Archive

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μεγάλες κούπες νερό
  • 1 μεσαίο καρότο
  • 5 εκατοστά ντάικον (κινέζικο ραπάνι)
  • 2 αποξηραμένα μανιτάρια σιίτακε
  • 2 κουταλάκια Μίσο κριθαριού
  • 4-6 νιφάδες στιγμιαίο φύκι γουάκαμε
  • Ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ή μαϊντανό για γαρνίρισμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1 Μουλιάζουμε τα σιίτακε για 2-3 ώρες.
Βήμα 2 Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και φέρουμε σε σημείο βρασμού.
Βήμα 3 Κόβουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και το πετάμε, κόβουμε το κεφάλι των σιίτακε σε λωρίδες και το προσθέτουμε στο νερό, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Βήμα 4 Κόβουμε το καρότο σε λεπτές λωρίδες, προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Βήμα 5 Κόβουμε παρόμοια το ντάικον, και το προσθέτουμε.
Βήμα 6 Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο (να μην κοχλάζει). Διαλύουμε το Μίσο σε λίγο από τον ζεστό ζωμό και το ξαναρίχνουμε στη σούπα. Προσθέτουμε το γουάκαμε και σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, χωρίς να βράζει!
Βήμα 7 Προσθέτουμε (προαιρετικά) λίγες σταγόνες χυμό τζίντζερ. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • 2 μερίδες

Σχόλια ( 1 )

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X