Άρθρα

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 η ομάδα Wellday-Live Longevity, προσκαλεί τους ONE Project και οργανώνουν στο “ΠΟΛΙΣ in Art” ένα ξεχωριστό Brunch Μακροβιοτικής και Swing Party.

Σε απόλυτα 20’s διάθεση η διευρυμένη ομάδα των Chef μας, Μαριάννα Χρυσικάκου, Λένα Ζάμπογλου, Σταύρος Καραγιλάνης και Μαρία Μιχαλακοπούλου θα σας μαγειρέψουν ένα μοναδικό εορταστικό cocktail party menu πέντε (5) πιάτων για ολόκληρη την οικογένεια.

Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά  βιολογικές πρώτες ύλες φυτικής προέλευσης, χωρίς την προσθήκη επεξεργασμένων τροφών, ζάχαρης και ζωικών συστατικών.

Θυμηθείτε να εν-δυθείτε όμορφα, πολύχρωμα ρούχα, πέρλες, φτερά και κοστούμια, καπέλα τιράντες, φίνες δαντέλες, μεταξωτά γάντια και πουπουλένια βελούδα!

Σκοπός μας είναι να γευτούμε τα πιο θεσπέσια πιάτα, τους πιο εμπνευσμένους ήχους και να ταξιδέψουμε ονειρεμένα στη πιο μαγική μουσική, στιλιστική, χορευτική και ενδυματολογική δεκαετία του περασμένου αιώνα.

Η είσοδος για τα παιδιά είναι ελεύθερη.

Τρόποι συμμετοχής:
12:00-14:30: σιωπηλή παρακολούθηση προετοιμασίας γευμάτων και συνταγών
14:00: στήσιμο πιάτων/σερβίρισμα brunch
16:00: swing party

Ημερομηνία: Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00

Εισφορά:
25€ για τη συμμετοχή σας στο Brunch Μακροβιοτικής και Swing Party
15€ για τη συμμετοχή σας αποκλειστικά στο Swing Party

Πληροφορίες/κράτηση θέσεων: τηλ: 210 8000009 – 210 2770181

Για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η προ κράτηση και εξόφληση της συμμετοχής σας μέσω viva ή στη γραμματεία του “ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΠΟΛΙΣ”.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ / ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαριάννα Χρυσικάκου, Wellness Expert, Wellday-Live Longevity

Αν η ζωή μας χτίζεται γύρω από το πιάτο μας, το πιάτο μας πώς χτίζεται;

Ένα πρόγραμμα 4 μαθημάτων με Μακροβιοτική θεωρία, φιλοσοφία και πολύ μαγειρική, που στόχο έχει να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί η ενέργεια γύρω μας,
πώς μας επηρεάζει η τροφή  και πώς να μαγειρεύουμε ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας για ενέργεια, υγεία, γεύση και ποικιλία.

Αναλυτικά διδάσκονται:

  • Επίδραση της τροφής στην υγεία και την καθημερινότητά μας.
  • Βασικές αναλογίες, συνταγές και πιάτα.
  • Επιλογή πρώτων υλών.
  • Δόμηση ημερησίων και εβδομαδιαίων μενού.
  • Σνακ, γρήγορα γεύματα και φαγητά για πάρτυ κ.ο.κ..
  • Γλυκά, σάλτσες, συνοδευτικά πιάτα και πιάτα εκτός προγράμματος
  • Πρακτική διαρρύθμιση κουζίνας.
  • Διαφορετικές μέθοδοι μαγειρικής και παράγοντες που λαμβάνονται υπόψιν.
  • Ορθή χρήση αρτυμάτων (λάδι, αλάτι, μπαχαρικά κ.α).
  • Προετοιμασία φαγητών για κατανάλωσή τους εκτός σπιτιού (εργασία, εκδρομή).
  • Διαχείριση χρόνου στο μαγείρεμα.

Σκοπός είναι, να κατανοήσουμε πως:

  • λειτουργεί η ενέργεια γύρω μας
  • μας επηρεάζει η τροφή μας
  • μαγειρεύουμε ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας για ενέργεια, υγεία, γεύση και ποικιλία.

Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να διαμορφώνουμε ένα, εν τέλει, εβδομαδιαίο μενού, χωρίς την χρήση ζωικών υλών, συντηρητικών, χρωστικών και τεχνητών υλικών, ζάχαρης.

ΠΡΟΣΕΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

  • Α μέρος: Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
  • Β μέρος: Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 12 ώρες
ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | 11πμ – 2μμ, θεωρία, μαγειρική 2-4μμ διάλλειμμα και γεύμα 4-7μμ, θεωρία, μαγειρική, γευστική δοκιμή

ΧΩΡΟΣ | “Περί Φύσεως Ανθρώπου”, πάροδος Σαλονικιού, Χαλκίδα (οδηγίες)

ΚΟΣΤΟΣ | €130 (πλέον ΦΠΑ 24%)
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ | Πρόγραμμα, 2 γεύματα, 2 γευστικές δοκιμές, έντυπο σημειώσεων

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50€

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κιν | 6990440 5810 (Καλή),  6972 284808 (Σταύρος), 6974 505549 (Κώστας)
Email | kali@onepoject.grcontact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ | Φόρμα εγγραφής

Το Μίσο, είναι ένα από τα πιο νόστιμα, πολύχρηστικά και θεραπευτικά καρυκεύματα στον κόσμο.

Θεωρείται μία Υπερτροφή από την αρχαιότητα, αλλά και από πολλούς σύγχρονους θεραπευτές.
Σήμερα, το Μίσο είναι σημαντικό συστατικό στην Ασιατική κουζίνα, ενώ πλέον χρησιμοποιείται ευρέως από εναλλακτικά εστιατόρια, πωλείται σε καταστήματα βιολογικών και υγιεινών προϊόντων και αποτελεί σημαντικό συστατικό για μία υγιεινή διατροφή.

Χρησιμοποιείται για να νοστιμέψει κάθε είδους πιάτων, από σούπες και ορεκτικά, σάλτσες και κύρια πιάτα, μέχρι και γλυκά!
Αποτελεί πηγή πρόσληψης αμινοξέων, μετάλλων και βιταμινών, προβιοτικών και ενζύμων, ενώ είναι χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά.

Πλέον υπάρχουν πάμπολες επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν την χρησιμότητά του στην αντιμετώπιση εκφυλιστικών ασθενειών και την ενίσχυση της υγείας γενικότερα.

Γιατί το Μίσο κάνει καλό;

Το Μίσο περιέχει έναν συνδυασμό συστατικών που το κάνουν μοναδικό, τα οποία ενισχύονται από την μακρά διαδικασία ζύμωσης, που το μετατρέπει σε ένα δυνατό φάρμακο!
Εν τούτοις ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει την αξία του για την υγεία, παρά μόνο για την γευστική του δυναμική…

Διατροφικά οφέλη

Πηγή σιδήρου, ασβεστίου, φώσφορου, καλίου, βιταμινών Β, και πρωτεϊνών. Το Μίσο με βάση την Σόγια, περιέχει όλα τα βασικά και απαραίτητααμινοξέα, οπότε θεωρείται μία πλήρης πρωτεΐνη.
Επίσης είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά (EFA), λεκιθίνη, σπωνίνες, προβιοτικά, αντιοξειδωτικά και ισοφλαβόνες.

Ένα θεραπευτικό τρόφιμο

Από πολύ παλιά, το Μίσο θεωρείται ως παραδοσιακό φάρμακο για αδύναμη πέψη, καρκίνο, δηλητηρίαση, οξείδωση, χαμηλή λίμπιντο, για πολλές μολύνσεις του πεπτικού και άλλες παθήσεις. Πλέον, σήμερα, η σύγχρονηξ επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι παλαιοί θεραπευτές γνώριζαν για αιώνες.

Έτσι, έρευνα με δείγμα 250.000 ανδρών και γυναικών, απέδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση σούπας με Μίσο, μειώνει δραστικά την εμφάνιση συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, στεφανιαίας νόσου, καρδιακών παθήσεων, κίρρωσης του ήπατος, εγκεφαλοαγγειακών αλλοιώσεων και  έλκους. Άλλη έρευνα σε 20.000 γυναίκες έδειξε ότι η  κατανάλωση τριών μπωλ σούπα με Μίσο καθημερινά, μειώνει τον καρκίνο του στήθους κατά 40%!

Ραδιενέργεια και Βαρέα μέταλλα. 

Το 1989, Εργαστήριο Ατομικής Ραδιενέργειας του Πανεπιστημίου της Χιροσίμα, ανακάλυψε ότι η κατανάλωση Μίσο σε αρουραίους, μείωσε την εμφάνιση καρκίνου και φλεγμονών κατά 100-200%, μετά την έκθεσή τους σε ραδιενεργή ακτινοβολία. Αυτό επιβεβαιώνει γιατί οι Αρχές της ΕΣΣΔ προμηθεύτηκαν τεράστιες ποσότητες Μίσο από την Ιαπωνία μετά το ατύχημα στο Τσερνόμπιλ, καθώς και την πρακτική του διευθυντή του νοσοκομείου St. Francis στο Ναγκασάκι, λίγα χιλιόμετρα από το σημείο όπου έπεσε η ατομική βόμβα το 1945, δόκτωρα Shinichiro Akizuki, να χορηγεί σε ασθενείς και προσωπικό ένα μπωλ με μίσο σούπα καθημερινά.

Ισοφλαβόνες

Οι φυτικές ισοφλαβόνες, όπως η Γενιστεΐνη, είναι ισχυροί αντικαρκινικοί παράγοντες, που μειώνουν την ανάπτυξη των όγκων, ενώ συνδέονται με την βελτίωση στην νοητική λειτουργία, την δράση έναντι της οστεοπόρωσης, την ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα σε διαβητικούς. Η διαδικασία της ζύμωσης αυξάνει -έως και 30 φορές!- την συγκέντρωσης ισοφλαβονών στα προϊόντα ζύμωσης από σόγια σε σύγκριση με τα φασόλια σόγιας, το γάλα σόγιας και το τόφου. Οι ισοφλαβόνες μπορούν επίσης να μειώσουν την διαμόρφωση θρόμβων, άρα και τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού, καθώς και τον σχηματισμό αρτηριακών πλακών, μειώνοντας τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης.

Στεφανιαία νόσος

Η πρωτεΐνη της σόγιας θεωρείται ότι μειώνει τον κίνδυνο Στεφανιαίας νόσου, μειώνοντας την ολική χοληστερόλη και την “κακή” χοληστερόλη (LDL). Από το 1999,  η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α.  ενέκρινε σε προϊόντα που περιέχουν πρωτεΐνη σόγιας να ισχυρίζονται το παραπάνω. Επειδή το Μίσο περιέχει αρκετές ισοφλαβόνες, αρκεί ένα γραμμάριο την ημέρα για να μειώσει κάποιος την χοληστερόλη, έναντι 25γρ από μη ζυμωμένα τρόφιμα σόγιας (τόφου, γάλα, εναλλακτικά κρέατος). 

Υψηλή αρτηριακή πίεση

Αν και υψηλό σε περιεκτικότητα σε αλάτι και Νάτριο, το Μίσο σε σούπα που συνδυάζει φύκια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και καρότα (πιάτο πλούσιο σε  κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο), βρέθηκε ότι χαμηλώνει την πίεση, ενώ την διατηρεί σε λογικά επίπεδα σε άτομα με κανονική πίεση. η ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Showa στο Τόκυο, αποκάλυψε με μελέτη ότι 2 μπωλ σούπας Μίσο καθημερινά εμποδίζει την ανάπτυξη της Αρτηριακής Πίεσης, ενώ όσοι απέχουν από την κατανάλωσή της είχαν 3,5 φορές περισσότερη θνησιμότητα από παθήσεις σχετικές με την πίεση.

Παντοδύναμο αντιοξειδωτικό

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής της Οκαγιάμα, απέδειξαν ότι το Μίσο είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών, όπως η βιταμίνη Ε και η μελανοειδίνες, οι χρωστικές που δίνουν το σκούρο χρώμα στο Μίσο μακράς ζύμωσης. Άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες, που βρίσκονται σε ααφθονία στο Μίσο είναι η Γενιστεΐνη, η Νταϊντζεΐνη, η Α-Τοκοφερόλη. Πολλές μελέτες σε Ιαπωνία και Κίνα αποδεικνύουν ότι το Μϊσο προστατεύει τα κύτταρα από την γήρανση, καθαρίζει τις ελεύθερες ρίζες και αναστέλει την οξειδωτική αποικοδόμηση των λιπιδίων.

Αλλεργίες

Η κατανάλωση σύνθετων πρωτεϊνών ερεθίζει την αλλεργική αντίδραση στο σώμα. Το Μίσο περιέχει πρωτεολυτικά ένζυμα που διασπούν των πρωτεΐνη στην πιο εύπεπτη μορφή των αμινοξέων, ώστε να είναι πιο εύκολα να αφομοιωθούν.

Το θαύμα της ζύμωσης

Η διαδικασία παραγωγής και ωρίμανσης του Μίσο, βασίζεται στην λακτοβακτηριδιακή ζύμωση, κατά την οποία αναπτύσονται λακτοβάκιλλοι, οι οποίοι με την σειρά τους αυξάνουν την ποσότητα, διαθεσιμότητα, και απορροφησιμότητα των θρεπτικών συστατικών ενώ ρυθμίζουν ωφέλιμα το pH στο πεπτικό σύστημα, ενισχύοντάς το. Ταυτόχρονα, σκοτώνουν επικίνδυνα παθογόνα βακτήρια που εισέρχονται μέσω της τροφής στο σώμα.

Οστεοπόρωση

Η πλειοψηφία του πληθυσμού σε Ευρώπη και Β.Αμερική λαμβάνει τις νανγκαίες ποσότητες ασβεστίου κυρίως από τα γαλακτοκομικά. Εν τούτοις, έκθεση του Συνδέσμου Παραγωγών Μίσο της Ιαπωνίας, αναφέρει ότι το 90% της πρόσληψης ασβεστίου στην παραδοσιακή Ιαπωνική διατροφή προέρχεται από μη ζωικές πηγές, και συγκεκριμένα πό την Σούπα Μίσο!  Επιπλέον, το Μίσο διευκολύνει την απορρόφηση ασβεστίου και άλλων μετάλλων.

Μακράς ή σύντομης ζύμωσης;

Τα Μίσο μακράς ζύμωσης όπως Σόγιας (Hatcho), Καστανού Ρυζιού και Κριθαριού, περιέχουν περισσότερη σόγια και έχουν περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες, όπως αυτές αναφέρονται παραπάνω. Τα Μίσο σύντομης ζύμωσης όπως το Λευκό Γλυκό Μίσο, έχουν μεγαλύτερη ποσότητα ρυζιού και λιγότερη αλατιού, και έχει βρεθεί ότι έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση ορισμένων βιταμινών, πιο απλών σακχάρων και ωφέλιμων Λακτοβακτηρίων.

Πως επιλέγουμε

Όταν αγοράζουμε Μϊσο προσέχουμε να αποτελείται από βιολογικά συσταικά, να αναγράφει ότι είναι παραγμένο Παραδοσιακά ή με Φυσικές μεθόδους ζύμωση, ότι περιέχει θαλασσινό αλάτι και καλλιέργεια Aspergilus oryzae ή koji.

Που το βρίσκουμε

Πως να το χρησιμοποιούμε

Για να γνωρίσουμε περισσότερα για τα οφέλη του Μίσο, τρόπους χρήσης όλων των ειδών Μϊσο και μοναδικές συνταγές, αλλά και να πάρουμε μία σφαιρική άποψη για την ωφελιμότητα της Μακροβιοτική κουζίνας, μπορούμε να ακολουθήσουμε σεμινάρια Μακροβιοτικής Διατροφής, όπως ο Κύκλος Εκπαίδευσης στην Μακροβιοτική Διατροφή, των ONE Project.

Εις Υγείαν! Kanpai!

 

«Διατροφή που ενεργοποιεί τον οργανισμό»

Ώρες Σεμιναρίου Κυριακή: 11:00 – 13:30

Ο Χειμώνας είναι η περίοδος που η ενέργεια πάει προς τα μέσα. Αυτό παρατηρούμε και στην Φύση.
 
Αυτή η διεργασία είναι αναγκαία για να ανακτήσουμε δυνάμεις ώστε να μπορέσουμε να “ανθίσουμε” την Άνοιξη και να “λάμψουμε” το καλοκαίρι.
 
Για να “εκμεταλλευθούμε” αυτή την περίοδο, χρειαζόμαστε:
  • δυναμικό τρόπο μαγειρέματος
  • τροφές που δυναμώνουν και δεν ανοίγουν την ενέργειά μας
  • καρυκεύματα με βάση το αλάτι που θα μας ενισχύσουν σε πεπτικό και ανοσοποιητικό σύστημα.
Ελάτε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στο Dolce Riviera και μάθετε πως να χρησιμοποιείτε την τροφή και την μαγειρική για να δυναμώσετε και να είστε ήρεμοι.
 
Ο Σταύρος Καραγιλάνης (βιογραφικό, LinkedIn) των ONE Project, θα μοιραστεί τα μυστικά της Μακροβιοτικής διατροφής για τον χειμώνα και το ανοσοποιητικό.
 

*ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ*

Οι One Project, σας προσκαλούμε στην κοπή Βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί στο Βαζάκι την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 15:00.

Δώρο θα δοθεί σε όποιον κερδίσει το φλουρί !!!

Κι επειδή οι One Project δε μπορούν να αντισταθούν στο να διαδίδουν τη #μακροβιοτική όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, θα μάθουμε πως να «διαβάζουμε» την κατάσταση της υγείας μας παρατηρώντας το πρόσωπό μας!
Μια ματιά στον καθρέφτη μπορεί να μας πει πολλά για την υγεία μας.

Η στάση μας, ο τόνος και το χρώμα του δέρματος, οι δομές του προσώπου και άλλα, αντικατοπτρίζουν την ποιότητα της διατροφής μας, τη ζωτικότητα καθώς και τις δυνάμεις και αδυναμίες των οργάνων του σώματος.

Η αυτοδιάγνωση, όπως μας διδάσκει ο δάσκαλος της Μακροβιοτικής #MichioKushi είναι το εργαλείο το οποίο μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας, τη ζωή μας και τη σχέση μας με τη φύση.

Όλα τα καλούδια που φτιάχνουν οι φίλοι μας στο Βαζάκι, θα έχουν έκπτωση 10% για όλους τους καλεσμένους μας.

Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής.
Παρακαλούμε συμπληρώστε την στο σύνδεσμο που ακολουθεί: https://bit.ly/2M3ITv1

Αν η ζωή μας χτίζεται γύρω από το πιάτο μας, το πιάτο μας πώς χτίζεται;

Ένα πρόγραμμα 4 μαθημάτων με Μακροβιοτική θεωρία, φιλοσοφία και πολύ μαγειρική, που στόχο έχει να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί η ενέργεια γύρω μας,
πώς μας επηρεάζει η τροφή  και πώς να μαγειρεύουμε ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας για ενέργεια, υγεία, γεύση και ποικιλία.

Αναλυτικά διδάσκονται:

  • Επίδραση της τροφής στην υγεία και την καθημερινότητά μας.
  • Βασικές αναλογίες, συνταγές και πιάτα.
  • Επιλογή πρώτων υλών.
  • Δόμηση ημερησίων και εβδομαδιαίων μενού.
  • Σνακ, γρήγορα γεύματα και φαγητά για πάρτυ κ.ο.κ..
  • Γλυκά, σάλτσες, συνοδευτικά πιάτα και πιάτα εκτός προγράμματος
  • Πρακτική διαρρύθμιση κουζίνας.
  • Διαφορετικές μέθοδοι μαγειρικής και παράγοντες που λαμβάνονται υπόψιν.
  • Ορθή χρήση αρτυμάτων (λάδι, αλάτι, μπαχαρικά κ.α).
  • Προετοιμασία φαγητών για κατανάλωσή τους εκτός σπιτιού (εργασία, εκδρομή).
  • Διαχείριση χρόνου στο μαγείρεμα.

Σκοπός είναι, να κατανοήσουμε πως:

  • λειτουργεί η ενέργεια γύρω μας
  • μας επηρεάζει η τροφή μας
  • μαγειρεύουμε ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας για ενέργεια, υγεία, γεύση και ποικιλία.

Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να διαμορφώνουμε ένα, εν τέλει, εβδομαδιαίο μενού, χωρίς την χρήση ζωικών υλών, συντηρητικών, χρωστικών και τεχνητών υλικών, ζάχαρης.

ΠΡΟΣΕΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

  • Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019
  • Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 12 ώρες
ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | 11πμ – 2μμ, θεωρία, μαγειρική 2-4μμ διάλλειμμα και γεύμα 4-7μμ, θεωρία, μαγειρική, γευστική δοκιμή

ΧΩΡΟΣ | Orionas Yoga, Αγνάντων 18, Φιλοπάππου, Αθήνα

ΚΟΣΤΟΣ | €140 (πλέον ΦΠΑ 24%)
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ | Πρόγραμμα, 2 γεύματα, 2 γευστικές δοκιμές, ηλεκτρονικές σημειώσεις, πιστοποιητικό παρακολούθησης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50€

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κιν | 6990440 5810 (Καλή)  6972 284808 (Σταύρος)
Email | kali@onepoject.grcontact@oneproject.gr | Φόρμα Επικοινωνίας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ | Φόρμα εγγραφής

To Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 σας περιμένουμε στο “ΠΟΛΙΣ in Art” για το τελευταίο Brunch Μακροβιοτικής Διατροφής για το 2018! 

Θα είναι πολύ ξεχωριστό, φυσικά Χριστουγεννιάτικο και ταυτόχρονα θα υπάρχει Bazaar προϊόντων Μακροβιοτικής Διατροφής,
για να μπορέσετε να προμηθευτείτε για το σπίτι και τους αγαπημένους σας υλικά και προϊόντα που θα γευτείτε εδώ! 

Η ομάδα των Chef μας Λένα Ζάμπογλου, Σταύρος Καραγιλάνης και Μαρία Μιχαλακοπούλου θα σας μαγειρέψουν ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο menu πέντε (5) πιάτων για ολόκληρη την οικογένεια, αποκλειστικά με χρήση βιολογικών πρώτων υλών φυτικής προέλευσης, χωρίς την προσθήκη επεξεργασμένων τροφών, ζάχαρης και ζωικών συστατικών. 

Αναλυτικά το μενού του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου:

  • Entrées: 
    Κορμός από κιμά seitan, φακές, ρύζι, καρύδι και λιναρόσπορο.
  • Κύριο γεύμα: 
    Λαχανικά με κυδώνια στο φούρνο.
    Ριζότο με κάστανα και βασιλομανίταρα (porcini). 
    Pressed σαλάτα με ραπανάκι, κινέζικο λάχανο, καρότο, σέλερι και ρόδι 
  • Επιδόρπιο: 
    Πουτίγκα σοκολάτας με χουρμά tempura, γεμιστό με ξυνολάχανο.

    Μετά την ολοκλήρωση του Brunch μπορείτε να δοκιμάσετε και να αγοράσετε:
    – υπέροχα σπιτικά μελομακάρονα από τους One Project 
    – φρέσκα ζυμαρικά σε ποικιλία γεύσεων και υλικών από την Alfresco
    – αιθέρια έλαια οργανικής προέλευσης από την Katherine Kotopoulos και την Doterra

    Τρόποι συμμετοχής:
    – 12:00-14:00: σιωπηλή παρακολούθηση προετοιμασίας γευμάτων και συνταγών
    – 14:00: στήσιμο πιάτων/σερβίρισμα brunch 

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: 
    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 12:00-14:00
    ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 25€ – Ειδικές προσφορές για κρατήσεις 2 ατόμων κ άνω
    Κρατήσεις μέσω viva.gr και στη γραμματεία του ΠΟΛΙΣ

    ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ / ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαριάννα Χρυσικάκου, Wellness Expert, Wellday-Live Longevity

Πώς και γιατί δεν συνάδουν όλες οι vegan επιλογές με την ηθική φυτοφαγία;
Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα εξετάσουμε την έννοια της γιορτής και τις διατροφικές επιλογές που συνήθως τη συνοδεύουν. 
Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει εργαστήριο, όπου θα δείξουμε πώς ετοιμάζουμε ένα πλούσιο γιορτινό τραπέζι με κύριο συστατικό την αγάπη.
Όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για τους ανθρώπους και ολόκληρο τον πλανήτη.
Φυσικά και θα γευτούμε το φαγάκι που θα μαγειρέψουμε!

Ώρα προσέλευσης 11:40.

Θα τηρηθεί αυστηρά η ώρα έναρξης και σας ζητάμε να έρθετε λίγο νωρίτερα για την ολοκλήρωση των εγγραφών και την προετοιμασία.

Kόστος συμμετοχής

Mέχρι τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου: 34 ευρώ.
Εγγραφή για το (Β) σεμινάριο http://pages.news/BV2

Κόστος και για τα δύο σεμινάρια (Α+B) “Beyond Veganism” : 60 ευρώ
Εγγραφή και για τα δύο σεμινάρια http://pages.news/BV1

Κανονική τιμή: 80 ευρώ

Πληροφορίες για το πρώτο σεμινάριο: “Beyond Veganism” (A) Μακροβιοτική και γλυκά

Επειδή η γεύση των εορτών είναι γλυκιά, θα υποδεχτούμε τον Δεκέμβρη με προετοιμασία και δοκιμή συνταγών
που θα μας κάνουν να νιώσουμε πως το γλυκό είναι γιορτή από μόνο του! 
Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα συζητήσουμε για την ανθρώπινη ανάγκη για γλυκό.
Θα μιλήσουμε για τις γλυκαντικές ουσίες, για τον κίνδυνο και τις επιπτώσεις της υπερκατανάλωσης απλών υδατανθράκων σε μία vegan διατροφή
και θα ανακαλύψουμε πώς η Μακροβιοτική αντίληψη μας κατευθύνει σε επιλογές που ωφελούν τη φύση, τα ζώα και τους ανθρώπους. 

Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει το εργαστήριο “Μακροβιοτική και γλυκά”. 
Θα ανακαλύψουμε μαζί τη Μακροβιοτική πρόταση στις γλυκές γεύσεις και φυσικά θα γευτούμε ότι φτιάξουμε!

Ώρα προσέλευσης 14:40.
Θα τηρηθεί αυστηρά η ώρα έναρξης και σας ζητάμε να έρθετε λίγο νωρίτερα για την ολοκλήρωση των εγγραφών και την προετοιμασία.

Kόστος συμμετοχής
Mέχρι την Τρίτη 27  Νοεμβρίου: 34 ευρώ.
Εγγραφή για το (Α) σεμινάριο ΕΔΩ.

Κόστος και για τα δύο σεμινάρια (Α+B) “Beyond Veganism” : 60 ευρώ
Εγγραφή και για τα δύο σεμινάρια http://pages.news/BV1

Κανονική τιμή: 80 ευρώ (Α και Β)

Εγγραφές : http://pages.news/BV1

Οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, χαρακτηρίζονται συνήθως από… επιπλέον καταναλωτισμό, ο οποίος μας κάνει να αναρωτιόμαστε εάν οι vegan επιλογές είναι πάντα και κατάλληλες/ορθές/αποτελεσματικές, για καλύτερη υγεία, καθαρότερο περιβάλλον, λιγότερα απορρίματα, λιγότερη βία και εκμετάλλευση.

Το Beyond Veganism είναι δύο σεμινάρια τροφής και σκέψης για αυτούς που έχουν κάνει ή σκέφτονται να κάνουν, το βήμα προς μία περισσότερο vegan διατροφή. 
Στη vegan αναδυόμενη αγορά, που προσφέρει όλο και περισσότερες καταναλωτικές επιλογές:

  • Πώς Επιλέγουμε; 
  • Είναι όλες οι vegan επιλογές και ηθικές; 
  • Υπάρχουν ζώα που υποφέρουν από τις vegan επιλογές μας; 
  • Όταν υιοθετούμε συνήθειες εκτός εποχής πόσο βλάπτουμε τον εαυτό μας και το οικοσύστημα; 
  • Είναι ο εθισμός στην γλυκιά γεύση της χορτοφαγίας μία ηθικά ουδέτερη επιλογή; 
  • Είναι τελικά η Μακροβιοτική διατροφή η ενδεδειγμένη για τον άνθρωπο, τα ζώα και τον πλανήτη;

Ερευνούμε την τροφή πέρα από τα στενά όρια της διατροφικής ανάλυσης  (γιατί η τροφή δεν είναι μόνο πρωτεΐνες, βιταμίνες κοκ),
αλλά εμβαθύνουμε στην ενεργειακή υπόστασή της και πως αυτή μας επηρεάζει.

Με την ευκαιρία των εορτών, θα μάθουμε πως ένα εορταστικό γεύμα μπορεί να είναι φυτικής προέλευσης,
πολύ γευστικό, δυναμωτικό και ευπαρουσίαστο.
Και για γλυκά χωρίς ενδοιασμούς… θα μάθουμε πως παρόλη την έλλειψη ζάχαρης ή επεξεργασμένων υδατανθράκων
και με την χρήση κατάλληλων υλικών (λ.χ. σιρόπι ρυζιού, Αμαζάκε), θα νιώθουμε όμορφα και την επόμενη μέρα!

Όσο για το εορταστικό τραπέζι μας: η χρήση υπερτροφών (Τέμπε, Φιλέτο σταριού, Ναττό) και η πρωτότυπη επεξεργασία τους,
θα δώσει ένταση και νοστιμιά, καινοτομία και απόλαυση, χωρίς να … θυσιάσετε τίποτα!

Ακολουθείστε τους παρακάτω συνδέσμους για πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια Beyond Veganism.

Beyond Veganism (Α): Μακροβιοτική και γλυκά https://www.facebook.com/events/342749596519147/

Beyond Veganism (Β): Μακροβιοτική και γιορτινό τραπέζι https://www.facebook.com/events/1166284386868917/

Σας περιμένουμε για συζήτηση, μαγείρεμα και φαγητό.
Μην χάσετε και τα 2 αυτά σεμινάρια, στην μοναδική τιμή των 60€ (25% έκπτωση εφ’ όσον εγγραφείτε μέχρι και τις 27/11)!
Κανονικό κόστος: 80€

Εγγραφές http://pages.news/BV1

 
X