Archive

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 μικρό λάχανο
  • 1 πράσο
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (ή μία κουταλιά σούπας σησαμέλαιο)
  • 1 κουταλιά της σούπας Ταμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας Μίριν
  • λίγο νερό
  • λίγο αλάτι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1 Ψιλοκόβουμε το λάχανο.
Βήμα 2 Κόβουμε το πράσο σε λεπτές διαγώνιες φέτες. Κόβουμε το καρότο σε διαγώνιες φέτες και μετά σε λωρίδες.
Βήμα 3 Σε ένα βαθύ τηγάνι θερμαίνουμε (χωρίς να κάψουμε) το λάδι.
Βήμα 4 Προσθέτουμε το πράσο και σωτάρουμε για 1 λεπτό.
Βήμα 5 Προσθέτουμε λίγους κόκκους αλάτι και συνεχίζουμε για 1 λεπτό.
Βήμα 6 Προσθέτουμε το λάχανο, λίγες σταγόνες νερού και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά. .
Βήμα 7 Προσθέτουμε το καρότο και το Μίριν κι ανακατεύουμε καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, άλλα 1-2 λεπτά.
Βήμα 8 Προσθέτουμε τo Ταμάρι, ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά, απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Βήμα 9 Αν θέλουμε περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • 4 μερίδες

Σχόλια ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    X