Archive

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κούπα καστανό ρύζι
  • 1 κουταλιά κριθάρι
  • 1 κούπα τέμπε (κομμένο σε κύβους)
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1 κουταλιά σόγιου (σάλτσα σόγιας)
  • 1 κουταλιά μίριν ή γλυκό κρασί
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι (ανεπεξέργαστο)
  • 1 κουταλιά φρέσκο κόλιανδρο, κρεμμυδάκι ή όποιο άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1 Βάζουμε τα δημητριακά να βράσουν με 2,5 μέρη νερού και λίγους κόκκους αλατιού, για περίπου 50-60 λεπτά (40 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας, με 2 μέρη νερού).
Βήμα 2 Βάζουμε το τέμπε σε κατσαρολάκι και τους μαγειρεύουμε με 2 κουταλιές σως σόγιας και νερό (αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές γλυκό κρασί), τόσο όσο να τα καλύπτει. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι σχεδόν να εξατμιστούν τα υγρά.
Βήμα 3 Ανακατεύουμε το τέμπε και το μυρωδικό μας στο ριζότο και σερβίρουμε.

 

Σχόλια ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    X