Skip to content

Ριζότο καστανού ρυζιού και κριθαριού, με μαριναρισμένο τέμπε

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1/2 κούπα καστανό ρύζι
  • 1 κουταλιά κριθάρι
  • 1 κούπα τέμπε (κομμένο σε κύβους)
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1 κουταλιά σόγιου (σάλτσα σόγιας)
  • 1 κουταλιά Μίριν Παραδοσιακό ή γλυκό κρασί
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι (ανεπεξέργαστο)
  • 1 κουταλιά φρέσκο κόλιανδρο, κρεμμυδάκι ή όποιο άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας
'
ΜΕΘΟΔΟΣ

Βήμα 1 Βάζουμε τα δημητριακά να βράσουν με 2,5 μέρη νερού και λίγους κόκκους αλατιού, για περίπου 50-60 λεπτά (40 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας, με 2 μέρη νερού).

Βήμα 2 Βάζουμε το τέμπε σε κατσαρολάκι και τους μαγειρεύουμε με 2 κουταλιές σως σόγιας και νερό (αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές γλυκό κρασί), τόσο όσο να τα καλύπτει. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι σχεδόν να εξατμιστούν τα υγρά.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Ανακατεύουμε το τέμπε και το μυρωδικό μας στο ριζότο και σερβίρουμε.

Καλοκαιρινή σαλάτα με τέμπε
'
Καντέν (ζελέ) μήλου με χυμό πορτοκάλι και τζίντζερ
Καντέν (ζελέ) μήλου με χυμό πορτοκάλι και τζίντζερ
'
Ανοιξιάτικα μαυρομάτικα με χόρτα
Ανοιξιάτικα μαυρομάτικα με χόρτα
'