελκυστικά και γευστικά,
που θα δελεάσουν ακόμη και απαιτητικούς κρεατοφάγους.
Ένα γευστικό στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί.
Μαθαίνοντας τα μικρά μυστικά της Μακροβιοτικής διατροφής, για την φύση των υλικών και πώς να τα χρησιμοποιούμε,
μπορούμε εύκολα να γίνουμε οι χορτοφάγοι σεφ που ονειρευόμαστε.

Στο σεμινάριο «Αντί για κρέας, τι;!», στοχεύουμε σε 2 αποτελέσματα:

  1. Μαγειρεύουμε ένα γεύμα χωρίς ζωικά προϊόντα, το οποίο θα απολαύσουν όλοι.
  2. Δίνουμε πρακτικές λύσεις για όποιον θέλει να μειώσει την κρεοφαγία.

Έτσι, βασιζόμαστε σε υλικά και τρόπους μαγειρικής, που:

  • Μοιάζουν σε υφή και παρουσίαση με τα ζωικά τρόφιμα που αντικαθιστούν.
  • Δίνουν δυνατό γευστικό αποτέλεσμα, προς ικανοποίηση του ουρανίσκου.
  • Έχουν έντονη ενέργεια, για να μας γεμίσουν «δυναμικά» .

Συνταγές όπως: Σουβλάκια, σνίτσελ, γύρος χορτοφαγικός, ζυμαρικά με σάλτσα κρέμας, τσίλι σιν κάρνε κι άλλες συνταγές σε νέα έκδοση,
θα ενθουσιάσουν με τη ζωντάνια και την γεύση τους.

Ελάτε να “τσικνίσουμε” λοιπόν!

Περιεχόμενα

  • Φιλοσοφία
    Εισαγωγή στην Μακροβιοτική, η ενεργειακή φύση των τροφών
  • Φυτικές πρωτεΐνες στην Μακροβιοτική κουζίνα
    Νέα υλικά και δυναμικοί τρόποι μαγειρέματος
    Καρυκεύματα για έντονη γεύση
    Συνοδευτικές σάλτσες
  • Παρουσίαση των πιάτων μας
  • Βασικές συνταγές

Διδάσκουν: ONE Project (Σταύρος Καραγιλάνης, Κώστας Τζαλλήλας)

Διάρκεια: 2,5 ώρες (με δοκιμή των συνταγών)

Κόστος: 30 ευρώ ανά άτομο, 50 ευρώ για ζευγάρια
Έκπτωση 25% σε όσες/όσους έχουν παρακολουθήσει κύκλους μαθημάτων των ONE Project.

Πληροφορίες
Τ.:  6972 284808
Ε.: oneprojectgr@gmail.com, one@oneproject.gr

 

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΙΚO BRUNCH στο Βαζάκι

tempeh sandwich-To Βαζάκι Juice Bar

Cooking Sessions | Σάββατο 17 Δεκεμβρίου | 10:00-16:00 | Ένα ξεχωριστό γεύμα στο Βαζάκι, στο Χαλάνδρι.
Υλικά και τρόποι μαγειρικής εμπνευσμένα από την Μακροβιοτική κουζίνα, που παρά την πλούσια γεύση τους, είναι ελαφρά, εύπεπτα και πολύ θρεπτικά.

Continue reading

2η Συνάντηση Μακροβιοτικής 2016 | Flowidity | Κυριακή 2 Οκτωβρίου

Παρουσίαση της Μακροβιοτικής.
Διάλεξη: Διατροφή και εποχικότητα.
Χειμώνας και δυναμική κουζίνα, για ανοσοποιητικό, ενέργεια και ηρεμία.
Ενημέρωση για τα εργαστήρια Μακροβιοτικής κουζίνας των ONE Project.
Μακροβιοτικός μπουφές με σνακ.

Continue reading

Macrobiotics, Cancer & Lifestyle Diseases | Francisco Varatojo |17-18 Σεπτεμβρίου | Αθήνα

Είναι προφανές πως ο τρόπος που ζούμε αλλά και οι καθημερινές μας συνήθειες καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της υγείας μας σε φυσικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο. Καταξιωμένοι ερευνητές, γιατροί και ειδικοί του καρκίνου όπως οι Dr. Neal Barnard, Colin Campbell, John McDougall συσχετίζουν άμεσα την εμφάνιση της νόσου με την καθημερινή διατροφική κατανάλωση…

Continue reading

Το ONE Project στο Yoga Spring Fair | 28 & 29 Μαΐου

Η μακροβιοτική κουζίνα των ONE Project, θα προσφέρει vegan μακροβιοτικά πιάτα με πρωτόγνωρα υλικά και υπέροχες συνταγές, στο 2ο Yoga Spring Fair, που οργανώνουν ο ραδιοσταθμός Pepper 96.6 και ο Οργανισμός  Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Σας περιμένουμε σε μια διήμερη ανοιξιάτικη γιορτή στο καταπράσινο Αθλητικό Κέντρο Γουδή (Κολυμβητήριο) το Σάββατο 28 Μαΐου και την Κυριακή 29 Μαΐου

Με τη συμμετοχή κορυφαίων δασκάλων της yoga, των μεγαλύτερων σχολών της πόλης και ζωντανής μουσικής από καλλιτέχνες.

Γευθείτε την ζωή μαζί μας!

ΟΝΕ Project

Σάββατο 28  και Κυριακή 29 Μαΐου

Ώρα: 10:00-20:00

Αθλητικό Κέντρο Γουδή (Κολυμβητήριο)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

http://www.pepper966.gr/sliders/click-for-more-info/ 

Πρώτη συνάντηση Μακροβιοτικής 2016 | Wellday | Κηφισιά

Φίλες και φίλοι,

Σας προσκαλούμε σε μία συνάντηση γνωριμίας, συζήτησης και διδασκαλίας, με επίκεντρο την Μακροβιοτική φιλοσοφία και διατροφή.

6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, 12-2ΜΜ
Χώρος: Wellday
Μενάνδρου 6Α, Κηφισιά (300μ από ΗΣΑΠ Κηφισιάς)

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Διάλεξη με θέμα : «Άνοιξη και νηστεία, περίοδος αποτοξίνωσης και καθαρισμού.
  • Μακροβιοτικές τροφές που βοηθούν την αποτοξίνωση και διαχείριση του βάρους».
  • Συζήτηση, ερωτήσεις και απαντήσεις
  • Ελαφρύ γεύμα και επιδόρπιο, τσάι / ρόφημα
  • Παρουσίαση των νέων δραστηριοτήτων των ONE Project

Θα πραγματοποιηθεί κλήρωση με δώρα την εκπαίδευση στην Μακροβιοτική κουζίνα. δωρεάν παρακολούθηση του κύκλου 4 σεμιναρίων βασικής εκπαίδευσης «Μακροβιοτική κουζίνα για όλους», καθώς και με έκπτωση 50%.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης, μέσω email ή τηλεφωνικά.
Περιορισμένες θέσεις.

Εθελοντική χρηματική εισφορά στην είσοδο.
Μπορείτε να φέρετε είδη για άπορες οικογένειες/πρόσφυγες, που θα μοιρασθούν από ομάδα εθελοντών.

Πληροφορίες-Συμμετοχή
Email: oneprojectgr@gmail.com
Tηλ.: 6972 284808, Σταύρος Καραγιλάνης
Τηλ.: 6974 505549, Κώστας Τζαλλήλας

PDF Invitation

Μακροβιοτική Κουζίνα + Σεμινάριο | Πάτρα 20-21 Φεβρουαρίου 2016 | X-Saltibagos

Σάββατο 20/2, 4-9μμ στον χώρο X-Saltibagos, θα συναντηθούμε να μαγειρέψουμε και να φάμε όλοι μαζί, να συζητήσουμε απορίες και να μοιραστούμε εμπειρίες, προσπαθώντας να δώσουμε λίγη έμπνευση για τη συνέχεια.
Εφ’ όσον υπάρξει ενδιαφέρον, θα κάνουμε ένα ολοήμερο σεμινάριο την Κυριακή 21/2, με θέματα που θα προκύψουν από τη συζήτηση.

Continue reading