Skip to content
rice-mirin-2021

Μίριν Ρυζιού

Home Προϊόντα Μίριν Ρυζιού

Συσκευασία: 250ml
Παστεριωμένο προϊόν
ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Διατηρείται σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος

Συστατικά: Νερό, ρύζι, καλλιέργεια Koji (Aspergilus Oryzae), θαλασσινό αλάτι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ένα δημοφιλές καρύκευμα, που ξεκινά την ιστορία του τον 16ο αιώνα, για να φθάσει στη σημερινή μορφή του, η οποία το φέρνει σε νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο, ως ένα πολύ χρήσιμο και ιδιαίτερο άρτυμα.

Παραγωγή

Τo Μίριν, παράγεται με μία φυσική διαδικασία ζύμωσης γλυκού ρυζιού με koji (Aspergillus oryzae), αλάτι και αποστάγματα, τα οποία αναμιγνύονται, σακχαροποιούνται λόγω της ζύμωσης με τον μύκητα koji και φιλτράρονται, για να δώσουν ένα διαυγές, κιτρινωπό Μίριν, πλούσιο σε φυσική γλυκύτητα. Ακολουθεί μία διαδικασία ωρίμανσης για 6 μήνες που χαρίζει πιο απαλή γεύση, γεμάτο σώμα και ικανότητα να ομογενοποιείται με άλλα συστατικά εύκολα.

ΟΦΕΛΗ

Λόγω της διαδικασίας ζύμωσης, το Μίριν Ρυζιού καθίσταται πλούσιο σε ολιγοσακχαρίτες που λειτουργούν ως πρεβιοτικά, δηλαδή αποτελούν τροφή για τα προβιοτικά βακτήρια, που υποστηρίζουν την πεπτική λειτουργία συνολικά. Γι' αυτό και συνοδεύει άριστα την ΝΑΜΑ Σάλτσα Σόγιας ή το Ταμάρι, στην μαγειρική.

ΧΡΗΣΗ

Ένα πολυχρηστικό καρύκευμα, που προσθέτει φυσικά γλυκιά γεύση, με βάθος και σώμα, σε οποιαδήποτε συνταγή όπου αυτή απαιτείται, όπως λαχανικά γλυκόξινα, πιάτα στυλ wok, σοτέ, σάλτσες, μαρινάδες κλπ.

Λόγω των φυσικών σακχάρων του, δίνει μία βελούδινη υφή και καραμελώνει τα υλικά εάν σωταρισθεί χωρίς υγρά.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ