Skip to content

Νίσιμε με ρέβα και καρότο

Νίσιμε με ρέβα και καρότο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 μεσαία ρέβα ή ντάικον (κομμένη στα 4)
  • 1 μεγάλο καρότο ή κολοκύθα (κομμένο σε μεγάλα κομμάτια)
  • 4 εκατοστά κόμπου
  • 2-3 κουταλιές νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
'
ΜΕΘΟΔΟΣ

Βήμα 1 Μουλιάζουμε το κόμπου σε λίγο νερό να μαλακώσει (15 λεπτά περίπου).

Βήμα 2 Το τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας, από πάνω το ραπάνι (ή ρέβα) και από πάνω την κολοκύθα (ή καρότο).

Βήμα 3 Προσθέτουμε λίγες σταγόνες νερό, λίγους κόκκους αλάτι πάνω από κάθε κομμάτι λαχανικών και ανάβουμε τη φωτιά.

Βήμα 4 Διατηρούμε τη θερμοκρασία χαμηλά και σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι μαλακά, αλλά να μην διαλύονται.

Βήμα 5 Προσέχουμε κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό, αν στεγνώσουν τα λαχανικά, αν και συνήθως βγάζουν υγρά.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
σεμινάρια μακροβιοτικής διατροφής
Γλυκόξινα λαχανικά σωτέ
Βιταμινούχο
30'
Ανοιξιάτικα μαυρομάτικα με χόρτα
Ανοιξιάτικα μαυρομάτικα με χόρτα
'
Τηγανητό λάχανο
'