Archive

Καλοκαιράκι μύρισε και οι εκδρομές ξεκίνησαν!

Για όσες και όσους ανησυχούν ότι, οι επιλογές για να φάνε ποιοτικό φαγητό έξω είναι περιορισμένες,
αυτό το μάθημα είναι για εσάς!

Το ιδανικό «πρόχειρο γεύμα» για το καλοκαίρι, χρειάζεται να είναι:

  • θρεπτικό και νόστιμο
  • ελαφρύ, χαμηλό σε λιπαρά, αλλά χορταστικό
  • σχετικά διατηρίσιμο εκτός ψυγείου
  • μικρό σε μέγεθος και εύκολο να καταναλωθεί με το χέρι

Και ποιο μπορεί να είναι αυτό;

Το Ιαπωνικό Σάντουϊτς! Δηλαδή το… Σούσι!

Αλλά, όπως το παρασκευάζουμε με τον τρόπο της Μακροβιοτικής κουζίνας, με:

  • αναποφλοίωτο ρύζι (περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες, πρωτεΐνη, θρεπτικά συστατικά)
  • vegan πρωτεΐνούχες υπερτροφές (Τέμπε, Σέιταν, Σιίτακε κα), για ολοκληρωμένo διατροφικό προφίλ και σούπερ γεύση
  • φρέσκα λαχανικά εποχής (αγγούρι, ρόκα, καρότο κα), που χαρίζουν δροσιά, βιταμίνες και τραγανή υφή
  • υψηλής ποιότητας υλικά και καρυκεύματα (Σούσι ΝόριΣάλτσα σόγιας, ΜίρινΞύδι καστανού ρυζιού, Ουμεμπόσι)

Χωρίς:

  • ζάχαρη, γλουταμινικό μονονάτριο ή άλλα χημικά ενισχυτικά γεύσης, χαμηλής ποιότητας υλικά και καρυκεύματα (λ.χ. Σάλτσα σόγιας με ζάχαρη, χωρίς να έχει υποστεί φυσική διαδικασία ζύμωσης)

Μαγειρική

Θα μάθουμε λοιπόν, να φτιάχνουμε Σούσι, κάνοντας πρακτική στο τύλιγμά του (φέρτε την ποδιά σας!).

Ακόμα, μαθαίνουμε πως να χρησιμοποιούμε τα φύκια στην κουζίνα μας, για να δώσουμε επιπλέον γεύση και θρέψη στα πιάτα μας, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που χρειαζόμαστε επιπλέον μέταλλα στην διατροφή μας.

Ακόμα, θα δούμε πως να μετατρέπουμε μία vegan Υπερτροφή, όπως το Τέμπε, σε λαχταριστή πάστα, που μοιάζει με τονοσαλάτα,
και να εμπλουτίσουμε σάντουιτς, καναπεδάκια, πράσινες σαλάτες κα

Μενού

Με λίγα λόγια, το Μενού μας θα είναι:

  1. Οι «50 αποχρώσεις» του Σούσι (ρολάκια, κώνοι, διαγώνια ρολά, με διάφορες γεμίσεις)
  2. Τέμπε «τονοσαλάτα» και οι χρήσεις της
  3. Γευστικό καρύκευμα με Νόρι
  4. Ωφελιμότητα και εφαρμογές των φυκιών Νόρι (και εκτός κουζίνας!)

Θεωρία

Θα εξηγήσουμε για την ενέργεια του Καλοκαιριού και τις ανάγκες μας, και πως να επεξεργαζόμαστε την τροφή μας για να διατηρούμε την ενεργητικότητά μας και … να δροσιζόμαστε!

 

Χώρος

Cross+ing: Μυρωνίδου 8, Κεραμεικός, Αθήνα

Κόστος

25 ευρώ (παλαιοί μαθητές των ONE Project: 20 ευρώ) + ΦΠΑ 24%
Τελική τιμή: 31 € (25€)

Πληροφορίες/εγγραφές

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 12/6/2018
Συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής: ΕΔΩ
Τηλ.: 6972 284808 
Email: oneprojectgr@gmail.com

Σχόλια ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    X