Archive

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κουτ. σούπας ξηρά φύκια χιζίκι (μουλιασμένα σε νερό για 1 ώρα)
  • 100 γρ Φιλέτο σταριού-Σέιταν
  • 1 μεσαίο καρότο (κομμένο σε χονδρές λωρίδες ή ροδέλες)
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι (κομμένο σε μισοφέγγαρα)
  • 1 1/2 κουτ. σούπας Σάλτσα Σόγιας ONE Project
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αναποφλοίωτο σουσάμι (καβουρντισμένο)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1 Σε κατσαρολάκι, σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2 λεπτά, να γυαλίσει. Κόβουμε το Φιλέτο σταριού-Σέιταν σε λωρίδες και το προσθέτουμε, σωτάροντας για 2-3 λεπτά ακόμα.
Βήμα 2 Βγάζουμε τα χιζίκι από το νερό, το στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι, επάνω από όλα τα άλλα υλικά.
Βήμα 3 Προσθέτουμε  φρέσκο νερό, ίσα να καλύπτει τα Χιζίκι. Από πάνω προσθέτουμε το καρότο. 
Βήμα 4 Σκεπάζουμε με καπάκι, φέρνουμε σε σημείο βρασμού και μετά προσθέτουμε την Σάλτσα Σόγιας, Χαμηλώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40-45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 5 Αν δεν έχουν απορροφηθεί τα υγρά, αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε λίγο ακόμα μέχρι σχεδόν να εξατμισθούν και μείνουν λίγα σαν γλάσο.
Βήμα 6 Καβουρντίζουμε το σουσάμι σε τηγάνι και πασπαλίζουμε από πάνω στο σερβίρισμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το νερό που έχουν μουλιάσει τα φύκια, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όταν μαγειρέψουμε όσπρια.

Αντί για καρότο, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε, κολοκύθα, γλυκοπατάτα, ντάικον (κινέζικο ραπάνι), ρέβα, παστινάκι κοκ.

Σχόλια ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    X