Σεμινάρια Μακροβιοτικής κουζίνας 2025. Η Δύναμη της διατροφής με απλό τρόπο.
Home
Είναι καιρός να ανακαλύψεις έναν κόσμο όπου η φύση και η διατροφή ενώνονται για να δημιουργήσουν έναν υγιή, ισορροπημένο τρόπο ζωής! Ζήσε την καθημερινότητα χωρίς προβλήματα που σε αναγκάζουν να χάνεις την απόλαυση της ζωής.
Δήλωσε συμμετοχή στον κύκλο εργαστηρίων μας για τη Μακροβιοτική Διατροφή, που ξεκινά από τον Ιανουάριο του 2025 , σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα!
Τι Προσφέρει ο Κύκλος Σεμιναρίων
Πρακτικές Συμβουλές Κουζίνας
Μάθε τεχνικές μαγειρικής που ενισχύουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των τροφών, προσφέροντας ευχάριστη αλλαγή στην καθημερινή σου διατροφή.
Ολιστική Προσέγγιση
Οι βασικές αρχές της Μακροβιοτικής εξασφαλίζουν εξαιρετικά εργαλεία για την βελτίωση της καθημερινότητας μέσω της διατροφής, και ανοίγουν νέους ορίζοντες για μια ζωή γεμάτη ευεξία.
Ενεργειακή Τροφή
Η επιλογή τροφίμων είναι περισσότερο από μια απλή απόφαση. Ανακάλυψε πώς να χρησιμοποιείς την ενέργεια των τροφών για να βελτιώνεις την καθημερινότητά σου και να επιτυγχάνεις τους στόχους σου.
Διατροφή για τις Καθημερινές σου Ανάγκες
Η Μακροβιοτική Κουζίνα προσαρμόζεται στον τρόπο ζωής σου, προσφέροντας λύσεις ανάλογα με τις καθημερινές διατροφικές ανάγκες, σε σχέση με το πρόγραμμα και τις προτεραιότητές σου
Σημεία εστίασης του προγράμματος:
1.
Ενίσχυση μικροβιώματος και ανοσοποιητικού
2.
Ισορροπία Σακχάρου και έλεγχος βάρους
3.
Χρήση προϊόντων ζύμωσης για αποτοξίνωση και τόνωση
Γίνε Κυρίαρχος της Διατροφής σου
Ανακάλυψε ποιες τροφές και είδη μαγειρέματος, καλύπτουν τις ανάγκες σου, και πως να βελτιώσεις την ενέργεια και την διάθεσή σου.
Γιατί να Συμμετέχεις
Ατομική Υγεία
Μάθε ποια τρόφιμα ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σου, και βελτίωσε την φυσική και συναισθηματική σου κατάσταση.
Βελτιωμένη Συγκέντρωση
Ανακαλύψτε πώς η Μακροβιοτική διατροφή επηρεάζει θετικά τον εγκέφαλό και τις διανοητικές του λειτουργίες.
Εξοικονόμηση πόρων
Μείωσε το κόστος της διατροφής σου. Ενεργοποιώντας τη δύναμη των φυσικών συστατικών στα τρόφιμα, μειώνεις τα περιττά έξοδα για ενισχυτικά …θρέψης.
Ένα σπουδαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης, για Εσένα που:
1.
Θέλεις μία ολιστική προσέγγιση της διατροφής
2.
Αντιμετωπίζεις χρόνιες καταστάσεις ανισορροπίας
3.
Επιθυμείς να νιώθεις και να δείχνεις καλύτερα
4.
Έχεις καλύτερη νοητική λειτουργία και διαχείριση του στρες
5.
Θέλεις να μειώσεις το κόστος της διατροφής σου, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα
Φέρε στη Ζωή σου Υγεία και Ισορροπία
Η γνώση της παράδοσης, μπορεί να εμπλουτίσει την σημερινή επιστημονική γνώση και να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα μέλλον με ευεξία.
Επίλεξε να ξεκινήσεις το ταξίδι σου προς την καλύτερη έκδοση του εαυτού σου. Πάρε την απόφαση για έναν υγιή και ισορροπημένο τρόπο ζωής!
ΕΝΑΡΞΗ
Θα ανακοινωθεί σύντομα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Ιανουάριος 25 –
Φεβρουάριος 25
- Αθήνα
- Θεσσαλονίκη
- Πάτρα
Πρόγραμμα Σεμιναρίων
Το πρόγραμμα εργαστηρίων “Μακροβιοτική Κουζίνα: η δύναμη της διατροφής με τον πιο απλό τρόπο”, προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση για καλή υγεία και ευεξία, μέσα από την κουζίνα μας.
Η θεματολογία των μαθημάτων είναι η εξής:
1. Εισαγωγή στην Μακροβιοτική
- Φιλοσοφία της Μακροβιοτικής: Εξερευνούμε τις βασικές αρχές και τις πρακτικές της Μακροβιοτικής που μας βοηθούν να ζούμε με ισορροπία.
Η τάξη του σύμπαντος: Πως καταγωγή της ζωής στην Γη, συνδέεται με τις διατροφικές μας επιλογές.
Ενέργεια των τροφών: Κατανοούμε την ενεργειακή φύση των τροφών και πώς να τις χρησιμοποιούμε για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.
Γιν – Γιανγκ ανάλυση: σε τρόφιμα και σε φαινόμενα
Ακραία τρόφιμα:
Υποκατάστατα για τρόφιμα: Ανακαλύπτουμε εναλλακτικές επιλογές για ζάχαρη, κρέας, γαλακτοκομικά, βαριά λιπαρά, φρούτα κ.ά. για να έχουμε διατροφική μονοτονία
Δημιουργία ενός εβδομαδιαίου μενού: οργανώνουμε τον χρόνο και τις προμήθειές μας, ώστε να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και καλής ποιότητας γεύματα.
Μακροβιοτικό πιάτο: Μαθαίνουμε πώς να δημιουργούμε ισορροπημένα γεύματα που υποστηρίζουν την ψυχοσωματική υγεία μας.
Εργαστήριο μαγειρικής: Το πρώτο Μακροβιοτικό Πιάτο μας: Μίσο σούπα, ρύζι σε χύτρα ταχύτητας, φακές (κόμπου, κρεμμύδι, σάλτσα σόγιας), ζεματιστό μπρόκολο με σως μίσο – ταχίνι
2. Διατροφή και μικροβίωμα
- Διατροφή και υγεία: Ανακαλύπτουμε τη σχέση μεταξύ διατροφής και γενικής υγείας.
Μαγειρεύοντας για υγιεινό μικροβίωμα. Τροφές και τρόποι μαγειρικής για ισορροπημένο μικροβίωμα, δυνατό ανοσοποιητικό και καλή διάθεση χωρίς στρες.
Πως αντιμετωπίζουμε δυσανεξίες και αλλεργίες σε τρόφιμα και μη.
Προϊόντα ζύμωσης: μίσο, σάλτσα σόγιας, ουμεμπόσι, ξύδι ούμε, αμαζάκε.
Γνωρίζουμε τα προϊόντα ζύμωσης και τη σημασία τους για την υγεία του πεπτικού και ανοσοποιητικού συστήματος
Εργαστήριο μαγειρικής: Το δεύτερο Μακροβιοτικό Πιάτο μας,
Stir fry, nishime, κεχρί με κολοκύθα, καβούρντισμα σπόρων με ξύδι ούμε, λαχανικά τουρσί, ρεβίθια με λαχανικά και μίσο, ρόφημα Αμαζάκε
3. Ανοσοποιητικό, φλεγμονές, αλλεργίες και διατροφή
- Πως αντιμετωπίζουμε δυσανεξίες και αλλεργίες σε τρόφιμα και μη.
- Ανοσοποιητικό, φλεγμονές και αντιμετώπιση / ενίσχυση μέσω διατροφής
Ποιες τροφές επιδεινώνουν και δημιουργούν φλεγμονή και ποιες την μειώνουν. Πως μαγειρεύουμε με υλικά που δρουν ως αντιφλεγμονώδη. Τι προκαλεί αλλεργίες, πως αντιμετωπίζει το σώμα μας καλύτερα τις αλλεργίες. Ποιες τροφές προστατεύουν εμάς και την οικογένειά μας από ιούς και μολύνσεις; - Εργαστήριο μαγειρικής: Καστανό ρύζι με κριθάρι ή hato mugi, τηγανητό ρύζι με σησαμέιλαιο και σάλτσα σόγιας, Τέμπε με σάλτσα, λαχανικά τεμπούρα, σούσι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά (kale, μπρόκολο, παραπούλια), gomashio, ume sho kuzu
4. Έλεγχος βάρους και σακχάρου:
- Τι θα μάθουμε: Ετοιμάζουμε γεύματα που στοχεύουν στον έλεγχο του σάκχαρου και και στις εναλλαγές της διάθεσής μας. Πως αντικαθιστούμε υλικά με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και κάνουμε πιο συνειδητές επιλογές. Πως αυξάνουμε την γλυκιά γεύση χωρίς γλυκαντικά.
- Εργαστήριο μαγειρικής: Ζωμός Dashi (κόμπου, σιίτακε, σάλτσα σόγιας) με noodles, ρύζι με adzuki ή φακές και καραμελωμένα κρεμμύδια, ζεστή σαλάτα με σάλτσα ουμεμπόσι, πρεσαριστή/μαριναρισμένη σαλάτα, φρούτα κομπόστα ή ψητά, γλυκό ρόφημα κούζου
5. Τεχνικές ευεξίας εντός και εκτός κουζίνας
- Τεχνικές διάγνωσης: Γνωρίζουμε τεχνικές για τη διάγνωση της κατάστασης της υγείας μας και τη βελτίωση της μέσω της διατροφής και της άσκησης.
- Θεραπευτικά σχήματα: Θεραπευτικές κομπρέσες με τζίντζερ, άσκηση Do-in.
- Εργαστήριο μαγειρικής: θεραπευτικές συνταγές στην κουζίνα, αναλόγως των συμπτωμάτων.
Γνωρίστε τους Οδηγούς σας
Σταύρος
Γιούλια
Οι εκπαιδευτές που θα σας καθοδηγήσουν σε αυτό το ταξίδι γνωριμίας με τη Μακροβιοτική.
Γίνε ο Καλύτερος Εαυτός σου
Επίλεξε τη Μακροβιοτική για να απολαμβάνεις την ζωή χωρίς περιορισμούς
No comment yet, add your voice below!