Skip to content

Καντέν (ζελέ) μήλου με χυμό πορτοκάλι και τζίντζερ

Καντέν (ζελέ) μήλου με χυμό πορτοκάλι και τζίντζερ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1/2 λίτρο χυμό πορτοκαλιού
  • 2 μεσαία μήλα (κομμένα σε φέτες)
  • 2 κουταλιές αγάρ-αγάρ (σκόνη)
  • 1/2 κουταλιά χυμό τζίντζερ
  • ελάχιστο αλάτι
'
ΜΕΘΟΔΟΣ

Βήμα 1 Σε ένα κατσαρολάκι, φέρνουμε το χυμό με το αλάτι σε βρασμό.

Βήμα 2 Προσθέτουμε τη σκόνη αγάρ-αγάρ και τις φέτες του μήλου και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε 5 λεπτά.

Βήμα 3 Προσθέτουμε και το χυμό του τζίντζερ και σβήνουμε τη φωτιά.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Αν χρησιμοποιήσουμε νιφάδες αγάρ-αγάρ:

Τις βάζουμε στο χυμό, πριν τον βρασμό, για 10 λεπτά, να μαλακώσουν.

Βράζουμε για 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τις φέτες μήλου και συνεχίζουμε για άλλα 5.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ ή σε ένα μεγάλο όπου κόβουμε σε κομμάτια όταν κρυώσει και δέσει το γλυκό.

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε λίγη κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι, από πάνω.

Μπρουσκέτα με Ναττό πατέ
Μπρουσκέτα με Ναττό πατέ
Πρωτεϊνούχο
15'
toursi lahanikon
Φτιάχνοντας σπιτικές πίκλες (τουρσί)
'
Αζούκι με κολοκύθα και κρεμμύδι
'