Skip to content

Κλαμπ Σάντουιτς με καπνιστό φιλέτο τέμπε

tempeh-club-sandwich-2
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 12 φέτες ψωμί τοστ ολικής άλεσης
  • 1 πακέτο Τέμπε (300γρ)
  • Μουστάρδα (χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά)
  • Ρόκα
  • Μαρούλι/άισμπεργκ/κόκκινη λόλα
  • Αγγουράκι τουρσί ή φρέσκο

Πέστο μαϊντανού

  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • 50γρ κουκουνάρι
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 3-4 κ.Σ. βαλσαμικό ξύδι
  • 2 κ.Σ. Λευκή Γλυκειά Μίσο
  • 1 κ.Σ. διατροφική μαγιά
  • 2 σκελίδες σκόρδο ή 2 κ.Σ. σκόνη σκόρδου
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 κρεμμυδάκια

Παραλλαγή: αντί για μαϊντανό, δώστε άλλο χρώμα και γεύση, χρησιμοποιώντας τα φύλλα Shiso από τα Ουμεμπόσι!

Μαρινάδα για Τέμπε

Σνακ
30'
4

Κλαμπ Σάντουιτς με καπνιστό φιλέτο Τέμπε ...γιαμ γιαμ..!
Ένα σνακ που άνετα διεκδικεί την θέση του ως πλήρες, σούπερ γευστικό και θρεπτικό γεύμα!
Όπως λέγαμε παλιά "για το σπίτι, το σχολείο, το γραφείο, την εκδρομή"...
Ένα πιάτο για κάθε περίσταση.

(Συνταγή από το γεύμα που προσφέραμε στο Σεμινάριο του Wellday με τον Fransisco Varatojo: Macrobiotics, Cancer and lifestyle diseases” στις 18/9/2016).

ΜΕΘΟΔΟΣ
  1. Πέστο μαϊντανού: Καβουρντίζουμε το κουκουνάρι. Bάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
    Διορθώνουμε με ελαιόλαδο, Μίσο, ξύδι.
  2. Τέμπε: Κόβουμε το Τέμπε εγκάρσια σε 4 λεπτές φέτες και μετά κάθετα στη μέση, δημιουργώντας έτσι 8 πλατιά κομμάτια. Το μαγειρεύουμε στον ατμό για 10 λεπτά. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 2 ώρες (καλύτερα αποβραδίς).
  3. Στεγνώνουμε το Τέμπε σε απορροφητικό χαρτί και από τις δύο πλευρές.
    Τηγανίζουμε τα φιλέτα του Τέμπε σε τηγάνι με λίγο σησαμέλαιο, 1-2 λεπτά κάθε πλευρά, να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.
    Εναλλακτικά μπορούμε:
    - Να τα λαδώσουμε και να τα ψήσουμε στην ψηστιέρα για 2-3 λεπτά.
    - Αντί για ατμό να τα τηγανίσουμε και μετά να τα μαγειρέψουμε στην μαρινάδα για 10 λεπτά. Θα γίνουν πιο μαλακά αντί για τραγανά.
  4. Τραγανίζουμε λίγο το ψωμί σε τοστιέρα, ίσα να πάρει χρώμα.
  5. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά μας, κόβουμε το πράσινο μέρος του κάθε φύλλου του άισμπεργκ σε κομμάτια να χωράνε στο ψωμί.
  6. Κόβουμε το αγγουράκι σε φέτες.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Αλείφουμε μία φέτα ψωμί με το πέστο, βάζουμε πάνω το άισμπεργκ, μία φέτα Τέμπε. Αλείφουμε άλλη μία φέτα με πέστο και τη βάζουμε πάνω στο Τέμπε.
Στην άλλη πλευρά της δεύτερης φέτας ψωμιού, αλείφουμε αρκετή μουστάρδα, βάζουμε μπόλικη ρόκα, άλλη μία φέτα Τέμπε, αγγουράκι τουρσί και καλύπτουμε με την άλλη φέτα ψωμί που έχουμε αλείψει είτε με μουστάρδα, είτε με πέστο (ότι μας αρέσει πιο πολύ). Κόβουμε διαγώνια σε 2 ή 4 κομμάτια.
Ενώνουμε κάθε μέρος με οδοντογλυφίδα και έτοιμο!

Δοκιμάστε μαζί με μαριναρισμένη σαλάτα, λίγο καστανό ρύζι και Τεμπούρα λαχανικών.

Καλή απόλαυση!

Mavromatika
Ανοιξιάτικα μαυρομάτικα με χόρτα
'
Καλοκαιρινή σαλάτα με τέμπε
'
Σωτε-Λαχανικά
Σωτέ λαχανικά
'