
- 2 κουτ. σούπας ξηρά φύκια χιζίκι (μουλιασμένα σε νερό για 1 ώρα)
- 100 γρ Φιλέτο σταριού-Σέιταν
- 1 μεσαίο καρότο (κομμένο σε χονδρές λωρίδες ή ροδέλες)
- 1 μεσαίο κρεμμύδι (κομμένο σε μισοφέγγαρα)
- 1 1/2 κουτ. σούπας Σάλτσα Σόγιας ONE Project
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι αναποφλοίωτο σουσάμι (καβουρντισμένο)
Βήμα 1 Σε κατσαρολάκι, σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2 λεπτά, να γυαλίσει. Κόβουμε το Φιλέτο σταριού-Σέιταν σε λωρίδες και το προσθέτουμε, σωτάροντας για 2-3 λεπτά ακόμα.
Βήμα 2 Βγάζουμε τα χιζίκι από το νερό, το στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι, επάνω από όλα τα άλλα υλικά.
Βήμα 3 Προσθέτουμε φρέσκο νερό, ίσα να καλύπτει τα Χιζίκι. Από πάνω προσθέτουμε το καρότο.
Βήμα 4 Σκεπάζουμε με καπάκι, φέρνουμε σε σημείο βρασμού και μετά προσθέτουμε την Σάλτσα Σόγιας, Χαμηλώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40-45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 5 Αν δεν έχουν απορροφηθεί τα υγρά, αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε λίγο ακόμα μέχρι σχεδόν να εξατμισθούν και μείνουν λίγα σαν γλάσο.
Βήμα 6 Καβουρντίζουμε το σουσάμι
Σερβίρουμε στο πιάτο και πασπαλίζουμε από πάνω με το καβουρντισμένο σουσάμι.