Skip to content

Ινδονησιακή Σαλάτα Gado-Gado

gado-gado-salad
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Μαρινάδα
  • 3 κουτ. Σούπας Αυθεντική Σάλτσα Ταμάρι
  • 3 κ.Σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.Σ. σιρόπι ρυζιού (ή σφενδάμου)
  • 2 κ.γ. σκόνη καπνιστής πάπρικας
  • ½ κούπα κρασί (ή μπύρα ή νερό)
Σάλτσα φυστικοβούτυρου
  • 100γρ φυστικοβούτυρο απαλό
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.Σ. τριμμένο τζίντζερ
  • 3 κ.Σ. Μίριν Ρυζιού
  • 3 κ.Σ. Αυθεντική Σάλτσα Ταμάρι
  • 3 κ.Σ. χυμό λεμονιού
  • ¼ κ.γ. σκόνη τσίλι
  • Λίγο ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο
  • Ζωμό βραστών λαχανικών
Σαλάτα
  • 2 κούπες φασολάκια κομμένα στα τρία
  • 2 κούπες κινέζικο λάχανο ή λευκό λάχανο
  • 1 κούπα καρότα κομμένα σε διαγώνιες φέτες
  • 1 κούπα μαριναρισμένο κόκκινο λάχανο
Μαριναρισμένο κόκκινο λάχανο
Διακόσμηση
  • Ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και Φύκι Σούσι Νόρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες με το ψαλίδι, για διακόσμηση.
Πλήρες
60'
4

Από την περιγραφή φαίνεται μία περίπλοκη συνταγή, αλλά δεν πρέπει να σας φοβίζει!
Είναι πράγματι πολύ απλή και γρήγορη στην εκτέλεση και θα ανταμείψει εσάς και τους συνδαιτημόνες σας με την πλούσια γεύση και εντυπωσιακή εμφάνισή της.
Όσο για την θρεπτικότητά της, μας παρέχει πλούτο βιταμινών, πρωτεϊνών, προβιοτικών βακτηρίων και ωφέλιμων φυτικών λιπαρών και κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα αν την συνοδεύσουμε με λίγο αναποφλοίωτο ρύζι μπασμάτι!

ΜΕΘΟΔΟΣ
  1. Μαριναρισμένο κόκκινο λάχανο
    Προετοιμάζουμε το κόκκινο λάχανο τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα ή και από το προηγούμενο βράδυ.
    Σε βαθύ σκεύος (μπωλ) ανακατεύουμε το λάχανο με το αλάτι απαλά.
    Αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε. Αν το αφήσουμε από το βράδυ, καλό είναι να ανακατέψουμε 2-3 φορές ώστε να αναμιχθούν καλά τα αρώματα.
  2. Τέμπε, Α μέρος
    Κόβουμε το Τέμπε σε κομμάτια όχι πολύ λεπτά (τρίγωνα, μακρόστενα κα), μεγέθους όσο το μικρό μας δάκτυλο. Τα σκεπάζουμε με την μαρινάδα για τουλάχιστον 2 ώρες.
  3. Σαλάτα
    Ζεματάμε για 1-2 λεπτά τα καρότα και τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό. Τα αδειάζουμε σε σκεύος με κρύο νερό για να διατηρηθούν τραγανά και αφήνουμε σε βαθύ σκεύος για την σαλάτα. Κόβουμε και ξεχωρίσουμε το φυλλώδες από το σκληρό μέρος στα φύλλα του κινέζικου λάχανού. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα και προσθέτουμε στο σκεύος της σαλάτας, ενώ το στέλεχος το βουτάμε στο βραστό νερό και στραγγίζουμε μετά από 10-15”, κρατώντας λίγο από το ζουμί. Προσθέτουμε το στέλεχος του λάχανου στην υπόλοιπη σαλάτα.
  4. Τέμπε, Β μέρος
    Βγάζουμε από την μαρινάδα, και τηγανίζουμε σε λίγο σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο, μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές από 2-3 λεπτά. Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Σάλτσα φυστικοβούτυρου
    Τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο στο λάδι, να ροδίσει, μαζί με λίγους κόκκους αλάτι. Προσθέτουμε τη σκόνη τσίλι και το τζίντζερ για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να αναμιχθούν. Διορθώνουμε με ζωμό λαχανικών για την ρευστότητα, καθώς και με Μίριν – λεμόνι για την γεύση. Η σάλτσα χρειάζεται να είναι αρκετά ρευστή για να αναμιχθούν τα υλικά όμορφα, αλλά όχι πολύ υδαρής.
  6. Τελικό στάδιο-Σύνθεση
    Αναμιγνύουμε το Τέμπε και την σάλτσα στο σκεύος.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Σερβίρουμε το μίγμα στα πιάτα, βάζοντας την σαλάτα από κάτω, περιχύνουμε με το μίγμα του Τέμπε και μία ποσότητα κόκκινου λάχανου από πάνω.
Διακοσμούμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λεπτές λωρίδες από φύκι Σούσι Νόρι.

seitan-hijiki
Χιζίκι με Σέιταν
'
tofu cake 3
Vegan Τσιζκέικ με τόφου και Aμαζάκε
ΓΛΥΚΟ
60᾽'
waterless-stew
Νίσιμε με ρέβα και καρότο
'