Μία εισαγωγή στη θεραπευτική Μακροβιοτική διατροφή και φιλοσοφία

Η Μακροβιοτική, αποτελεί ένα πλήρες σύστημα εκπαίδευσης της ανθρώπινης φύσης, με το οποίο μαθαίνουμε να ζούμε σύμφωνα με τους Νόμους του Σύμπαντος, για να απολαμβάνουμε τη ζωή με χαρά, υγεία, ισορροπία.

Χρησιμοποιεί τη φιλοσοφία και διάφορες πρακτικές (διατροφή, μεθόδους διάγνωσης, σιάτσου, Do-In, 9 star Qi αστρολογία κα), προκειμένου να μας βοηθήσει να ζούμε όμορφα.

Στο σύστημα της Μακροβιοτικής, χρησιμοποιείται η διατροφή ως το πιο άμεσο και κατανοητό (ευρέως) μέσο για την αλλαγή του ατόμου.
Αν δεχθούμε το ρητό “είμαστε ότι τρώμε”, τότε καταλαβαίνουμε ότι η ποιότητα αυτών που βάζουμε μέσα μας επηρεάζει το πως εξελισσόμαστε.

Η διαφορά στη Μακροβιοτική διατροφή -και όχι μόνο- έγκειται στο ότι βλέπει τη διατροφή (τροφές, τρόπους επεξεργασίας τους) ενεργειακά, μέσα από τις αρχές ΓΙΝ (ενέργεια φυγόκεντρος – διαστολής – χαλάρωσης) και ΓΙΑΝΓΚ (ενέργεια κεντρομόλος – συστολής, ενεργοποίησης), οι οποίες όταν βρίσκονται σε ισορροπία, επιφέρουν αρμονία και υγεία σε όλα τα επίπεδα.

Αναλύοντας λοιπόν το κάθετι με αυτό τον κανόνα, μπορούμε να κάνουμε τέτοιες επιλογές που να υποστηρίζουν τους στόχους μας και όχι να τους εμποδίζουν να υλοποιηθούν.

Μαθαίνουμε λοιπόν ποια είναι η ενέργεια της τροφής και πως αυτή επηρεάζει τη δική μας ενέργεια.

Εκπαίδευση στη Μακροβιοτική 

Τα παρακάτω σεμινάρια, μας εισάγουν, με απλό τρόπο στη Μακροβιοτική φιλοσοφία και τους τρόπους να τη χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας.

  1. Εισαγωγή στη Μακροβιοτική – Η ενέργεια της τροφής 1
    Εισαγωγή στην φιλοσοφία του Μακροβιοτικού τρόπου ζωής και διατροφής. Μαθαίνουμε πως η ενέργεια της τροφής, επηρεάζει τη δική μας και πώς να τη χρησιμοποιούμε προς όφελός μας! Επίσης διδασκόμαστε πως να παρασκευάζουμε βασικές Μακροβιοτικές συνταγές για υγιή, ισόρροπη και χαρούμενη καθημερινότητα.
    Η διατροφή θεωρείται βασικό στοιχείο για την αλλαγή μας, γιʼ αυτό είναι σημαντικό να γίνουμε αυτόνομοι και να ξέρουμε να μαγειρεύουμε ένα ισορροπημένο –ενεργειακά και θρεπτικά- φαγητό.
  2. Πλούσια Μακροβιοτική κουζίνα – Η ενέργεια της τροφής 2
    Η συνέχεια του εισαγωγικού σεμιναρίου, μας επιφυλάσσει γνώσεις διάγνωσης κι ευρύτερης εφαρμογής του κανόνα ΓΙΝ-ΓΙΑΝΓΚ, ώστε να αναγνωρίζουμε και να βελτιώνουμε πιο αποτελεσματικά, περισσότερες καταστάσεις ανισορροπίας. Στην κουζίνα, οι δεξιότητές μας αυξάνονται επιτρέποντας να δημιουργούμε ακόμη πιο γευστικές και θεραπευτικές συνταγές.

Κόστος: 30 ευρώ ανά σεμινάριο
50 ευρώ και για τα δύο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Περιλαμβάνονται:

  • Θεωρία και φιλοσοφία της μακροβιοτικής
  • Μακροβιοτική μαγειρική πρακτική (4-5 συνταγές )
  • Γεύμα (γευστική δοκιμή των συνταγών)
  • Ερωτήσεις – απαντήσεις

Καλή επιτυχία με τη νέα, όμορφη περιπέτεια της Μακροβιοτικής, στη ζωή σας.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *