- 1 μέτρια ρέβα | κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 μέτριο καρότο | κομμένο σε μικρά μισοφέγγαρα
- 1/2 μικρό κουνουπίδι | χωρισμένο σε μπουκετάκια μικρά
- 1 λίτρο νερό | βρασμένο, αλλά να έχει έλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 1 1/2 κουταλιά αλάτι | θαλασσινό, ανεπεξέργαστο
Τα προβιοτικά παίζουν σπουδαίο ρόλο στη διατήρηση και βελτίωση της υγείας μας. Ο πιο εύκολος τρόπος να τα προσλάβουμε, είναι μέσω της τροφής μας. Και ο πιο εύκολος τρόπος να τα έχουμε στο τραπέζι μας, είναι να τα κάνουμε μόνοι μας. Φτιάχνοντας πίκλες!
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
- Το καλοκαίρι η ζύμωση γίνεται πιο γρήγορα (3-4 ημέρες), ενώ το χειμώνα μπορεί να χρειασθεί παραπάνω, εώς 5-7 ημέρες.
- Φυσικά μπορούμε να αφήσουμε τις πίκλες και παραπάνω, ώστε να γίνουν πιο δυνατές!
Καλή όρεξη..!
Βήμα 1: Ανακατεύουμε το αλάτι με το νερό, καλά, να διαλυθεί εντελώς.
Βήμα 2: Κόβουμε όλα τα λαχανικά και τα προσθέτουμε σε ένα δοχείο, γυάλινο ή κεραμικό, κατά προτίμηση.
Βήμα 3: Προσθέτουμε το νερό, να σκεπάζει τα λαχανικά.
Τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω, ώστε τα λαχανικά να είναι βυθισμένα στο νερό.
Βήμα 4: Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 4-5 ημέρες.
Βήμα 5: Μετά από 2-3 ημέρες, ελέγχουμε κι άν έχει σχηματισθεί αφρός, τον αφαιρούμε με κουτάλι.
Βήμα 6: Μετά τις 5 ημέρες, βάζουμε το δοχείο στο ψυγείο και καταναλώνουμε τις πίκλες μας με κάθε γεύμα.