Archive

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα Αζούκι φασόλια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
  • 3/4 κούπας κολοκύθα (σε κύβους, με τη φλούδα αν δεν είναι σκληρή)
  • 1/4 κούπας ξηρό κρεμμύδι (σε μεγαλα κομμάτια-κύβους)
  • 1 κομμάτι κόμπου (4 εκ.)
  • 1 πρέζα αλάτι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1 Βάζουμε το κόμπου στον πάτο της κατσαρόλα, τα φασόλια από πάνω, προσθέτοντας από πάνω την κολοκύθα και πιο πάνω το κρεμμύδι.
Βήμα 2 Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τα φασόλια.
Βήμα 3 Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα.
Ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό κατά την πορεία και προσθέτουμε λίγο-λίγο κρύο νερό.
Βήμα 4 Μετά τη μία ώρα, προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι τα φασόλια να είναι αρκετά μαλακά.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Αν χρειαστεί να δοκιμάσουμε, δεν ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους!

Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας, το Βήμα 3 είναι 45 λεπτά και το Βήμα 4, γίνεται όπως αναφέρεται.

Σχόλια ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    X