Άρθρα

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΙΚO BRUNCH στο Βαζάκι

Cooking Sessions | Σάββατο 17 Δεκεμβρίου | 10:00-16:00 | Ένα ξεχωριστό γεύμα στο Βαζάκι, στο Χαλάνδρι.
Υλικά και τρόποι μαγειρικής εμπνευσμένα από την Μακροβιοτική κουζίνα, που παρά την πλούσια γεύση τους, είναι ελαφρά, εύπεπτα και πολύ θρεπτικά.

View Result

Vegan επιδόρπια και γλυκά | Flowidity

Εργαστήριο Μακροβιοτικής γλυκοπλαστικής | Κυριακή 18 Δεκεμβρίου | 16:00-18:30 | Η σύγχρονη Μακροβιοτική προσέγγιση, παρέχει μία ολοκληρωμένη πρόταση για ένα υγιεινό αλλά και νόστιμο τρόπο διατροφής. Από αυτόν δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα γλυκά!

View Result

Γλυκόξινα λαχανικά σωτέ

Συνταγή | Ένα πιάτο λαχανικών που μπορεί να συνοδεύσει άριστα συνταγές με Σέιταν και Τέμπε, τηγανητά πιάτα, ζυμαρικά (με περισσότερη σάλτσα), ριζότο και γενικά είναι πασπαρτού…

View Result

Διατροφή, Περιβάλλον & Μακροβιοτική

Τι θα λέγατε για φέτος να μοιραζόμασταν με τους συνανθρώπους μας κάποιους λόγους για να τους βοηθήσουμε να ακολουθήσουν μία περισσότερο χορτοφαγική διατροφή;
Η εκτροφή των ζώων ως διατροφικό είδος απαιτεί γιγαντιαία μεγέθη τροφής, ενέργειας, γης, νερού και άλλων πόρων…

View Result

Brownie (Μπράουνι)

Ήρθε η ώρα για γλυκακι.

Brownies με σοκολάτα …και όχι μόνο.

Καλή απόλαυση!

View Result

Ινδονησιακή Σαλάτα Gado-Gado

Μια σαλάτα – πλήρες γεύμα. Μας παρέχει πλούτο βιταμινών, πρωτεΐνών, προβιοτικών βακτηρίων και φυτικών λιπαρών…

View Result

Λιγούρες απ’ το παρελθόν

Δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε, αλλά να τις αντιμετωπίζουμε έξυπνα!

Κάνοντας μία δραστική αλλαγή στην ζωή και την διατροφή μας, οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με την εμπειρία του να τους λείπουν κάποια τρόφιμα από τις παλιές τους συνήθειες ή να έχουν λιγούρα για τρόφιμα που δεν το φανταζόντουσαν πιο πριν…

View Result

Μακροβιοτική & Vegan Κουζίνα για όλους | Flowidity | Κύκλος Σεμιναρίων

Νέος κύκλος 4 Μαθημάτων. Θα εμβαθύνουμε στο πώς καταρτίζουμε ένα ισορροπημένο και γευστικό, χορτοφαγικό μενού, την ενέργεια της τροφής, διαμόρφωση εβδομαδιαίου μενού, επιλογή υλιών και τρόπους μαγειρικής ανάλογα με την ενέργεια, εποχή, ασθένειες κοκ.

View Result

2η Συνάντηση Μακροβιοτικής 2016 | Flowidity | Κυριακή 2 Οκτωβρίου

Παρουσίαση της Μακροβιοτικής.
Διάλεξη: Διατροφή και εποχικότητα.
Χειμώνας και δυναμική κουζίνα, για ανοσοποιητικό, ενέργεια και ηρεμία.
Ενημέρωση για τα εργαστήρια Μακροβιοτικής κουζίνας των ONE Project.
Μακροβιοτικός μπουφές με σνακ.

View Result

Κλαμπ Σάντουιτς με καπνιστό φιλέτο τέμπε

Κλαμπ Σάντουιτς με καπνιστό φιλέτο τέμπε …γιάμ γιάμ..!

View Result

Μυστικά για λάτρεις του κρέατος | Flowidity | Κυριακή 9 Οκτωβρίου

Αντί για κρέας, τι;
Υλικά, καρυκεύματα και τρόποι μαγειρικής για χορτο και κρεο φάγους.
Η μετάβαση σε μία χορτοφαγική διατροφή μπορεί να γίνει παιχνίδι, αρκεί να ετοιμάζουμε πιάτα τόσο ελκυστικά και γευστικά, που θα δελεάσουν ακόμη και απαιτητικούς κρεατοφάγους.

View Result

Μακροβιοτική ή βιγκανισμός

Πολλές φορές όταν αναρτούμε ειδήσεις ή σχόλια σχετικά με την Μακροβιοτική κουζίνα σε κοινωνικά δίκτυα και σε ομάδες ατόμων που ασχολούνται με βίγκαν διατροφή, πολλοί αντιδρούν υποστηρίζοντας ότι η Μακροβιοτική δεν είναι βίγκαν αλλά περιέχει ψάρι ή άλλα ζωικά τρόφιμα.
Τότε γίνονται ατέρμονες συζητήσεις πάνω σε ενημέρωση από πηγές που αναφέρουν την Μακροβιοτική στο διαδίκτυο ή αλλού και πράγματι λένε για την χρήση ζωικών υλικών.
Ποια είναι η πραγματικότητα λοιπόν;

View Result

Καλό καλοκαίρι…

Καλό καλοκαίρι σημαίνει να ζούμε την κάθε ημέρα των διακοπών μας με νόημα και κάνοντας όλα αυτά που δεν κάνουμε στην υπόλοιπη «καθημερινότητα»…

View Result

Macrobiotics, Cancer & Lifestyle Diseases | Francisco Varatojo |17-18 Σεπτεμβρίου | Αθήνα

Είναι προφανές πως ο τρόπος που ζούμε αλλά και οι καθημερινές μας συνήθειες καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της υγείας μας σε φυσικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο. Καταξιωμένοι ερευνητές, γιατροί και ειδικοί του καρκίνου όπως οι Dr. Neal Barnard, Colin Campbell, John McDougall συσχετίζουν άμεσα την εμφάνιση της νόσου με την καθημερινή διατροφική κατανάλωση…

View Result

Σούσι λαχανικών με καστανό ρύζι

Πως φτιάνουμε σούσι, βήμα βήμα …και προτάσεις για κάποιες παραλλαγές. Φτιάξτε σούσι για την εργασία, εκδρομή ή και για όποιο γεύμα θέλετε κάτι, γευστικό, πολύ θρεπτικό και ξεχωριστό.

View Result

Το ONE Project στο Yoga Spring Fair | 28 & 29 Μαΐου

Η μακροβιοτική κουζίνα των ONE Project, θα προσφέρει vegan μακροβιοτικά πιάτα με πρωτόγνωρα υλικά και υπέροχες συνταγές, στο 2ο Yoga Spring Fair,

View Result

Κάντε τα όνειρά σας… πραγματικότητα!

Ίσως είναι η ενέργεια της Άνοιξης που εμπνέει τα νέα ξεκινήματα, ίσως είναι η υπενθύμιση του αέρα για να προχωρήσουμε μπροστά,

View Result

Ανοιξιάτικο ρύζι σωτέ

Η κυρία Ρούλα, βιοπαραγωγός, στην αγορά, μας έδωσε σαν δώρο ένα «μπουκέτο» με φρέσκες ανοιξιάτικες πρασινάδες – φρέσκο σκόρδο, σέλερυ,

View Result

Μακροβιοτική κουζίνα για όλους

ΒΑΣΙΚΗ ΔΟΜΗ

Σύνδεση τροφής και υγείας:
Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου» Ιπποκράτης.

View Result

Ανοιξιάτικα μαυρομάτικα με χόρτα

Ανοιξιάτικα μαυρομάτικα με χόρτα

Μια πολυ-αγαπημένη απλή συνταγή… 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέστε τα πράσινα λαχανικά της επιλογής σας.

View Result

Ένα Διαζύγιο…

Αγαπημένοι φίλοι,

Σας γράφει η Γιούλια…
Η μικρή μας κόρη, η Αγάπη, έχει μεγαλώσει λίγακι και μου αφήνει λίγο χρόνο να εργασθώ στον υπολογιστή.

View Result

Πρώτη συνάντηση Μακροβιοτικής 2016 | Wellday | Κηφισιά

Φίλες και φίλοι,

Σας προσκαλούμε σε μία συνάντηση γνωριμίας, συζήτησης και διδασκαλίας, με επίκεντρο την Μακροβιοτική φιλοσοφία και διατροφή.

View Result

Αλκαλική διατροφή, Ουμεμπόσι και ενίσχυση του ανοσοποιητικού για τον χειμώνα

Ο χειμώνας είναι η περίοδος που μπορεί εύκολα να αρπάξουμε κάποιο κρύωμα, ειδικά αν δεν προσέχουμε. Οπότε είναι καλή τακτική από μεριάς μας να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε κρυώματα και ιώσεις που κυκλοφορούν αυτήν την περίοδο. 

View Result

Μακροβιοτική Κουζίνα + Σεμινάριο | Πάτρα 20-21 Φεβρουαρίου 2016 | X-Saltibagos

Σάββατο 20/2, 4-9μμ στον χώρο X-Saltibagos, θα συναντηθούμε να μαγειρέψουμε και να φάμε όλοι μαζί, να συζητήσουμε απορίες και να μοιραστούμε εμπειρίες, προσπαθώντας να δώσουμε λίγη έμπνευση για τη συνέχεια.
Εφ’ όσον υπάρξει ενδιαφέρον, θα κάνουμε ένα ολοήμερο σεμινάριο την Κυριακή 21/2, με θέματα που θα προκύψουν από τη συζήτηση.

View Result

Κρεμμύδι τουρσί με Ταμάρι

Κρεμμύδι τουρσί με Ταμάρι. Χειμώνας και κρύο και τα προβιοτικά τρόφιμα είναι απαραίτητα για καθημερινή χρήση.
Δείτε μία συνταγή για πίκλες με Ταμάρι που είναι ήδη πλούσιο σε ένζυμα και προβιοτικά βακτήρια λόγω της φυσικής διαδικασίας ζύμωσής του, ενώ δίνει δύναμη και μοναδική γεύση.

View Result

Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη

Μελομακάρονα δίχως ζάχαρη
(όπως την δοκίμασε και μας την έδωσε η κυρία Γιαννοπούλου)

– 3 ποτήρια λάδι

View Result

Σάλτσα Ταμάρι | Ένα από τα καλά διατηρημένα μυστικά της Ιαπωνίας

Αν και μέχρι πρόσφατα δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστό εκτός Ιαπωνίας, το Ταμάρι, με το βαθύ χρώμα, τις ιδιαίτερες μαγειρικές ιδιότητές του,

View Result

Τα δημητριακά ως βάση της ανθρώπινης διατροφής | Η διατροφική εξέλιξη των ειδών

Μέρος Α | Η διατροφική εξέλιξη των ειδών
Μέρος Β | Η βάση της ανθρώπινης διατροφής
Μέρος Γ | Είδη δημητριακών και τα χαρακτηριστικά τους

View Result

Μακροβιοτική Χορτοφαγία

Είναι δυνατόν να είσαι χορτοφάγος …και υγιής! Αρκεί να μάθεις πώς να ισορροπείς τις τροφές που τρως ώστε να είσαι και να παραμένεις υγιής.

View Result

23/5 – Γευθείτε τη Μακροβιοτική κουζίνα, στο Παν Αγαθόν, Χαλάνδρι

 

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Η χορτοφαγία στα νόστιμά της!

Σάββατο 23 Μαΐου 2015,

View Result

Τα 7 Στάδια της σχέσης Υγείας-Ασθένειας

Όπως είναι κοινώς αποδεκτό στη Μακροβιοτική Σκέψη, το φαγητό μεταβολίζεται και μετατρέπεται σε σωματικά κύτταρα. Ακόμη πιο συγκεκριμένα, πρώτα μετασχηματίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια και εν συνεχεία σε σωματικά κύτταρα. 

View Result

Σωτέ λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1
Ψιλοκόβουμε το λάχανο.

Βήμα 2
Κόβουμε το πράσο σε λεπτές διαγώνιες φέτες.

View Result

Τηγανητό λάχανο

ΥΛΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1
Ψιλοκόβουμε το λάχανο.

Βήμα 2
Σε ένα βαθύ τηγάνι θερμαίνουμε (χωρίς να κάψουμε) το λάδι.

View Result

Αποτοξινωτική σούπα μίσο

ΥΛΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1
Μουλιάζουμε τα σιίτακε για 2-3 ώρες.

Βήμα 2
Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και φέρουμε σε σημείο βρασμού.

View Result

Vegan Τσιζκέικ με τόφου και Aμαζάκε

Μια θρεπτική σάλτσα/ντρέσινγκ για τα λαχανικά μας, τη σαλάτα κοκ.

View Result

Σεμινάριο Μακροβιοτικής Γλυκοπλαστικής

Και ποιος δεν έχει αναζητήσει ένα «γλυκάκι», είτε σε εορταστικό τραπέζι, είτε για μία απλή καθημερινή περίσταση…
Πολλοί όμως βλέπουν ενοχικά τα γλυκά, λόγω της ζάχαρης, των λιπαρών, των γαλακτοκομικών κοκ. Η σύγχρονη Μακροβιοτική προσέγγιση, παρέχει μία ολοκληρωμένη πρόταση για ένα υγιεινό αλλά και νόστιμο τρόπο διατροφής. Από αυτόν δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα γλυκά, μια και η Μακροβιοτική διατροφή στηρίζεται στη χρήση και των 5 γεύσεων.

View Result

Βασική Μακροβιοτική Εκπαίδευση- Η ενέργεια της τροφής 1 & 2

Μία εισαγωγή στη θεραπευτική Μακροβιοτική διατροφή και φιλοσοφία

Η Μακροβιοτική, αποτελεί ένα πλήρες σύστημα εκπαίδευσης της ανθρώπινης φύσης,

View Result

Ναττοκινάση, το ένζυμο της καρδιάς!

Η Ναττοκινάση είναι ένα ένζυμο που μειώνει την δυνατότητα σχηματισμού θρόμβων στο αίμα.
Αποτελεί ένα φυσικό συστατικό ενός τροφίμου σόγιας που λέγεται Νάττο. Το Νάττο είναι ένα υπερ-τρόφιμο που χρησιμοποιείται παραδοσιακά εδώ και τουλάχιστον 1000 χρόνια στην Ιαπωνική κουζίνα.
Αναφορές δείχνουν ότι οι Σαμουράι το χρησιμοποιούσαν καθημερινά, ενώ το έδιναν και στα άλογά τους για να αυξήσουν την αντοχή και την ταχύτητά τους!

View Result

Μετάβαση στο Μακροβιοτικό τρόπο ζωής

Η πιο συνηθισμένη απορία που έχει κάποιος όταν μαθαίνει για τη Μακροβιοτική διατροφή και τρόπο ζωής, είναι «και πως προσαρμόζω την καθημερινότητά μου;

View Result

Φτιάχνοντας σπιτικές πίκλες (τουρσί)

Τα προβιοτικά παίζουν σπουδαίο ρόλο στη διατήρηση και βελτίωση της υγείας μας. Ο πιο εύκολος τρόπος να τα προσλάβουμε, είναι μέσω της τροφής μας. 

View Result

Προβιοτικές τροφές. Η «ζύμωση» της υγείας

Ποιες είναι οι προβιοτικές τροφές

(προ +βιος = προάγουν τη ζωή)

Τα προβιοτικά τρόφιμα, είναι αυτά που περιέχουν  ζώντες μικροοργανισμούς (προβιοτικά),

View Result

Σεμινάριο «Εισαγωγή στη Μακροβιοτική»

Εργαστήρια Μακροβιοτικής Διατροφής & Φιλοσοφίας

«Από τον Ιπποκράτη στη Μαντόνα. Μία εισαγωγή στη Μακροβιοτική»

Η σημασία της Μακροβιοτικής

Στο εργαστήριο αυτό,

View Result

Καλοκαιρινή σαλάτα με τέμπε

6 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1
Μουλιάζουμε τα άραμε σε νερό για 20 λεπτά.

Βήμα 2
Μαγειρεύουμε το τέμπε μαζί με τα άραμε σε ζωμό με νερό,

View Result

Σάλτσα μίσο-ταχίνι

Μια θρεπτική σάλτσα/ντρέσινγκ για τα λαχανικά μας, τη σαλάτα κοκ.

View Result

Μακροβιοτική χορτοφαγική μαγειρίτσα

ΥΛΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1
Κόβουμε το τέμπε και το σέιταν σε κυβάκια, όχι πολύ μεγάλα

Βήμα 2
Σε βαθιά κατσαρόλα,

View Result

Ούμε Σο Κούζου (Ume Sho Kuzu)

ΥΛΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1
Ψιλοκόβω ή λιώνω το ουμεμπόσι, να γίνει σχεδόν σαν πάστα, και το αφήνω στην κούπα μου.

View Result

Καντέν (ζελέ) μήλου με χυμό πορτοκάλι και τζίντζερ

ΥΛΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι, φέρνουμε το χυμό με το αλάτι σε βρασμό.

Βήμα 2
Προσθέτουμε τη σκόνη αγάρ-αγάρ και τις φέτες του μήλου και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε 5 λεπτά.

View Result

Τσάι Κουκίτσα

ΥΛΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1
Φέρνουμε το νερό μαζί με το σόγιου σε σημείο βρασμού, ρίχνουμε μέσα το τσάι και σβήνουμε τη φωτιά.

View Result

Κολοκυθόσπορος καβουρντισμένος με Ούμε Σου

ΥΛΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1
Καβουρντίζουμε τον κολοκυθόσπορο σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φουσκώσει, αλλά να μην καεί.

View Result

Χιζίκι με Σέιταν

ΥΛΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1
Σε κατσαρολάκι, σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2 λεπτά, να γυαλίσει. Κόβουμε το Φιλέτο σταριού-Σέιταν σε λωρίδες και το προσθέτουμε,

View Result

Νίσιμε με ρέβα και καρότο

ΥΛΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1
Μουλιάζουμε το κόμπου σε λίγο νερό να μαλακώσει (15 λεπτά περίπου).

Βήμα 2
Το τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας,

View Result

Αζούκι με κολοκύθα και κρεμμύδι

ΥΛΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1
Βάζουμε το κόμπου στον πάτο της κατσαρόλα, τα φασόλια από πάνω, προσθέτοντας από πάνω την κολοκύθα και πιο πάνω το κρεμμύδι.

View Result

Ριζότο καστανού ρυζιού και κριθαριού, με μαριναρισμένο τέμπε

ΥΛΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1
Βάζουμε τα δημητριακά να βράσουν με 2,5 μέρη νερού και λίγους κόκκους αλατιού, για περίπου 50-60 λεπτά (40 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας,

View Result
X