Skip to content

Σέιταν σνίτσελ

gluten nuggets
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 200γρ Φιλέτο σταριού - Σέιταν
  • 4 κ.Σ. βιολογικό αλεύρι τ. 70%
  • 1 κ.Σ. άμυλο αραβοσίτου ή ρυζιού, βιολογικό
  • 3-4 κ.Σ. νερό
  • 1/4 κ.γ. σκόνη γουασάμπι
  • 2 κ.γ. παπαρουνόσπορο
  • ελάχιστο αλάτι
  • τριμμένη φρυγανιά
  • Ηλιέλαιο-ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Σάλτσα μουστάρδας

Διακόσμηση

Πρωτεϊνούχο
20'
4

Ειδικά τον χειμώνα, που θέλουμε κάτι δυναμικό και θερμαντικό, ένα τηγανητό ή ψητό φιλέτο Σέιταν είναι ότι πρέπει!
Ένα πιάτο γεμάτο φυτική πρωτεΐνη, που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά. Ετοιμαστείτε για μία πλούσια γεύση και δύναμη.

Το Φιλέτο σταριού είναι πλούσιο και σε σίδηρο και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μία γευστική σάλτσα μουστάρδας ή όποια άλλη μας αρέσει. Με λίγα σωτέ λαχανικά, πίκλες και καστανό ρύζι, έχουμε ένα πλήρες γεύμα.

Μην ξεχάσουμε... Μασάμε καλά την κάθε μπουκιά μας, 30-50 φορές!

ΜΕΘΟΔΟΣ
  1. Σε βαθύ μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το άμυλο, το γουασάμπι και το αλάτι, αναμιγνύουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο ανακατεύοντας.Κόβουμε το Σέιταν παράλληλα σε φιλέτα πάχους 1-1,5 εκ.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι. Περνάμε τα φιλετάκια σε σκέτο αλεύρι και τα βουτάμε στον χυλό και μετά τα γυρνάμε σε πιάτο με την φρυγανιά και βάζουμε σε πολύ ζεστό λάδι να τηγανιστούν. Γυρνάμε από κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.
  3. Για τη σάλτσα μουστάρδας, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν χρειαστεί να αραιώσουμε την σάλτσα προσθέτουμε λίγο νερό.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Για ένα πλήρες θρεπτικό και γευστικό γεύμα, σερβίρουμε μισή κούπα μαγειρεμένο καστανό ρύζι, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο Σούσι Νόρι, λίγα λαχανικά σωτέ ζεστά και το Σνίτσελ με την Σάλτσα μουστάρδας. Με λίγες πίκλες θα έχουμε και τα ένζυμα και προβιοτικά βακτήρια για καλύτερη πέψη!

Natto paste bruschetta
Μπρουσκέτα με Ναττό πατέ
Πρωτεϊνούχο
15'
Καλοκαιρινή σαλάτα με τέμπε
'
STEP 1
Κρεμμύδι τουρσί με Ταμάρι
'