Το Αμαζάκε, είναι μία -φυσικά γλυκιά- κρέμα από ρύζι, με μακρά ιστορία στην Ιαπωνία.
Φυσικό γλυκαντικό που αντικαθιστά την ζάχαρη και τις ζωικές κρέμες, σε ροφήματα, κρέμες, σάλτσες, γλυκά κα.
Στη Δύση όμως η χρήση του λαμβάνει πολύ μεγάλες διαστάσεις αφού αποτελεί ένα ιδανικό αντικατάσταστο στα γαλακτοκομικά υλικά,
δίνοντας κρεμώδη υφή και γλυκιά γεύση σε κρέμες, κέικ, πουτίγκες, ροφήματα, παγωτά, αλλά και ψωμιά, σάλτσες και πίκλες και πλήθος άλλων συνταγών.
Ένα υπέροχο γλυκαντικό, λύση για κάθε χρήση.
Παραγωγή του Αμαζάκε
Το Αμαζάκε δημιουργείται από τη ζύμωση καστανού ή λευκού ρυζιού που αναμειγνύεται με ρύζι Koji (ρύζι που έχει ήδη ζυμωθεί με τον μύκητα Aspergillus oryzae).
Σε 8-10 ώρες, το Αμαζάκε είναι έτοιμο!
Η έντονη γλυκύτητα προκύπτει από τα πεπτικά ένζυμα στο ρύζι Koji, τα οποία διασπούν τους σύνθετους υδατάνθρακες του ρυζιού σε εύπεπτα, φυσικά σάκχαρα!
Το Αμαζάκε είναι προϊόν χωρίς:
Οφέλη
Εκτός από το προφανές, ότι δηλαδή αποτελεί ένα ιδανικό αντικατάστατο της ζάχαρης, το Αμαζάκε είναι πλούσιο σε :
Λόγω των ενζύμων του, μετατρέπει:
Ενισχύει λοιπόν την πέψη, είναι πολύ θρεπτικό και ηρεμεί το νευρικό σύστημα.
Παραδοσιακά, χρησιμοποιείται ως άριστη, θρεπτική τροφή για τα παιδιά, για θηλάζουσες γυναίκες ως γαλακταγωγό και δυναμωτικό, και σαν χαλαρωτικό στο τέλος της ημέρας.
Μάθετε να χρησιμοποιείτε το Αμαζάκε σε γιορτινές συνταγές στο σεμινάριο
Μακροβιοτική και γλυκά – Beyond Veganism
Δείτε συνταγές