Archive

Μέρος 1ο

Αλλάζοντας τον τρόπο διατροφής μας και ακολουθώντας τη Μακροβιοτική, αντιμετωπίζουμε πρακτικά ζητήματα που μπορεί ν’ αποτελέσουν πρόκληση  για την καθημερινότητά μας.

Αν γνωρίζουμε πώς να ενσωματώσουμε στη ζωή μας, την Μακροβιοτική διατροφή, σταδιακά, με απλές και κατάλληλες πρακτικές, τότε θα έχουμε όλα τα οφέλη της: υγεία, ευεξία, καλή διάθεση, ενέργεια και… νόστιμο φαγητό! Χωρίς να πιεζόμαστε από τις αλλαγές…

Έτσι, σας προτείνουμε το πρώτο μέρος των λύσεων για την «Προσαρμογή στη Μακροβιοτική Διατροφή»

Λύση 1η: Αντικαταστήστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα με ανεπεξέργαστα
(π.χ. Αναποφλοίωτο ρύζι αντί λευκού ρυζιού, ψωμί ολικής άλεσης αντί λευκού, θαλασσινό αλάτι με ιωδιούχο αλάτι κοκ).

Λύση 2η: Χρησιμοποιείτε καθημερινά μίσο σούπα.

Λύση 3η: Μασάτε καλά κάθε μπουκιά σας, τουλάχιστον 30-50 φορές.

Λύση 4η: Αποφύγετε τη χρήση της ζάχαρης (λευκή ή καστανή).

Συνοπτικά, προτείνουμε να πειραματιστείτε στα παρακάτω:

  1. Καλή μάσηση της τροφής
  2. Μίσο σούπα
  3. Καστανό, αναποφλοίωτο ρύζι
  4. Αποφυγή ζάχαρης

Αφού σταθεροποιήσετε αυτά τα βήματα στην καθημερινότητά σας,
για τουλάχιστον  3 εβδομάδες, θα μιλήσουμε για τα επόμενα βήματα,
σε επόμενη δημοσίευση…

Σχόλια ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    X