Skip to content

Αποτοξινωτική σούπα μίσο

miso-soup
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 2 μεγάλες κούπες νερό
  • 1 μεσαίο καρότο
  • 5 εκατοστά ντάικον (κινέζικο ραπάνι)
  • 2 αποξηραμένα μανιτάρια σίτακε
  • 2 κουταλάκια Μίσο κριθαριού
  • 4-6 νιφάδες στιγμιαίο φύκι γουάκαμε
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή μαϊντανό για γαρνίρισμα
'
2
ΜΕΘΟΔΟΣ

Βήμα 1 Μουλιάζουμε τα σίτακε για 2-3 ώρες.

Βήμα 2: Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και φέρουμε σε σημείο βρασμού.

Βήμα 3: Κόβουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και το πετάμε, κόβουμε το κεφάλι των σιίτακε σε λωρίδες και το προσθέτουμε στο νερό, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Βήμα 4: Κόβουμε το καρότο σε λεπτές λωρίδες, προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Βήμα 5: Κόβουμε παρόμοια το ντάικον, και το προσθέτουμε.

Βήμα 6: Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο (να μην κοχλάζει). Διαλύουμε το Μίσο σε λίγο από τον ζεστό ζωμό και το ξαναρίχνουμε στη σούπα. Προσθέτουμε το γουάκαμε και σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, χωρίς να βράζει!

Βήμα 7: Προσθέτουμε (προαιρετικά) λίγες σταγόνες χυμό τζίντζερ.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή μαϊντανό.

Macro-mageiritsa
Μακροβιοτική χορτοφαγική μαγειρίτσα
'
tempeh-club-sandwich-2
Κλαμπ Σάντουιτς με καπνιστό φιλέτο τέμπε
Σνακ
30'
apple-shiromiso-dressing
Σάλτσα σαλάτας με Μήλο και Λευκό Μίσο
Σαλάτα
10'