Το ετήσιο “AgriFood Masterclass on Entrepreneurship” πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, από τις 3 ως τις 5 Νοεμβρίου.

Συνολικά 18 νεοφυείς επιχειρήσεις (start–ups) με δραστηριότητα στους τομείς της αγρο-τεχνολογίας και βιο-τεχνολογίας, της αγρο-διατροφής, του αγρο-τουρισμού και συναφών υπηρεσιών επιλέχθηκαν για να συμμετέχουν. Το Masterclass είναι πρωτοβουλία και υποστηρίζεται από την Ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα και τον οργανισμό StartLife, ο οποίος εδρεύει στο Wageningen της Ολλανδίας, ένα από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια του αγροδιατροφικού τομέα, στον κόσμο.
Η εταιρεία Tropos Branding Co εκπαίδευσε τις συμμετέχουσες start-ups στις τεχνικές επικοινωνίας και μέσων, καίριας σημασίας για το στήσιμο μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Φέτος, τοπικοί συν-διοργανωτές ήταν η θερμοκοιτίδα Orange Grove Patras, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και ο κόμβος καινοτομίας Aroma Hub.

Ο Σταύρος Καραγιλάνης των ONE Project, με  τον Ολλανδό πρέσβη Caspar Veldkamp και την νικήτρια Ελένη Γώγου – NaturalFoodAdditives

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το διάρκειας τριών ημερών Masterclass είχε ως στόχο να βοηθήσει νεοφυείς επιχειρήσεις να διατυπώσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις, να βελτιστοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, να αναπτύξουν επιχειρηματικές ικανότητες, να δικτυωθούν και να εξερευνήσουν τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες μέσα στην Ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά.

Οι ONE Project, παρουσίασαν την startup ιδέα τους, με την οποία θα γνωρίσουμε πρωτότυπες εφαρμογές των ρεβυθιών στην διατροφή μας, με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, το περιβάλλον και την γευστική απόλαυσή μας!

Τα ρεβύθια, επεξεργασμένα με τεχνικές ζύμωσης, μετατρέπονται σε υποκατάστατα κρέατος, σε προβιοτικό καρύκευμα, σε γλυκαντικό χωρίς πρόσθετα σάκχαρα! και σε προβιοτικό Χούμους!
Η πρόταση μας, βραβεύθηκε 2η ανάμεσα στις 18, και κέρδισε ένα voucher για να συνεργαστεί με Ευρωπαίο επιχειρηματία-επιχείρηση, προκειμένου να λάβει γνώση και τεχνική κατάρτιση που θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση της επιχειρηματικής ιδέας.

Με τους εκπαιδευτές της StartLife, Gitte Schober και Thomas van den Boezem

 

 

 

 

 

 

Πραγματικά οι ιδέες που παρουσιάστηκαν ήταν στην πλειοψηφία τους πολύ καλές, αποδεικνύοντας την δημιουργικότητα και το ταλέντο των Ελλήνων και στον τομέα της επιχειρηματικότητας, της αγροδιατροφής και της τεχνολογίας.

Σε λίγο θα μάθετε περισσότερα για την νέα πρόταση των ONE Project…

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.