Το Γουάκαμε είναι ένα καφέ, βρώσιμο φύκι που οφείλει το χρώμα του στην χρωστική "Φουκοξανθίνη" και αποτελεί βασικό συστατικό στις κουζίνες της Άπω Ανατολής (Κορέα, Κίνα, Ιαπωνία κα).
Χαμηλό σε λιπαρά, πλούσιο σε πρωτείνη, μέταλλα (σίδηρο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο κα), βιταμίνη Α και συστατικά που προάγουν την υγεία, το Γουάκαμε είναι ένα ιδανικό τρόφιμο για κάθε, πλέον, κουζίνα.
Πολλές έρευνες γίνονται για τα οφέλη των συστατικών του στην πρόληψη, αντιμετώπιση και διαχείριση διαφόρων ασθενειών.
Η υψηλή περιεκτικότητά του σε ίνες, βοηθούν την λειτουργία των εντέρων και την διαχείριση της χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και διαβήτη.
Ο πλούτος του σε ποικίλα αντιοξειδωτικά, βοηθά στην αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρες και των ελευθέρων ριζών.
Τέλος, πολλές έρευνες δείχνουν την βοήθεια που παρέχει στην λειτουργία του ανοσοποιητικού, μέσω της μείωσης των φλεγμονών και της αντι-ιικής δράσης των αντιοξειδωτικών του.
Ιδανικό συστατικό για να φτιάξετε σαλάτες με λαχανικά και γουάκαμε, αλλά και να προσθέσετε σε σούπες.