ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κούπα Αζούκι φασόλια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
- 3/4 κούπας κολοκύθα (σε κύβους, με τη φλούδα αν δεν είναι σκληρή)
- 1/4 κούπας ξηρό κρεμμύδι (σε μεγαλα κομμάτια-κύβους)
- 1 κομμάτι κόμπου (4 εκ.)
- 1 πρέζα αλάτι
'
ΜΕΘΟΔΟΣ
Βήμα 1 Βάζουμε το κόμπου στον πάτο της κατσαρόλα, τα φασόλια από πάνω, προσθέτοντας από πάνω την κολοκύθα και πιο πάνω το κρεμμύδι.
Βήμα 2 Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τα φασόλια.
Βήμα 3 Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα.
Ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό κατά την πορεία και προσθέτουμε λίγο-λίγο κρύο νερό.
Βήμα 4 Μετά τη μία ώρα, προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι τα φασόλια να είναι αρκετά μαλακά.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αν χρειαστεί να δοκιμάσουμε, δεν ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους!
Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας, το Βήμα 3 είναι 45 λεπτά και το Βήμα 4, γίνεται όπως αναφέρεται.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ