Archive

20 λεπτά

προετοιμασία

πρωτεϊνούχο

γεύμα

4

μερίδες

Σνίτσελ με  Σέιταν-φιλέτο σταριού 

Ειδικά τον χειμώνα, που θέλουμε κάτι δυναμικό και θερμαντικό, ένα τηγανητό ή ψητό φιλέτο Σέιταν είναι ότι πρέπει!
Ένα πιάτο γεμάτο φυτική πρωτεΐνη, που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά. Ετοιμαστείτε για μία πλούσια γεύση και δύναμη.

Το Φιλέτο σταριού είναι πλούσιο και σε σίδηρο και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μία γευστική σάλτσα μουστάρδας ή όποια άλλη μας αρέσει. Με λίγα σωτέ λαχανικά, πίκλες και καστανό ρύζι, έχουμε ένα πλήρες γεύμα!

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ Φιλέτο σταριού – Σέιταν
  • 4 κ.Σ. βιολογικό αλεύρι τ. 70%
  • 1 κ.Σ. άμυλο αραβοσίτου ή ρυζιού, βιολογικό
  • 3-4 κ.Σ. νερό
  • 1/4 κ.γ. σκόνη γουασάμπι
  • 2 κ.γ. παπαρουνόσπορο
  • ελάχιστο αλάτι
  • τριμμένη φρυγανιά
  • Ηλιέλαιο-ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Σάλτσα μουστάρδας:
Διακόσμηση
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός, Σούσι Νόρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τον χυλό
Σε βαθύ μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το άμυλο, το γουασάμπι και το αλάτι, αναμιγνύουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο ανακατεύοντας.

Βήμα 2

Σέιταν
Κόβουμε το Σέιταν παράλληλα σε φιλέτα πάχους 1-1,5 εκ. 

Βήμα 3

Τηγάνισμα
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι. Περνάμε τα φιλετάκια σε σκέτο αλεύρι και τα βουτάμε στον χυλό και μετά τα γυρνάμε σε πιάτο με την φρυγανιά και βάζουμε σε πολύ ζεστό λάδι να τηγανιστούν. Γυρνάμε από κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

Βήμα 4

Σάλτσα μουστάρδας
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν χρειαστεί να αραιώσουμε την σάλτσα προσθέτουμε λίγο νερό.

Βήμα 5

Σερβίρισμα
Για ένα πλήρες θρεπτικό και γευστικό γεύμα, σερβίρουμε μισή κούπα μαγειρεμένο καστανό ρύζι, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο Σούσι Νόρι, λίγα λαχανικά σωτέ ζεστά και το Σνίτσελ με την Σάλτσα μουστάρδας. Με λίγες πίκλες θα έχουμε και τα ένζυμα και προβιοτικά βακτήρια για καλύτερη πέψη!

Βήμα 6

Μην ξεχάσουμε… Μασάμε καλά την κάθε μπουκιά μας, 30-50 φορές!

 

Σχόλια ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    X