Skip to content

Καντέν (ζελέ) μήλου με χυμό πορτοκάλι και τζίντζερ

Καντέν (ζελέ) μήλου με χυμό πορτοκάλι και τζίντζερ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1/2 λίτρο χυμό πορτοκαλιού
  • 2 μεσαία μήλα (κομμένα σε φέτες)
  • 2 κουταλιές αγάρ-αγάρ (σκόνη)
  • 1/2 κουταλιά χυμό τζίντζερ
  • ελάχιστο αλάτι
'
ΜΕΘΟΔΟΣ

Βήμα 1 Σε ένα κατσαρολάκι, φέρνουμε το χυμό με το αλάτι σε βρασμό.

Βήμα 2 Προσθέτουμε τη σκόνη αγάρ-αγάρ και τις φέτες του μήλου και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε 5 λεπτά.

Βήμα 3 Προσθέτουμε και το χυμό του τζίντζερ και σβήνουμε τη φωτιά.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Αν χρησιμοποιήσουμε νιφάδες αγάρ-αγάρ:

Τις βάζουμε στο χυμό, πριν τον βρασμό, για 10 λεπτά, να μαλακώσουν.

Βράζουμε για 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τις φέτες μήλου και συνεχίζουμε για άλλα 5.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ ή σε ένα μεγάλο όπου κόβουμε σε κομμάτια όταν κρυώσει και δέσει το γλυκό.

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε λίγη κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι, από πάνω.

Ριζότο καστανού ρυζιού και κριθαριού, με μαριναρισμένο τέμπε
'
Μακροβιοτική χορτοφαγική μαγειρίτσα
Μακροβιοτική χορτοφαγική μαγειρίτσα
'
Σωτέ λαχανικά
Σωτέ λαχανικά
'