Skip to content

Αζούκι με κολοκύθα και κρεμμύδι

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 κούπα Αζούκι φασόλια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
  • 3/4 κούπας κολοκύθα (σε κύβους, με τη φλούδα αν δεν είναι σκληρή)
  • 1/4 κούπας ξηρό κρεμμύδι (σε μεγαλα κομμάτια-κύβους)
  • 1 κομμάτι κόμπου (4 εκ.)
  • 1 πρέζα αλάτι
'
ΜΕΘΟΔΟΣ

Βήμα 1 Βάζουμε το κόμπου στον πάτο της κατσαρόλα, τα φασόλια από πάνω, προσθέτοντας από πάνω την κολοκύθα και πιο πάνω το κρεμμύδι.

Βήμα 2 Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τα φασόλια.

Βήμα 3 Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα.
Ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό κατά την πορεία και προσθέτουμε λίγο-λίγο κρύο νερό.

Βήμα 4 Μετά τη μία ώρα, προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι τα φασόλια να είναι αρκετά μαλακά.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Αν χρειαστεί να δοκιμάσουμε, δεν ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους!

Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας, το Βήμα 3 είναι 45 λεπτά και το Βήμα 4, γίνεται όπως αναφέρεται.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Κλαμπ Σάντουιτς με καπνιστό φιλέτο τέμπε
Κλαμπ Σάντουιτς με καπνιστό φιλέτο τέμπε
Σνακ
30'
Ριζότο καστανού ρυζιού και κριθαριού, με μαριναρισμένο τέμπε
'
Νίσιμε με ρέβα και καρότο
Νίσιμε με ρέβα και καρότο
'