Skip to content

Ριζότο καστανού ρυζιού και κριθαριού, με μαριναρισμένο τέμπε

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1/2 κούπα καστανό ρύζι
  • 1 κουταλιά κριθάρι
  • 1 κούπα τέμπε (κομμένο σε κύβους)
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1 κουταλιά σόγιου (σάλτσα σόγιας)
  • 1 κουταλιά Μίριν Παραδοσιακό ή γλυκό κρασί
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι (ανεπεξέργαστο)
  • 1 κουταλιά φρέσκο κόλιανδρο, κρεμμυδάκι ή όποιο άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας
'
ΜΕΘΟΔΟΣ

Βήμα 1 Βάζουμε τα δημητριακά να βράσουν με 2,5 μέρη νερού και λίγους κόκκους αλατιού, για περίπου 50-60 λεπτά (40 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας, με 2 μέρη νερού).

Βήμα 2 Βάζουμε το τέμπε σε κατσαρολάκι και τους μαγειρεύουμε με 2 κουταλιές σως σόγιας και νερό (αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές γλυκό κρασί), τόσο όσο να τα καλύπτει. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι σχεδόν να εξατμιστούν τα υγρά.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Ανακατεύουμε το τέμπε και το μυρωδικό μας στο ριζότο και σερβίρουμε.

ume-sho-bancha
Ρόφημα τόνωσης "Ούμε Σο Μπάντσα"
Ρόφημα
4'
Pumpkin-seeds-umesu
Κολοκυθόσπορος καβουρντισμένος με Ξύδι Ούμε
'
9534db12-dba5-47a9-b96b-d0aef1ffeced-01
Σούσι λαχανικών με καστανό ρύζι
'