Κλαμπ Σάντουιτς με καπνιστό φιλέτο τέμπε …γιάμ γιάμ..!
(Συνταγή από το γεύμα που προσφέραμε στο Σεμινάριο του Wellday με τον Fransisco Varatojo :Macrobiotics, Cancer and lifestyle diseases” στις 18/9/2016).
Βήμα 1 | Πέστο μαϊντανού: Καβουρντίζουμε 50γρ κουκουνάρι. Bάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά (1 μάτσο μαϊντανό, κουκουνάρι, ½ κούπα ελαιόλαδο, 3-4 κ.Σ. βαλσαμικό ξύδι, 2 κ.Σ. Λευκό Γλυκό Μίσο ONE Project, 1 κ.Σ. διατροφική μαγιά, 2 σκελίδες σκόρδο ή 2 κ.Σ. σκόνη σκόρδου, 1 μικρό κρεμμύδι, 2 κρεμμυδάκια). Χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα και διορθώνουμε με ελαιόλαδο, Μίσο, ξύδι. |
Βήμα 2 | Τέμπε: Κόβουμε το Τέμπε εγκάρσια σε 4 λεπτές φέτες και μετά κάθετα στη μέση, δημιουργώντας έτσι 8 πλατιά κομμάτια. Το μαγειρεύουμε στον ατμό για 10 λεπτά. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 2 ώρες (καλύτερα αποβραδίς) σε μίγμα με αναλογία: ½ κούπα νερό, 1/4 κούπα σάλτσα Ταμάρι ONE Project, 3 κ.Σ. Μίριν ONE Project, 3 κ.Σ. Ξύδι Καστανού ρυζιού ONE Project, 1 κ.Σ. σκόνη καπνιστής πιπεριάς, 1 κ.Σ. σκόνη σκόρδου. |
Βήμα 3 |
Στεγνώνουμε το Τέμπε σε απορροφητικό χαρτί και από τις δύο πλευρές.
|
Βήμα 4 |
Τραγανίζουμε λίγο το ψωμί σε τοστιέρα, ίσα να πάρει χρώμα. |
Βήμα 5 |
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά μας, κόβουμε το πράσινο μέρος του κάθε φύλλου του άισμπεργκ σε κομμάτια να χωράνε στο ψωμί. Κόβουμε το αγγουράκι σε φέτες. |
Αλείφουμε μία φέτα ψωμί με το πέστο, βάζουμε πάνω το άισμπεργκ, μία φέτα Τέμπε. Αλείφουμε άλλη μία φέτα με πέστο και τη βάζουμε πάνω στο Τέμπε. Στην άλλη πλευρά αλείφουμε αρκετή μουστάρδα, βάζουμε μπόλικη ρόκα, άλλη μία φέτα Τέμπε, αγγουράκι τουρσί και καλύπτουμε με την άλλη φέτα ψωμί που έχουμε αλείψει επίσης με μουστάρδα. Κόβουμε διαγώνια σε 2 ή 4 κομμάτια. Ενώνουμε κάθε μέρος με οδοντογλυφίδα και έτοιμο!
Δοκιμάστε μαζί με μαριναρισμένη σαλάτα, λίγο καστανό ρύζι και Τεμπούρα λαχανικών.
Καλή απόλαυση!