Συσκευασία: 75γρ
Βιολογικής πιστοποίησης
Μη παστεριωμένο προϊόν
ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Διατηρείται σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος
κατά προτίμηση σε αεροστεγή περιέκτη
Συστατικά: Μίσχοι τσαγιού (Camelia Sinensis) βιολογικής καλλιέργειας
Προέλευση: Okayama, Japan
Τσάι από τους μίσχους του τσαγιού (Camellia sinensis), οι οποίοι συλλέγονται αργότερα από τα φύλλα, αποξηραίνονται στον ήλιο και ύστερα καβουρντίζονται σε φυσική φωτιά. Τα καβούρντισμα τους δίνει μία ιδιαίτερα «καπνιστή» γεύση και άρωμα με επίγευση ξηρών καρπών. Είναι πολύ χαμηλό σε καφεΐνη από μόνο του, χωρίς καμία χημική ή άλλη επεξεργασία.
Στη παραδοσιακή λαογραφία, χρησιμοποιείται για να δυναμώσει την πέψη, το αίμα και το νου. Μία θεραπευτική συνταγή με Κουκίτσα, είναι το Ούμε-Σο-Μπάντσα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί 2-3 φορές τουλάχιστον.
Την πρώτη φορά, μπορεί να μείνει σε ζεστό νερό (70- 80°C) για 2-3 λεπτά, την δεύτερη φορά να βράσει 1-5 λεπτά και την τρίτη φορά να βράσει έως 10 λεπτά.
Βέβαια, οι χρόνοι εξαρτώνται από το πόσο δυνατό θέλουμε το ρόφημά μας.
Στραγγίζουμε και σερβίρουμε ζεστό.
Επειδή έχει ελάχιστη καφεΐνη, θεωρείται ασφαλές και για παιδιά.