Archive

1 ώρα

προετοιμασία

7 ημέρες

συντήρηση

16

κομμάτια

 

Ήρθε η ώρα για γλυκακι.

Brownies με σοκολάτα …και όχι μόνο.

Καλή απόλαυση!

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ αλεύρι τ. 70%
  • 16γρ μπέικιν πάουντερ χωρίς αλουμίνιο
  • 200 ml ηλιέλαιο  
  • 400 γρ σιρόπι ρυζιού (ή σφένδαμου)
  • 800γρ Αμαζάκε
    (ή 800ml ρόφημα ρυζιού φυσικό ανακατεμένο με 3 κ.Σ. ρυζάλευρο)
  • 3 λουβιά φυσικής βανίλιας (σπόροι)
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 3 κ.Σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
  • 60γρ κακάο
  • 40γρ σκόνη χαρουπιού
  • 150γρ καρύδια σπασμένα (1/8)
  • 100γρ κομμάτια μαύρης σοκολάτας ή σπασμένους καρπούς κακάο

Γλάσο

  • 10 κ.Σ. σιρόπι ρυζιού, 1 κ.Σ. σκόνη κακάο, 1 κ.Σ. ρυζάλευρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Ζεσταίνουμε λίγο Αμαζάκε και διαλύουμε σε αυτό το κακάο και το χαρούπι.
Μουλιάζουμε τον λιναρόσπορο σε 9 κ.Σ. νερό.

Βήμα 2

Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά μαζί.
Σε άλλο ανακατεύουμε τα υγρά (ηλιέλαιο, σιρόπι, Αμαζάκε), μαζί με το μίγμα του κακάο και τον λιναρόσπορο και κτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε να αναμιχθούν καλά.
Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ενσωματώνουμε με μία ξύλινη σπάτουλα.
Λαδώνουμε μία φόρμα κέικ και ρίχνουμε το μίγμα.

Βήμα 4

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Βήμα 5

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο, θερμαίνοντας το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά και μόλις αραιώσει, ρίχνουμε μέσα το κακάο και το ρυζάλευρο και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.

Βήμα 6

Σβήνουμε τον φούρνο, απλώνουμε το γλάσο στην επιφάνεια και βάζουμε πίσω στον ζεστό φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει ΕΝΤΕΛΩΣ πριν κόψουμε σε κομμάτια.

 

Σχόλια ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    X