Archive

1 ώρα

Προετοιμασία

3 ημέρες

Συντήρηση

12

κομμάτια

ΥΛΙΚΑ

ΒΑΣΗ
  • 300 γρ αλεύρι τ. 70%
  • 8 γρ μπαίηκιν πάουντερ (χωρίς αλουμίνιο)
  • 100 χλ ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 150 χλ σιρόπι κριθαριού ή σφένδαμου
  • 100 χλ νερό
  • Μία πρέζα αλάτι
ΚΡΕΜΑ
  • 2 x 300 γρ μαλακό τόφου (Silken tofu)
  • 50 χλ ηλιέλαιο
  • 600 γρ σιρόπι ρυζιού ή σφένδαμου
  • 150 γρ κρέμα αμυγδάλου
    (100 γρ αμύγδαλα ωμά, καθαρισμένα, 25 γρ αμυγδαλέλαιο, ή ηλιέλαιο, 25 γρ. νερό)
  • 400 γρ Αμαζάκε (γλυκιά κρέμα ρυζιού)
    (Εναλλακτικά: φυτικό γάλα ξηρών καρπών ή δημητριακών)
  • 100 χλ χυμό λεμονιού
  • 3 κουτ. σούπας σκόνη αγάρ – αγάρ
  • Σπόρους από δύο φασόλια βανίλιας
    (Εναλλακτικά: 1 φακελάκι σκόνη αληθινής βανίλιας)
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • ½ κουταλάκι αλάτι
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ (ΓΛΑΣΣΟ)
  • 2 κούπες χυμό μήλου ή σταφυλιού 
    (Εναλλακτικά: έτοιμη μαρμελάδα φρούτου της επιλογής σας, αραιωμένη με νερό 1:1)
  • Αποξηραμένα βύσσινα ή άλλα φρούτα (μουλιασμένα σε νερό ή κονιάκ)
  • 2-3 κουτ. σούπας άμυλο Κούζου ONE Project
  • Λίγους κόκκους αλατιού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1 Μουλιάζουμε τα βύσσινα, για να μαλακώσουν, 1-2 ώρες.
Βήμα 2 Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς.
Βήμα 3 Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το μπαίηκιν πάουντερ και το αλάτι.
Βήμα 4 Ρίχνουμε τα υγρά και αναμιγνύουμε καλά, ώστε να έχουμε ένα μίγμα αρκετά ρευστό σαν μίγμα για κέικ. Λαδώνουμε τη φόρμα μας και ρίχνουμε το μίγμα της βάσης. Το βάζουμε να ψηθεί για 25 περίπου λεπτά, στους 165-170 βαθμούς.
Βήμα 5 Φτιάχνουμε την κρέμα αμυγδάλου, κτυπώντας καθαρισμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε λίγο λάδι και νερό και συνεχίζουμε το κτύπημα, μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή κρέμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα, με αυγοδάρτη ή σε μπλέντερ, πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 6 Πάνω στη βάση της τούρτας που έχει ψηθεί, ρίχνουμε ένα παχύ στρώμα κρέμας τόφου και ξαναψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει από πάνω.
Βήμα 7 Διαλύουμε το κούζου σε λίγο κρύο νερό και το αναμιγνύουμε με το χυμό (ή τη μαρμελάδα) και το αλάτι, σε ένα κατσαρολάκι. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και σιγομαγειρεύουμε 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Βήμα 8 Διακοσμούμε με τα ξηρά φρούτα την επιφάνεια της τούρτας και περιχύνουμε με το μίγμα του γλάσσου.
Βήμα 9 Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε από πάνω τρίμμα καρύδας ή κομματάκια από καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα/φουντούκια).
Βήμα 10 Αφήνουμε να κρυώσει, αν θέλουμε βάζουμε στο ψυγείο, και σερβίρουμε κρύα την τούρτα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Συσκευασία: φόρμα – τσέρκι, διαμέτρου 28 εκ.
  • Κομμάτια: 12
  • Προετοιμασία: 1 ώρα
  • Συντήρηση: 3 ημέρες

Σχόλια ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    X