Σέλερυ
Μαραθόριζα
Άνηθο
Φρέσκο σκόρδο
Ελαιόλαδο
Ξύσμα Λεμονιού
Κάσιους
Καστανό ρύζι βρασμένο
Η κυρία Ρούλα, παραγωγός βιολογικών λαχανικών στην αγορά, μας έδωσε δώρο ένα "μπουκέτο" με φρέσκες ανοιξιάτικες πρασινάδες. Ιδέα για ριζότο!
Τα έκοψα όλα και τα σώταρα γρήγορα σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτοντας λίγη Σάλτσα Σόγια και Μίριν Ρυζιού. Πρόσθεσα μία χούφτα κάσιους, ψιλοκομμένο ξύσμα από ένα λεμόνι και μαγειρεμένο καστανό ρύζι που είχε περισσέψει από προηγούμενο γεύμα. Λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και ....έτοιμο!
Ψιλοκόβουμε το σέλερυ, τον άνηθο, τη μαραθόριζα, το φρέσκο σκόρδο και ετοιμάζουμε το ξύσμα λεμονιού. Σωτάρουμε γρήγορα τις πρασινάδες με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και το μίριν. Αμέσως μετά βάζουμε στο τηγάνι το ξύσμα λεμονιού, τα κάσιους και το βρασμένο ρύζι. Λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και ....έτοιμο!