Archive

Τσάι από καβουρντισμένα κλωνάρια τσαγιού, με γήινο άρωμα και αλκαλικές ιδιότητες.

Προϊόν παραδοσιακής γευστικής σοφίας
Συσκευασία: 100γρ
Βιολογικής πιστοποίησης. Μη παστεριωμένο προϊόν.

ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Προέλευση: Okayama, Japan

Παραγωγή
Τσάι από τους μίσχους του τσαγιού (Camellia sinensis), οι οποίοι συλλέγονται αργότερα από τα φύλλα, αποξηραίνονται στον ήλιο και ύστερα καβουρντίζονται σε φυσική φωτιά. Τα καβούρντισμα τους δίνει μία ιδιαίτερα «καπνιστή» γεύση και άρωμα με επίγευση ξηρών καρπών. Είναι πολύ χαμηλό σε καφεΐνη από μόνο του, χωρίς καμμία χημική ή άλλη επεξεργασία.

Οφέλη
Στη παραδοσιακή λαογραφία, χρησιμοποιείται για να δυναμώσει την πέψη, το αίμα και το νου. Μία θεραπευτική συνταγή με Κουκίτσα, είναι το Ούμε-Σο-Μπάντσα.

Διατροφικές πληροφορίες

  Ανά 100g / per 100g
CALORIES/ΘΕΡΜΙΔΕΣ 250(Kcal)/1031(kjoul)
FAT TOTAL/ΛΙΠΑΡΑ ΣΥΝΟΛΟ 0.7g
CARB/ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 77.1g
SUGARS/ΣΑΚΧΑΡΑ <0.1g
FIBERS/ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 63.9g
PROTEIN/ΠΡΩΤΕΪΝΗ 15.9g
SODIUM/ΝΑΤΡΙΟ 0

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί 2-3 φορές τουλάχιστον
Την πρώτη φορά, μπορεί να μείνει σε ζεστό νερό (70- 80°C) για 2-3 λεπτά, την δεύτερη φορά να βράσει 1-5 λεπτά και την τρίτη φορά να βράσει έως 10 λεπτά.
Βέβαια, οι χρόνοι εξαρτώνται από το πόσο δυνατό θέλουμε το ρόφημά μας.
Στραγγίζουμε και σερβίρουμε ζεστό.

Επειδή έχει ελάχιστη καφεΐνη, θεωρείται ασφαλές και για παιδιά. 

Δείτε συνταγές

 

Σχόλια ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    X