- 1 άισμπεργκ ή μαρούλι
- Μισό μάτσο μαϊντανό
- 2 αγγουράκια κομμένα σε διαγώνιες φέτες
- 3 μεσαία καρότα κομμένα σε διαγώνιες φέτες
- 2 μεσαία κολοκυθάκια κομμένα σε διαγώνιες φέτες
- 150 γρ τέμπε κομμένο σε κύβους
- 1 πρέζα φύκια άραμε
- 2 κουταλιές σόγιου
- 2 κουταλιές μίριν
- Μία χούφτα απύρηνες ελιές
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1 κουταλιά γλυκό μίσο
Βήμα 1: Μουλιάζουμε τα άραμε σε νερό για 20 λεπτά.
Βήμα 2: Μαγειρεύουμε το τέμπε μαζί με τα άραμε σε ζωμό με νερό, σόγιου και μίριν, για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι τα άραμε να είναι μαλακά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό, αν εξατμίζεται το υπάρχον.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 3: Βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό τα καρότα για 1 λεπτό (φροντίζουμε να παραμείνουν τραγανά), και συνεχίζουμε με τα κολοκυθάκια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 4: Σε ένα μεγάλο μπολ, κόβουμε το άισμπεργκ ή το μαρούλι με τα χέρια, προσθέτουμε τα αγγουράκια, τα βραστά λαχανικά, το τέμπε με τα άραμε και τις ελιές.
Βήμα 5: Φτιάχνουμε τη σάλτσα, αναμειγνύουμε μουστάρδα, γλυκό μίσο, προσθέτουμε λίγο σόγιου και νερό ή υγρό που έχει περισσέψει από το μαγείρεμα των τέμπε/άραμε, δίνοντας την επιθυμητή υφή (όχι πολύ ρευστή).
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε!