Archive

1 ώρα

προετοιμασία

πλήρες

γεύμα

4

μερίδες

Ινδονησιακή Σαλάτα GadoGado με φιλετάκια τέμπε και σάλτσα φυστικοβούτυρου

Από την περιγραφή φαίνεται μία περίπλοκη συνταγή, αλλά δεν πρέπει να σας φοβίζει!
Είναι πράγματι πολύ απλή και γρήγορη στην εκτέλεση και θα ανταμείψει εσάς και τους συνδαιτημόνες σας με την πλούσια γεύση και εντυπωσική εμφάνισή της. Όσο για την θρεπτικότητά της, μας παρέχει πλούτο βιταμινών, πρωτεΐνών, προβιοτικών βακτηρίων και φυτικών λιπαρών και κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσεις ένα πλήρες γεύμα αν την συνοδεύσουμε με λίγο αναποφλοίωτο ρύζι μπασμάτι!

ΥΛΙΚΑ

Μαρινάδα:
  • 3 κ.Σ. Ταμάρι ONE Project
  • 3 κ.Σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.Σ. σιρόπι ρυζιού (ή σφενδάμου)
  • 2 κ.γ. σκόνη καπνιστής πάπρικας
  • ½ κούπα κρασί (ή μπύρα ή νερό)
Σάλτσα φυστικοβούτυρου:
  • 100γρ φυστικοβούτυρο απαλό
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.Σ. τριμμένο τζίντζερ
  • 3 κ.Σ. Μίριν ONE Project
  • 3 κ.Σ. Ταμάρι ONE Project
  • 3 κ.Σ. χυμό λεμονιού
  • ¼ κ.γ. σκόνη τσίλι
  • Λίγο ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο
  • Ζωμό βραστών λαχανικών
Σαλάτα:
  • 2 κούπες φασολάκια κομμένα στα τρία
  • 2 κούπες κινέζικο λάχανο ή λευκό λάχανο
  • 1 κούπα καρότα κομμένα σε διαγώνιες φέτες
  • 1 κούπα μαριναρισμένο κόκκινο λάχανο
Μαριναρισμένο κόκκινο λάχανο:
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο
  • 2 κ.Σ. Ξύδι καστανού ρυζιού ONE Project
  • 1 κ.Σ. Ξύδι Ούμε ONE Project
  • 1 κ.Σ. Μίριν ONE Project
  • 2 κ.Σ. σησαμέλαιο
  • 2 κ.Σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.Σ. καβουρντισμένο σουσάμι, αναποφλοίωτο
  • Μία πρέζα αλάτι
Διακόσμηση
  • Ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και Φύκι Σούσι Νόρι ONE Project κομμένο σε λεπτές λωρίδες με το ψαλίδι, για διακόσμηση.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βήμα 1

Μαριναρισμένο κόκκινο λάχανο
Προετοιμάζουμε το κόκκινο λάχανο τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα ή και από το προηγούμενο βράδυ.
Σε βαθύ σκεύος (μπωλ) ανακατεύουμε το λάχανο με το αλάτι απαλά. Αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε. Αν το αφήσουμε από το βράδυ, καλό είναι να ανακατέψουμε 2-3 φορές ώστε να αναμιχθούν καλά τα αρώματα.

Βήμα 2

Τέμπε, βήμα 1ο
Κόβουμε το Τέμπε σε κομμάτια όχι πολύ λεπτά (τρίγωνα, μακρόστενα κα), μεγέθους όσο το μικρό μας δάκτυλο. Τα μουλιάζουμε στην μαρινάδα για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βήμα 3

Σαλάτα
Ζεματάμε για 1-2 λεπτά τα καρότα και τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό. Τα αδειάζουμε σε σκεύος με κρύο νερό για να διατηρήσουν την τραγανάδα τους και αφήνουμε σε βαθύ σκεύος για την σαλάτα. Κόβουμε και ξεχωρίσουμε το φυλλώδες από το σκληρό μέρος στα φύλλα του κινέζικου λάχανού. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα και προσθέτουμε στο σκεύος της σαλάτας, ενώ το στέλεχος το βουτάμε στο βραστό νερό και στραγγίζουμε μετά από 10-15”, κρατώντας λίγο από το ζουμί. Προσθέτουμε το στέλεχος του λάχανου στην υπόλοιπη σαλάτα.

Βήμα 4

Τέμπε, βήμα 2ο
Βγάζουμε από την μαρινάδα, και τηγανίζουμε σε λίγο σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο, μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές από 2-3 λεπτά. Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 5

Σάλτσα φυστικοβούτυρου
Τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο στο λάδι, να ροδίσει, μαζί με λίγους κόκκους αλάτι. Προσθέτουμε τη σκόνη τσίλι και το τζίντζερ για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να αναμιχθούν. Διορθώνουμε με ζωμό λαχανικών για την ρευστότητα, καθώς και με Μίριν – λεμόνι για την γεύση. Η σάλτσα χρειάζεται να είναι αρκετά ρευστή για να αναμιχθούν τα υλικά όμορφα, αλλά όχι υδαρής.

Βήμα 6

Τελικό στάδιο
Αναμιγνύουμε το Τέμπε και την σάλτσα στο σκεύος. Σερβίρουμε το μίγμα στα πιάτα, βάζοντας μία ποσότητα κόκκινου λάχανου από πάνω και διακοσμούμε με λίγο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λεπτές λωρίδες από φύκι  Σούσι Νόρι.

 

Σχόλια ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    X