ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 50γρ Ναττό
- 25γρ Πάστα ελιάς (πράσινη ή Καλαμών)
- 2-3 λιαστές ντομάτες
- 1 κουτ. Σούπας Ξύδι Καστανού Ρυζιού
- 1/2 κουτ. Σούπας Αυθεντική Σάλτσα Ταμάρι
- 1/3 κγ σκόνη σκόρδου
- 1/4 κγ κανέλα
- 1/4 κγ κόλιανδρο
- ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι (κατά βούληση!)
- Ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι
- Ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ή κόλιανδρο/μαϊντανό/σχοινόπρασο για γαρνίρισμα
Πρωτεϊνούχο
15'
4
Ένα ορεκτικό που ξεσηκώνει τον ουρανίσκο και ωφελεί πάρα πολύ το πεπτικό σύστημα, το αίμα και το κυκλοφορικό! Και γεύση και υγεία... 2 σε 1!
photography©Venthesikimi
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Κόβουμε το ψωμί σε τετράγωνα κομμάτια πάχους 1εκ.
- Τραγανίζουμε το ψωμί στο γκριλ του φούρνου ή με λίγο λάδι στο τηγάνι.
- Σε μπλέντερ ή κουζινομηχανή, προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία ομοιογενής κρέμα.
(2-3 λεπτά περίπου). - Διατηρούμε στο ψυγείο για 10 ημέρες, σε αεροστεγή περιέκτη.
Παραλλαγές: Μπορείτε να παίξετε με τα καρυκεύματα και να δημιουργήσετε δικές σας γεύσεις, όπως καπνιστή πάπρικα, ταχίνι με Μίσο Σόγιας, καρύδια και κάπαρη, πέστο αρωματικών κα
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Αλείφουμε μία κουταλιά της πάστας επάνω στο ψωμί και γαρνίρουμε με την πρασινάδα.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και προσφέρουμε ως ορεκτικό, μαζί με κρασί ή άλλο ποτό.