Skip to content

Ανοιξιάτικο ρύζι σωτέ

spring-rice-stir-fry
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σέλερυ

Μαραθόριζα

Άνηθο

Φρέσκο σκόρδο

Ελαιόλαδο

Σάλτσα Σόγιας

Μίριν

Ξύσμα Λεμονιού

Κάσιους

Καστανό ρύζι βρασμένο

'

Η κυρία Ρούλα, παραγωγός βιολογικών λαχανικών στην αγορά, μας έδωσε δώρο ένα "μπουκέτο" με φρέσκες ανοιξιάτικες πρασινάδες. Ιδέα για ριζότο!

Τα έκοψα όλα και τα σώταρα γρήγορα σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτοντας λίγη Σάλτσα Σόγια και Μίριν Ρυζιού. Πρόσθεσα μία χούφτα κάσιους, ψιλοκομμένο ξύσμα από ένα λεμόνι και μαγειρεμένο καστανό ρύζι που είχε περισσέψει από προηγούμενο γεύμα. Λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και ....έτοιμο!

ΜΕΘΟΔΟΣ

Ψιλοκόβουμε  το σέλερυ, τον άνηθο, τη μαραθόριζα, το φρέσκο σκόρδο και ετοιμάζουμε το ξύσμα λεμονιού. Σωτάρουμε γρήγορα τις πρασινάδες με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και το μίριν. Αμέσως μετά βάζουμε στο τηγάνι το ξύσμα λεμονιού, τα κάσιους και το βρασμένο ρύζι. Λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και ....έτοιμο!

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
seitan-hijiki
Χιζίκι με Σέιταν
'
gado-gado-salad
Ινδονησιακή Σαλάτα Gado-Gado
Πλήρες
60'
ΕΝσυνάμωση ανοσοποιητικού
Ούμε Σο Κούζου (Ume Sho Kuzu)
'