ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Μπράουνι
- 500γρ αλεύρι τ. 70%
- 16γρ μπέικιν πάουντερ χωρίς αλουμίνιο
- 200 ml ηλιέλαιο
- 400 γρ σιρόπι ρυζιού (ή σφένδαμου)
- 800γρ Αμαζάκε Ρυζιού
(ή 800ml ρόφημα ρυζιού φυσικό ανακατεμένο με 3 κ.Σ. ρυζάλευρο) - 3 λουβιά φυσικής βανίλιας (σπόροι)
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 3 κουτ. Σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο
- 60γρ κακάο
- 40γρ σκόνη χαρουπιού
- 150γρ καρύδια σπασμένα (σε 1/8)
- 100γρ μαύρης σοκολάτας τρίμμα ή σπασμένους καρπούς κακάο
Γλάσο
- 10 κουτ. Σούπας σιρόπι ρυζιού
- 1 κουτ. Σούπας σκόνη κακάο
- 1 κουτ. Σούπας ρυζάλευρο
Γλυκό
20'
16
Ήρθε η ώρα για γλυκάκι.
Ένα επιδόρπιο που κερδίζει συνεχώς όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς είναι το Μπράουνι (Brownie).
Εδώ μία παραλλαγή με σοκολάτα ...και όχι μόνο! Και όπως πάντα χωρίς λευκή, επεξεργασμένη ζάχαρη, αλλά με φυσικά γλυκαντικά, πλούσια σε πιο σύνθετους υδατάνθρακες από την απλή ζάχαρη.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Ζεσταίνουμε λίγο Αμαζάκε και διαλύουμε σε αυτό το κακάο και το χαρούπι.
Μουλιάζουμε τον λιναρόσπορο σε 9 κ.Σ. νερό. - Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά μαζί.
Σε άλλο ανακατεύουμε τα υγρά (ηλιέλαιο, σιρόπι, Αμαζάκε), μαζί με το μίγμα του κακάο και τον λιναρόσπορο και κτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν. - Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε να αναμιχθούν καλά.
Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ενσωματώνουμε με μία ξύλινη σπάτουλα.
Λαδώνουμε μία φόρμα κέικ και ρίχνουμε το μίγμα. - Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 170 βαθμούς.
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο, θερμαίνοντας το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά και μόλις αραιώσει, ρίχνουμε μέσα το κακάο και το ρυζάλευρο και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη. Σβήνουμε τον φούρνο, απλώνουμε το γλάσο στην επιφάνεια και βάζουμε πίσω στον ζεστό φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Αφήνουμε να κρυώσει ΕΝΤΕΛΩΣ πριν κόψουμε σε κομμάτια.
Μην ξεχάσετε να ...γλείψετε τα δάκτυλά σας στο τέλος!