Βήμα 1 | Ψιλοκόβω ή λιώνω το ουμεμπόσι, να γίνει σχεδόν σαν πάστα, και το αφήνω στην κούπα μου. |
Βήμα 2 | Διαλύω το κούζου σε 2 κουταλιές κρύο νερό. |
Βήμα 3 | Βάζω το νερό σε ένα μπρίκι ή κατσαρολάκι και προσθέτω το διαλυμένο κούζου. |
Βήμα 4 | Το φέρνω σε σημείο βρασμού, και χαμηλώνω τη φωτιά να σιγομαγειρεύεται. Ανακατεύω συνεχώς για να μην κολλήσει, για 2-3 λεπτά. |
Βήμα 5 | Τώρα το μείγμα έχει αρχίσει να γίνεται διάφανο. Προσθέτω το σόγιου και ανακατεύω για άλλα 2-3 λεπτά. |
Βήμα 6 | Σερβίρω το κούζου στην κούπα μου, πάνω από το ουμεμπόσι, το οποίο ανακατεύω να αναμιχθεί σε όλο το ρόφημα. |
Βήμα 7 | Πίνω σιγά σιγά με κουταλάκι, όσο είναι ζεστό. |
Βήμα 1 | Φέρνουμε το νερό μαζί με το σόγιου σε σημείο βρασμού, ρίχνουμε μέσα το τσάι και σβήνουμε τη φωτιά. |
Βήμα 2 | Αφήνουμε να γίνει αφέψημα, για 3-4 λεπτά. |
Βήμα 3 | Σερβίρουμε ζεστό. |
*Κουκίτσα (καβουρντισμένα κλαδιά τσαγιού)
Μπορούμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε τα κλαδάκια του τσαγιού.
Την επόμενη φορά, θα τα βράσουμε με το νερό και το σόγιου για 3-4 λεπτά.