O.N.E. Project
Our Natural Evolution
Η ομάδα ONE Project, ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Γιούλιας Βολομπούγιεβα και του Σταύρου Καραγιλάνη.
Η δημιουργία της ONE project
Η απόφαση να κάνει κάποιος μια στροφή 180 μοιρών στη ζωή του ,μερικές φορές δημιουργεί μια νέα ζωή.
Η αλλαγή των συνθηκών στην καθημερινή μας ζωή είναι πράγματι δικός μας ρόλος, και κανενός άλλου. Είναι ευθύνη μας να ζήσουμε μια ευτυχισμένη, υγιή, απολαυστική ζωή.
Έτσι, μετά από χρόνια που δεν αισθανόμασταν υγιής, που ήμασταν στεναχωρημένοι για το τι φέρνει η ζωή στο δρόμο μας, αδυνατώντας να ελέγξουμε τη μοίρα μας, αποφασίσαμε να μάθουμε ποια είναι η επίδραση του Φαγητού στον καθημερινό τρόπο ζωής μας.
Το 2010, ο Σταύρος Καραγιλάνης αποφάσισε να εξερευνήσει την πρόκληση της Μακροβιοτικής στο Καλοκαιρινό Συνέδριο του Ινστιτούτου Kushi της Ευρώπης, στο Helvoirt της Ολλανδίας. Στα δάση της επαρχιακής Ολλανδίας, ανακάλυψε πώς το φαγητό μπορούσε να κυβερνήσει το πεπρωμένο του. (Food governs your destiny)
Το πίστευε τόσο πολύ, που αποφάσισε να αλλάξει εντελώς τον τρόπο ζωής του και τα διατροφικά του πρότυπα, ακολουθώντας τις διδασκαλίες των Michio Kushi και George Ohsawa, που δόθηκαν από τους μαθητές τους σε εκείνο το Συνέδριο, Adelbert Nelissen, Jeanne van den Heuvel, Alex Jack, Phil Manetta, Patricio de Paredes και πολλούς άλλους…
Λίγο αφού άλλαξε τη διατροφή του, άρχισε να νιώθει τόση ενέργεια, να έχει καθαρό μυαλό, χωρίς ανεπιθύμητα συμπτώματα, αλλεργίες, πόνους, αϋπνία ή να αρρωσταίνει σοβαρά. Πειραματιζόμενος με το φαγητό, κάνοντας λάθη και πληρώνοντας τις συνέπειες των επιλογών του και μαθαίνοντας από αυτά, κατάλαβε περισσότερα για τη Μακροβιοτική και την ίδια τη Ζωή. Δεν τα παράτησε!
Έχασε πολλά κιλά και έγινε νέος άνθρωπος…
Τότε ήταν που γνώρισε την Julija (Γιούλια) και μαζί άρχισαν να ακολουθούν το μονοπάτι της Μακροβιοτικής και να προοδεύουν στην κατανόησή τους για τη Ζωή και τη σχέση τους. Η κοινή πορεία, η ηθική και οι κοινές αξίες, δημιούργησαν έναν ισχυρό δεσμό και εμβάθυναν τη σχέση τους που οδήγησε στη δημιουργία της οικογένειάς τους, που σήμερα μοιράζονται πλέον με τις τρεις κόρες τους.
Από το 2010 που γνωρίστηκαν, η Γιούλια και ο Σταύρος, συνέχισαν να μαθαίνουν περισσότερα για τη Μακροβιοτική και συνέχισαν να πειραματίζονται στην κουζίνα και τις ρουτίνες τους.
Το 2012, ο Σταύρος παρήγαγε τις πρώτες του ζυμωμένες τροφές, το Tempeh και το Natto, αλλά και το Seitan!
Το 2013, υποστηριζόμενος από μια ομάδα ανθρώπων, που του πρόσφεραν μέρος των εξόδων του, πήγε στην Ιαπωνία για να μάθει περισσότερα για τις ζυμώσεις, προκειμένου να μπορέσει να παράγει τα δικά του ζυμούμενα τρόφιμα. Στη συνέχεια άρχισε να πειραματίζεται περισσότερο και άρχισε να παράγει το Amazake και αργότερα την δική του Miso, από ντόπια φασόλια.
Ταυτόχρονα, ο Σταύρος και η Γιούλια δημιούργησαν την ONE Project, μια πρωτοβουλία για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αλλάξουν τη ζωή τους μέσω του φαγητού, μαθαίνοντας από την εμπειρία και τα λάθη τους! Η ONE Project ξεκίνησε να δίνει μαθήματα μαγειρικής και διαλέξεις φιλοσοφίας, για να διαδώσει τον πλούτο των μακροβιοτικών στην Ελλάδα.
Πολλοί από τους μαθητές στα σεμινάρια άρχισαν να ζητούν τα προϊόντα που παράγουν ο Σταύρος και η Γιούλια και έτσι επένδυσαν πολύ χρόνο για να παράγουν και να μοιραστούν μαζί τους τον διατροφικό τους πλούτο.
Το 2015, η ONE Project ξεκίνησε τη δική της εταιρεία και άρχισε να εισάγει ιαπωνικά καρυκεύματα, για να φέρει στην ελληνική αγορά ποιοτικά τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν τους καταναλωτές να βελτιώσουν την υγεία και τη γεύση τους. Τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων στην Αθήνα υποδέχτηκαν αμέσως τέτοια ποιοτικά προϊόντα και σύντομα έγιναν προσβάσιμα σε καταστήματα άλλων περιοχών..
Η πρόσφατη εξέλιξη ήταν η ανάπτυξη της ONE Project στον τομέα της επεξεργασίας και παραγωγής τροφίμων. Έτσι, το 2021 δημιουργήθηκε η Peace by Peas, ο παραγωγικός βραχίονας της ONE Project, που περιλαμβάνει την παραγωγή ζυμούμενων τροφίμων από Ελληνικές πρώτες ύλες κυρίως, αλλά εμπνευσμένες από τις διαδικασίες που διδάχθηκε από τα ταξίδια και τους πειραματισμούς του ο Σταύρος.
Αυτή τη δράση ακολούθησε τη συμμετοχή στο πρόγραμμα incubation start-up του Orange Grove όπου η Peace by Peas κέρδισε τη 2η θέση. Η πρόταση έγινε από τον Σταύρο Καραγιλάνη και τον Κώστα Τζαλήλα, στενούς φίλους που συναντήθηκαν το 2010 στο Macrobiotic Conference και έγιναν συνεργάτες στην ONE Project για λίγα χρόνια, πριν ο Σταύρος ξεκινήσει την Peace by Peas και ο Κώστας ξεκινήσει το δικό του, πρώτο στην Ελλάδα, εστιατόριο Macrobiotic Demetra.
Τώρα, η Peace by Peas παράγει Τέμπε ρεβιθιού και Τέμπε από φασόλια σόγιας και σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα προϊόντων της με ενδιαφέροντα, νέα ζυμούμενα τρόφιμα.