- 1/2 μικρό λάχανο
- 1 πράσο
- 1 μεγάλο καρότο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (ή μία κουταλιά σούπας σησαμέλαιο)
- 1 κουταλιά της σούπας Ταμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας Μίριν Ρυζιού
- λίγο νερό
- λίγο αλάτι
Λαχανικά σωτέ, ένας απλός τρόπος για να απολαμβάνουμε τραγανά λαχανικά
Βήμα 1: Ψιλοκόβουμε το λάχανο.
Βήμα 2: Κόβουμε το πράσο σε λεπτές διαγώνιες φέτες. Κόβουμε το καρότο σε διαγώνιες φέτες και μετά σε λωρίδες.
Βήμα 3: Σε ένα βαθύ τηγάνι θερμαίνουμε (χωρίς να κάψουμε) το λάδι.
Βήμα 4: Προσθέτουμε το πράσο και σωτάρουμε για 1 λεπτό.
Βήμα 5: Προσθέτουμε λίγους κόκκους αλάτι και συνεχίζουμε για 1 λεπτό.
Βήμα 6: Προσθέτουμε το λάχανο, λίγες σταγόνες νερού και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά.
Βήμα 7: Προσθέτουμε το καρότο και το Μίριν κι ανακατεύουμε καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, άλλα 1-2 λεπτά.
Βήμα 8: Προσθέτουμε τo Ταμάρι, ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά, απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.