ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1/2 κούπα καστανό ρύζι
- 1 κουταλιά κριθάρι
- 1 κούπα τέμπε (κομμένο σε κύβους)
- 1 1/2 κούπα νερό
- 1 κουταλιά σόγιου (σάλτσα σόγιας)
- 1 κουταλιά Μίριν Παραδοσιακό ή γλυκό κρασί
- 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι (ανεπεξέργαστο)
- 1 κουταλιά φρέσκο κόλιανδρο, κρεμμυδάκι ή όποιο άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας
'
ΜΕΘΟΔΟΣ
Βήμα 1 Βάζουμε τα δημητριακά να βράσουν με 2,5 μέρη νερού και λίγους κόκκους αλατιού, για περίπου 50-60 λεπτά (40 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας, με 2 μέρη νερού).
Βήμα 2 Βάζουμε το τέμπε σε κατσαρολάκι και τους μαγειρεύουμε με 2 κουταλιές σως σόγιας και νερό (αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές γλυκό κρασί), τόσο όσο να τα καλύπτει. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι σχεδόν να εξατμιστούν τα υγρά.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Ανακατεύουμε το τέμπε και το μυρωδικό μας στο ριζότο και σερβίρουμε.