Skip to content

Καλοκαιρινή σαλάτα με τέμπε

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 άισμπεργκ ή μαρούλι
  • Μισό μάτσο μαϊντανό
  • 2 αγγουράκια κομμένα σε διαγώνιες φέτες
  • 3 μεσαία καρότα κομμένα σε διαγώνιες φέτες
  • 2 μεσαία κολοκυθάκια κομμένα σε διαγώνιες φέτες
  • 150 γρ τέμπε κομμένο σε κύβους
  • 1 πρέζα φύκια άραμε
  • 2 κουταλιές σόγιου
  • 2 κουταλιές μίριν
  • Μία χούφτα απύρηνες ελιές
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλιά γλυκό μίσο
'
6
ΜΕΘΟΔΟΣ

Βήμα 1: Μουλιάζουμε τα άραμε σε νερό για 20 λεπτά.

Βήμα 2: Μαγειρεύουμε το τέμπε μαζί με τα άραμε σε ζωμό με νερό, σόγιου και μίριν, για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι τα άραμε να είναι μαλακά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό, αν εξατμίζεται το υπάρχον.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 3: Βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό τα καρότα για 1 λεπτό (φροντίζουμε να παραμείνουν τραγανά), και συνεχίζουμε με τα κολοκυθάκια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 4: Σε ένα μεγάλο μπολ, κόβουμε το άισμπεργκ ή το μαρούλι με τα χέρια, προσθέτουμε τα αγγουράκια, τα βραστά λαχανικά, το τέμπε με τα άραμε και τις ελιές.

Βήμα 5: Φτιάχνουμε τη σάλτσα, αναμειγνύουμε μουστάρδα, γλυκό μίσο, προσθέτουμε λίγο σόγιου και νερό ή υγρό που έχει περισσέψει από το μαγείρεμα των τέμπε/άραμε, δίνοντας την επιθυμητή υφή (όχι πολύ ρευστή).

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε!

Brownie (Μπράουνι)
Brownie (Μπράουνι)
Γλυκό
20'
Κολοκυθόσπορος καβουρντισμένος με Ξύδι Ούμε
Κολοκυθόσπορος καβουρντισμένος με Ξύδι Ούμε
'
Ρόφημα τόνωσης “Ούμε Σο Μπάντσα”
Ρόφημα τόνωσης "Ούμε Σο Μπάντσα"
Ρόφημα
4'