Skip to content

Φτιάχνοντας σπιτικές πίκλες (τουρσί)

toursi lahanikon
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 μέτρια ρέβα | κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 μέτριο καρότο | κομμένο σε μικρά μισοφέγγαρα
  • 1/2 μικρό κουνουπίδι | χωρισμένο σε μπουκετάκια μικρά
  • 1 λίτρο νερό | βρασμένο, αλλά να έχει έλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 1/2 κουταλιά αλάτι | θαλασσινό, ανεπεξέργαστο
'

Τα προβιοτικά παίζουν σπουδαίο ρόλο στη διατήρηση και βελτίωση της υγείας μας. Ο πιο εύκολος τρόπος να τα προσλάβουμε, είναι μέσω της τροφής μας. Και ο πιο εύκολος τρόπος να τα έχουμε στο τραπέζι μας, είναι να τα κάνουμε μόνοι μας. Φτιάχνοντας πίκλες!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  1. Το καλοκαίρι η ζύμωση γίνεται πιο γρήγορα (3-4 ημέρες), ενώ το  χειμώνα μπορεί να χρειασθεί παραπάνω, εώς 5-7 ημέρες.
  2. Φυσικά μπορούμε να αφήσουμε τις πίκλες και παραπάνω, ώστε να γίνουν πιο δυνατές!

Καλή όρεξη..!

ΜΕΘΟΔΟΣ

Βήμα 1: Ανακατεύουμε το αλάτι με το νερό, καλά, να διαλυθεί εντελώς.

Βήμα 2: Κόβουμε όλα τα λαχανικά και τα προσθέτουμε σε ένα δοχείο, γυάλινο ή κεραμικό, κατά προτίμηση.

Βήμα 3: Προσθέτουμε το νερό, να σκεπάζει τα λαχανικά.
Τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω, ώστε τα λαχανικά να είναι βυθισμένα στο νερό.

Βήμα 4: Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 4-5 ημέρες.

Βήμα 5: Μετά από 2-3 ημέρες, ελέγχουμε κι άν έχει σχηματισθεί αφρός, τον αφαιρούμε με κουτάλι.

Βήμα 6: Μετά τις 5 ημέρες, βάζουμε το δοχείο στο ψυγείο και καταναλώνουμε τις πίκλες μας με κάθε γεύμα.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Μπρουσκέτα με Ναττό πατέ
Μπρουσκέτα με Ναττό πατέ
Πρωτεϊνούχο
15'
Ρόφημα τόνωσης “Ούμε Σο Μπάντσα”
Ρόφημα τόνωσης "Ούμε Σο Μπάντσα"
Ρόφημα
4'
Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη
Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη
'