ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1/2 λίτρο χυμό πορτοκαλιού
- 2 μεσαία μήλα (κομμένα σε φέτες)
- 2 κουταλιές αγάρ-αγάρ (σκόνη)
- 1/2 κουταλιά χυμό τζίντζερ
- ελάχιστο αλάτι
'
ΜΕΘΟΔΟΣ
Βήμα 1 Σε ένα κατσαρολάκι, φέρνουμε το χυμό με το αλάτι σε βρασμό.
Βήμα 2 Προσθέτουμε τη σκόνη αγάρ-αγάρ και τις φέτες του μήλου και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε 5 λεπτά.
Βήμα 3 Προσθέτουμε και το χυμό του τζίντζερ και σβήνουμε τη φωτιά.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αν χρησιμοποιήσουμε νιφάδες αγάρ-αγάρ:
Τις βάζουμε στο χυμό, πριν τον βρασμό, για 10 λεπτά, να μαλακώσουν.
Βράζουμε για 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τις φέτες μήλου και συνεχίζουμε για άλλα 5.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ ή σε ένα μεγάλο όπου κόβουμε σε κομμάτια όταν κρυώσει και δέσει το γλυκό.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε λίγη κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι, από πάνω.