- 2 μεγάλες κούπες νερό
- 1 μεσαίο καρότο
- 5 εκατοστά ντάικον (κινέζικο ραπάνι)
- 2 αποξηραμένα μανιτάρια σίτακε
- 2 κουταλάκια Μίσο κριθαριού
- 4-6 νιφάδες στιγμιαίο φύκι γουάκαμε
- Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή μαϊντανό για γαρνίρισμα
Βήμα 1 Μουλιάζουμε τα σίτακε για 2-3 ώρες.
Βήμα 2: Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και φέρουμε σε σημείο βρασμού.
Βήμα 3: Κόβουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και το πετάμε, κόβουμε το κεφάλι των σιίτακε σε λωρίδες και το προσθέτουμε στο νερό, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Βήμα 4: Κόβουμε το καρότο σε λεπτές λωρίδες, προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Βήμα 5: Κόβουμε παρόμοια το ντάικον, και το προσθέτουμε.
Βήμα 6: Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο (να μην κοχλάζει). Διαλύουμε το Μίσο σε λίγο από τον ζεστό ζωμό και το ξαναρίχνουμε στη σούπα. Προσθέτουμε το γουάκαμε και σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, χωρίς να βράζει!
Βήμα 7: Προσθέτουμε (προαιρετικά) λίγες σταγόνες χυμό τζίντζερ.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή μαϊντανό.