Skip to content

Χιζίκι με Σέιταν

seitan-hijiki
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 2 κουτ. σούπας ξηρά φύκια χιζίκι (μουλιασμένα σε νερό για 1 ώρα)
  • 100 γρ Φιλέτο σταριού-Σέιταν
  • 1 μεσαίο καρότο (κομμένο σε χονδρές λωρίδες ή ροδέλες)
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι (κομμένο σε μισοφέγγαρα)
  • 1 1/2 κουτ. σούπας Σάλτσα Σόγιας ONE Project
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αναποφλοίωτο σουσάμι (καβουρντισμένο)
'
ΜΕΘΟΔΟΣ

Βήμα 1 Σε κατσαρολάκι, σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2 λεπτά, να γυαλίσει. Κόβουμε το Φιλέτο σταριού-Σέιταν σε λωρίδες και το προσθέτουμε, σωτάροντας για 2-3 λεπτά ακόμα.

Βήμα 2 Βγάζουμε τα χιζίκι από το νερό, το στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι, επάνω από όλα τα άλλα υλικά.

Βήμα 3 Προσθέτουμε  φρέσκο νερό, ίσα να καλύπτει τα Χιζίκι. Από πάνω προσθέτουμε το καρότο.

Βήμα 4 Σκεπάζουμε με καπάκι, φέρνουμε σε σημείο βρασμού και μετά προσθέτουμε την Σάλτσα Σόγιας, Χαμηλώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40-45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 5 Αν δεν έχουν απορροφηθεί τα υγρά, αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε λίγο ακόμα μέχρι σχεδόν να εξατμισθούν και μείνουν λίγα σαν γλάσο.

Βήμα 6 Καβουρντίζουμε το σουσάμι

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Σερβίρουμε στο πιάτο και πασπαλίζουμε από πάνω με το καβουρντισμένο σουσάμι.

9534db12-dba5-47a9-b96b-d0aef1ffeced-01
Σούσι λαχανικών με καστανό ρύζι
'
Macro-mageiritsa
Μακροβιοτική χορτοφαγική μαγειρίτσα
'
kanten1
Καντέν (ζελέ) μήλου με χυμό πορτοκάλι και τζίντζερ
'