- 300 γρ. Τέμπε (σε κύβους 1 εκατοστού)
- 200 γρ. Σέιταν - Φιλέτο σταριού (κομμένο όπως το τέμπε)
- 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους (σε τετράγωνα κομμάτια)
- 1 κιλό πράσινα χορταρικά (λευκά σέσκουλα, σπανάκι, γλυκά αντίδια, φύλλα από ραπανάκια/καρότα, μαρούλι)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια (σε μεσαία καρέ)
- 6 κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 1 κούπα άνηθο (ψιλοκομμένο)
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (χυμό)
- 1/3 κούπας χυμό τζίντζερ
- 1/3 κούπας Σάλτσα Σόγιας
- 1/3 κούπας Μίριν Παραδοσιακό
- 2 κουταλιές Άμυλο Κούζου
- 1 κούπα καστανό ρύζι (μαγειρεμένο)
- 2 κούπες ζεστό νερό
- 1 κουταλιά θαλασσινό αλάτι
Βήμα 1 Κόβουμε το τέμπε και το σέιταν σε κυβάκια, όχι πολύ μεγάλα
Βήμα 2 Σε βαθιά κατσαρόλα, σωτάρουμετο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
Βήμα 3 Προσθέτουμε το τέμπε και συνεχίζουμε να σωτάρουμε, μέχρι όλες οι πλευρές του να ροδίσουν.
Βήμα 4 Προσθέτουμε το σέιταν και τα πλευρώτους και ανακατεύουμε, να πάρουν και αυτά άρωμα από το ελαιόλαδο.
Βήμα 5 Προσθέτουμε το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
Βήμα 6 Σβήνουμε με το μίριν, το σόγιου, το μισό χυμό τζίντζερ και λίγο νερό.
Αφήνουμε να μαγειρευθούν μέχρι να ρουφήξουν τα μισά υγρά τους.
Βήμα 7 Χονδροκόβουμε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με το ρύζι και 2 κούπες ζεστό νερό. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι, ανάλογα με τη γεύση που θέλουμε (1/2 κουταλάκι ίσως είναι εντάξει).
Αφήνουμε να σιγοβράζουν για 20 λεπτά.
Βήμα 8 Ετοιμάζουμε το κούζου, διαλύοντάς το στον υπόλοιπο χυμό του τζίντζερ και το χυμό λεμονιού.
Βήμα 9 Ρίχνουμε το κούζου στη σούπα, μαζί με τον άνηθο και αφήνουμε να σιγοβράσει 3-4 λεπτά, μέχρι να «δέσει» λίγο.
Σερβίρουμε τη σούπα αχνιστή και…Καλό Πάσχα!